2009 Nisan Anneleri buraya

Selam kızlar
Doruk şu parmak emme olayını iyice abarttı.Sürekli eli ağzında.Emziği veryorum ya emziğini çıkarıp parmağını sokuyor ya da daha kötüsü parmağını da ağzına sokup ikisini birden emiyor:))Bugün eldven taktım fayda etmedi.Eldivenli de olsa yine buldu parmağını ve emdi(

Şirvan çok sevindim canım.Gözün aydın:)

Biz ilk zamandan beri Miray ı sessiz ortamda uyutmadık,ondan mı acaba,uyurken ses olursa da uyanmıyor.Benim kız biraz uykuyu da seviyor.Uykucu şirinem benimmm.

Ben de güzdüzleri hep oturduğumuz odada uyuttum şimdi hiçbir sese uyanmıyor.

Döv şekerim benden izin.

kızlar selammm
benim biraz canım sıkkın annem ve babamın araları bozuk boşanmayı düşünüyolar

Çiçek çk üzüldüm canım.Biz kadınlar böyleyiz işte.Affetsek bile hiç unutmayız ve her fırsatta başlarına kakarız.Dilerim atlatırlar bu krizi tatlım.

tuğbacım ecrinde hep elini emiyor salya akıtıyor doktoruna sordum bağırsaklarında mikrop varken eline ağzına götürmesin demiştiniz korkuyorum dedim

artık dişler gelmeye başladı 5. ayda patlıcaklar o yüzden kaşınıyordur dedi.artık önleyemezsin ellerini emmesini ama temiz tut dedi ıslak bi mendille sil dedi.

bende bir mendili ona ayırdım dalin sabunla güzelce yıkayıp duruluyorum ellerini siliyorum yoksa olacak gibi değil elini ağzından çekince bi ağlayışı var edepsizin amanıııııın :bbo:

Ben de sürekli siliyorum Tuğba.İyice alışırsa diye korkuyorum.Dayımın kızı 6. sınıfta hala gece yatarken eline çorap geçiyor:))

selam annecikler.....asyacenk teşekkürler sayende farklı bilgi kaynaklarına ulaştım:) sizle de paylaşayım............... kızım izin vermiyo bu aralar yazmama... en iyisi kısa selam ve alıntı:) sizi seviyom.................................. aslında çok konuşmak istiyom ama.....................

0 - 4 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler
Akıllı Bebek - Beyin Geliştirici Aktiviteler
Sayfa 1 Toplam: 3

Bebeğinizi eve henüz getirdiniz. Ona etrafındaki dünyayı eğlenceli bir şekilde öğretmek ve aynı zamanda beyin gelişimini desteklemek için yollar aramaya başladınız. İşte size 0-4 ay arasındaki bebeğinize uygulayabileceğiniz beyin geliştirici aktiviteler.

* Bebeğinize hafif rahatlatıcı masajlar yapın.

* Gerinme hareketleri yaptırın. Kolları ve bacakları yavaşça doğrultun. Başlarda tamamen esnetmeyin, bu acı verici olabilir. Yumuşak olursanız hem onun hem de sizin için eğlenceli olacaktır.

* Bebeğinizi taşırken ya da altını değiştirirken onunla konuşun. Yaptığınız her şeyi ona anlatın. Konuştuğunuz dili ve nasıl konuştuğunuzu bu yolla öğrenecektir.Cümlelerin sonunda biraz duraklayarak ona konuşma ve sohbet örnekleri vermiş olursunuz.

* Bazı anne babalar heyecanlı bir şekilde yüksek perdeden konuşurlar. Bu beyni uyarır ve dil becerilerini daha hızlı öğrenmelerini sağlar.

* Bebeğinize şarkı söyleyin. Aynı şarkıların tekrar edilmesi sayessinde tahmin edebilmeyi öğrenir.

* Bebeğinize basit resimli kitaplar gösterin. Parlak renkli olmalı ve bir sayfada iki veya üç objeden fazlası bulunmamalı.

* Ce-e oyunları bebeğinize nesnelerin sürekliliğini öğretecektir ve sizi göremese bile orada olduğunuzu bilecektir.

* Yüz ifadelerini ve bebek seslerini taklit edin. Bu şekilde çevresini etkileyebileceğini öğrenecektir.

Uyanık olduğunda en az yarım saatte bir pozisyonunu değiştirin. Dizinize oturtun, yüzüstü yatırın ve sonra sırt üstü. Bu çevresindeki farklı alanları keşfetmesini sağlar, aynı zamanda sıkılmasını engeller.

* Duyma alıştırmaları yapmak için bir çıngırak alın ve bir yanında veya arkasında sallayın. Nesnenin nerede olduğunu bulmak için odaklanmaya başlayacaktır.

* Dokunması için pek çok farklı şey verin. Farklı kumaş ve dokumaları keşfetmesini sağlayın.

* Sırt üstü yattığında oyuncakları yüzünden 30-45 cm yukarı asın. Böylece gözleri ile nesneye odaklanmayı öğrenecektir ve bu bir süre eğlenmesini sağlayacaktır.

* Bebeğinizi dizlerinizin üzerine oturtun veya çok küçükse yüzüstü bacaklarınızın üzerine yatırın. Yavaşça aşağı yukarı hoplatın.Bu ona hareketi öğretecektir.

* Bebeğinize ağzı ile keşfedeceği bir kaç güvenli oyuncak verin, bu oyuncakları gün içinde değiştirin.

* Bebeğiniz büyüdükçe el çırpma oyunları ve hareketli şarkılar eğlenceli olacaktır.

* Çevredeki hayvanları işaret edin ve isimlerini söyleyin. Bebekler bazen, henüz isimleri söyleyemeselerde seleri çıkarmaya başlarlar.

* Bazen bebeklere bunlar fazla gelebilir. Her gün küçük bir sessiz zaman ayırmak iyi olacaktır. Odayı biraz karartın, sallanabileceğiniz bir yere oturun, yumuşak bir şarkı mırıldanın veya sadece sessizce oturun. Bu birlikte gevşeme zamanı her ikinize de sakinleşme tekniklerini öğretecektir.

* Temiz hava almak için bebeğinizi yürüyüşlere götürün ve onu yeni ortamlarla karşılaştırın.

* Bebeğinize tekerlemeler ve ninniler söyleyin.

* Bebeğinize onu sevdiğinizi söyleyin, bunun ne anlama geldiğini yakında öğrenecektir ve size karşılık vermesi çok uzun sürmeyecektir.

çiçekcim inşallah düzelirler.........
şirvan 1.si gözün aydın izin işi olmuş 2.si aynen talım dövelim bunları....
gelelim parmak olayına........... pınar bir elin yumruğunu ağzına depip ikinci eliyle destek yapıyo:):):)

kızlar selammm

canım yanlış hatırlamıyorsam.. daha öncede böyle bir durum vardı... bak o zaman atlatmışlardı bunuda atlatırlar...

biri menepozlu diğeri antrepoza girmiş,, ne yapcaklarını şaşırmışlar....

şimdi benim canavara soğuyan mamasını uyurken verme girişimim olucak ve yatağına yatırıcam umarım 5 e kadar uyurda bende kesintisiz uykunun tadına varırım........o kadar uyku bünyeme ters gelebilir gerçi ama ne yapalım uuyuruz artık..dua edin kızlzar....gazam mübarek olsun...

selam,
emir uyuyor, hatta eşimde uyuyor :)) yarın diş tedavim var, o yüzden eşim evde olacak yaşaşsın!! emire bi kaç saat de olsa o bakacak...amaaaan şirvan al birini vur ötekine...bana diyoki sen doktora gideceksin ama yarın mesai var ben işte olmak zorundayım... yalana bak hayır aynı yerde çalışmasak yerim belki de şimdi tüm lab. ekibi izinde, bi biz emir yüzünden gidemedik..iş falan yok, hocalarda izinde..yarın mesaiyi evde yapacaksın yada kendine kalacak başka yer bulacaksın dedim :))) adam çocuk deyince kaçacak yer arıyor bide demez mi ben size karşı görevlerimi yerine getiriyorum diye..

kızlar selammm

üzüldüm gerçekten çiçek..böyle bi durumda ne denebilirki!! allah hepiniz için hayırlısını nasip etsin..

bi kaç gündür yaşıyoruz biz bunu..geçen gün kayısı yerken yaptı, azıcık suyundan ağzına damlattım şapırdata şapırdata içti..sonra vermeyince epey bi söylendi..ama bu akşam işin suyunu çıkardım,zeytinyağlı taze fasülye pişirmiştim, bakıp bakıp ağlayınca patateslerden azıcık ezip ağzına verdim çılgına döndü..tabi korkudan azıcık verdim ama arkasını istiyo :)))

emelcim nasılsın? alışabildin mi oralara? valla bizimkide bi elini bileğine kadar yutacak bi gün diye korkuyorum :)))

şirvan biz seninle yakın oturuyoruz, canın sıkıldığında ne zaman istersen bana gelebilirsin..her zaman kapım açık, karşılıklı bi kahve içeriz mis gibi, bi de kaynatırız :))

ay kızlar bende sabah suyla 1 tane bebe bisküvisi ezip verdim bitince kududu bağıra bağıra ağladı..................

aynen canım bende
:1hug:
oh çok ii yapmışın bizim içinde eğlen bişey olmaz
öyle hastalancak etçek falan die düşünüp negatif enerjiyi üstüne çekme derim:)

kızlar selammm
ayn canm yaa
oluyo böyle şeyler bende annemle babamı çok barıştırmışımdır
kadınların en kötü huyuda bu asla unutmuyorlar ve daha beteri sürekli başa dönülüyor geçmiş açılıyor
inş. düzelir cnm
bi aile terapistine götür anne babanı

canım bol uykulu geceler diliyorum...

canım sorması ayıp ona düşen görev neymiş,, para kazanmaksa ,, onu bizde yapıyorduk..

sende bana gelebilirsin şeker... bu hafta bitti gerçi ama haftaya bir kaçamak yapabilirim...
8 ağustosda gelecekmisin bana...

esasında aliye-edanur-s-ebru ve etoprak tabii birde ben birbirimize yakın sayılırız...
neden birbirimze gidip gelmiyoruz....
gene mi ilkleri ben yapacam yahuuu

ay kızlar bende sabah suyla 1 tane bebe bisküvisi ezip verdim bitince kududu bağıra bağıra ağladı..................
oo siz iyice aştınız olayı valla... bisküvü falan..

yakında çoçukların eline bir ekmek vereceksiniz...

ben hala meme veriyorum ... acaba bendemi versem diyorum sizi okuyunca..

yaa niye bu gece kimsecikler yok ..

benim kocişte daha gelmedi,,

oklavayla bekliyorum hala...

gerçi bugün beni devamlı aradı durdu.. ne yapıyosun ne ediyosun diye...
arada sesimizi çıkarmak lazım demek...

bu arada emzikleri nasıl temizliyorsunuz....

bende chiconun sterize makinesi var.. mikrodalgaya konandan...

hep ona koyuyordum... biberonları ve emziği ,,

ama hep okuduğum... 5-10 dak kaynatılıyor yazılıyor..

bende işim yok ya şuan onları koydun tek tek kaynatıyorum...

sizler nasıl yapıyorsunuz ve ne sıklıkla...

mesela ben süt sağmadan biberonları ve pompayı strize ediyorum ..
soğuyunca da sağma işlemini yapıyordum..

kızz şirvan bende burdayım kızanım

keremin mamasını yaptım soğusun die bekliyorum
bende de süt günde 1 kez doyumluk çıkıyor

meme oyuncak oldu anlıyacağın oruç tutmayıda düşünüyorum sen düşünüyormusun
zaten sütüm azaldı
bide sonradan 1 ay oruç tutmak imkansız ki zaten oruç borçlarım da var

heee bu arada 8 ağustosta nerde buluşuyosunuz

ttoprakcım emiri gördüm yeni maşallah çok tatlı...
bu arada bişeyler vermeyelim bence çünkü diğer tatlara alışıp memeyi istemeyebiliyorlar ben bugüne kadar veriyordum ara ara artık vermemeye karar verdim.
bugün sadece emzirdim doğduğundan beri mama takviyesi yapıyordum bugün emdi devamlı mamayı aramadı. olaya bak millet 3 aydan sonra mama veriyor ben mamayı kestim. doktorum çok ikna edici konuştu zaten mamadan sonra devamlı kusuyordu bugün hiç kusmadı bakalım 2 ayda böle devam edicez.

şirvan biz haftaya p.tesi izne çıkıyoruz. 10 gün sonra gelicez. geldikten sonra bi organizsyon yapalım bi yerlerde buluşalım. olmadı bana gelirsiniz. evde daha rahat ederiz
çiçekcim anne babana züldüm. ama sıkma sen canını bişey olmaz. bizimkilerde çok tartışırlardı. şimdi süt liman oldular. düzelir inşallah. dua et..

bende bekonun var küçük elektrikli steril mak. ben emzik ve biberonları artık 3-4günde 1 steril ediyorum
biberonları her kullanımdan sonra yıkıyorum ve kaynar suyla çalkalıyorum
şu bir kaç gündür kerem biberonla içmeyi beceremiyor yaaa
sank, emzik gibi çekiyor sütler doluyor ağzında sonra yutacağından fazla süt biriktiği için ağzında yutmakta zorlanıyor ve gorç gorç yapıyor hemen atıyor ağzından biberonu ağlamaya başlıyor yaa

yok canım verme daha onlarınki 4 aylık oldu nerdeyse bizimkiler nisan sonu ... bende 5 aylıkken filan başlamayı düşünüyorum..
evet yakın oturuyoruz hemde evde sıkılıyoruz. valla yap bi liderlik bacım sen kaktırmayınca millet yürümüyor. kaydirigubbakcemile3

günde bir kere kaynatıyorum biberonu emzik zaten almadı kullanmıyorum..

ben tutmatı düşünmüyorum bu sene sütüm azalır.

canım ben tutmayı düşünmüyorum... çünküü baran sadece meme emiyor..
sütümün azalmasını istemiyorum...

geçen sene de hamileydim tutamadım.. bu senede emziriyorum diye tutamıyacağım..
çoçuğum yeterki meme emsin yeter...

8 ağustosta bende toplanacaz sözde -- çiçek ben gelirim dedi sadece....
bu gidişle ikimiz oturacaz herhalde...
başka kimseden ses seda çıkmadı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…