2009 Nisan Anneleri buraya

biz ilk kez idile sütlaç yedirmiştik hazır kavanozlardan yarısını yemişti ama meyve olanların tamamını yedi...ilk yedirdiğimde 4 ay 2 günlüktü.....

ilahi serap akşam akşam çok güldürdün bizimkinin kuduzluğu doktor tarafından bile tescillendi bugün...........bakma böyle olduğuna bana yapıyordur ,dışarı çıkınca kuzu olan cinsten olur benim ki.....şimdiden çığlık çığlığa ama :kedi:

sinem geçmiş olsun kuzuna bitanem bizimkide hasta feci öksürüyo

geçmiş olsun çiçek...annemin bize uyguladığı yöntemi söliyim ama ne kadarlıktan başlamıştır bilemiorum......(yaşasaydı sorardımmafoldumben)........küçük bir havluya beyaz sabun varsa evde onu sürterdi......havlunun yüzeyi kaygan sabun gibi oluyordu süre süre...sonra göğsümüze koyardı ve sıcak tutardı....sabaha hafiflerdi öksürük ama yan etki olur mu bilmem.....

bu arada sinem geçmiş olsun canım Allah tez zamanda neşesini yerine getirsin kuzunun

yarın deniiicem üzülüorum valla kuzuma.

canım ya ALlah rahmet eylesin mekanı cennet olsun anneciinin. o koruyodur sizi yıldızların arasından.

çiçek çocuklara öksürük krizi geldiğinde soguk su verilir normalde. çok fazla öksürürse gece bir çay kaşıgı versen bir şey olmaz heralde.rahat uyur.

kızım anasına acımayan kaynanaya acır mı hiç..yalnız varya gellin kaynana toprağından derler kaydirigubbakcemile3

çiçek anlayacağın işin sırrı sıcak tutmak anacım..ya bunlar zararı dokunmayacak yöntemler bi dene istersen..yoksa genelde karşıyım bu tür şeyleri tavsiye etmeye..eğer sende de öksürük varsa sende pekmezi kaynatıp sıcak içebilirsin hatta ben birazda karabiber koyuyorum ama az iç 1/2 çay bardağı falan yoksa içini bayar..

gece çok öksürmüo gündüz öksürüo şükür garip ama:)

ben yatıorum tatlı anneler hadi sizde yatın gece kalkıcaz nasıl olsa:) ben artık gece 3 te kalkıorum mama yediriyorum sonra 7 ye kadar uyuyo

saol elifçim ya sende bu aralar pek sık girmiyon artık
bu arada boylardan konu açılmışken keremde 4.ayını doldurdu 6.900 ve boyu 66 cm
Ya aslında arada giriyorum da,yazmaya pek fırsatım olmuyor.
Maşallah Kerem'e,onun da boyu uzun olacak inş.

Hiç saatli birşey yapmadım ben valla,ne uyutma ne de besleme,ne zaman istiyorsa o zaman veriyorum,ama sat tutmak da bir düzen getirir,ne zaman ne yi yaptığını yapmadığını bilirsin,keşke becerebilsem.

birazda puan dağıttık ohhhh.

ya kızlar çok eskiden puan verdiklerime falan niye yeniden veremiyorum yoksa ben mi beceremiyorum.
aynen,ben de puan vermek istedğimde aynı uyarıyı yapıyor.

Ayyy,illa bir öğütte bulunacaklar,herşeyi onlar biliyor ya!
Biz de kayınvalidemlekrin yanına gittiğimizde Miray üşütmüştü sanırım,kustu gün iç.nde,kaynanm da bana diyor bu çocuğu üşüttünüz,sanki o yanımızda değildi.

Valla iyi demiş kaynın,takdir ettim.

çiçek çocuklara öksürük krizi geldiğinde soguk su verilir normalde. çok fazla öksürürse gece bir çay kaşıgı versen bir şey olmaz heralde.rahat uyur.

soğuk su mu ?? ben hiç duymadım, kız bi de daha beter olmasın....ne kadarlık çocuklara verilir, bi de hangi durumlarda gelen öksürük krizinde veriliyor?? can grip olmuş sanırım...risksiz yöntemleri denesin şimdilik çiçek..

sabah 8:30 da ev temizliğine bir başladım 22:00 da artık bitmiş vaziyetteydim.
ege babasıyla oyalandı.
ama ben telaş arasında oğlumun mamasının az olduğunu bile farkedememişim.
mama bitince aklım başıma geldi.
eşim nöbetçi eczane baktı az önce ve hiçbirinde mama yok.
depolar 20:00 kapanıyormuş.
mecbur eve geldi.
sütümde yokkk......
ne yapcaz derken allah razı olsun hemşire bir arkadaşım tek kullanımlık mamalardan verdiğini hatırladım.(3 paket var.)
yarın sabahta muhallebi veririm bu arada babası migrostan alır.
offf kendime çok kızdım egeyi ihmal ettim bugün diye...
babası tv.izlerken saat 21:15te egenin koltukta uyuya kaldığını farketmiş.
beni çağırdı görmem için.
içim gitti yaaaaaaaa.
21:00 egenin uyku saati çocuğum dayanamamış uyumuş babası koltukta oynuyor diye yatırmayıp tv izlemiş.
yatağına koyduğumda gözlerini açtı beni görünce gülümsedi.
aslında ara ara egenin yanına gidip baktmıştım....
neyse ben mama yapıp oğlumu doyurayım kızlar.iyi geceler

ya böyle şeyler pek bizde yaşanmazdı ama dün akşam kötü oldu...idili almaya gittik dün iş çıkışı her zamanki gibi....neyse iftara kalın falan iftara az bir süre kala kayınpeder bardak mevzuu açtı.....meşrubat için kayınvalidem takım bardaklar çıkarmıştı o gitti kendisine büyük bardak aldı.....diğerleri nerde bu büyüklerin dedi kayınvalide başka büyük bardak yok senin hatırladıkların birazdaha küçük dedi...biz eşimle farketmez masadakiler kalsın diyoruz yok taktı ben aldım nerde onlar kadın yok deyince bir bağırdı bide kötü söz söledi....eşimde ayıp böyle yapılır mı bu güzel günde berbat ettin akşamı dedi ve bana dönüp hadi kalk gidiyoruz dedi....kayınvalide bana geldi kalın kızım olur mu şimdi gitmek boşver dedi ama eşim çıkmıştı bile kapıdan....velhasıl iftara 5 dakika kala biz yollarda...ben iftarımı açtığımda saat 9 a geliyordu nerdeyse...canımız sıkkındı bugün yani....herşeye maydonoz adam hiç saygım kalmadı

bende kaçayım kızlar..hepinize iyi uykular...daha koltukta gürleyen vatandaşı uyandırıp azıcıkta yatak odasında horlamaya ikna edicem..arkadaş bayılıyoda salonda uyumaya :) hadi hepinize kolay gelsin..çiçek tekrar geçmiş olsun cana...bir an önce iyileşir inşallah..

Son düzenleme:
çok güldüm ya bu erkelerin hepsi böyle bende kaldırayım bari salonda benimkide bende kaçtım yorucu bir gündü benim için iyi geceler kızlar..:1closedeyes::1closedeyes:

eh çiçek senın kayganadan sana rahat huzur yok anacım sen mesafeli mesafeli yola devam ediceksin canım hep
gulşencim hakıkaten bı bardak için kayınpederin yaptığı iş değilmiş anacım one öle mubarek gunde
canım uzulme arda öle oluy ama nese mama bulmuşsun egenın karnı doymuş
elif ben bı kağıt tutuyorum mufakta selene mama yaptımmı yazıyorum ne kadar yada ne verdiysem böleleikle biliyorum sende nerde emziriyosan bı kağıt koy en azından hangi saatte emdini bilirsin

nasıl ya Gülşen ,bir bardak için mi yaptı bunları kayınpederin!

evet elif sadece bir bardak için.....madem oruca dayanamıyorsun tutma o zaman....birde şim kalk deyince hadi gidin dedi sahi şimdi çok şaşkınız daha önce böyle bişey olmamıştı....7 yıllık evliyim ama ilk kez o evden öyle ayrıldık......herşeye çok karışır ama alıştım ben artık benim kayınvalidem kayınpederimdir yani

benım gıbı desene hatta kananamla beraber deriz yuzune kaynanam yok demeyelim diye sen ikimizede kaynanalık yapıyosun diyoz hiçte alınmıyo yapcandan geri kalmıyo vallahi ama alıştı bana artık bende ona tamam baba der geçerim

3-4 gecedir Miray uyurken uykusunda ağlıyor,biraz mızırdalnıyor,kalkıp bakıyorum,gözleri kapalı,tam yatakta doğruluyorum,kucağıma alayım emzireyim falan diye,sonra kendiliğinden geçiyor,neden olabilir acaba!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…