2009 Nisan Anneleri buraya

Bebek sık sık kucağa alınmamalı, yoksa alışır!
Çocuk ağladığı zaman gerçekten bir ihtiyacı vardır Bu, illâ ki karnının aç olması ya da altının ıslak olması olmayabilir Çocuk anne karnından çıktıktan sonra aslında o kadar tehdit edici bir ortamda ki buna adapte olabilmesi için desteğe ihtiyacı var Bambaşka, uğultu dolu bir ortamdan çıkıp savunmasız bir yerde farklı bir pozisyonda yatıyor O dönemde bebeklerin hissettikleri şey, “dağılıyorum, parçalanıyorum” gibi tehdit edici duygular Buna anlam veremiyor

Annenin tek görevi bebeğin karnını doyurmak, altını açmak değil Çocuğu kucağa almak, onun o andaki “dağılıyorum” hissini giderebilecek bir şey Annenin onu o an sarıp sarmalamasıyla bebek, “Beni anlayan biri var” diye bunu anlamlandırabiliyor Dolayısıyla ağlayan bebek mutlaka kucağa alınmalı, çünkü bebek o an travmatik bir şey yaşıyor Öyle ki bazı bebekler anneden destek gelmeyince anlamsız bir objeye takılıp bakmaya başlıyor.

Bebekleri kucağa almak konusunda pek çok anne babanın kafası karışır Buna neden olan inanış da sık sık kucağa alındığında buna alışacağı hatta şımaracağıdır Uzmanlarsa bebeklerin özellikle ilk aylarında sebepsiz görünen ağlamalarında mutlaka kucağa alınması gerektiğini belirtiyor Klinilk Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden pedagog İnci Vural, çocuk yetiştirirken anne babaların yanılgıya düştüğü noktalara açıklık getirdi

ela sabahki uykusuna çok kolay daldığı hald şimdiki 2. uykusunda kıyameti kopardı artık eminim gazı falanda yok ya sadece bana ihtiyacı var ya uyumayı beceremiyo ama kucağıma alınca sanki içime girecek nasıl sıkı sarılıp rahatlıyo..bu yüzden nete baktım ve bu yazıyı paylaşmak istedim
ama tabi hala gün içerisinde bööle ağlama krizleri olmadıktan sonra zırt pırt almıyorum :) gerçekten bana ihtiyacı oluncada ööle deli gibi ağlarken bırakamam sanırım ortayı bulmak lazım

zaten 3 ayı bitene kadar çougu kucağında dahi yatırsan anlamaz herşeye 3 aydan sonra alışmaya başlıyor

Kızlar bı kaÇ sayfa okudum ve hepımızın derdı aynı bence bu aylarda bebeklerde gÖrÜlen bıŞey bu aĞlama krızı bnmkıde aynen sızınkıler gıbı bazen uykusundan aĞlayarak uyanıyo bazende uyanıkken nereye koysam basıyo ÇıĞlıĞı bızde yarın dr.a gıdeceĞız kontrole bakalım demırcık neler yapmıŞ 1 ay ıÇerısınde dr.una sorucam yarın buradan paylaŞırım umarım Önemlı bırŞey deĞıldır

canımcım çok teşekkür ederim yola aynen devam daha 21 kilo daha vericem bu arada emzik konusunda şöle sölim ben kızımın emzik almasını çok istedim ama olmadı ben kendim 5 yaşına kadar emzik emmişim hatta hatırlıyorum annemler kaybederlerdi ben aşşağıda eczane vardı evimizin altında gider alırdım takardım ağzıma ama allaha şükür hiç bir problem yaşamadım tamam benim dururmum abartı ama bir çok arkadaşım gibi aynı şeyi düşünüyorum bilinçli verildikten sonra problem yaşanacağını sanmıyorum

kızlar randevu aldım yarın saat 2 de oğluşumu sünnet ettiriyoruz.
Umarım kolay olur herşey.

canımmmm hayırlı olsun allah damatlığınıda göstersin (bizim buralarda böle derler :))))

bizde birazdan doktora gideceğiz aşımızda var
bakalım kerem bey kilo almışmı ne olmuş ne bitmiş

hadi bakalım kerem beye inşallah iyi haberlerle dönersiniz .....

arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca çok şaşırdım bizde de aynı problem var gaz olduğunu düşünüyordum hatta dün gece neo bayb gaz şurubumuz vardı doktoru çok önceden vermişti kullanmamıştım zeynep gazlı bir bebek olmadı yani hep çıkarabildi dün gece sölenen ölçülerde verdim kızım ancak rahat bir uyku uyuyabildi bütün gece düzeni bozuldu gündüz bişey yok gece sancılı nedense ve aşırı gaz çıkarıyo ...

evet valla demek ki dönemsel hepimizde gaz salgını yok ya bizde de hft sonu öyle geçti bi kriz susturamıyoruz kucakta yatakta beşikte en son elde sallayarak uyuttuk, bu olay hemen geçer inşallahhhh

bende şimdi arkadaşımla konuştum o da benim oğlumda aynı şeyi yapıyordu benim kokumu istediği için ağlıyormuş öyle dedi..bende o söyleyince fark ettim ela yüzü dışa dönükken kucakta da olsa ağlamaya devam ediyo ama bana dönük ve boynuma koyduysa kafasını resmen beni koklaya koklaya sakinleşip uyuyo o krizleri 2 seferdir böyle aştık tabi ikimizde su gibi oluyoruz ama öyle çok rahatlıyo bi deneyin kızlar

selam kızlar tonlarca ütü yaptım ve geldim genelde bebişlerde aynı sorun var huzursuzluk uykuya geç dalma ve bu arada benimki uykudaydı çığlıkla uyandı yanına gittim elini tutuyorum sımsıkı elimi tutuyor dokunmamı istiyor geçen hafata aşıdan sonra huyu çokk değişti gece ağlayarak uyanıyor ve sürekli huzursz gaz olduğunu sanmıyorum 3.aydan sonra gazlı bebeklerin bile gaz sorunları azalıyormuş Yusuftaki bu değişime bir anlam veremiyorum ha bu arada benimkinin iştahsızlığı full time devam ediyor sabahtan beri 80 cc sütle duruyor zorlamıyorum artık yoksa bunalıma giriyorum allah hepiizin yardımcısı olsun.

canım benim oğlum hep kucağımda uyumaya alıştı katiyyen benden başka biriyle uyumuyor kafası kolumun altına doğru sımsıkı bir şekilde uyuyor kafası çok terliyor ama öyle olamzsada uyumuyor çok ağladığı zamanda aynı pozisyon benimki ben emmedi ama göğüslerime kafayı koyup uyumayı çok seviyor sıpam.....

oof ben neden yapamadım bu ticker lardan salak mıyım yaa ( resmi nasıl yüklücem kızlar
browse for fhoto ya bastığım an resim seçemeden yüklüyo diyo bu sırada resim seçsemde yüklemiyo ama smaller falanda açılmıyo

kızlar bizim bugn 5.ayımız bitti ayy büyyolar sanırım her ne kadar sorunlu olsada dönüp baktgm zamn inanmıyorum 5 ay bitmiş diyormm

merhaba guzel annecikler bız 3 gundur tatildeyiz ananede aman ne ıyı oldu bol bol uyudum valla seloşa onlar baktı

merhabalar millet pek giremiom bgnlerde ramazan öncesi gezme geziyorum napıyım ama ösledim hepinizi o tickerler çok güsel bi ara bende yapıcam ya becerirsem tabii ben cerene hafifte ef gıda başladım ama 2 gündür yaptığım meyva pürelerini pek yemiyo ağlıyo sey ya şu danone tarzı meyvalı yoğurtlar var ya onlardan versem olurmu daha küçükmü bence onu sever

canım danone tarzı yoğurtlar 6 aydan itibaren diye biliyoru ben ama

kesinlikle katılıyorum cnm demirde aynı şeyi bugün yaptı babasıyla alışverişe gittik biz dönünceye kdr bağırmış ağlamış ben geldim kucağıa aldım durdu sonra memesini verdim vee uyudu demekki gerçekten doğruyerimseniben

Kızlar çok teşekkürler içimi rahatlattınız walla...Umarım geçici bişeydir bu..bizde nurse harveys gaz ilacı kullanıyoruz uzun vadede işe yarıyo..ama bende gaz olduğunu sanmıyorum 4.ayı bitirdik artık gaz sorununun azalması lazım...tesadüfmü bilmiyorum ama aşıdan sonra oldu gibi geliyo bana... Allah hepimizin yardımcısı olsun... bi önümüzdeki yıl bu zamanları görebilsekk...!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…