çiçek facebooktan can canın resimlerine bakıyodum dün akşam, eşim geldi o sırada bi an emir sandı ve bu fotoğrafı ne zaman çektin, üzerindeki yeni mi ya ben niye görmedim dedi..bende evet hatta çocukta yeni kendim yaptım bak gözleride renkli dedim..bi kaç fotoda birbirlerine çok benziyo emirle can..hele canın şaşkın baktığı resimlerde acayip benziyolar..
canım sütüm var, lokur lokur da emiyor, daha verecek sütüm olmasına ragmen doyup emmiyor. inşallah hep böyle gideryani doyduguna eminim. doysa da kilo yapmıyordur demişsin ama dediğim gibi onu da özellikle dr.a sordum emip doydugu halde sütün yaramaması gibi bir durum olabilir mi diye ona da hayır dedi. geriye tek bir sebep kalıyor altta yatan bir durum, idrar yolu enfeksiyonu, demir eksikliği ya da allah korusun daha ciddi bir şey.. bakalım göreceğiz. hele şu tahlil sonuclarımız çıksın da...
bende katılıyorum sana bende emzirirken ağzından sütler ağzından çıkıyordu ben doymuştur sanıyordum mama verince cok cok içiyordu mamayı biraz azaltsam hemen zayıflıyor sanki ayrıca benim oğluş çok da kilolu değildir.Canım aynı durum bizde de oldu.Kızım 3.ay sadece 450 gr aldı.Oysa ilk ay 1200 gr ikinci ay 1000 gr almıştı. Sizin doktorunuz gibi bizim doktorumuzda 1 ay daha beklememizi söyledi.Ama kızım sadece 200 gr aldı. İdrar testi,idrar kültürü ve kulak kontrolüden geçti ve temiz çıktı. Ben sütüm var ve emiyo diye düşünmüştüm ama sanırım kızım yeteri kadar içmiyordu ve istahsızlaşmıştı. Doktorumuz anne sütüyle beraber mama kullanmamızı meyve suyu,yoğurt ve muhallebiye yavaş yavaş geçmemizi söyledi. Geçen hafta kızım 6200 gr dı. Bu hafta günde ek olarak sadece günlük 1 fincan meyve suyu, 250 cc civarında mama ve bir hafta içinde 2 defa 60 cc suya hazırlanmış bebelac sütlü pirinçli muhallebilden verdim ve tabi ki anne sütü, kızım 1 haftada 400 gr almış.Yogurt veremedim çünkü tutturamadım. Belki sizinde böyle bir durumunuz vardır. Bu arada kızım 22 Nisan doğumlu.Yanılmıyorsam senin kızında öyleydi...
siz siz olun acıbademin kapısından girmeyin derim ben. neyse dünkü raporlar elimde amerikandanda aldım çocuğun nesi olduğuna ve nasıl tedavi edileceini gösteren kısa bi yazı yazdırdım doktora. uğraşıcam o acıbademdeki doktorla. dava açmayı bile düşünüyorum
ek gıda neler vermeli forumuna yazmışlardı sanırım en çok yoğurdu da idile vermişlerdi, oradan bir bak pastörize sütden yapmıştı ama inek mi keçi mi bilemedim.inek sütünden yapıp bebeğine veren var mı?
Canım aynı durum bizde de oldu.Kızım 3.ay sadece 450 gr aldı.Oysa ilk ay 1200 gr ikinci ay 1000 gr almıştı. Sizin doktorunuz gibi bizim doktorumuzda 1 ay daha beklememizi söyledi.Ama kızım sadece 200 gr aldı. İdrar testi,idrar kültürü ve kulak kontrolüden geçti ve temiz çıktı. Ben sütüm var ve emiyo diye düşünmüştüm ama sanırım kızım yeteri kadar içmiyordu ve istahsızlaşmıştı. Doktorumuz anne sütüyle beraber mama kullanmamızı meyve suyu,yoğurt ve muhallebiye yavaş yavaş geçmemizi söyledi. Geçen hafta kızım 6200 gr dı. Bu hafta günde ek olarak sadece günlük 1 fincan meyve suyu, 250 cc civarında mama ve bir hafta içinde 2 defa 60 cc suya hazırlanmış bebelac sütlü pirinçli muhallebilden verdim ve tabi ki anne sütü, kızım 1 haftada 400 gr almış.Yogurt veremedim çünkü tutturamadım. Belki sizinde böyle bir durumunuz vardır. Bu arada kızım 22 Nisan doğumlu.Yanılmıyorsam senin kızında öyleydi...
canım benim iştahsız sıpa 22 nisan doğumlu ve en son 5.910gr.dı
bende çabalayıp duruyorum kilo alsın diye.
hatta etraftakilerin küçücük bebek yeni mi doğdu yorumlarına bile mağruz kalıyorummafoldumben
bende katılıyorum sana bende emzirirken ağzından sütler ağzından çıkıyordu ben doymuştur sanıyordum mama verince cok cok içiyordu mamayı biraz azaltsam hemen zayıflıyor sanki ayrıca benim oğluş çok da kilolu değildir.
inek sütünden yapıp bebeğine veren var mı?
öyle tabi ama şimdi tam gelişme dönemindeler şimdi dikkat etmezsek ileride daha zor olur, biz almamız gerektiği kadar alıyoruz az kilolu doğduğumuz için ancak yakaladık normal doğan bebişleri boy ve kilo olarak tabi ben böyle diyorum ama geçen ayki duruma göre bu ay gidince görücez, allaha şükür sağlıkla ilgili bir problem yaşamadık inş.yaşamayız da ben kilolu olsun değil de gelişimi normal olsun istiyorumCanım sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil. Kızım bu hafta 400 gr alınca doktor çok mama vermeyin muhallebiyi kısın fazla kilo almasın dedi. Yani çok kilo alması da iyi değil...
ya belki erkek bebeklere zararlı olabilir gerçekten zaten netten baktım alırken nelere dikkat etmeli die bi dünya zarar yazmışlar kararsız kaldımne yürüteci yawhu..bizimkinin bol kademeli yürüteci var o da ben heheheeh:)) benimkinin erkenden dişi çıktı bide erkenden yürümezse ayıp eder di mi :))) valla kızlar sizin bebişler benimkinden büyük, siz bi alın memnun kalırsanız her türlü tavsiyeye açığız...
aaerkek bebeklere tavsiye edilmiyor mu?? duyduğum iyi oldu cidden, bizde önümüzdeki ay alsak mı diyoduk..doktorumza bi soralımda..
ya bu arada sormak istediğim bişey var; oğluşumun testislerinden biri şişip su topluyo gibi oluyo ve oradaki deri inceliyor.. daha sonra kendiliğinden geçiyor..sebebi hakkında bilgisi olan var mı? doktoruna soramadık izne çıkmış!
vallahi cnm bakkızlar az önce oğlum için süt aldım ama yoğurdu nasıl yapıcağımı bilemiyorum yardım lütfennnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?