bizim genelimiz huzursuz olduğu için idil maşallah çıldırmadı.....hiç üzmedi annesinialkisalkisalkis:roflol:
kızlar bişey sorucam benim oğlan normalde emmiyo sadece uykuda emiyo gündüzleri 3 kez geceleride 5 -6 kez falan emiyo sütüm azalırmı bu şekilde......
hayırlı cumalar kızlar,
az önce emiri dr.dan getirdim..hafif öksürüyordu, diş yüzündenmiş..diğer meseleye gelince kendi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum..dün sinirle dişimin biri kırılmış, yani olan yine bana oluyo..sorularınıza cevap vereyim...ben çok severek evlendim, ama erkekler dışardan göründükleri gibi olmuyorlar..çok kısa bir tanışma süresi, kısa süren bir nişanlılık ve düğün..babam çok karşı çıktı ama sen aklı başında bir kızsın hep doğru kararlar verdin yinede birgün dönmek istersen baba ocağın sana hep açık dedi..ben bu asla olmayacak demiştim ne büyük konuşmuşum..bakıcı konusuna gelince, çiçek gibi yatılı tutalım dedim olmaz dedi..gündüzlü tutatlım dedim ben bakıyorum başkasına nasıl güveneceksin dedi..annemler muğlada, annem buraya gönder bakayım diyor..bunada benim yüeğim dayanmaz!!! gel dedim, telefonda çok ağladım, ramazandan sonra bi bakarız dedi..konuşma meselesine gelince bir iki kez değil defalarca konuştum hemde her şekilde..ama bu yaşa gelmiş bi insanı değiştirmeye çalışmak olmuyor..aynı sorumsuz umursamaz adam..ağlıyorum, yalvarıyorum..yapma böyle tamam seni üzmeyeceğim diyor ama en fazla 2 gün sürüyor...ya neyse şişirdim kafanızı..kusuruma bakmayın nolur..
canım sütün salgılanmasını sağlayan hormonlar gece aktif oluyormuş bir yerde okumuştum. o yüzden gece ve sabaha karsı emzirmek süt üretimini tetikliyormuş. azalmaz yani.
kızlar bişey sorucam benim oğlan normalde emmiyo sadece uykuda emiyo gündüzleri 3 kez geceleride 5 -6 kez falan emiyo sütüm azalırmı bu şekilde......
canım bizde yaklaşık 3.aydan beri öyleyiz neden ağlıyo bu kadar anlamıyoru açolunca bile hem emiyo hem ağlıyo çözemedim önceden uykulu iyi emerdi şimdi gecede emerken ağlıyomemeden çekice gülücükler peş peşe sütüm azalmadı ynı var yanii
merhabalar...cumanız mübarek olsun
idilciğimizin dişi hayırlı olsun şirinliğine şirinlik eklenecek gülümserken minicik dişi görününce opuyorumnanaktan
biz bugün adapazarına gidiyoruz ordan forumu takip etmeye devam zemuszemus
Normalde herhangi bir anda saçların %90’ı büyürken, %10’u dinlenme döneminde bulunur ve bu dinlenme dönemindeki saçlar 2-3 ayda bir dökülür. Gebelikte ise östrojen hormonunun etkisinden dolayı bu saç döngüsünde değişiklikler olur ve daha çok saç teli dinlenme dönemine geçer ve gebelikte saçlar çoğunlukla gürleşir, sıklaşır, doğumdan sonra ise bu saçlar dökülmeye başlar. Gebelikte genellikle saç dökülmesi olmaz. Doğumdan sonra görülen saç dökülmesi kalıcı saç kaybına veya kelliğe yol açmaz, doğumdan bir süre sonra düzelmeye başlar. Saç dökülmesi genellikle doğumdan 2-3 ay sonra başlar ve 3-5 ay kadar devam eder. Saçların dökülmesinin sona ermesi ve normale dönmesi için doğumdan sonra 6-12 ay geçmesi gerekebilir.
Düşük, küretaj, ölü doğum gibi durumlardan sonra da geçici olarak saç dökülmesi izlenebilir.
Saç kaybını azaltmak için önerilenler şunlardır:
- Sıkı toka takmaktan kaçının
- Bol miktarda meyve ve sebze tüketin
- Biotin ve silika içeren şampuanlar kullanın
- Saçınızı ıslakken, yumuşak fırçalarla tarayın
- Sert taraklar kullanmayın
- Doktorunuzun önereceği vitaminler saç dökülmesini azaltabilir
- Fön çekilmemesi ve saç kurutucularının soğuk ayarda kullanılması önerilir.
sizin sıpalar günde kaç kez kaka yapıyo kızlar benim sıpa bu ek mama ve meyveye geçtiğimizden beri günde 3 kez falan yapar oldu ondan önce günde 1 kez yada iki günde bir yapardı nedenki acep
canım bu durumda yapacağın en iyi şey maaşın devam ediyorsa emiri kısa süreli bir bakıcı ile gün içinde başbaşa bırakıp tezine vakit ayırman...böylesi herkes için daha iyi olur benim fikrim....hem emirede iyi gelecektir....baksana onada yansıyor demişsin hem gün içinde 2-3 saatlik ayrılıklar özlem sebebi olur.....herşey düzelir sen yeter ki iyi ol.....zor anlayışsız insanlarla uğraşmak gerçekten zor umarım en doğru kararı verirsin oğlun ve senin için....
hadi hayırlısı.....bende gidicem ama ne zaman acep....
bizden haberler mi......bizde buzdağı göründü......:kedi:.....kızımın dişi çıktı
megul iyi haberlerle dönersin inşallah bişey çıkmaz
etoprak çok üzüldüm cnm ama arkadaşların da yazdığı gibi inşallah düzelirsiniz ama çok stresli olduğunda bebeğinden uzak bi odaya git cnm ya orda ağlasa bile seni daha kötü görmesinden iyidir onun herşeyi sensin
Gülşen inanmıyorum bu İdil çok aceleci her konuda hamileliğinde çok mu protein yedin ne yaptın :)) arkadaşımın 9 aylık bebeğinin dişi zor çıktı sizin 4.5 aylık dişi var çok güzel yaa :))) kıyamam ben ona devamı da gelir artık
aay çok ötü oldum yaa inşallah hemen düzelir allah annesine sabır versin
valla nazar değmesin cnm ya kışlık hazırlık misafir gezmek okul helal olsun valla ben anca evde oturup hala da söyleniyorum :)) ama bebeğin akıllı uslu allahtan o sana yardım ediyo uslu durarak :)
güle güle kullanın cnm inşallah çok rahat edersiniz
aynen bizim evin kapılarndan da geçmyo cnm sözde bizim ev yeni..ytaklar büyük demekki
valla kolay gelsin çiçek bizim hiç diş belirtimiz yok ama şimdiden korkuyorum bu gaza diş de eklenince deniz yeni doğum yapmışa döner gece saat başı kalkar herhalde(
teşekkür ederim canım. antibiyotiğe basladım dün aksam, bugün biraz daha iyiyim.
geçmiş olsun canım. iyi olur inşallah.
canım geçmiş olsun. calpol verdim demişsin ama 37.3 düşük bir ateş calpol vermek için. hele de kulaktan ölçtüysen zaten yarım derece yüksek ölçüyor öyle ölçtüysen normalmiş yani ateşi. bizim dr. umuz kulaktan ölçülen derece ile 38 in üstüne çıkmadıkça vermeyin diyor. sen de bir danış istersen dr. unuza canım.
geçmil olsun canım. rüya görüp korkuyorlar bazen.
ben de ilk zamanlar görmek istiyordum senin gibi ama hiç öyle kalkıp da nefesini falan dinlemedim yani. şimdi de hala yanımda yatıyor ama ayıracagım da taşınmayı bekliyorum. gündüzleri de sonuçta uyurken gözünün önünde olmuyor canım, öyle düşün, rahatlamaya calış bence.
canım çok üzüldüm ama hiç bir şey için geç değil gerçekten de.. öncelikle emir e bu durumu yansıtmamaya çalış.zaten senin negatif elektriğini hissedip huzursuzlaşacaktır, yine sana stress kaynagı olur.. emir e gün içinde gelip bakabilecek bir yakının varsa gelsin, yoksa bakıcı tutmaya çalış, 2-3 saatliğine öncelikle tezini bitir.eşine bebek bakmanın bebegi karşına alıp gözlerinle bakmaktan ibaret olmadıgını, gün içinde bebekle sürekli ilgilenmek zorunda kaldıgını, bir gününün nasıl geçtiğini anlat. sana verdiğimde sen 10 dk. bile ilgilenmekte zorlanıyorken ben bunu bütün gün yapmak zorundayım diye örnekler vererek tatlı dille anlat. işte çok yoruldugunu bildigini, ancak eve gelince hem emir in onu görmek istedigini ve bir baba figürüne, onunla zaman geçirmeye ihtiyacı oldugunu, bir yarım saat dahi olsa emir le konuşup oyun oynarsa hem bebek için iyi olacagını hem de senin biraz dinlenmeye kafanı boşaltmaya vakit bulacagını ve bunun da evliliğinize pozitif yansıyacagını söyle. emir olmadan önce böyle sorunlar yasamıyorduysanız bebekle ilgili eşinin bebegi hayatınıza kabullenememe durumu olabilir, bir psikologtan yardım alın gerekirse. bir de demişsin ki "adam 7 de işten gelir bi eline kumandayı bi eline mouse alır...bana hadi ben çok açım ne yicez olur ilk sorusu!!" e gayet normal bir durum bu. tv. zaten erkeklerin rahatlama aracı. e adam bütün gün çalışmış yorulmuş karnı aç,
doğal olarak ne yiyecegiz diye soracak. senin sinirlerin de yıpranmıs anladıgım kadarıyla, artık ne yapsa ne söylese batıyor sana. halledilemeyecek konular değil bunlar canım ama öncelikle senin sağlam durman gerekiyor onun karsısında hem madden hem manen..
hadi bakalım, iyi haberlerini bekliyoruz canım.
maşallah annesi, inş. kolay çıkar dişleri.
gülşencim ne denir nasıl denir bilmem ama hayırlı olsun ilk dişiniz
canım hadi inşallah iyi haberlerle dönersin ....
anlayışsız insanla aynı evi paylaşmak zor gerçekten ama inşallah düzelir yani hamilelik doğum bebekli hayat derken aslında eşlerimizde bizimle birlikte bu süreçte çok değişiyor mantıklı olan konuşabilmek sorun olarak değil ama bu aşamada bizimde sıkıntılarımız olmadı değil konuşarak halletmeyeçalıyoruz umarım sizde en kısa zamanda yoluna koyarsınız herşeyi ve umarım kariyerinde istediğin noktaya ulaşırsın .....
canım zeynepte aynı dişi gelmeye çalışıyo gelirkende bizide çocuğuda mahvediyo diş kaşıtıcısı aldım eliyle kendini öğürttürüyor ben yardımcı olmay çalışıyorum diş kaşıtıcısıyla
herkezlere günaydınlar...... geçmişe şöle bir göz attım taşınanalar ev alanlar allah yardımcınız olsun arkadaşlar bebekle ev taşımak zor iş gerçekten şirvancım yeni evin hayırlı olsun allah mutlu mesut eşinle çocuğunla oturmayı nasip etsin ben 2-3 gündür giremedim işlerin yoğunluğundan erkek kardeşimin öss sonuçları açıklandı ktü makina mühendisliğini kazanmış havalara uçtuk fırsat buldukça işlerden okuluyla kayıtlarıyla ilgili araştırmalar yaptım 11 ağustosta doktora gittik zeynep hanım 7.980 gr olmuş (maşallah kuzuma) 64 cm boyu doktor çok beğendi gelişimini çok sağlıklı buldu dişleri için jel verdi rahatlatırmış devit 3 bıraktırdı multi vitamin verdi onun yerine bide sınırdasını rota virüsü aşısını yaptırın dedi (daha öncede gerek yok diyen kendisiydi) yaptırdık sanırım aşının etkisinden hiç kusmyan bebeğim 2 gündür kusuyor bakıyım bu günde kusar ise doktoru arıycam sizde de böle bişey oldu mu? çorbalardan tarhana (ev tarhanası) verebilirsiniz dedi bunun dışında da ek yapmadı 6. aydan sonra kahvaltıya başlıyacakmışız... 15-20 gün sonra çorbasına et parçası atın dedi onunda besinini almaya başlasın dedi işte bizde durumlar böle işlerim çok yoğun pek giremiyorum hepiniz özledim .... opuyorumnanaktan
bizim genelimiz huzursuz olduğu için idil maşallah çıldırmadı.....hiç üzmedi annesinialkisalkisalkis:roflol:
hayırlı cumalar kızlar,
az önce emiri dr.dan getirdim..hafif öksürüyordu, diş yüzündenmiş..diğer meseleye gelince kendi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum..dün sinirle dişimin biri kırılmış, yani olan yine bana oluyo..sorularınıza cevap vereyim...ben çok severek evlendim, ama erkekler dışardan göründükleri gibi olmuyorlar..çok kısa bir tanışma süresi, kısa süren bir nişanlılık ve düğün..babam çok karşı çıktı ama sen aklı başında bir kızsın hep doğru kararlar verdin yinede birgün dönmek istersen baba ocağın sana hep açık dedi..ben bu asla olmayacak demiştim ne büyük konuşmuşum..bakıcı konusuna gelince, çiçek gibi yatılı tutalım dedim olmaz dedi..gündüzlü tutatlım dedim ben bakıyorum başkasına nasıl güveneceksin dedi..annemler muğlada, annem buraya gönder bakayım diyor..bunada benim yüeğim dayanmaz!!! gel dedim, telefonda çok ağladım, ramazandan sonra bi bakarız dedi..konuşma meselesine gelince bir iki kez değil defalarca konuştum hemde her şekilde..ama bu yaşa gelmiş bi insanı değiştirmeye çalışmak olmuyor..aynı sorumsuz umursamaz adam..ağlıyorum, yalvarıyorum..yapma böyle tamam seni üzmeyeceğim diyor ama en fazla 2 gün sürüyor...ya neyse şişirdim kafanızı..kusuruma bakmayın nolur..
canım sütün salgılanmasını sağlayan hormonlar gece aktif oluyormuş bir yerde okumuştum. o yüzden gece ve sabaha karsı emzirmek süt üretimini tetikliyormuş. azalmaz yani.
sizin sıpalar günde kaç kez kaka yapıyo kızlar benim sıpa bu ek mama ve meyveye geçtiğimizden beri günde 3 kez falan yapar oldu ondan önce günde 1 kez yada iki günde bir yapardı nedenki acep
bu arada şekerim normal çıktı.çooooooooooook rahatladım.
SİNEMSİN kardeşin artık üniversiteli olmuş.tebrik edrim.kızına da maşallah.sadece anne sütü mü alıyodu.bak unuttum şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?