2009 Nisan Anneleri buraya

sütü ısıt biraz 1 ölçek yoğurt 4 ölçek süt olarak karıştır kapağı kapalı bişeye koy bi de bi beze sar ısıyı azcık muhafaza etsin ertesi güne kadar elleme sonra al sana yoğurt. daha kıvamlı istiosan yourt mikratını artır

demekki emir de can da şaşkın bebekler ama babada şaşkınmış azcık ijhiihih

Canım aynı durum bizde de oldu.Kızım 3.ay sadece 450 gr aldı.Oysa ilk ay 1200 gr ikinci ay 1000 gr almıştı. Sizin doktorunuz gibi bizim doktorumuzda 1 ay daha beklememizi söyledi.Ama kızım sadece 200 gr aldı. İdrar testi,idrar kültürü ve kulak kontrolüden geçti ve temiz çıktı. Ben sütüm var ve emiyo diye düşünmüştüm ama sanırım kızım yeteri kadar içmiyordu ve istahsızlaşmıştı. Doktorumuz anne sütüyle beraber mama kullanmamızı meyve suyu,yoğurt ve muhallebiye yavaş yavaş geçmemizi söyledi. Geçen hafta kızım 6200 gr dı. Bu hafta günde ek olarak sadece günlük 1 fincan meyve suyu, 250 cc civarında mama ve bir hafta içinde 2 defa 60 cc suya hazırlanmış bebelac sütlü pirinçli muhallebilden verdim ve tabi ki anne sütü, kızım 1 haftada 400 gr almış.Yogurt veremedim çünkü tutturamadım. Belki sizinde böyle bir durumunuz vardır. Bu arada kızım 22 Nisan doğumlu.Yanılmıyorsam senin kızında öyleydi...

bende erkek çocuklarında kanguru yürüteç gibi şeylerin iyi gelmediğini okumuştum, hani malum taraflarına yük binmesin çok sıcak olmasın gibi şeyler yüzünden di sanırsam....

bende katılıyorum sana bende emzirirken ağzından sütler ağzından çıkıyordu ben doymuştur sanıyordum mama verince cok cok içiyordu mamayı biraz azaltsam hemen zayıflıyor sanki ayrıca benim oğluş çok da kilolu değildir.

Çiçek'cim çok üzüldüm Can'a. Nasıl da ağlatmışlar yavrucağı.Çok geçmiş olsun.

Kızlar ben nadiren yazıyorum ama hep takip ediyorum sizi,beni yadırgamazsınız inşaallah. Okumaktan yazmaya vakit kalmıyor inanın ki...

canım benim iştahsız sıpa 22 nisan doğumlu ve en son 5.910gr.dı
bende çabalayıp duruyorum kilo alsın diye.
hatta etraftakilerin küçücük bebek yeni mi doğdu yorumlarına bile mağruz kalıyorummafoldumben

hayatım o sağlıklıysa problem yokki. hem sen ve eşin nasılsınız iri misiniz mesela genler de çok önemli

Canım sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil. Kızım bu hafta 400 gr alınca doktor çok mama vermeyin muhallebiyi kısın fazla kilo almasın dedi. Yani çok kilo alması da iyi değil...

Canım sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil. Kızım bu hafta 400 gr alınca doktor çok mama vermeyin muhallebiyi kısın fazla kilo almasın dedi. Yani çok kilo alması da iyi değil...
öyle tabi ama şimdi tam gelişme dönemindeler şimdi dikkat etmezsek ileride daha zor olur, biz almamız gerektiği kadar alıyoruz az kilolu doğduğumuz için ancak yakaladık normal doğan bebişleri boy ve kilo olarak tabi ben böyle diyorum ama geçen ayki duruma göre bu ay gidince görücez, allaha şükür sağlıkla ilgili bir problem yaşamadık inş.yaşamayız da ben kilolu olsun değil de gelişimi normal olsun istiyorum

ya belki erkek bebeklere zararlı olabilir gerçekten zaten netten baktım alırken nelere dikkat etmeli die bi dünya zarar yazmışlar kararsız kaldım
aa
cnm kereminde derisi inceliyo içindeki cilli kadar yunmurtası parlıyor ama su toplama yok
sen bi doktora sor önemli bölge ihmale gelmez
kızlar az önce oğlum için süt aldım ama yoğurdu nasıl yapıcağımı bilemiyorum yardım lütfennnn
vallahi cnm bak
yoğurt yapacaksan günlük süt al
en iisi
çok daha az ısıl işleme maruz kalıyor içindeki protein yapısı bozulmuyor diğerlerine göre bunu bana gıdacı bi arkadaşım söledi
ben bir su bardağından az mayalıyorum o kadar sütü ısıtıyosun çok ısıtma serçe parmağını sütün içne sok 7 ye kadar sayabilmeilisin parmağın yanmamalı ama çokta soğuk olmucak
sonra 2 çay kaşığı yoğurdu bi çay bardağına koy mayalacağın sütten birazcık o yoğurda ekle ve yoğurdu ez
sütü koyduğun kabı nerde mayalayacaksan oraya koy çünkü mayaladıktan sonra kıpırdatmaman gerekiyor
sonra o sütle karıştırdığın yoğurdu kaptaki süte dağı tarak dök ve kağaını kapa
üstüne ben altınada koyuyorum 1*2 havlu ört 6 saat sonra aç hemen buzdolaba koy

Son düzenleme:
çiçek sağlıklı olması en önemlisi tabiki canım ama birazda kilolu olsa fena olmaz.
etraftakiler bile egeye bakamadığımı düşünüyorlar herkez akıl verme yarışında.......
pes ettim artık cvp.bile vermiyorum onlara.....
bende yoğurdu yapıp yarın vericem teşekkür ediyorum.
ben kaçıyorum eşime gömlek ütülicem iyi geceler by.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…