2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

olabilir canım bundan sonra daha az ekliyeyimopuyorumnanaktan

selam kızlar. bu mevsimde çorbalarına nasıl domates koyuyorsunuz? bu zamanda domatesler hormonlu değil mi? ben güvenip de koyamıyorum.

ben yaz sonunda tarla domateslerini soyup robotta çektim. birer pişirimlik dondurup buzdolabı poşetlerinde difrize attım. onları kullanıyorum.
hormonlu değil benimkiler. keşke sen de öyle yapsaymışsın.

cevizin öyle olması çok normal şimalcim. afiyet olsun bebişine.
kıymayı da önce ayrı yerde biraz haşlayıp çorbalarına koyuyorum. birazda çorbayla pişiyor.
bir de köfte yapıyorum. ekmek içiyle azıcakta zeytinyağıyla karıştırıp yağsız teflon tavada veya elektrikli ızgarada pişiriyorum.
benim kızım taneli şeyleri yutabiliyor. köfteyi de çok seviyor yanında yoğurtla beraber

arkadaşlar yatırarak yemek yediren varmı. benimki ağzında tutmaya başkladı yemeği yutmuyo. acaba yatırarak versem yutarmı. boğulur diye korkuyorum

ayrıca nası sizinki köfte yiyo ya . benimki çorbanın içinde çekilmiş kıymadan bile boğulmaya kalkıyo

teşekkürler canım benim.kıymayıda en kısa zamnda deneyeceğim.kızınıda öp benim için.opuyorumnanaktan

Selam Kızlar,

Bu topiğe yazmayalı uzun zaman olmuş.Bora nın severek yedığı bir kac tarıfı sizinle paylasayım.

Tavuklu tarhana corbası,

1 Kuçuk baket tavuğu haslanır.Suyuyla 2 yk tarhana pişirilir.Tavuk etlerı ve tam buğday ekmeği ilave edılerek afıyetle yenılır.

Kıymalı Pırasa,

1 Yk kıyma 1 sb suyla haslanır.1 Yk domates ılave edılır.Yaklasık bır sb doğranmış pırasa ve 1yk pirinç eklenerek ğişirilir.1 tk zeytınyağla servıse hazır olur.Catalla ezmesı zor bır sebze arzu edersenız cok hafıf rondo yapabılırsınız.

Et Suyu Corba,

3 Parca kuşbası et 1 sb suyla haşlanır.Yaklasık 1 avuç dulusu ev erıştesı ilave edılır.ıyiçe pişince içine 1yk yoğurt konularak terbıyelenır.Catalla ezıp yenılır.

Mercımek Corbası,

3 Parca kuşbası et 1 sb suyla haslanır.ıçine yarım patates,yarım havuç,2 yk kırmızı mercımek,1 yk ince bulgur konulur.Rondolayıp içine tam buğday ekmeği katarak yedırılır.

Brokolı corbası,

3 cıcek brokolı ve yarım patates ve 1yk kıyma aynı anda haslanır.ıçıne 1yk zeytınyağ ve 3yk sut ılave edılır.Sutu kapatmaya yakın ılave edıyorum.Tam buğday ekmeği konularak yedırılır.

Ben rondo olayını bırakmaya calışıyorum.Tarıflerı genellıkle catalla ezıyorum.Tabı su anda öğğğğ ve böğğğ eslığinde yıyor ama umarım alışacak bu duzenede.

merhaba kızlar ben kızın çorbalarına hiç tuz bahart falan koymuyorum bide ona ayrı çorba yapıyroum günlük yani kendi yediğimiz çorbadan hiç vermedim ama bugün akrabalarfalan vardı herkes artık sizin yediğiniz çorbalardan yemeklerden yemesi lazım diyorlar bunu bikaç kişi daha söyledi benmi çok pimpirikliyim ya 2 gn sonra tam 7aylık olcak siz yediklerinizden veriyormusunuz

bizim doktor 9 aylık olduktan sonra siz ne yiyorsanız ona da verin dedi. ben de bebğime özel yemek yapıyorum.ama bazen tadımlık ufak ekmekleri bandırıp veriyorum.kızım 7,5 aylık.zaten pek çorbaları yemiyor. sizler neler yapıyosunuz.en sevdiği çobalar nedir. belkim berilim de sever onlardan. dün tavuk suyuna pirinçli çorba yaptım yemedi. sebzeyi de yemiyor. napcam bilmem. yoğurt çorbasını da bazen içiyo.işte bizde durumlar böyle.

bugün kızıma yaptığım yoğurt çorbası:

bir dolu yemek kaşığı kıymayı az suda biraz haşladım. ayrı bir kapta yoğurdu bir kaşık un ve bir yumurta sarısı ile karıştırıp iyice çıptım. kaynayan kıymaya döktüm. bir kaşıkta pirinç ekledim. kaynayana kadar karıştırdım. pişmeye bıraktım. altını kapattıktan sonra zeytinyağı döktüm biraz.

ceylin bu çorbayı çok seviyor. sizinkiler de severler umarım

afiyet olsun yarasın bebişine

mrh arkadaslar sıze sorum olucak ben ek gıdya yenı gectım ve bebegımın kahvaltısını nasıl yapıcagımla ilgılı kafam karıstı cıcı bebe.peynır,yumurta sarısı,pekmez krısımına sıcak su katıp vermeyı dusunuyordum ama cıc bebenın ıyı olmadını duydum bagımlılık yaptını sızce ne yapmalıyım acıl cvp verırsenız sevınırım sımıden tsk.ler

Canım ben ıhlamurun içine 1avuç tam buğday ekmeği,yumurta sarısı,labne veya tam yağlı beyaz peynır,pekmez ve 2 adet hıpp organık bebek bıskuvısı koyuyorum.
Cıcı bebe hıç vermedım bıskuvı koymadanda hıç yemedı o yuzden hııp kullanıyorum ama sadece tatlandırmak için.

Kızlar yoğurt corbası guzelde.Yumurta ve yoğurdu zaten gun içerısınde yıyor bebışler.Pırınç te muhallebıde var dıye ben yapmıyorum.Yemedığı malzemelerı kullansak corbalarda daha iyi değil mi.Özellikle sebzelerı.Tabı bebişler yumurta ve yoğurdu yemıyorsa ıyı bır fıkır.

Bende dün bu corbaya benzer bir corbayi, tavuk etiyle yaptim. Yalniz ben yumurta koymakta tereddüt ettim, kahvaltisinda da vermiyorum bir süredir, sanki alerji yapti gibime gelmisti. Acaba tekrar ne zaman deneyebilirim ki? Bu arada bizim corbanin tarifide söyleydi.

Minik minik dogranmis tavuk etlerini bir süre hasladim, sonra suyuna birazcik sehriye ekledim. Ondan sonra unla yogurdu cirpip sulandirarak corbaya ekledim, azicikta rendelenmis havuc ve kiyilmis maydonozda koydum ki, A ve C vitaminlerini de alsin. Bir süre de böyle pisirdikten sonra rondodan gecirdim. Son islem her zamanki gibi, üzerine birazcik yag ve Doruk severek icti.

afiyet olsun doruğuma. bu tarifi de deniycem canım.
ben bugün kahvaltısına yumurta koymadım çorbaya koydum. biz de alerji durumu yok canım.
ben de dün domatesli tavuklu tarhana yapmıştım. filizcim ben artık hiç rondo kullanmıyorum. biraz ezip veriyorum hiç tıkanmıyor ceylin.
sebze çorbası,tarhana,şehriye ve yoğurt çorbalarını dönüşümlü veriyorum. bıkmasın diye.
çorbalarına kıyma veya tavuk koyuyorum. ayrıca arada çorbaların yanına bir tane köfte yapıyorum. sence nasıl menümüz ?

cok tsk ederım cok yardımcı oldunuz..hıpp bebe bıskuvısı marketlerde vardır heralde bende bu sekılde denıyım

arkadaslar alakasız soru olucak ama ben profıl resmımı goruntulıyemıyorum resım profıl duzenleden gırıyorum resmı secıyoru ama gozukmuyo yardımcı olursanız sevınırım

kızlar benim oğlum hiçbir sebzeyi sevmiyor muz hariç hiçbir meyveyi yemiyor çorba olarak da sadece yayla içiyor.. kahvaltıyıda öle karışık yemiyor... muhallebi istiyor sürekli yanındada sadece peynir ve pekmez yiyor... yumurta asla yediremiyorum... istemediği şeyleri zorla yedirince anında iade ediyor... napacağımı şaşırmış durumdayım yardım edin bana lütfen

kızlar dün ilk kez çok az eti haşladım suyulada biraz karnıbahar çok az brokoli azcık domates ve pirinç koydum öle güzel yediki şok oldum ağzı açıkta bekliyorudu hepsini yedi ama 2dk sonra hepsini kustu ama ilk defa böle gördüm yavrumu burnundan bile çıktı çok korktum acaba ağırmı geldi? ağzını açınca bende hepsini yedirdim şimdi tekrar et suyuyla yapmaya korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…