cnm yarım çarlistn yarım kırmızı biberi toplamda 1 biber kabul edersek, ve benim 2 kırmızı biber yiyip mafolduğumuutangac:) düşünürsek bebek için biraz fazla gibi geldi bana, ama hepsini o yemediğine göre ishale vermez gibi geliyo, yinede dikkatli olmakta fayda var
selam kızlar. bu mevsimde çorbalarına nasıl domates koyuyorsunuz? bu zamanda domatesler hormonlu değil mi? ben güvenip de koyamıyorum.
selam kızlar,
Bugün ceviz içini çektik rondoyla, un gibi olmadı ama baya ufaldı, fakat kavanoza koyduğumda sanki yağlanmış veya nemlenmiş gibi geldi bana, siz kurutuyormusunuz kavanoza koymadan önce? yoksa normal mi bu şekilde olması. Bu arada cevizler tazeydi ondan da olmuş olabilirmi ki?
Bu arada kıymayı nasıl veriyorsunuz? nasıl ve ne kadar pişiriyorsunuz?
cevizin öyle olması çok normal şimalcim. afiyet olsun bebişine.
kıymayı da önce ayrı yerde biraz haşlayıp çorbalarına koyuyorum. birazda çorbayla pişiyor.
bir de köfte yapıyorum. ekmek içiyle azıcakta zeytinyağıyla karıştırıp yağsız teflon tavada veya elektrikli ızgarada pişiriyorum.
benim kızım taneli şeyleri yutabiliyor. köfteyi de çok seviyor yanında yoğurtla beraber
bugün kızıma yaptığım yoğurt çorbası:
bir dolu yemek kaşığı kıymayı az suda biraz haşladım. ayrı bir kapta yoğurdu bir kaşık un ve bir yumurta sarısı ile karıştırıp iyice çıptım. kaynayan kıymaya döktüm. bir kaşıkta pirinç ekledim. kaynayana kadar karıştırdım. pişmeye bıraktım. altını kapattıktan sonra zeytinyağı döktüm biraz.
ceylin bu çorbayı çok seviyor. sizinkiler de severler umarım
mrh arkadaslar sıze sorum olucak ben ek gıdya yenı gectım ve bebegımın kahvaltısını nasıl yapıcagımla ilgılı kafam karıstı cıcı bebe.peynır,yumurta sarısı,pekmez krısımına sıcak su katıp vermeyı dusunuyordum ama cıc bebenın ıyı olmadını duydum bagımlılık yaptını sızce ne yapmalıyım acıl cvp verırsenız sevınırım sımıden tsk.ler
bugün kızıma yaptığım yoğurt çorbası:
bir dolu yemek kaşığı kıymayı az suda biraz haşladım. ayrı bir kapta yoğurdu bir kaşık un ve bir yumurta sarısı ile karıştırıp iyice çıptım. kaynayan kıymaya döktüm. bir kaşıkta pirinç ekledim. kaynayana kadar karıştırdım. pişmeye bıraktım. altını kapattıktan sonra zeytinyağı döktüm biraz.
ceylin bu çorbayı çok seviyor. sizinkiler de severler umarım
Bende dün bu corbaya benzer bir corbayi, tavuk etiyle yaptim. Yalniz ben yumurta koymakta tereddüt ettim, kahvaltisinda da vermiyorum bir süredir, sanki alerji yapti gibime gelmisti. Acaba tekrar ne zaman deneyebilirim ki? Bu arada bizim corbanin tarifide söyleydi.
Minik minik dogranmis tavuk etlerini bir süre hasladim, sonra suyuna birazcik sehriye ekledim. Ondan sonra unla yogurdu cirpip sulandirarak corbaya ekledim, azicikta rendelenmis havuc ve kiyilmis maydonozda koydum ki, A ve C vitaminlerini de alsin. Bir süre de böyle pisirdikten sonra rondodan gecirdim. Son islem her zamanki gibi, üzerine birazcik yag ve Doruk severek icti.
Canım ben ıhlamurun içine 1avuç tam buğday ekmeği,yumurta sarısı,labne veya tam yağlı beyaz peynır,pekmez ve 2 adet hıpp organık bebek bıskuvısı koyuyorum.
Cıcı bebe hıç vermedım bıskuvı koymadanda hıç yemedı o yuzden hııp kullanıyorum ama sadece tatlandırmak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?