2009 Mays Annelerinin kalan kilolar :))

Mutahhara aynı dert bendede felaket şekilde var hiçbir elbiseme sığamıyorum bol oluyor diye giyymediğim kıyafetlerim bile olmayınca çok sinirlerim bozuldu doğumdan önce dogumdan sonra giyerim diye bi alışveriş yapmıştımm büyük aldğım halde onlar bile olmadı öyle yada böyle gidicek bu kilolar :)))

Şimdi tartıldım 77.8'im. Hedef 65 inşallah hihoyyyt Şimdi gidip hafif bi kahvaltı yapayım heyoooooooo :lepi:

bende varım kızlar beni de ekleyin sabah aç karnına tartıldım:) kilom:71 hedefim:60 tabi 60 tan sonra 57 olucam inş....

Son düzenleme:
liste yapıp haftalık mı takip edicez kilo verme işini kızlar...geçen sene diyet grubunda 5 kilo vermiştim tabi o zaman hamile diildim...işi sıkı tutalım bence....verelim kilolarımızı...

Ben yarın bi liste yaparım. Her hafta salı günleri tartılır güncelleriz listeyi a.s.

günaydin tünaydinnnnnn a.s.

bugun basladik hayirli olsunnnnnn a.s. inşaAllah hepimiz tez zamanda hedeflerimize variriz :)

bende sabah tartildim 77 ciktim..geçen hafta 75i görmüştüm ama 2-3 gündür rejime gircem diye ne bulursam yedim cocuk gibi :kedi: demek 2 kilo almişim oyuzden :))))

neysem 77 ile basliyorum..hedefim 65 inşaAllah

hemen hemen hepimizin 10lu kilolari var..inşaAllah kolayca veririz :) hadi bismillahhh :))

sabah beyaz peynir,domatesten olusan kahvaltimi yaptim (12.de)..şimdide karpuz yiyorum..

ay hadi bakalimmmm basladik sonunu getiririz inşaAllahhh a.s.

yürüyüşlerinizi sporunuzu ihmal etmeyin kizlar

Baslangıç kilom 69 hedefim 58 hadi hayırlısı bakalım.Kocışı kandırabilisem yuruyuş bandı aldıcam spor için.Bebekle 5.kattan inmek çok zor arabayı tasıyamıyorum.

Ben yarın bi liste yaparım. Her hafta salı günleri tartılır güncelleriz listeyi a.s.

tamam o zaman her salı sabahı bildirim yapıyoruz yani... hadi bakalım kolay glsin kızlar...ben bu sefer spor nasıl yapıcam bebişimle diye düşünüorum gündüz pek uyumuyo da geçen sene yürüyş yapıodum...onda da pek güvenemiorum oğluma yolda da cazgırlık yapabiliyo.. tek avantajım cumartesi tatile gidioruz fırsat buldukça yüzücem:sm_cool:neyse hayırlısı umarım hemen gider kilolarımız...:enbuyukkk::dance:

bende başlangıç kilomu yazayım ama ben cuma günü başladım :) 83.6 başladım şuan 81.7yim :) cumadan beri hiç ekmek yemedim ama bugün azıcık ucundan yedim bakalım istikrarlı olabilecekmiyim :)

Emzirmek 2 saatlik spora eşdeğer

Obezite ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, hamilelik ve doğum sonrası kilo kontrolü ile ilgili sorularımızı yanıtladı:

* Kadınlar, doğumla gelen kilodan nasıl kurtulabilir?
Süt verme dönemi, gebelikte alınan fazla kiloların verilmesi için bir şanstır aslında. Normal bir kadın vücudu; süt salgılayabilmek için, günlük metabolizma hızına ek olarak yaklaşık 300-500 kalorilik enerji harcar. Bu da yaklaşık bir buçuk-iki saatlik spora eşdeğer bir enerji harcama miktarı demektir. Bu dönemde eğer dengeli ve doğru bir beslenme programı uygulanırsa; hem kaliteli ve yeterli süt üretimi sağlanır, hem de fazla kilolardan hızlı bir şekilde kurtulabilinir. Bu durumda zayıflamak için diyet yapmak, az beslenmek zararlı. Bu hem anne sütünü azaltır, hem de annenin sağlığını olumsuz etkiler. Özellikle tek gıda rejiminden, kulaktan dolma yoyo diyetlerinden kaçınmak gerekir. Yoksa halsizlik, yorgunluk, diş çürükleri, saç dökülmesi, kemik erimesi gibi klinik problemler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda bebeğin gelişimi de olumsuz etkilenir.

* Doğum kilolarından ne kadar sürede kurtulmak sağlıklıdır?
Anne, emzirme dönemini kilo vermek için bir fırsat olarak görmeli. ılk günden itibaren ağır rejimlerden sakınarak sağlıklı bir beslenme düzenine geçmeli. Ağır diyetler anne sütünün kalitesini bozar, bebeğin beslenmesini ve gelişimini olumsuz etkiler. Doğru olan; emziren anne ve bebek için sağlıklı bir beslenme programı ile ayda ortalama iki-dört kilo vermektir.

* Tatlı yiyeceklerin sütü artırdığı söylenir, bu doğru mu?
Hayır, artırmaz. Gebelik sonrası birçok kadın sütünün yeterli gelmeyeceği endişesiyle hamurlu ve tatlı gıdaları daha çok tüketir. Hâlbuki sütün yeterli salgılanması, tüketilen su miktarına bağlıdır. Yenilen tatlı gıdalar sonrasında susama olduğu için; içilen su miktarı artar, bunun sonucunda süt salgısı da artar. Bu yüzden, tatlı gıdalar yerine su oranı yüksek olan salatalar, meyveler, taze sıkılmış meyve suları içmek; süt salgılanması ve gebelik sonrası kilo yönetimi için daha faydalıdır.

GEBE KALMAK ZOR
* Zayıf gebelik modası anne ve bebek için tehlikeli mi?
Gebeliğe şişman başlamak ne kadar sağlıksızsa, zayıf başlamak da aynı şekilde sağlıksız. Bebek anne karnında büyürken, annenin besin depolarından kullanacağı için, zayıf gebeliklerde özellikle anne sağlığında ciddi sağlık problemleri oluşabiliyor. Ayrıca erken doğum komplikasyonları olabiliyor. Aynı zamanda normal vücut ağırlığının altında olmak, vücut yağ oranı miktarının azalmasına bağlı hormon dengesinin bozulmasına neden oluyor ve gebelik oluşumunu zorlaştırıyor.

* Hamilelikte rejim yapılır mı?
Gebelik boyunca yetersiz beslenme; öncelikle bebeğin gelişmesini etkileyebileceği gibi, bazı doğumsal kusurların ve gebelik komplikasyonlarının ortaya çıkmasına da zemin hazırlar. Ayrıca annenin beslenmesi kendisi için de çok önemli. Anne yetersiz beslenirse, kendisinde de başta kansızlık olmak üzere kemik erimesine yatkınlık, dişlerde çürüme ve hastalıklara karşı dirençsizlik gibi durumlar ortaya çıkar. Hamilelikte dengesiz ve fazla beslenmek kilo alımına neden olur. Kilo artışı ile birlikte gebelik hipertansiyonu, bebeğe az kan gitmesi ve rahim içi gelişme geriliği ortaya çıkabilir. Bu da erken doğuma sebebiyet verebilir.

* Hamilelikte fazla kilo almak zararlı mı?
Bazı kadınlarda, gebelikle birlikte aşırı ve dengesiz bir besin alımı görülür. Özellikle biraz iştahlı bir anne adayının gebe kalması ile çevreden gelen "ıki canlısın, iki kişilik ye" gibi telkinlerle de, dikkatsizce besin tüketimi sonucu aşırı kilo alımı oluşabilir. Bu durumda da başta gebelik tansiyonu ve şeker hastalığı gibi çeşitli patolojiler oluşabilir.

Dr. Ayça Kaya

zamanin şişko gelecegin zayif hatunlari kaydirigubbakcemile3 neler yediniz yazin bakalimm kaydirigubbakcemile

efendim ben sabah peynir domates kahve,13te karpuz ve seftali,17de 5tane bebe biskuvisi :kedi: ,19da eşimin pizzasindan bir dilim :kedi: , 21de 1dilim light ekmek-kaşar peyniri-biber üçlüsü..bugun böyle bitirdim..ama az sonra gene karpuz yiyecem..bolbol su içtim aralarda..bebe biskuvileriyle pizzayi yemesem iyi olcakti..ama yemek yapmaya üşendim..zaten üşendigim içinde eşime pizza yaptim..ama inşaAllah yarindan itibaren dogru dürüst yemekler yapcam..yoksa abur cubura engel olamam..

işin kötü tarafi bugun yürüyüşte yapmadim..şu kızın yeşil kaka olayi tedirgin etti beni..gene iyi atlattim..normalde herhalde stresten epey şey götürürdüm..neysem bugun benim için hazirlik babinda oldu diyelim :))) yarin inşaAllah cok daha güzel beslenicem

Evet gelelim bana
Sabah 1 dilim cavdar ekmeği domates dereotlu,salatalık ,peynir 2 bardak sekersiz cay
12 gibi 2 dilim karpuz
3 te 1 tabak yoğurtlu semizotu
Akşam 4 tane köfte bol salata 1 dilim cavdar ekmeği
Aralardada bol bol su ve 2 bardak humana still tee

ıyi sayılır dimi tuba hiç te açıkmadım.Dışarı cıkamadım bora uyurken 5.katta oturuyorum 5 kere merdivenlerden indim cıktım.Dinleme cıhazı elimde cok komikti.

valla helal olsun canim alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis a.s.

harika birgün geçirmişsin..sen gercekten kafaya takmişsin bu işi..utandim valla kendi yediklerim aklima gelince :kedi: az şey ama kalorili şeyler yedim..yani bebe biskuvisiyla pizza sacma oldu..hem doyurmadi açım hem diyete uygun degil hem süte bi faydasi yok..hepten zarar :))) yarin inşaAllah üşenmeden sabahtan yemeklerimi yapicam..güzelce beslencemm zemuszemus

Günaydın hatunlar

Ben domates salatalık peynir 1 dilim cavdar ekmekli kahvaltımı yaptım.Yanındada 2 bardak sekersiz cay içtim tabi.

Bebe bisküvisi ve pizzaya kızdım ama tuba 1.gün hadi tamamda bugunkı performansına güveniyorum.

Kendime söz verdim kılolar gidene kadar hiç alışveriş yapmıycam.Kışa bomba gibi girmek istiyorum.Doğum yaptığıma sasıracak herkes.Fena gazdayım yanı

GÜnaydın geleceĞın ıncecık hatunları bu sabah evde kahvaltı yapma fırsatı olmadı ÇoÇuĞu yedır hazırla teyzesıne bırak derken ofısde buldum kendımı bır dılı kepek ekmeĞıyle humana stıll -tee ıÇtım su ıÇemeye devam edıyorum hadı hepımıze kolaygelsın

merhaba kızlar bugün 1tane yumurta peynir çay yedim azıcıkta ekmeğin ucundan yedim zaten 12 gibi kahvaltı yaptım öğleden sonrada 1 tabak karpuz yedim veee gelelim akşam çok az ekmek yedim 1tabak çorba içtim 1tabakta yağsız tonbalıklı salata yedim akşam üzeride 2 bardak çay içtim ve işin gerçeği çok açım doymadım kızlar( dün akşam yürüyüş yapmıştım baya bir ama bugün yapamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…