- 7 Ağustos 2008
- 699
- 11
- 98
bizim de bugün 4. ay kontrolümüz vardı ama durum pek iç açıcı değil. gecen ay 510 gr. almıştı sınırda ancak dr. umuz o ay bebeklerin genelinde sıcaklardan dolayı bir düşüş oldugunu söylemişti. ayrıca emmeyi reddetme dönemi olmustu tatil için yolculuk yapmıstık ve bu durumun tolare edilebilir oldugu sonucuna vardık. ancak bu ay sadece 420 gr. almıs 6260 kg. 62 cm. olmuş. hemen söyleyeyim, bebekler 5. ayını doldurdugunda dogum kilolarının 2 katı agırlıga ulasmaları gerekirmiş. bizim için daha bir ay olsa da yasemin 3790 kg. dogdugundan bir ayda 1320 kg.alamayacagımızdan bu kotayı yakalamamız imkansız.bu yüzden dr. umuz ek gıdalara gecmek zorundayız dedi ancak sütümün bol oldugunu ve yasemin in de güzel emdiğini ögrenince altta yatan baska bir sebep olabilir dedi. (sütün yaramaması gibi bir şey yokmuş.) bu yüzden hemogram, demir, demir baglama ve idrar tahlili yaptırdık. bu tahliller normalde 6. ay kontrolünde yapılıyormus ama sorunun ne oldugunu anlamak için bu aya çektik. bu arada rotarix ve prevenar asılarımızı olduk. prevenar ates yapabilen bir aşı. gecen sefer olmustu bilmiyorum bu sefer olacak mı.. elinden kan alınırken çok agladı, muayene esnasında da ilk defa agladı, sedyeye yatmak istemedi hiç. dogdugundan beri hiç bu kadar aglamamıstıbu arada çiçek in can ın topugundan kan almaya calısmaları kadar sacma bir şey yok. bu aydaki bebeklerin elinden alınır kan. şimdi tahlil sonuclarının cıkmasını bekliyoruz. tahlillerde enfeksiyon çıkarsa bundanmıs deyip ek gıdalara gecmeyecegiz. ben de sasırmıs durumdayım. enfeksiyon çıkarsa enfeksiyondan kilo alamıyormus deyip, ek gıdalara gecmeyecegimiz için sevineyim mi, yoksa enfeksiyonumuz varmıs, antibiyotik kullanmak zorunda kalacagız diye üzüleyim mi bilemiyorum. . tahlil sonucları cıkınca yazarım durumu.
bence de varsın ek gıdaya geçsin mama da vermeyi denesen bi mesala sütünü verdikten sonra mamada içiyorsa belki doymuyordur,doysada kilo yapmıyordur emzirdikten sonra bi dene nasılsa 4 ayı geçmiş anne sütü ile beraber devam edersin ne güzel ben de mama veriyorum hem de emiyorda ona rağmen çok kilolu bi bebek değiliz belki bende sırf anne sütü versem az kilo alacaktı....bizim de bugün 4. ay kontrolümüz vardı ama durum pek iç açıcı değil. gecen ay 510 gr. almıştı sınırda ancak dr. umuz o ay bebeklerin genelinde sıcaklardan dolayı bir düşüş oldugunu söylemişti. ayrıca emmeyi reddetme dönemi olmustu tatil için yolculuk yapmıstık ve bu durumun tolare edilebilir oldugu sonucuna vardık. ancak bu ay sadece 420 gr. almıs 6260 kg. 62 cm. olmuş. hemen söyleyeyim, bebekler 5. ayını doldurdugunda dogum kilolarının 2 katı agırlıga ulasmaları gerekirmiş. bizim için daha bir ay olsa da yasemin 3790 kg. dogdugundan bir ayda 1320 kg.alamayacagımızdan bu kotayı yakalamamız imkansız.bu yüzden dr. umuz ek gıdalara gecmek zorundayız dedi ancak sütümün bol oldugunu ve yasemin in de güzel emdiğini ögrenince altta yatan baska bir sebep olabilir dedi. (sütün yaramaması gibi bir şey yokmuş.) bu yüzden hemogram, demir, demir baglama ve idrar tahlili yaptırdık. bu tahliller normalde 6. ay kontrolünde yapılıyormus ama sorunun ne oldugunu anlamak için bu aya çektik. bu arada rotarix ve prevenar asılarımızı olduk. prevenar ates yapabilen bir aşı. gecen sefer olmustu bilmiyorum bu sefer olacak mı.. elinden kan alınırken çok agladı, muayene esnasında da ilk defa agladı, sedyeye yatmak istemedi hiç. dogdugundan beri hiç bu kadar aglamamıstıbu arada çiçek in can ın topugundan kan almaya calısmaları kadar sacma bir şey yok. bu aydaki bebeklerin elinden alınır kan. şimdi tahlil sonuclarının cıkmasını bekliyoruz. tahlillerde enfeksiyon çıkarsa bundanmıs deyip ek gıdalara gecmeyecegiz. ben de sasırmıs durumdayım. enfeksiyon çıkarsa enfeksiyondan kilo alamıyormus deyip, ek gıdalara gecmeyecegimiz için sevineyim mi, yoksa enfeksiyonumuz varmıs, antibiyotik kullanmak zorunda kalacagız diye üzüleyim mi bilemiyorum. . tahlil sonucları cıkınca yazarım durumu.
bence de varsın ek gıdaya geçsin mama da vermeyi denesen bi mesala sütünü verdikten sonra mamada içiyorsa belki doymuyordur,doysada kilo yapmıyordur emzirdikten sonra bi dene nasılsa 4 ayı geçmiş anne sütü ile beraber devam edersin ne güzel ben de mama veriyorum hem de emiyorda ona rağmen çok kilolu bi bebek değiliz belki bende sırf anne sütü versem az kilo alacaktı....
kızlar dün akşam can çok öksürdü bende annemi çağırdım hadi maslak acıbadem yakın acilden bi sokalım belki antibiyotik falan yazarlar dedim. gittik hastaneye nöbetçi dr geldi baktı inceledi dediki ciğerlerinde bişey yok solunum yollarında var bakteriyel mi viral mi anlamak için ufak bi kan testi yapıcaz dedi. nasıl dedim topuktan alıcaz azıcık çok ağlamaz 30 saniye bile sürmicek dedi. zaten bunun için özel elemanımız var sadece bu işi yapıo dedi okey dedik. demez olsaydık. bekledik 45 dakika ilgisizler zaten neyse 2 tane çömez geldi bende işinin ehli sandım oülanın ayağında bayaa bi damar aradılar en sonunda buldulr kocaman bişeyle deldiler can nasıl ağlıo anlatamam. iş orda bitmedi kanatmak için çocuğun ayağını bi sıkıolarki görmeyin 5 dakika deliler gibi ağlattılar bende yeter çok ağladı dedim. tamam dedi ama öküz elindeki kan dolu tüpü yere düşürdü yerler kan. 20 dakika sonra biri daha geldi koldan kan alıcaz diye işte o an bende bişeyler koptu siz benim çocuğumu deney hayvanımı sandınız dedim çıkıyorum burdan amerikana gidicem orda insanlar çalışıo dedim 5 aylık bebek öksürüyo diye getirdim bağırta bağırta beter ettiniz yetmedi hala delmeye çalışıyosunuz dedim. dr geldi o arada bi dakika dinleyin dedi başka hastaneye gitsenizde aynı şeyleri yapacaklar dedi. bnde evet ama işinin gerçekten ehli olanlar yapacak ben topuktan kan aldırdım ama hiç böylee bişeyle karşılaşmadım dedim hem siz nerdesiniz bir buçuk saattir bu çocuk burda ilgilendiniz mi neyi savunuyosunuz dedim. ayyy tam rezaletti.
bizim de bugün 4. ay kontrolümüz vardı ama durum pek iç açıcı değil. gecen ay 510 gr. almıştı sınırda ancak dr. umuz o ay bebeklerin genelinde sıcaklardan dolayı bir düşüş oldugunu söylemişti. ayrıca emmeyi reddetme dönemi olmustu tatil için yolculuk yapmıstık ve bu durumun tolare edilebilir oldugu sonucuna vardık. ancak bu ay sadece 420 gr. almıs 6260 kg. 62 cm. olmuş. hemen söyleyeyim, bebekler 5. ayını doldurdugunda dogum kilolarının 2 katı agırlıga ulasmaları gerekirmiş. bizim için daha bir ay olsa da yasemin 3790 kg. dogdugundan bir ayda 1320 kg.alamayacagımızdan bu kotayı yakalamamız imkansız.bu yüzden dr. umuz ek gıdalara gecmek zorundayız dedi ancak sütümün bol oldugunu ve yasemin in de güzel emdiğini ögrenince altta yatan baska bir sebep olabilir dedi. (sütün yaramaması gibi bir şey yokmuş.) bu yüzden hemogram, demir, demir baglama ve idrar tahlili yaptırdık. bu tahliller normalde 6. ay kontrolünde yapılıyormus ama sorunun ne oldugunu anlamak için bu aya çektik. bu arada rotarix ve prevenar asılarımızı olduk. prevenar ates yapabilen bir aşı. gecen sefer olmustu bilmiyorum bu sefer olacak mı.. elinden kan alınırken çok agladı, muayene esnasında da ilk defa agladı, sedyeye yatmak istemedi hiç. dogdugundan beri hiç bu kadar aglamamıstıbu arada çiçek in can ın topugundan kan almaya calısmaları kadar sacma bir şey yok. bu aydaki bebeklerin elinden alınır kan. şimdi tahlil sonuclarının cıkmasını bekliyoruz. tahlillerde enfeksiyon çıkarsa bundanmıs deyip ek gıdalara gecmeyecegiz. ben de sasırmıs durumdayım. enfeksiyon çıkarsa enfeksiyondan kilo alamıyormus deyip, ek gıdalara gecmeyecegimiz için sevineyim mi, yoksa enfeksiyonumuz varmıs, antibiyotik kullanmak zorunda kalacagız diye üzüleyim mi bilemiyorum. . tahlil sonucları cıkınca yazarım durumu.
ay inş.kötü birşey çıkmaz ne zaman alacaksınız sonuçları cnm?canım sütüm var, lokur lokur da emiyor, daha verecek sütüm olmasına ragmen doyup emmiyor. inşallah hep böyle gideryani doyduguna eminim. doysa da kilo yapmıyordur demişsin ama dediğim gibi onu da özellikle dr.a sordum emip doydugu halde sütün yaramaması gibi bir durum olabilir mi diye ona da hayır dedi. geriye tek bir sebep kalıyor altta yatan bir durum, idrar yolu enfeksiyonu, demir eksikliği ya da allah korusun daha ciddi bir şey.. bakalım göreceğiz. hele şu tahlil sonuclarımız çıksın da...
canım üzme kendini benim oğlum geçen ay 350 gr almıştı doktor bi sorun yok dedi bu ayda fazla almadı bence aklına kötü şeyler getirme her bebek aynı kiloyu alcaklar diye bişey yok dün bi arkadaşımla konuştum onun da 4 aylık bi bebeği var ve tam 9 kiloymuş bizimkiler azar azar alıyo belki.ama ben bazı annelerin sütünün yağsız olduğunu ve bebeğe fazla kilo aldırmadığını duymuştum inşallah hiç bişeycik çıkmazcanım sütüm var, lokur lokur da emiyor, daha verecek sütüm olmasına ragmen doyup emmiyor. inşallah hep böyle gideryani doyduguna eminim. doysa da kilo yapmıyordur demişsin ama dediğim gibi onu da özellikle dr.a sordum emip doydugu halde sütün yaramaması gibi bir durum olabilir mi diye ona da hayır dedi. geriye tek bir sebep kalıyor altta yatan bir durum, idrar yolu enfeksiyonu, demir eksikliği ya da allah korusun daha ciddi bir şey.. bakalım göreceğiz. hele şu tahlil sonuclarımız çıksın da...
canım üzme kendini benim oğlum geçen ay 350 gr almıştı doktor bi sorun yok dedi bu ayda fazla almadı bence aklına kötü şeyler getirme her bebek aynı kiloyu alcaklar diye bişey yok dün bi arkadaşımla konuştum onun da 4 aylık bi bebeği var ve tam 9 kiloymuş bizimkiler azar azar alıyo belki.ama ben bazı annelerin sütünün yağsız olduğunu ve bebeğe fazla kilo aldırmadığını duymuştum inşallah hiç bişeycik çıkmaz
canım sütüm de yağlı, anlamadım gitti.. :uhm:
canım sütüm de yağlı, anlamadım gitti.. :uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?