canım çok geçmiş olsun, geçen hafta da bizim başımıza geldi biliyorsun... artık güven olmuyor bunlara, hep gözümüzün üstünde olması lazım, uyurlarken bile. bir güne gelmiyor, sabah yapamadıkları şeyi akşam yapıveriyorlar. yalnız şu film işi çok iyi karar verilmesi gereken bir iş.. bebekken hücreler çok hızlı çoğalıyor,bölünüyor, bölünme esnasında alınan radyasyon hücreyi mutasyona ugratıp kansere yol açabiliyor.. hadi düşmede bir derece ki basit düşmelerde çocugu takip edip çok gerekli değilse çekilmemesi taraftarıyım çünkü kafatasında çatlak olsa dahi beyin cerrahları müdahale etmiyor, kendi kendine kapanmasını bekliyorlar ve zaten bebeklerin kafatasları esnek oldugu için öyle kolay kolay kırılmıyor, özellikle 50 cm. ve yukarısı yükseklikten düşme tehlikeli olarak kabul ediliyor.Düşme pozisyonu da çok önemli, ciddi bir yükseklikten düştüyse, oldugu yerde bırakıp ambulans çağırmak, bebek oldugunu belirtmek ve boyun destegi istemek gerekiyor omurilik zedelenmesine yol açmamak için. Dediğim gibi düşmelerde film çekilebilir ama ilerleyen zamanlarda solunum yolu enfeksiyonu geçirdiklerinde her hastalıkta akciğer filmi isteyen doktorlar var. çocuk 3 yaşında 6 kere akciğer filmi çekilmiş gereksiz yere. bu çocukta hücrelerin mutasyona ugramaması şaşırtıcı olur zaten... para için yapıyor bunu bir çok doktor maalesef.çünkü prim alıyor gönderdiği her film için.. çok uyanık olmamız lazım arkadaslar, doktorculuk oynamamamız ama bazen de kendi kendimizin doktoru olmamız gerekiyor.. allah doktorların eline düşürmesin, başımızdan da eksik etmesin, ne diyelim...
cnm şimdi gördüm yazını sgk.gov.tr ye giriyorsun oradan e-sgk yı tıklıyorsun oradan tüm uygulamalara tıklıyorsun oradan işgörememezlik ödeneğini tıklayıp TC kimlik no ilen görüyorsun uzantıyıda yazdım copy paste yap istersen cnm .... http://saglik.ssk.gov.tr/IsgoremezlikTeyit/kontrol.facessev-rey
çarşamba günü babam götürdü evrakları p.tesi alırsın demişler bende bugün baktım netden onaylanmış alacağın tutarı bile görüyorsun....
götüreceğiniz evraklar hst.işbaşı raporun işyerine imzalat kaşelet+doğum raporu aslı olmalı+vizite kağıdı yeterli cnm eğer sen gitmeyeceksen dilekçe istiyorlar şu sigortalı ben ödeme talep ediyorum adres tel imza atıp gidecek kişiye ver cnm
çok uzun oldu umarım anlatabilmişimdir....
adresi verebilirmisin canım netten nasıl görüyosun alacağın tutarı bende pazt.vericem evrakları birde ne kadar alınıyor bilgin varmı toplam 16 haftalık üzret haesaplanıyor dimi ?
aah ah çiçekim iyi biirim ben onu çocuğu evlenince anne babası merak eder mutlumu diye ama ben evlendiğim günden beri onalrı merak ediyorum nasıllar tartışıyolarmı diye.babam hep derdi sende evlen ankaradan evi satıp gitcem sıkıldım buralardan diye bizde inanmaz yapamazsın başka yerde derdik neyse ben evlendikten 2 ay sonra fila annem ankaradan van a geldi benim evime babam gelmedi o zaman annem buraya geldi ve ertesi gün babam teli kapattı ulaşamaz olduk 1 kaç gün öyle merak ettik komşuları filan aradık görmedk dediler bi evli kardesim var ank.da ona dedik eve git bak gitse ne görsün babam kendi ile şlgili bütün eşyalarını almış gitimiş arabada yok tabi annem kalamadı burda döndü 1 hafta sonra ben krşzlerdeyim ağlamaktan heşlak oldum ki babam hayatta böyle şeyler beklenmeyen kendi halinde bi insan annem ank ya gittikten sonra bizim evin oradaki emlakçı geliyo eşiniz bu evi sattı ama 6 aylık kira ödedi haberin olsun 6 aya boşalt diyo duyduğumda dünyalar başımıza yıkıldı babam evi satmış ve ortada yoktu polise gittik anlattı kocaman adam kendi iradesi ile gitmiş belli bişey yaypamayız ne diye arayalımki bulsak ne sebeğple getircez diye tınlamadılar öyle böyle çok fena 20 günün sonunda bababm beni aradı ve mersinde ev aldığını orad yaşayacağını annemde gelmek istemediği için onun kirasını ödedim orda kalsın dedi uzun konuşmala sonrasında yalvararak annemde yanına gelsin dedim şartlar koyarak kabul a etti annemde gitti .....vs arada cok olay var ama uzadı yani yaşlanınca özellikle emekli olunca bunalıma giriyo erkekler boşluktan bence gecen hafta ordaydık iyi gibiler ama babam annemi hala tehdşt ediyo sıkmayın beni karadenize giderim diyo ooof of başınızı ağrıttım çiçek yaramı deşti bir derdim var amı yazsaydımki
benimkisi artık yan ve yüzüstü yaşıyor diyebilirim....geçen hafta dönüyor diyordum ama 2 gündür öyle böyle deil yüzüstü dönmesi 3 saniye falan artık kolunuda kurtarıyor akşamdan beri çok işimiz var bunlarla......sabaha karşı bir yatışı vardı ki o şekilde nasıl rahat ediyor bilmiyorum ama öyle uyuyor baksanıza kafa sonradan monte gibi............
Selamlar,biz de yarın şehirdışına çıkacağız,eşimin ailesinin yanına,şimdi de evi toparlıyorum,çamaşır yıka ,as,topla,ütüle...bir de tabi dönüşte aynıları yaşanacak,şu bir yere gitme işinin en çok da bu yanı canımı sıkıyor.e tabi bir de bebişle gitmk nasıl olacak,orada ne yapacak falan..yorucu olacak yani.
KK ya girememek de var tabi canımı sıkan:sinifsinif:
merhaba kızlar bikaç gündür giremedim geçmişide okumadım umarım herkesin
keyfi yerindedir.
ben yine hastalanmayı becerdim. dün gece titreyerek ateşle kalktım.
şirvan şimdi yine dondurma yedi bu diyecek ama bu sefer soğuk suyla başardım
boğazım ağrıyo heryerim dökülüyo off off.
calpol ve parol kullanıyorum. umarım uzun sürmez.
ay allahım ne kadar tatlı tam ısırmalık olmuş PınarCık bizim için öp kokla misler gibi maşallah
bi tane daha.....
cnm onlar bir hesaplama yapıyorlar bende tam anlamadım analık sigortasından alıyoruz ya tam o kadar alamıyorsun kesintisi var 70 tl de süt parası ama dediğim gibi aşırı bir kesinti yok hesaplamayıda görürsün bugün verdin mi yarın yada öbürgün mutlaka ssk nın sitesinde görürsün cnm ben 29 da verdim allah izin verirse yarın parayı ptt den alıcam....canım çok teşşekkür ederim verdiğin bilgiler için ben daha evrakları vermedim ssk ya verdikten sonra bakıcam verdiğin linke anladığım kadarıyla benim ssk pirimim ne kadar görünüyosa onu 4 ay la çarpıp veriyorlar dimi :bbo::bbo:
ay allahım ne kadar tatlı tam ısırmalık olmuş PınarCık bizim için öp kokla misler gibi maşallah
ayyyyy maşallahhhh karpuz yiyomusss bisküvü yiyomusss papatyalar şapkalar takıyomuss pek de tatlıymış bu kuzu yaaa... Yalnız bakarmısın halime artık büyüklerle bile böyle konuşuyorum ben herkesi kuzu diye sevesim var bu siteye girdiğimden kellii neyse yine munzurluğum üstümde gedacımm çok tatlı çok beğendim fotolarıı binkere maşallah canım yavrunaalkisalkisalkis
Bir seye gereksiz demek icin konunun uzmani olmak gerektigi gorusundeyim. Bu yazdiklarinizi okuyan anneler bilincli olabilir de olmayabilir de. Boyle seyler soyleyerek aileleri provoke etmek dogru degil diye dusunuyorum. Zaten ailenin izni olmadan hicbir tetkik yapilmaz. Yaptirmak istemeyen de tum sorumlulugu kabul etmis olur.
NOT klavye konusunda uzgunum
maşallah pınar çok tatlı çıkmış ya geda büsküvi bile veriyosun he
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?