beraber işe başlarız artık....Şirvan sevindim senin için bende 6 ay aldım şubat işbaşı tekrar dönebilecekmiyiz acaba ? eve alışırmıyız acep neyse daha çok var en azından kışı evde geçiricez bebişe kim bakacak derdi yok....
saol canım ..hayırlı olsun muhtarımıza ne mutlu baran beye hihoyyyt
Şirvannnnn aldın mı sgk dan paranı ben ptesi alıyorum
kızlar ben size 1 aydır bişey sorucam hep unutuyorum
biz bebek odası almadık daha ela hala bizim odada yatıyo tabi bana da rahat geldi böyle çok sık kalktığı için neyse yaz sonu odasını ayırmayı düşünüyoruz da siz gece gidip gelip duruyo musunuz odasına sürekli ve zor olmuyo mu yoksa onun odasında mı uyuyosunuz başıma gelecekleri bileyimde önceden :))
evet götürseydin keşke.bizimkide bayılıyo ana kucağına aslında eskiden daha çok uyurdu orda artık o kadar sevmiyo galiba
biz bebek odası almadık daha ela hala bizim odada yatıyo tabi bana da rahat geldi böyle çok sık kalktığı için neyse yaz sonu odasını ayırmayı düşünüyoruz da siz gece gidip gelip duruyo musunuz odasına sürekli ve zor olmuyo mu yoksa onun odasında mı uyuyosunuz başıma gelecekleri bileyimde önceden :))
beraber işe başlarız artık....
saol canım ..
yok güzelim ben daha işlem falan yaptırmadım... bugün yarın şirkete gitmem lazım ..,
izin dilekçesini imzalayacağım ..eşimin götrmesini bekliyorum...
evraklarda (raporda) sorun var demişlerdi, onlara bakacam..
sen nasıl hallettinde hemen parayı alıyorsun..hemen çabuk veriyorlarmı öyle
valla canım bıraz yun parkında bıraz babasıyla muhabbet derkesn tutuyoruz zaten çokta uykusu varsa sızıyo kalıyoseher şoktayım şimdi bi daha okudum da uyku saatleri kalkış saatleri tamamen aynı yaa ama haftanın 3-4 günü biz bööleyiz diğer günler günde 2 kere değil azıcık uykularla 4 kere yat kalk yapıyo tüm günüm uyutmaya çalışarak geçiyo tabi neyse napalım bunada şükür 2 saatte bir kalktığımız günlerde oldu
bir de bişii daha sorucam 4 gibi kalkınca 8.30 a kadar tutabiliyo musun sen seleni benimki 4 gibi kalkarsa 6.30 dan sonra huysuzlanmaya başlıyo cnm çıkıyo yarım saatlik bi uyku daha istiyo bu seferde gece daha çok kalkacak diye uyutmak istemiyorum
bızde klıma gaz yapıyo feci selene açamıyorum o yuzdenvalla cnm burası 40 derecenin üzerinde old. için ben 3 haftadır açıyorum benim kız gazlı old. halde alıştı gazı arttırmıyo çok şükür zaten açmazsam sıcaktan uyuyamıyo bana benzemiş aynı sıcaktan nefret ediyo o da arada hapşırıyo ama hasta falan olmadı hiç çok şükür alıştı artık sanırım
ee büyüyorlar büyüdükçe hareketleniyorlar yerlerine sığmıyorlar tabi yaramazlar
bende hala aynı odadayım atamadım başka odaya
şirvncım iznin hayırlı olsun canım
ben doğduğu günden beri odasında yatırıyorum. tabi abisiyle birlikte paylaşıyorlar odayı. ilk günlerde ben kaldım odada sonra yatak odasıne geçtim o beşiğinde uyudu. odalar yakın tıslayına hemen uyanıp emziriyorum. hiç sorun olmadı. yalnız bi kere cik oğlum uyandırdı anne kardeşim ağlıyo kalk diye. çok fena sızmışımkaydirigubbakcemile3
çarşamba günü babam götürdü evrakları p.tesi alırsın demişler bende bugün baktım netden onaylanmış alacağın tutarı bile görüyorsun....
götüreceğiniz evraklar hst.işbaşı raporun işyerine imzalat kaşelet+doğum raporu aslı olmalı+vizite kağıdı yeterli cnm eğer sen gitmeyeceksen dilekçe istiyorlar şu sigortalı ben ödeme talep ediyorum adres tel imza atıp gidecek kişiye ver cnm
çok uzun oldu umarım anlatabilmişimdir....
yok cnm hani 37.hftda rapor almıştık ya şu tarihte başlayabilir diye hani diyosun ya 28 de raporum bitti diye o rapor işte, vizite kağıdı da günlük olacak giderken alırsın 3 günlükde olabilir cnmaaa ben hastaneden işe başlama raporumu alacam....
ben almadım öyle bir evrak ,, ne olcak şimdi..
şimdi gitsm verirlermi acaba
birde vizite kağıdı hangi tarihli olacak
Çok geçmiş olsun Sultancım.
Nasıl dokundu canım gaz mı yaptı,ben de dün ağzına suyunu sıkıp verdim ama bir şey olur mu ki?
Off ,sen anlatınca ben bile buradan fena oldum Gülşen,inş tez zamanda düzene girer uykusu,maması,ağlaması..
Deniz,Miray ın da uyku saati şaşınca uyumak bilmiyor ağlaya ağlaya zor uyutuyorum.ama demişsin ya gece uyusun diye biraz uyanık tutuyorum,genelde anneler de öyle der,gündüz yorulsun da gece güzel uyur,o yanlışmış canım okuduklarıma ve deneyimlerime göre.Yorulduğu için daha kötü oluyor ve uyumakta zorlanıyormuş o zaman.
Çok sevindim Şirvan senin adına,hem işin gitmemiş oldu hem de sen oğluşunla vakit geçirebileceksin.
aaa ben hastaneden işe başlama raporumu alacam....
ben almadım öyle bir evrak ,, ne olcak şimdi..
şimdi gitsm verirlermi acaba
birde vizite kağıdı hangi tarihli olacak
canım çok geçmiş olsun kızlar söylenebilecek herşeyi söylemişler bende aynen katılıyorum bunaltma kendiniiyi geceler arkadaşlar...
iki gündür giremiyordum girdiğimdede yazmadan çıkıyordum
şuan kimse yok ama ben yinede içimi dökmek rahatlamak istiyorum..
yaklaşık bir haftadır nefes darlığım vardı tabi daha öncesindende alerjilerim iki gündür çok artınca yani nefes alamıyacak duruma gelince doktora gittim gitmeden öncede hep dua ettim inşallah hasta değilimdir diye..
dün sabah doktordaydım ilk önce alerjik bronşit dedi film istedi film çekildi ve doktorun yanına girdim durumun kötü dedi bebğin kaç aylık dedi 3 aylık dedim 6 aylık olunca sütünü kes ve tedaviye başlayalım dedi aslında şimdide başlamamız lazım ama bebeğin çok küçük dedi bana çocuk şuruplarından yazdı.. aşağıya inerken başımdan kaynar sular döküldü sanki benim bebeğim daha süt kuzusu onu nasıl ayırırm sütünden ne yaparım ben o ne yapar nasıl dayanırım.. dün bütün gün ağladım eşim annem beni sakinleştirmek için uğraştılar ama onlar bana baktıkça ben sanki daha kötü oluyorum çok korkuyorum bebeğime anne sütü yetiyor diye su bile içirmeyen ben dünden beri meyve sularına başladım alışsın diye zaten dünkü sıkıntıdan sanırım bu gün sütüm okadar azdıkı yavrum hiç doymadı sanki sabaha kadar uyuyan çokuk dün gece 4 defa kalktı bütün gün huzursuzdu onun yüzüne baktıkca ağlamak geliyo içimden elimde değil ben ne hayaller kurmuştum 2 sene oğlumu emzirecektim ama şimdi ciğerlerim çok kötü belkide bundan sonra doktor hiç emzirme diyecek en çok da onu benden ayırmalarından korkuyorum ya hastanede yatarsam diye...
biliyorum çok uzattım ve gereksiz yere sizinde canınızı sıktım ama elimde değil kimseye anlatamıyorum eşime ısrar ettim kayınvalidemlere söyleme diye çünkü beni anlıyacaklarını hiç sanmıyorum ne olmuşki millet hiç emzirmiyo çocuğunu diyecekler çünkü bunu bana dün eşimde söyledi ve bana gereğinden fazla ilgi göstermeye başladı yemekleri yapıyo bana bal pekmez yediryor ve sabaha kadar uyumadı nezaman uyansam oturma odasında tv izliyordu...
neyse sizi tanımasamda bol bol dualarınıza ihtiyacım var ne olur esirgemeyin olurmu....
canım çok geçmiş olsunkızlar kerem bugün boğuluyordu ya az kalsın ana kucağındaydı birden bi fışkırarak kusturdu
sonra bi tıkındı ana kucağınad bağlıydı elim ayağıma dolaştı hemen aldım evirdim çevirdim çok korktum çok tıkandı yaa
ben görmüşken kutlayayım kızların beni ne zaman serbest bırakacağı belli olmuyo giremem falaniyi geceler kızlar sağolasın çiçekçim ama doğum gunum cuma beım şimdiden teşekkürler
geçmiş olsun sultancım
canım sürekli odaya gidilip geliniyo ben artık mecalsizlikten eşimi kaldırıyorum kızlardan biri ağlıyo bana getir diye ama yaz sonu dahada büyümüş uykuları düzene girmiş olacak geceleri çok kalkmazsın bencekızlar ben size 1 aydır bişey sorucam hep unutuyorum
kızlar kerem bugün boğuluyordu ya az kalsın ana kucağındaydı birden bi fışkırarak kusturdu
sonra bi tıkındı ana kucağınad bağlıydı elim ayağıma dolaştı hemen aldım evirdim çevirdim çok korktum çok tıkandı yaa
kızlar bugun kızıma beyaz üzüm suyu vermişti annem çook dokundu
offf uyku offff......akşam cırlamadan sonra saat 10.30 da yatırdım 1 de kalktı....neyse mamasını verdim yine yatırdım ama nafile.....her 15 dakikada bir dönüp kolu altında kalıyor diye ağladı...yanına gelip gitmelerim abartısız 15 i bulmuştur tabi uyku hakgetire bende yan odaya git gel....sonra 04.10 da tamamen kalktı..yine mama ve benim nafile uyutma çabalarımdan sonra onun dönencesini açtım o konuştu ben duş aldım çünkü sinirlerim laçka oldu artık....sonra idil hanım 6 da uyudular....annesi mi?zombi oldum artık....
canım sabah 7 de kalkıyo genelde 9.30 ta tup yatıyo gözler minicik oluyo 1 saat uyuyo kalkıyo saat11 i gecmez 2 ye kadar uyutmuyorum 2 de gene tup yatıyo 4 yada5 te kalkar sonra akşam 8 .30 a kadar oyalarım sonra yatar bidaha gece 2 kez mamaya kalkar öyle sık kalkmaz ama huysuzluğu üstündeyse 10 u buluyo yatması gece
bir de bir 3 yaşında bir de 1 yaşında bebeği olan bşi arkadaşım var ilkinde bilmiyordum çok çektim uykusundan ama 2. ayarladım dedi o da 4. aya girince çalışmaya başlamış 5 te öğrenmişti dedi 1 haftanı alıyo çok yoruluyosun ama sonra çok rahat ediyosun dedi aslında kendim içinde istiyorum öğrenmesini hiç bi yere gidemiyorum uykusu kaçıyo ağlıyo hep uyumak istiyo uyamıyo falan..
hele akşam eşim yemeğe gidelim dedi yok geç kaldık elanın uyku saati geliyo dedim olsun orda uyur çok sıkıldın dedi gittik ve yarım saat yolda uyudu allah var huysuzluk etmedi ama eve geldik 11.30 yatışı o da ağlaya ağlaya 2 saat burnumdan getirdi kucaktan inmedi 2 saat gezdim 2 saaat ağladım resmen yaa bi daha uyku saatinde hayatta çıkmam
arkadaşlar herkese merhaba;
benim ücretsiz izin işi tamamdır...
6 ay baranınla birlikteyim..
şubatta iş başı yapacağım.. o zamana kadar allahın izniyle 9 aylık oluyor ,,,
ondan sonrada çalışmak zor mu gelir acaba,, yada ohh be mi derim bilmiyorum....
eşim işten çıkartırlar diye bekliyordu...
dün akşam üfff yaa çok yoruluyorum.. bende senin gibi ayaklarımı uzatıp yatmak istiyorum..
(bebek işi bitince malün evin işi başlıyor),
bana demez mi birde çalışmak istiyorum.. o zaman ne yapacaksın... tam dayaklık bu adam ...ben yardım ederim demek yok..
Kızlar şimdi bir arkadaşımla konuştum,hamileymiş,ne kadar heyecanlı ve panikti.,geçen sene bu zamanlardaki duygularım geldi aklıma.
ben kayınvalidemle son görüştüğümde yüzüne bile bakmadım hiç konuşmadım sonrada eşimle kavga ettik bende kayınvalideyi arayıp bundan sonra oğlunu arayıp gelin diye ısrar etme beni ara sor bu çocuğun annesi benim oğlun akşamdan akşama görmeyle iyi mi kötü mü ela bugün bilemez o iyiyse geliriz ya da misafir kabul ederiz değilse bişii yapamayız ilkokula giden çocuk değil bu sözümüzü dinletelim dedim çünkü eşimi arayıp baskı yapınca çok anlayışlı eşim bile annem yalnız diye etkilenip bana ısrara başlıyoo.neyse sonrada eşime konuştuklarımız anlattım sen girme aramıza biz konuşuruz annenle dedim adam bayıldı aman beni sokmayın araya kendiniz halledin dedi ama umudum yok kaynanadan yapar yine yapacağını
aman canım boşver hepsi aynı bunların.. kendi ana babamız gibi olamazlar...şimdiye kadar biriktirdiğim herşeyi döktüm bana bunları yaptılar ama ses çıkarmadım artık tavrımı koyucam dedim o da kızdı görüşmemek için bahane arıyordun buldun diye
ya kayınpederiminbana yaptıı anlayışsızlığı kimse yaşamamıştır
12.haftamda düşük tehlikesi geçirdim adapazarında annemlerdeyken orda hastanede yattım oraya gelmediler hadi kayınpeder çalışıo falan dedim istanbula dönüncede gelmediler sonra arıyo çakma kaynanamın doğum günüymüş gelin kutlamaya diyor
doktor bana yerinden kalkma diyor adamın dediğine bak.gelemeyiz tuğba yerinden kalkmamalıymış dedi eşim gitmedik diye kızdı trip falan yaptı kayınpeder
şimdi torunlarını göstermesem yeridir ama yine herpazar gidiyorum ayaklarına çocuğumu kucağıma alamıyorum karnı acıkmadıkça elden ele geziyor bişey demiyorum yine de dışlanan ben oluyorum
canım çok geçmiş olsun.. allah şifalar versin..iyi geceler arkadaşlar...
iki gündür giremiyordum girdiğimdede yazmadan çıkıyordum
şuan kimse yok ama ben yinede içimi dökmek rahatlamak istiyorum..
yaklaşık bir haftadır nefes darlığım vardı tabi daha öncesindende alerjilerim iki gündür çok artınca yani nefes alamıyacak duruma gelince doktora gittim gitmeden öncede hep dua ettim inşallah hasta değilimdir diye..
dün sabah doktordaydım ilk önce alerjik bronşit dedi film istedi film çekildi ve doktorun yanına girdim durumun kötü dedi bebğin kaç aylık dedi 3 aylık dedim 6 aylık olunca sütünü kes ve tedaviye başlayalım dedi aslında şimdide başlamamız lazım ama bebeğin çok küçük dedi bana çocuk şuruplarından yazdı.. aşağıya inerken başımdan kaynar sular döküldü sanki benim bebeğim daha süt kuzusu onu nasıl ayırırm sütünden ne yaparım ben o ne yapar nasıl dayanırım.. dün bütün gün ağladım eşim annem beni sakinleştirmek için uğraştılar ama onlar bana baktıkça ben sanki daha kötü oluyorum çok korkuyorum bebeğime anne sütü yetiyor diye su bile içirmeyen ben dünden beri meyve sularına başladım alışsın diye zaten dünkü sıkıntıdan sanırım bu gün sütüm okadar azdıkı yavrum hiç doymadı sanki sabaha kadar uyuyan çokuk dün gece 4 defa kalktı bütün gün huzursuzdu onun yüzüne baktıkca ağlamak geliyo içimden elimde değil ben ne hayaller kurmuştum 2 sene oğlumu emzirecektim ama şimdi ciğerlerim çok kötü belkide bundan sonra doktor hiç emzirme diyecek en çok da onu benden ayırmalarından korkuyorum ya hastanede yatarsam diye...
biliyorum çok uzattım ve gereksiz yere sizinde canınızı sıktım ama elimde değil kimseye anlatamıyorum eşime ısrar ettim kayınvalidemlere söyleme diye çünkü beni anlıyacaklarını hiç sanmıyorum ne olmuşki millet hiç emzirmiyo çocuğunu diyecekler çünkü bunu bana dün eşimde söyledi ve bana gereğinden fazla ilgi göstermeye başladı yemekleri yapıyo bana bal pekmez yediryor ve sabaha kadar uyumadı nezaman uyansam oturma odasında tv izliyordu...
neyse sizi tanımasamda bol bol dualarınıza ihtiyacım var ne olur esirgemeyin olurmu....
kızlar kerem bugün boğuluyordu ya az kalsın ana kucağındaydı birden bi fışkırarak kusturdu
hem sütün yetiyorsa niye ek gıda veriyosun.. nasılsa ilerde onlardan hep yiyecek..noldu canım kızına bende üzüm suyu verdim hiç bişey olmamıştı ama zararlıysa bende vermiyim bi daha ben iyice cıvıttım bugün birazcık yoğurt vereyim dedim benimkine azccık ağzına sürdüm çok sevdi bana nasıl kızıyor vermiyorum tekrar verdim hemen yedi. yanında yemek yiyemiyorum ne yesem ağzımın içine bakıyo kollarını çırpmaya başlıyo banada ver diye ...:)
canım o aşı rota aşısı diye biliyorum ben geçen ay yaptırdım. verem aşışıyla aynı gün olması gerekiyor diye biliyorum..
hallemon yazdıklarını okudum canım allah şifa versin dozkana sonuna kadar katılıyorum sen moralini yüksek tutmaya çalış bebeğin için.. tedavilerde en önemli faktörlerden biride moral.. dualarım seninle
dün kontrolümüz vardı 3 aylık olduk bizde6 kilo olmuş boyuda 59 cm.. kalça çıkıklığı ultrasonu temiz sonucu temiz çıktı çok şükür. şimdilik bi sıkıntımız yok. doktor ishal aşısı yapalım dedi özel aşıymış 150 ytl siz yaptırdınız mı gerekli bişey mi hiç duymadım yaptıran gerekli bişeyse bende yaptırıcam .. onun haricinde 6 aydan önce sadece anne sütü ver diyor ben doğduğundan beri mama da veriyordum şimdi sütüm baya çoğaşdı günde 2 kere ye düşürmüştüm. tamamen kes dedi. bakalım yarın bi denicem zaten artık benim oğlan mamayı zor yiyor daha çok beni emiyor..
ama ara ara yine meyve sularından vermeyi düşünüyorum tadımlık ne dersiniz siz veriyormusunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?