2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

Kızlar kağanişime muhallebi yedirtebilecek tarifiniz varmı, artık hiç muhallebi yemiyo ((( zorlayınca ağlıyo, ağzına bırakırsam tükürüyo ((

burcu canımya mesela içine ceviz elma az portakal suyu süt ve pirinç unuyla yap muhallebi.belki yer.ama bana kalırsa ısrar etme ara ver sonra yavaş yavaş tekrar dene.yada çok acıktığı aralarda vermeyi dene.

yada burcucum milupanın frutapura diye meyve püreleri var onlarla muhallebi yapmayı dene istersen.

burcu canımya mesela içine ceviz elma az portakal suyu süt ve pirinç unuyla yap muhallebi.belki yer.ama bana kalırsa ısrar etme ara ver sonra yavaş yavaş tekrar dene.yada çok acıktığı aralarda vermeyi dene.

yada burcucum milupanın frutapura diye meyve püreleri var onlarla muhallebi yapmayı dene istersen.

sağol tülaycm dr tavsiye etmesede yine sütle yapıcam bakalım yicekmi... muhallebi işi çooook yoruyo artık, dün ağlaya ağlaya yedi, babası kucağında şıngıra (kapı süsü) götürdü bi kaşık bi kaşık orda tıktım ama çoğunu boynuna göğsüne buladı...
senağlama

Bence gayet güzel Ayse'cigim, yarasin kuzucuguma. Burada hazirlar disinda tarhana yok maalesef ve bende nasil yapildigini bilmedigim icin, tarhana vermiyorum. Pütürlü gidalara Doruk yavas yavas alismaya basladi. Önceleri tükürüyor, agzini kilitliyordu. Mecburen rondodan geciriyordum, zorlayipta yemek yemekten bikmasin diye. Simdi aralarda eziyorum ve daha az sorun cikartiyor.

burcu hiç zorlama canım benım kızda muhallebıyı agzına surmuyo evı bı gorsen her paketten her markadan mevcut ama agzına surmuyo gecelerı uykusuya ıyıce dalınca sutlu pırınclı muhallebı var ya mılupanın ondan yapıyorum uyurken alıyo bıberonla baskada agzına surmuyo muhallebı yedıgı halde gecede 4 kere kalkıyo o baska:)
kahvaltıya gecemedık bız hala anne sutu alıyo dıye cok takmıyorum neyaptıysam yemıyo tarhanayı cok sevıyo brokolıden nefret edıyo corbada varsa hemen anlıyo agzını kılıtlıyo sıpa dun gece corba ıcıreyım dedım ustumuz basımız her yer çorba oldu neyapayım öle alısacak dıye sabırr dıyorum baska neler yedırebılırıs daha et tavuık balık olayına gecmedık bız öff ya cok zahmetlı bu ekgıda işi keske yeselerde karalahana dolması yapsam kızımaa:roflol:

Arkadaşlar benim kızım malesef çok iştahsız.8 ayı bitecek daha 7.400 kilosu.
Bende çeşit çeşit çorbalar yapıyorum.Tarhana,sebze,yayla,tavuk suyuna şehriye.Bunlardan yarım kase anca içiyo.
Ceylinim2009 köfte veriyorum demişya çok şaşırdım nasıl yiyor kızınız köfteyi.Benim kızım kuş kadar ekmek içini bile biraz ağzında çevirip sonra geri veriyor.Benmi beceremiyorum yoksa çok canım sıkılıyor.Nasıl alıştırdınız?

benden bir tarif soğanı kavurun az sarmısak ekleyin içine küp patatesleri suyu ekleyip pişirin biraz ıspanağı doğrayın çorbaya ekleyin o da pişsin hepsini blendırdan geçirin katıysa su ekleyin üç kaşık yoğurt bir kaşık unla terbiye yapın.Tadı güzel oluyor tavsiye ederim.

ekmek için ısaltıp (mama ve vb şey ile) veriyorsun , peynir , yumurta derken dilde çevirmeye alışlıyorlar.. ama bunlar 6 aylıktan itibaren yapılmalı. geç kalındımı bebişleri de uyanık oluyor itiyor hemen dili ile...

bence 8 aylık için kilo iyi. hem de kız sonuçta.. benim erkek 9 aylık hemen hemen aynı gibi biraz fazla kilosu gayet iyi diyor doktor.. sorun yapma.. ama katı gıdalara alışması lazım. bu ay doktor 1 ay içinde ya 3 kez nohut ya da 3 kez kuru fasülye yedir yedi.. ona göre 9 aylıkken herşieyi serbest bırakacam dedi...

Kızlar muhallebiden vazgeçeli çok oldu vallahi meyve dahil şekerli şeyleri yemiyor bu çocuk,ağzına değer değmez şekeri hisediyo ve suratını acayip acayip yapıyo sanki limon sıkmışsın ağzına gibi... ağzını kitliyo yedirebilene aşkolsun, tarhana vereyim yatarken dedim, onuda yemedi bu akşam ya... bi kaç sefer vermiştim aslında sütlüsünü sevmişti artık sevmiyo

Bizim Defdef'de artık muhallebisini içmiyor. Zaten kaşıkla yemiyor diye sulandırıp biberonla veriyordum ama bir süredir onu da istemiyor. Bizde yiyor diye 500 gr'lık 3 paket almıştık. E-bebek'e sorucam bakalım değiştiricekler mi günah ya kaldılar öyle :uhm:

yok kızlar bizimkide muhallebi ,kahvaltı diyince böğğğ oluyoo yanii sevmiyor çocuk ne yapcam bilmiyorum!!her yoluda denedim ne yapalım yerse artık bi gün alışır mutlaka,çok da sıkılmıyorum..

şimdiki çocukların huyundan mıdır ? suyundan mdır? bilinmez ama ayn sorun herkezde var sanırım bizimkide hiç bişi yemiyor ayrıca birde uyku sorunumuz var çok geç yatıyor 00.00 .01.00 arası zorla uyuyor yapılacak bir şey yok galiba

benim oğluş tarhana hariç her şeyi fazlasıyla yiyor da bizim sorunumuz o kadar yemesine rağmen kilo almıyo ya daha 7,5 kilo

benim oğluş tarhana hariç her şeyi fazlasıyla yiyor da bizim sorunumuz o kadar yemesine rağmen kilo almıyo ya daha 7,5 kilo

Canim senin oglun asiri hareketli, o yüzden almiyordur. Doruk'da bu ay cok daha fazla hareketli, zaptetmek imkansiz. Tabiki kiloya yansiyor bu-

Kızlar bebelere makarna ,pilav ,yeşil mercimek verdinizmi, bunları nasıl yedireceğimi bulamadım yavs...

ben defneye bize yaptıgım pilav ve makarnadan veriyorum maş. sorunsuz yiyor

eger pütürlü yiyor reddetmiyorsa sende verebilirsin cnm...

yeşil mercmegide çorbalarına ekliyorum 1 kırmızı 1 yeşil mercimekli yappıyorum...

ama yeşil mercimegin yemeginide yapsam yer heralde aklıma gelmedi:uhm:

defne bizim yedigimiz salçalı ve tuzlu yemeklerimizi daha çok seviyor ben arada veriyorum sorun olmaz dimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…