2009 Nisan Anneleri buraya

Kızlar benİde bİlgİlendİrİn bu konuda bu aŞıyı İlla olmak gereklİmİ

mügecim hamile kaldığımızda eğer bu kızamıkçık mikrobuna yakalanırsak allah göstermesin çocuklar sakat ölü doğabiliyorlar yada düşük yapıla biliniyor bunu engellemek için bu kampanya

Canım pediatrist değilim herkes doktoruna sorsun.
Fizik tedavi 6 ay sonra uzman olacağım işe başlarsam

hadi bakalım, inşallah..
feridecim yaa, benim şu sol omzumdan dogru bööle :)))

uzun yıllar boyu hipokrat yeminin konusunda aynı hassasiyette olmanı diliyorum canım. ihtiyacımız var yeminini bozmayan doktorlara bu ülkede...

demirim kullanıcısından alıntı
Kızlar benİde bİlgİlendİrİn bu konuda bu aŞıyı İlla olmak gereklİmİ

canım hamilelik öncesi testlerin yapıldıysa ve elindeyse bak oradan rubella igg pozitif mi negatif mi? pozitif ise bagısıklıgın var demektir yani yaptırmana gerek yok, negatif ise yaptırabilirsin.

mügecim hamile kaldığımızda eğer bu kızamıkçık mikrobuna yakalanırsak allah göstermesin çocuklar sakat ölü doğabiliyorlar yada düşük yapıla biliniyor bunu engellemek için bu kampanya

eee biz sağlık ocağına 2 kere gittik kimse bize aşı oldunmu diye sormadı ne biçim iş zaten bu sağlık ocağına hiç güvenmiorm vede sevmiorum hemşireler neredeyse döverek gönderiyo bu sefer gidersem ben dövücem ondan korkuorum:roflol:klava:
şuanda hamile kalma ihtimali m yok ya da şöyle diyim hmile olmaı düşünmüorum acaba hamile kalmadan öncemi yapılıo eee ben ilk hamileliğimdede olmadım çok şükür bişy olmadı

bizimde sağlık ocağı aynı çok kötüler şansa iyi insana rastlarsak onlar bizden çok bezmişler bu ay hem aşıları yaptırcaz hemde rota virüs aşısını dr aynı gün yapılmasını istedi meraklı ilk aşısını aynı günde yaptırmamıştık dr bişey dememişti 2 gün sonra olmuştuk birşey olur mu ki acep ??

şuanda her şehirde yapılmıyor burda bekar kızlara bile vuruldu dediğim gibi arkadaşım bursa da hemşire o da burda duydu bende s. ocağındaki dokturu heran dövebilirim veteriner mübarek ben bile ondan daha çok şey biliyorum

şuanda her şehirde yapılmıyor burda bekar kızlara bile vuruldu dediğim gibi arkadaşım bursa da hemşire o da burda duydu bende s. ocağındaki dokturu heran dövebilirim veteriner mübarek ben bile ondan daha çok şey biliyorum

kızlarr merabalar oooo baya bi konuşulmuş birazını okudum benim oğluşta basıyo maşşallah hemde çivi gibi bacaklarımı deliyo sanki ama ben pek bastırmak istemiyorum vede oturtmakta istemiyorum siz ne yapıyosunuzki bacılar oturtturuyormusunuz bebişleri

bana öyle bi test yapılmamışki
t.kan sayımı
a.kan şekeri
tsh
hbsag
anti-hcv
anti-hıv
toxo ıgm-ıgG
YAPILMIŞ

bizde de vardı kan uyuşmazlığı
o kadar doğumdan çıkmışım ama o aşı daha zor gelmişti
zaten canım yanıyo bi de iğne vuruolar die için için sinirlenmiştim:)

ssengun+, arve_86, bursasu+, chveneburi, demirim, galatea79, geda+, jeandark, kzmnsn, merakli_misafir, nahla, Ruveydax+, sev_rey, ugly

BEN OTURTMUYORUM DAHA ÇOK ERKEN BENCE oturursada 2 dk. fln kucakta tutuoruz o kdr

oğlunu doktura götürdüğün zaman bir sor istersen izmir de 1 eylül son gün belki sora başka şehirlerde başlatılır

bende kucağımda oturtuyorum sürekli yatar pozisyonda olunca kendi de çok istiyor oturmak tekrar yere bırakınca bağırıp çağırıyor emir vermeyi çok sever kendileri )

bende kucağımda en fazla 2 dk oturtuyorum ana kucağını biraz daha kaldırdım hem yatarım hem otururum pozisyonunda duruyor

2 günden bir şey olmaz canım.

bana öyle bi test yapılmamışki
t.kan sayımı
a.kan şekeri
tsh
hbsag
anti-hcv
anti-hıv
toxo ıgm-ıgG
YAPILMIŞ

canım normalde bakılması gereken bir test hamilelik öncesi. bence sen bir baktır önce rubella igg ve rubella igm testlerine, rubella igg negatif çıkarsa yaptır pozitif çıkarsa bosu bosuna ası olmus olursun. tabi bu arada rubella igm nin de negaitf çıkması gerek aşı olman için. yani,
rubella igg - pozitif rubella igm - negatif ise aşı olma,
rubella igg - negatif rubella igm pozitif ise aşı olma,
rubella igg - negatif rubella igm negatif ise aşı ol.

kızamık serolojisine bakılmasına gerek olmadıgını söylemişler ama bence baktırıp olmak daha iyi. yani bagısıklıgın varsa bosu bosuna aşı olmak gereksiz.

konuyla ilgili açıklama da şu kızlar,
18-35 Yaş Kadınlara Kızamıkçık Aşı Uygulaması

Ülkemizde kızamıkçık vakalarını en kısa zamanda en az düzeye indirmek ve kızamıkçığa bağlı düşük ve bebekte oluşabilecek anomalilerin engellenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı bir aşılama çalışması başlatmıştır.

Ülke genelinde 2006 yılı Temmuz ayından itibaren Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak (KKK) aşılaması ile eş zamanlı olarak Kızamıkçık ve Konjenital Kızamıkçık Sendromu Kontrol Programı başlatılmıştır. Bu amaçla, ilköğretim ve liselerde okuyan öğrencilerin Kızamıkçık aşılaması geçtiğimiz dönemlerde tamamlanmıştır. 05.03.2009 tarihinde yapılan Bağışıklama Danışma Kurulu toplantısında, doğurganlık hızı en yüksek grup olması nedeniyle; 18–35 yaş arası kadınlara da KIZAMIKÇIK aşısı uygulaması önerilmiştir.

Bu doğrultuda; Aile Hekimleri, bölgelerinde kayıtlı olan 18–35 yaş grubu kadınlara ulaşarak Aile Sağlığı Merkezlerinde/Aile Hekimliği birimlerinde bir doz Kızamıkçık aşısı ile aşılanmalarını sağlamalıdır.

DıKKAT EDıLMESı GEREKENLER

—Daha önce bir doz kızamıkçık aşısı ile aşılandığı belgelendiren ya da Kızamıkçık hastalığına karşı bağışık olduğu serolojik olarak kanıtlanmış olan kadınların aşılanmasına gerek yoktur.

—Aşılanma öncesi Kızamıkçık serolojisine bakılmasına gerek yoktur.

—Aşı uygulaması öncesi aşılanmaya engel oluşturan durumların (gebelik vb) sorgulanması gerekmektedir.—Her ne kadar Kızamıkçık aşısına bağlı fetal anomaliye ilişkin bir kanıt olmasa da Kızamıkçık aşısı alanlar 4 hafta süre ile gebelikten korunmalıdır. Aşı sonrası 4 hafta içinde gebelik planlayanlara Kızamıkçık aşısı uygulanmamalıdır. Bu kişilere gebelikleri sonrasında aşı yaptırmaları konusunda bilgi verilmelidir.

—Kızamıkçık aşılaması öncesi gebelik testi yapmaya gerek yoktur, gebe olup olmadığı sorularak aşı uygulamasına karar verilir. Aşılama sonrası gebe olduğu anlaşılan kadınların ilgili uzman hekim tarafından izlenmesi önerilmelidir. Tüm bu uygulamalar aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları tarafından yürütülecektir. Sağlık Müdürlüğümüzce 1 Temmuz 2009 tarihinden itibaren TSM aracılığı ile ASM aşı dağıtımı (aşı kartları ve formlar, el broşürleri &#8230 gerçekleştirilecek ve uygulamaya aynı gün başlanacaktır en geç 1 Eylül 2009 tarihine kadar aşılama çalışmalarının tamamlanması gerekmektedir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…