2009 Nisan Anneleri buraya

patatesleri buharda pişirip ezip çok az su ekleyip (topak kalmasın ama)

. VE 6. AYLAR :Yumuşak,topaksız ve yarı sıvı püreler verebilirsiniz. Yiyecekleri özenle hazırlamalısınız. Kaynamış su anne sütü,ya da hazır mamayla karıştırdığınız pirinç ununu verebilirsiniz. Soyulup haşlanmış havuçları püre haline getirerek verebilirsiniz. Patates püresini de havuç gibi hazırlayıp verebilirsiniz. Elma ya da armut püresi de verebilirsiniz.

Ek Gıdalara Geçerken Nelere Dikkat Etmeli ?
Çocuğun ayına uygun büyüme ve gelişme sürecini destekleyen, değişik tatlarla tanışmak suretiyle sonraki aylarda kolay yeme alışkanlığı kazandıran, besleyici değeri yüksek ama allerji yapma niteliği az olan besinlerdir. Meyve suyu veya meyve püresi, sebze çorbası veya sebze püresi, muhallebi, yoğurt, peynir, reçel, bisküvi, ekmek, yumurta bebek beslenmesinde önde gelen ek gıdalardır.
Ek gıdaları kaşık ya da bardakla veriniz.
Yeni deneyeceğiniz yiyecekleri çocuk açken alışık olduğu yiyeceklerden önce veriniz. Miktarı daima azdan başlayarak arttırınız.
Yeni gıdaların allerji yapıp yapmadığına dikkat ediniz. Bu nedenle aynı gün içinde birden fazla yeni besin denemeyiniz. Şüpheli bir gıdayı kestiğinizde belirtilerin geçip geçmediğini kontrol ediniz. Bir iki gün sonra yeniden deneyiniz.
Bebeğinizin hoşlanmadığı önemli yiyecekleri zaman zaman yeniden deneyiniz.

BEBEK YEMEYİ REDDEDERSE
Katı yiyeceklere başlandığında genellikle bebekler şu bilinen kuralı izler; şüphedeyse, yediklerini kusar. Katı yiyeceklere yeni başlayanlar doğal olarak yeni tadlara, niteliklere ve katı beslenmenin metoduna değişken bir tavır sergilerler. Bir hafta isterler, diğer bir hafta istemezler. Böyle bir durumda size aşağıdaki önerileri sunuyoruz :
Kaşık olarak parmak ucunuzu kullanın
Bebekler kaşığa nazaran parmakları daha hoş karşılarlar. Bir parça pirinci ya da muz püresini parmaklarınıza koyun ve bunu oradan emmesine izin verin. Bu şekilde rahat yemeyi öğrendikten sonra, bir miktar yiyeceği dilinin ucuna yerleştirin böylece zamanla dilinin ucundaki yiyeceği geriye doğru boğazına atarak yutmayı öğrenebilir. Bazen dilinin tam ortasına yiyeceği yerleştirmek bu prosedürü öğrenmesini teşvik etmeye yardımcı olur.
Plastik kaşık deneyin
Metal kaşıklar soğuk hissi verir ve bebeğinizin öğünlerinde başka bir şeyin dikkatini çekmesini istemiyorsanız bu soğuk metal kaşıkları kulanmayın.
Yemesi için zorlamayın
Bebeğinizi beslemenizdeki amaç, ona yeni tadlar, nitelikli gıdalar ve yeme metodlarını tanıtmaktır. Bu süreçte, bebeğiniz sık sık iki ileri bir geri şeklinde gelişme gösterecektir. Zaman zaman bebeğinizin katı yiyecekleri reddetmesi beklenen birşeydir. Bu olduğu zaman, bırakın ve başka bir gün deneyin. Bebeğiniz hazır olduğunda yiyecektir.

İlk yaş içinde ortalama beslenme sayısı
DOĞUM - 1 HAFTALIK 6 - 10
1 HAFTALIK - 1 AY 6 - 8
1 AY - 3 AY 5 - 6
3 AY - 7 AY 4 - 5
7 AY - 9 AY 3 - 4
9 AY - 12 AY 3

Süt çocuklarının bir öğünde aldıkları yaklaşık besin miktarı
YAŞ 1 ÖĞÜNDE ALINAN MİKTAR
1 - 2 HAFTA 60 - 90 ml.
3 HAFTA - 2 AY 120 - 150 ml.
2 AY - 3 AY 150 - 180 ml.
3 AY - 4 AY 180 - 210 ml.
5 AY - 12 AY 210 - 240 ml.

hayrola ...,

sıvılar bitti de püreleremi geçtiniz.....

erken değilmi daha .....(gerçi geçmişi okumadım...) hemen lafa daldım..

2 li kombinasyon tarifleri.....

Patatesli Havuç Püresi
Bir küçük patatesi buharda yada suda pişirin. İyice ezerek içine bir miktar su katın.
Bal Kabağı Püresi
Bal kabağını buharda yada suda pişirerek ezin. Bir miktar su ile sulandırarak yedirin.
Brokoli ve Patates PüresiBrokoliyi ve patatesleri buharda pişirin. (Brokoli daha önce pişer) İkisini iyice ezin yine sulandırarak bebeğinize yedirin.
Salçalık Kırmızı Biber ve Patates PüresiKırmızı biberi fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyun. İyice ezerek sade yada patates ile karıştırıp bebeğinize yedirin.
Havuç ve Karnıbahar PüresiBir küçük havucu on dakika haşlayın içine bir küçük çiçek şeklinde karnıbahar ilave edin. 10 dakika daha haşlayıp iyice ezin.
Çeşitli sebzelerle bu şekilde ikili, üçlü kombinasyonlar yapıp bebeğinize yedirebilirsiniz.

hayrola ...,

sıvılar bitti de püreleremi geçtiniz.....

erken değilmi daha .....(gerçi geçmişi okumadım...) hemen lafa daldım..

hoşgeldinnn..
hayır canım erken değil
4-6 ay arası yanlız anne sütü bebek için yeterli değildir.bebekler yarı katı gıdalara geçiş yapabilirler.
benim tosunda 4 ü devirdiği için!!!

hoşgeldinnn..
hayır canım erken değil
4-6 ay arası yanlız anne sütü bebek için yeterli değildir.bebekler yarı katı gıdalara geçiş yapabilirler.
benim tosunda 4 ü devirdiği için!!!

ben daha anne sütünden başka bişey vermedim...
dr. bişey demedi,, şimdilik kilo alımı iyi değince .. bende ek bişey vermeyi düşünmedim. hiç ...

salı günü dr.kontrole gitcez.. baranın şu hırıltısı yüzünden ...
ozaman yeniden sorarım artık ..

bizimkide yeni doğduğunda horluyordu şirvancım.
acayip hırıltılar çıkarıyordu.
doktora götürdük.
soluk borusu gelişiyor dedi ancak 6.aydan sonrada yaparsa kbb ye götürün demişti.

bende yavaş yavaş evi toplamaya başladım.. (tabiii ancak baran bey uyuduğu zaman)
o yüzden fazla giremiyorum artık...

ekime kadar böyle ... beni idare edersiniz.. büyük bir ihtimalle bayramdan sonra taşınacağım)
önemli bişey olursa mutlaka biri mesaj atsın...

yaaa birde çalışsaydım ... anacım nasıl toplanırdım.. yerleşirdim..
valla herşeyde bir hayır varmış..
iyiki ücretsiz izin almışım ..

yeni evin hayırlı olsun şirvancım!!darısı başıma artık..
yerleşince fotolarını çekte ekle bari merak ettim!!!
maşallah hem araba hem ev.bu krizde büyük başarı!!

toplanmak çok zor ya..sorma.
geçen hafta annemlerde taşındı ordan biliyorumm..
allah kolaylık versin.
biz yardımcı tuttuğumuz halde öldüm bittim yani!!!
çocukla daha zor(

bizimkide yeni doğduğunda horluyordu şirvancım.
acayip hırıltılar çıkarıyordu.
doktora götürdük.
soluk borusu gelişiyor dedi ancak 6.aydan sonrada yaparsa kbb ye götürün demişti.

yok canım bu burnundan yani horlama değil..
göğsünden geliyor...

astım olmasından korkuyorum..(ailede var)

Son düzenleme:

eviniz hayırlı olsun şirvancım güzel günler geçirin inşallah.
bebekle ev işi bile zorken taşınmak... allah kolaylık versin

biz 500-600 gr arası alıyoruz hep.
mesela 7200 dük en son 7700 olmuşuz.

860 çok ama sağlıklıysa prıblem değil.maşallah yağlı yağlımı bacım sütün yaramış et olmuş:))

evet canım yağlı biraz..
sağdığım zaman... biberonu yıkarken anlıyorum...

sağlığımızda hırıktı dışında bir problemimiz yok.. allahımıza şükürler olsun...

yok canım bu burnundan yani horlama değil..
göğsünden geliyor...

astım olmasından korkuyorum..(ailede var)

allah korusun canım ya inşallah değildir!!

astım genetik yatkınlık şart ancak bu kadar küçük yaşta ortaya çıkarmı bilmem.çevresel faktörlerinde etkisiyle ortaya çıkıyor çünkü!!

DENıZ SAOL CNM YAA GÜZEL BıLGıLER VERMıŞSıN
şirvan bizimkide acaip dikkatli izliyo sürekl, kafasını çeviriyorum bakmasın diye her yönden izliyo ama tv i,sesin geldiği yöne dönüyolar ya hemen buluyu yine hep hareket ve renk var ya çok ilgisini çekiyo ama günde 2-3 dk kaçamak yapıyodur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…