2009 Nisan Anneleri buraya

DılekrÜzgar ve ÇıÇek Çok Çok geÇmıŞ olsun canlarım ...... RÜzgarında canında ıyı olmasına Çok sevındım........ ÖpÜyorum ıkısınıde gıdısından ...

bizim de bugün 4. ay kontrolümüz vardı ama durum pek iç açıcı değil. gecen ay 510 gr. almıştı sınırda ancak dr. umuz o ay bebeklerin genelinde sıcaklardan dolayı bir düşüş oldugunu söylemişti. ayrıca emmeyi reddetme dönemi olmustu tatil için yolculuk yapmıstık ve bu durumun tolare edilebilir oldugu sonucuna vardık. ancak bu ay sadece 420 gr. almıs 6260 kg. 62 cm. olmuş. hemen söyleyeyim, bebekler 5. ayını doldurdugunda dogum kilolarının 2 katı agırlıga ulasmaları gerekirmiş. bizim için daha bir ay olsa da yasemin 3790 kg. dogdugundan bir ayda 1320 kg.alamayacagımızdan bu kotayı yakalamamız imkansız.bu yüzden dr. umuz ek gıdalara gecmek zorundayız dedi ancak sütümün bol oldugunu ve yasemin in de güzel emdiğini ögrenince altta yatan baska bir sebep olabilir dedi. (sütün yaramaması gibi bir şey yokmuş.) bu yüzden hemogram, demir, demir baglama ve idrar tahlili yaptırdık. bu tahliller normalde 6. ay kontrolünde yapılıyormus ama sorunun ne oldugunu anlamak için bu aya çektik. bu arada rotarix ve prevenar asılarımızı olduk. prevenar ates yapabilen bir aşı. gecen sefer olmustu bilmiyorum bu sefer olacak mı.. elinden kan alınırken çok agladı, muayene esnasında da ilk defa agladı, sedyeye yatmak istemedi hiç. dogdugundan beri hiç bu kadar aglamamıstı bu arada çiçek in can ın topugundan kan almaya calısmaları kadar sacma bir şey yok. bu aydaki bebeklerin elinden alınır kan. şimdi tahlil sonuclarının cıkmasını bekliyoruz. tahlillerde enfeksiyon çıkarsa bundanmıs deyip ek gıdalara gecmeyecegiz. ben de sasırmıs durumdayım. enfeksiyon çıkarsa enfeksiyondan kilo alamıyormus deyip, ek gıdalara gecmeyecegimiz için sevineyim mi, yoksa enfeksiyonumuz varmıs, antibiyotik kullanmak zorunda kalacagız diye üzüleyim mi bilemiyorum. . tahlil sonucları cıkınca yazarım durumu.

canım umarım bi sorun yoktur
evet dedginn gibi 5.ay doldugunda dogum kilosnn iki katı olmalıı
olsn umarım önemli bişey yoktrr saglıkı olsnlardaa

herkese geçmiş olsun kızlar...ipek ben enfeksiyonunuz olmasında geri kalanlara varım diyorum...varsın ek gıdaya geçsin yasemincik....

bence de varsın ek gıdaya geçsin mama da vermeyi denesen bi mesala sütünü verdikten sonra mamada içiyorsa belki doymuyordur,doysada kilo yapmıyordur emzirdikten sonra bi dene nasılsa 4 ayı geçmiş anne sütü ile beraber devam edersin ne güzel ben de mama veriyorum hem de emiyorda ona rağmen çok kilolu bi bebek değiliz belki bende sırf anne sütü versem az kilo alacaktı....

canım sütüm var, lokur lokur da emiyor, daha verecek sütüm olmasına ragmen doyup emmiyor. inşallah hep böyle gider yani doyduguna eminim. doysa da kilo yapmıyordur demişsin ama dediğim gibi onu da özellikle dr.a sordum emip doydugu halde sütün yaramaması gibi bir durum olabilir mi diye ona da hayır dedi. geriye tek bir sebep kalıyor altta yatan bir durum, idrar yolu enfeksiyonu, demir eksikliği ya da allah korusun daha ciddi bir şey.. bakalım göreceğiz. hele şu tahlil sonuclarımız çıksın da...

çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama malesef sağlık sekttörü böyle.geçmiş olsun.

meraklı inşallah bişeyciği yoktur kuzunun.ama bizim de 1 aylıkken aynı durumumuz olmuştu.o zamanlar sütüm çoktu gülfem de güzel emiyordu ama çok az kilo almıştı.bizim doktor da bu normla değil dedi ve sizin yaptırdığınız testlerin aynısın istedi.sonuç idrar yolları enfeksiyonu.2 kere antibiyotik tedavisi gördük ve her ay kültür yaptırıyoruz malesef.inşallah sizinki böyle bişey değildir.çok pis bi hastalık.Allahım kimseye vermesin

ay inş.kötü birşey çıkmaz ne zaman alacaksınız sonuçları cnm?

canım üzme kendini benim oğlum geçen ay 350 gr almıştı doktor bi sorun yok dedi bu ayda fazla almadı bence aklına kötü şeyler getirme her bebek aynı kiloyu alcaklar diye bişey yok dün bi arkadaşımla konuştum onun da 4 aylık bi bebeği var ve tam 9 kiloymuş bizimkiler azar azar alıyo belki.ama ben bazı annelerin sütünün yağsız olduğunu ve bebeğe fazla kilo aldırmadığını duymuştum inşallah hiç bişeycik çıkmaz

canım sütüm de yağlı, anlamadım gitti.. :uhm:

çiçek ve ipek çok geçmiş olsun.
selen de arada öksürüyo ama boğazı gıcıklanmış gibi içten değil yani. dr.a sordum . baktı ciğerlerinde bişey yok dedi. solunum yolu ile ilgili böyle bişey demedi.
ipekçim inşallah kuzucuğunun ciddi bişeyi yoktur canım.
Allah kimseye dermansız dert vermesin inşallah.

kızlar geldi sonuclarımız. çok şükür bir idrar yolu enfeksiyonu çıkmadı. kan sonucları da gayet güzel, kansızlıgı yok. dr. demir ilacına tedavi dozunda değil de saglık bakanlıgının önerdiği koruyucu dozda 5-6 damla baslayalım dedi. peki dedim nedir durum? neden böyle? süt var, enfeksiyon yok, kansızlık yok?...
dr. a da ilginç geldi durum, cok hareketli bir bebek ondan olabilir mi dedim, olabilir dedi, az emip çabuk doyuyor olabilir dedi. yani hastalık kaynaklı olmamakla birlikte nedeni de tam belli değil ama yine de ek gıdalarla desteklememiz gerekecek.. yeni bir maraton baslıyor bizim için... inşallah ek gıdalar konusunda iştahlı olur da fazla sorun yasamayız. yasemin e bugüne kadar anne sütü dısında hiç bir şeyin tadına bile baktırmadım. 6 aya kadar da böyle devam etsin diyordum ama olmadı. en üzüldügüm nokta da sütüm varken böyle bir duruma düşmemiz. neyse en azından anne sütü almaya devam edecek, tabi ek gıdaları daha çok begenip emmeyi reddetmezse...
bu arada ek gıda için sabah anne sütü, 11 gibi cam rendeden seftali, elma, armut püresi, sırayla deneyecegiz her gün bir iki kasıktan baslayarak, öğle ögününde tahıllı kasık maması sütlü pirinçli, irmikli meyveli gibi, aksam üstü pastorize inek sütünden mayalanmıs yogurt,aksam ve gece anne sütü. bu arada ögünleri de gün gün deneyecegiz yani bugün sadece 11 ögünü, yarın sadece öglen öğünü, öbür gün sadece aksam üstü ögünü olarak ki alerji durumumuz olup olmadıgını kontrol etmek için. bakalım durumumuz ne olacak...

sarı olunca mı yağlı demek,benim deilk anda bazen su gibi,amaemzirdkten sonra bakıyorum,o zaman sarı geliyor.Demek benim de yarım yağlı hehheheedelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…