2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

Cnm sağol, ben artık kağanın yemeğinede salça katıyorum, yemğini ddedince bizim yediğimiz yemekten yediriyorum,

Makarna , mercimek ve pilav hakkında daha fazla ayrıntı verebilirmisin, yani makarna yutabilmesi için çok büyük ve henüz 2 dişi var o dişleriyle bizim gibi parçalayamaz ,makarnayı rondoluyormusun, eziyormusun, eziyorsan mesela kıvamı ayarlamak için bişey katıyormusun, yeşil mercimeği sorma nedenimde kabukları, fasulye yada nohutu yedirmek istediğimde kabuklarını tek tek çıkartıyorum ama mercimek bu işlem için çok küçük, pilavıda ezince çok katı oluyor...kıvamını nasıl ayarlayabilirim...

canım makarnayı yutabilecegi kadar küçültüyorum biz yerkende elimle ezip agzına veriyorum ama ona özel yaparken daha çok ev yapımı erişte veriyorum küçük parçalayıp haşlıyorum çigneme olayı zaten yok direk yutuyo maş. alışsın diye hep öyle verdim pilavıda normal bize yapılandan veriyorum hiç ezme falan yok..
bence sende direk ver elinle ezerek ver yutar merak etme..
nohutun kabukları tamamda mercimegin neyini ayıklıcan, mercimek kadarkaydirigubbakcemile3
direk ver burcum mercimegi yada çatala ez eger yutamazsa ki eminim yutar rondoya vurursun..

Kızlar bebelere makarna ,pilav ,yeşil mercimek verdinizmi, bunları nasıl yedireceğimi bulamadım yavs...

normal ezip vercen makarnayı ben yoğurtla karştırp veriyorum çok seviyor öle ayrıca artk bizim yemeklerimizden yiyor tuzlu salçalı yemekleri daha iştahlı yiyor biz ne yiyorsak o da yiyor yani hergün kesin tarhana çorbası yapyorum ona kadar 1öğünlük içine ekmek içi doğruyorum küçük parça büyük parça hepsini yutuyor tarhana çorbas oluncaopuyorumnanaktan

ohhh maş. cnm yarasın kuzuya :))

selammmm.uzun zamandır uğrayamadım.benim fıstığım da yemeklerini çok iyi yiyordu.ama 2 gündür hiçbişey yemiyo.meyvesini bile yemiyor.ne oldu anlamadım.kızım 9 aylık ama henüz diş yok.ben de mümkün olduğunca pütürlü şeyler veriyorum alışması için. bugün tavuklu pirinç çorbası yaptım içmedi. dün yayla yapmıştım içmedi.maşallah kahvaltısını güzel yaptı.yoğurdunu da içine az reçel suyu koydum öyle yedi. güzel yiyordu her gören yorum yapıyordu nazar deydi sanırım kuzuma.
bir de elle verince yiyor kaşığı görünce kızıyo ağzını açmıyo elimde ekmeği çorbaya batırıp veriyorum öyle yiyor ancak...

burda benim kızımdan mı bahsedildikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ben kızıma makarna hiç vermedim çünkü büyüyünce zaten bol bol yiyecek:))
erişte çobası yapıyorum seviyor maşallah sadece çorbada sorun çıkarmıyor zaten diğer herşeyi sorunlu zillinin

Burcu'cugum, ben birkac kere corbalarina yesil mercimek kattim, rondodan gecirdigim icin kabuklari iyice ezildi. Bir kere de ezerek vermistim, kabuklari diskisinda cikti. Bence rondodan gecirerek verirsen birsey olmaz, diger türlü sindirim sistemi icin zararli olabilir. Makarnayida 1 kere iyice ezerek verdim, sorunsuz yedi.

Kızlar bebelere makarna ,pilav ,yeşil mercimek verdinizmi, bunları nasıl yedireceğimi bulamadım yavs...

Tatlım kendimize yaptığımız pilavdan Defdef'e elimle 5-6'şar tane ağzına sokarak yediriyorum. Pilavı ve makarnayı kaşıkla yemiyor illa elimizden olucak. Makarnayıda eğer büyük boy ise yine elimle ikiye bölerek veriyorum. Eğer kuskus şeklindeki miniciklerden yaptıysam direk 2-3'er tane veriyorum ağzına. Mercimeği hiç tek yapmadım. Çorbalarına ekliyorum hep. Blenderdan geçirmedende yediriyorum Defne'ye bi sorun yaşamadım a.s.

Doktoru bu ay Defne'ye mutlaka haftada bir gün baklagil, 3 gün balık ver dedi. Yoğurdu artık Babymix'i de yemediğini sadece bizim hazır yoğurtları yediğini söyledim. Önemli değil ver yesin dedi. Muhallebi yemiyor ise karnını tok tutsun gece sık uyanmasın diye yatmadan önce koyu kıvamlı tarhana çorbası yedirebilirsin dedi. Domatesi yaza kadar kesinlikle önermiyorum şu andaki domatesler hiç iyi değil zaten iyide olsa 1 yaşından önce alerji yapma riski var dedi. Kivi verdiğimi söyledim. Hiç sorun değil meyvenin her türlüsünü yesin dedi.

Makarna yemeyi sevmeyen çocuklar için çorbasının içine erişte atmanında aynı olduğunu söyledi.

Artık bu ay sofra çocuğu oluyorlar yani yasaklarına uyduğunuz sürece (tuz,salça, şeker,süt, yumurta akı vb...) herşeyi yedirebilirsiniz dedi. Sütü 1 yaşına kadar önermediğini hatta Amerika'da 2 yaşından önce içilmesinin tavsiye edilmediğini söyledi. Eğer istersen 2 yaşına kadar emzirebilirsin dedi.

Aklımda olanlar bunlar. Aklıma söylediği yeni birşey gelirse yazarım yine bacılar a.s.

kız lar bende makarna veriyorum yutuyor bir sorun yaşamadık.bizim dr cts gün gittiğimizde hafta da 2 gün mutlaka balık diğer günlerde çorbalarına et ve tavuk az da olsa mutlaka koyun dedi.bal patlıcan yasak.özellikle bal 1 yaşına kadar vermeyin dedi.1 yaşına kadarda süt önermiyorum kesinlikle vermeyin dedi.bağırsak kanamları kabızlığa yol açabilir. dedi.yoğurt ve muhallebi şeklinde vermemizi önerdi.onun haricinde aşırı tuzlu olmadığı sürece kendi yemeklerinizi verin dedi:)) ben zaten veriyordum uzun süredir.
bizdn böyle kızlar.pınarcım zaten domatesleri biz bile yiyemiyoruz ya saman gibi o yüzden bende vermiyorum domates.

bizim doktorumuz haftada 1 kez balık verin dedi.ayrıca sizin yediğiniz herşeyden yiyebilir sofrada dedi. ben de tuz sorun olmasın dedim.bişey olmaz dedi.

kızlar ceylin'e bugün yaptığım sulu köftenin tarifini vereyim. belki denersiniz.

bir avuç kadar kıymaya küçük bir soğanın yarısını rendeledim, bir kaç dal maydanoz, bir tatlı kaşığı pirinç, bir tatlı kaşığından az bulgur ve bir yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurdum. bu harçtan fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yaptım.
tencerede derin dondurucudan çıkardığım rendelenmiş domates ve birazda suyu kaynattım. köfteleri içine attım. iyice piştikten sonra zeytinyağı döküp altını kapattım. bir kaç damla da limon sıktım.
ve sonuç kuzum yemeğini yanında bir kase yoğurtla beraber hooop mideye indirdi. hem de büyük bir iştahla

ceylınnn saol tarıf için bende denıycemmmmmm.....benım kuzu buaralar iştahsız tek iştahla yedıgı brokolı corbasııııııııı

berilim de bu sıralar iştahsız eskiden her şeyi yerdi. her tür çorbayı yerdi şimdi yemiyor. ben de sütlü sebze çorbası yaptım bayılarak yedi.ablam tavsiye etmişti. yğenim de yemek seçer ama buna asla hayır demez.
kereviz,havuç,brokoli veya ıspanak. isteğe göre patates hepsinden az olcak.bunları yıkayıp haşlıyorum.sonra blendırda ya da süzgeçten geçiriyorum ama sıvı olcak çok katı olmayacak haşlama suyu dökülmeyecek.
ayrı bir tencerede zeytinyağı ve un karıştırıyorum çok kızarmadan.1 su bardağı süt ekliyorum birkaç karıştırıyorum.unun topak olmaması için hızlı karıştırmak lazım.ardından sebze püresini katıp 10 dk kadar kaynatıyorum.kızım afiyetle yiyor yanında köfteyle...

Selam ben haziran annesiyim köfteyi bende veriyorum ufak ufak eşlimle bölüp veriyorum yiyor zaten elimle beslenmeyi çok seviyor. Yarım kase çorba içiyorsa şükret bence gayet güzel.

bizim doktorumuz sakın ezmeyin ve rondoda çekmeyin dedi... alışması gerekiyormuş bebişlerimizin..
ama biizmki de ağzının tadını bilmeye yemek seçmeye başladı. .önceden yediklerini yemiyor çıkarıyor.. dişleri mi diş etlerimi acaba acıyor diye de düşünüyorum.. ya da bizi kullanmayı öğrendiler naz yapmayı şimdiden..

teşekkürler cnmmm :))) geçenlerde köfte pilav verdim benimkine ufak parçalar halinde deneme amaçlı ama öğün olarak kuru köfte kuru pilav yemiyo sanırım yumuşak gıdalar daha kolay geldiği için onlardan istiyo, cnm diştendir yememesi, kağanda bazen yapıyo ben hep dişlerine yoruyorum, seninki kuru pilav kuru köfte fln yiyormu nasıl veriyosun onları

kızlarrr yagızın bugunku menusuuuuuopuyorumnanaktan
ETLI NOHUTLU KEREVIZ YEMEĞİİİ..
kerevızler soyulur lımonla tuzla guzelce ovulur bekletılırrr...o sırada kucuk tencereye az zeytınyagı az domatez(ben difrize atmıştım mevsım domatezınden)cevrılır kasıgın ucuyla0 ew yapımı bıber salcası eklenırr beklemekte olan kerevızler cıkartılıp tencereye atılır.ıkı parca kusbası et ılave edılır.onceden haslanıp dıfrıze atılan nohuttan ıcıne yarım avuc kadar ılave edılır ve pişmeye bırakılır.içine az su ılave..ve ben kaynatıp tablet tyaptıgım etsuyundanda ılave ettım.piştikten sora catalla hafıf ezılırrr afıyet olsun kuzucuklara..yagız yanında bı kase yourtla afıyetle yedıııııııııı uamrım dıger kuzucuklarda sewerrrrrcokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…