Bebek sık sık kucağa alınmamalı, yoksa alışır!
Çocuk ağladığı zaman gerçekten bir ihtiyacı vardır Bu, illâ ki karnının aç olması ya da altının ıslak olması olmayabilir Çocuk anne karnından çıktıktan sonra aslında o kadar tehdit edici bir ortamda ki buna adapte olabilmesi için desteğe ihtiyacı var Bambaşka, uğultu dolu bir ortamdan çıkıp savunmasız bir yerde farklı bir pozisyonda yatıyor O dönemde bebeklerin hissettikleri şey, “dağılıyorum, parçalanıyorum” gibi tehdit edici duygular Buna anlam veremiyor
Annenin tek görevi bebeğin karnını doyurmak, altını açmak değil Çocuğu kucağa almak, onun o andaki “dağılıyorum” hissini giderebilecek bir şey Annenin onu o an sarıp sarmalamasıyla bebek, “Beni anlayan biri var” diye bunu anlamlandırabiliyor Dolayısıyla ağlayan bebek mutlaka kucağa alınmalı, çünkü bebek o an travmatik bir şey yaşıyor Öyle ki bazı bebekler anneden destek gelmeyince anlamsız bir objeye takılıp bakmaya başlıyor.
Bebekleri kucağa almak konusunda pek çok anne babanın kafası karışır Buna neden olan inanış da sık sık kucağa alındığında buna alışacağı hatta şımaracağıdır Uzmanlarsa bebeklerin özellikle ilk aylarında sebepsiz görünen ağlamalarında mutlaka kucağa alınması gerektiğini belirtiyor Klinilk Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden pedagog İnci Vural, çocuk yetiştirirken anne babaların yanılgıya düştüğü noktalara açıklık getirdi
sinem cim 2kilo vermişsin gözün aydın cnm darısı bizim başımıza inşallah
ya emzik damak yapısı bozarmış yok yürüteç yürümeyi zorlaştırırmış
bizlerde emzikle büyüdük hem önceleri anneler bu kadarda bilinçli değildi allah aşükür kimseye birşşey olmadı
sakınan göze çöp bataar demişlr hem sürekli esin demiyoruzki kolay uyuyabilmesi için
ben doktoruma versemi die sordum ver dedi ilk günler emme yi beceremiyordu kerem emzikle öğrendi meme yi çekmeyi
damağıda bozulmadı zaten uyuduktan sonra atıyor memeyi ağzından damak denilen şey hamurdan değilki hemen şekli değişsin
böyle herşeyi incelersek bu çocuklar çok zor büyür...
kızlar randevu aldım yarın saat 2 de oğluşumu sünnet ettiriyoruz.
Umarım kolay olur herşey.
bizde birazdan doktora gideceğiz aşımızda var
bakalım kerem bey kilo almışmı ne olmuş ne bitmiş
off sorma bızde bı kac gundur aynı dertten yakınıoruz.
Gaz desem gaza benzemıo ne oldu bırden bıre anlamadım. Bızde yarın bı doktora gıdelım dıyoruz bu gece öncekı ıkı geceye gore daha rahattı sankı ama yıne de aglayarak uyanıyo.
Gazı olsa bacaklarını karnına ceker bızımkı gerınerek ıhhhh yapıo aglıo delircem
bende şimdi arkadaşımla konuştum o da benim oğlumda aynı şeyi yapıyordu benim kokumu istediği için ağlıyormuş öyle dedi..bende o söyleyince fark ettim ela yüzü dışa dönükken kucakta da olsa ağlamaya devam ediyo ama bana dönük ve boynuma koyduysa kafasını resmen beni koklaya koklaya sakinleşip uyuyo o krizleri 2 seferdir böyle aştık tabi ikimizde su gibi oluyoruz ama öyle çok rahatlıyo bi deneyin kızlar
slm nagihan geçmiş olsun cnm ya üşüttümü bebiş acil şifalar
bende bazen diyorum belki kerem büyüyünce canım bebek ister ebek kokusu büyütmek yeniden ama bazende aman aman diyorum hayırlısı artık
merhabalar millet pek giremiom bgnlerde ramazan öncesi gezme geziyorum napıyım ama ösledim hepinizi o tickerler çok güsel bi ara bende yapıcam ya becerirsem tabii ben cerene hafifte ef gıda başladım ama 2 gündür yaptığım meyva pürelerini pek yemiyo ağlıyo sey ya şu danone tarzı meyvalı yoğurtlar var ya onlardan versem olurmu daha küçükmü bence onu sever
bende şimdi arkadaşımla konuştum o da benim oğlumda aynı şeyi yapıyordu benim kokumu istediği için ağlıyormuş öyle dedi..bende o söyleyince fark ettim ela yüzü dışa dönükken kucakta da olsa ağlamaya devam ediyo ama bana dönük ve boynuma koyduysa kafasını resmen beni koklaya koklaya sakinleşip uyuyo o krizleri 2 seferdir böyle aştık tabi ikimizde su gibi oluyoruz ama öyle çok rahatlıyo bi deneyin kızlar
kızlar randevu aldım yarın saat 2 de oğluşumu sünnet ettiriyoruz.
umarım kolay olur herşey.
amaan maşallah nagihan yaa 5 ay deyincede bayaa büyük geldi birden nasıl geçti yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?