maşallah sizlere eminim egede uzar dert etme ben dr.sordum kısa doğduk biz filan diye o doğum boyları önemli değil zaman içinde normal olur merak etmeyin dedi normal gelişimi oldukça, senin boyun uzun ege' de uzar,bende okula başlayınca baskete vericem diyorum bizde kısa değiliz ama erkek çocuğu boylu poslu olsun dimi amaeşim iriiii 110kilo,1.75 boy
ben 1.72 boy 61 kilo
uzunuz ama ege 61 di en son acaba uzadı mı?
eşim iriiii 110kilo,1.75 boy
ben 1.72 boy 61 kilo
uzunuz ama ege 61 di en son acaba uzadı mı?
sanada şekercimiyi geceler kızlar...
ipekçim bişey çıkmamasına sevindim,ek gıdalar hoşgeldiiiicokacimcoook inşallah hepsini iştahla yer
sultancım çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum dün de ben kahroldum ama adı üstünde kaza.. bu arada halaya hiç kızmadım isteyerek yapmadı ki .o da bizimle beraber ağladı,,şimdi iyi mi kuzun benimki uyuyor bugün bütün gün mızmızlandı
ben de bugün denedim yoğurt yapmayı ama yoğurdu az geldi heralde olmadııı
demekki emir de can da şaşkın bebeklerama babada şaşkınmış azcık ijhiihih
en iisini yapmışsın dilek
o da isteyerek yapmamıştır yazık ya o da üzülmüş bak benimkide çok mızırdandı bugün yeni uyudu vallahi
nasıl yaptın yoğurdu neden tutmadıki
tekrar geçmiş olsun canım
aslında biz sadece anne sütü alıyoruz ama ben bi deniyim dedim evde light süt vardı (ondan da tutmamış olabilir) 100 cc süte 2 çay kaşığı yoğurt kattım ama süt ılıktı buzdolabına koydum belki sabaha katılaşır:kedi:
babanın şaşkınlığına ne şüphe :)))) ama andırıyolarda...ikiside yarma bebek bizimkilerin boy kilo açısından :)))
günaydın kızlar..
eveeeet bizde de buz dağı göründü...emirin dişi erkenden çıktı..sevinsem mi üzülsem mi bilemedim...daha cuma doldurduk 4. ayı yaw çok erken...aceleci oğlum benim..yok yok ben idili alayım oğluma..onunda dişi çıkmıştı di mi?? tencere kapak olurlar :))))
kıslar dün çok ağladık oğlumla
oğlum yatarken halası fotğrafını çekiyordu ve fotoğraf makinesi kafasına düştü kıyameti kopardı yavrum,kafası şişti, hemen hastaneye götürdük kırık çıkmadı çok şükür ,ama sonrasında bir kere kustu,,tabi sabaha kadar başında bekledim .valla ömrümden ömür gitti hala gözlerim doluyo ağlaması aklıma geldikçe inş bişey çıkmaz daha 24 saat dolmadı en az 48 saat gözlem altında olmalı
kızlar dün akşam can çok öksürdü bende annemi çağırdım hadi maslak acıbadem yakın acilden bi sokalım belki antibiyotik falan yazarlar dedim. gittik hastaneye nöbetçi dr geldi baktı inceledi dediki ciğerlerinde bişey yok solunum yollarında var bakteriyel mi viral mi anlamak için ufak bi kan testi yapıcaz dedi. nasıl dedim topuktan alıcaz azıcık çok ağlamaz 30 saniye bile sürmicek dedi. zaten bunun için özel elemanımız var sadece bu işi yapıo dedi okey dedik. demez olsaydık. bekledik 45 dakika ilgisizler zaten neyse 2 tane çömez geldi bende işinin ehli sandım oülanın ayağında bayaa bi damar aradılar en sonunda buldulr kocaman bişeyle deldiler can nasıl ağlıo anlatamam. iş orda bitmedi kanatmak için çocuğun ayağını bi sıkıolarki görmeyin 5 dakika deliler gibi ağlattılar bende yeter çok ağladı dedim. tamam dedi ama öküz elindeki kan dolu tüpü yere düşürdü yerler kan. 20 dakika sonra biri daha geldi koldan kan alıcaz diye işte o an bende bişeyler koptu siz benim çocuğumu deney hayvanımı sandınız dedim çıkıyorum burdan amerikana gidicem orda insanlar çalışıo dedim 5 aylık bebek öksürüyo diye getirdim bağırta bağırta beter ettiniz yetmedi hala delmeye çalışıyosunuz dedim. dr geldi o arada bi dakika dinleyin dedi başka hastaneye gitsenizde aynı şeyleri yapacaklar dedi. bnde evet ama işinin gerçekten ehli olanlar yapacak ben topuktan kan aldırdım ama hiç böylee bişeyle karşılaşmadım dedim hem siz nerdesiniz bir buçuk saattir bu çocuk burda ilgilendiniz mi neyi savunuyosunuz dedim. ayyy tam rezaletti.
kızlar geldi sonuclarımız. çok şükür bir idrar yolu enfeksiyonu çıkmadı. kan sonucları da gayet güzel, kansızlıgı yok. dr. demir ilacına tedavi dozunda değil de saglık bakanlıgının önerdiği koruyucu dozda 5-6 damla baslayalım dedi. peki dedim nedir durum? neden böyle? süt var, enfeksiyon yok, kansızlık yok?...
dr. a da ilginç geldi durum, cok hareketli bir bebek ondan olabilir mi dedim, olabilir dedi, az emip çabuk doyuyor olabilir dedi. yani hastalık kaynaklı olmamakla birlikte nedeni de tam belli değil ama yine de ek gıdalarla desteklememiz gerekecek.. yeni bir maraton baslıyor bizim için... inşallah ek gıdalar konusunda iştahlı olur da fazla sorun yasamayız. yasemin e bugüne kadar anne sütü dısında hiç bir şeyin tadına bile baktırmadım. 6 aya kadar da böyle devam etsin diyordum ama olmadı. en üzüldügüm nokta da sütüm varken böyle bir duruma düşmemiz. neyse en azından anne sütü almaya devam edecek, tabi ek gıdaları daha çok begenip emmeyi reddetmezse...
bu arada ek gıda için sabah anne sütü, 11 gibi cam rendeden seftali, elma, armut püresi, sırayla deneyecegiz her gün bir iki kasıktan baslayarak, öğle ögününde tahıllı kasık maması sütlü pirinçli, irmikli meyveli gibi, aksam üstü pastorize inek sütünden mayalanmıs yogurt,aksam ve gece anne sütü. bu arada ögünleri de gün gün deneyecegiz yani bugün sadece 11 ögünü, yarın sadece öglen öğünü, öbür gün sadece aksam üstü ögünü olarak ki alerji durumumuz olup olmadıgını kontrol etmek için. bakalım durumumuz ne olacak...
canım teşekkür ediyorum ilgine.... morfin yapıldı bişiy olmadı, diş temizlenip dolgu yapıldı.... dolgunun şeklini düzelteceği an ben gittim:):) bayılmışım.... aslında karnım da toktu ama şekerim düştü herhal.. dr biras bekledi şeker falan verdiler kendime getirdiler. ben kendime gelene kadar dolgu sertleştiği için düzeltilemiyodu onu yeniden temizleyip bi daa dolgu yaptılar... çok şükür bitti birisi.... diğeri için haftaya inş...
hasılı acı yoktu zahmet vardı......
slm kızlar dün akşam anneme gittim
ben mutfakta yemek yerken keremin ağlama sesiyle fırladım
annem babam başındalardı seviyolardı ,ilk gördüğünde yabancılık yaptı onlara karşı
ağladı
yine ondan ağlıyor sandım feryat figan bağırdı
meğer annem yerde kucağına almış sallarken kafasını sehpaya çarpmış yaa:))
kuzumun canı çok acımış öle korktumki bişey olcak diye kızardı baya
annemede kızamadım off içim acıdı yaa
kızlar şimdi geldim yazdıklarınızın çoğunu yeni okudum alıntı yaptım ama gitmiş hepsi neyse can ı amerikan hastanesine götürdüm 10 dakika ilgilendi bi doktor önemli bişeyi yok dedi peditus şurup verdi güle oynaya seve okşaya gönderdi. kan falan almicak mısınız dedim gerek yok hafif bişey çünkü dedi oha falan oldum. olaya bakar mısınız? dünkü muamele ve bugünkü muamele tamamen apayrı.
inek sütünden yapıp bebeğine veren var mı?
Merhaba
Ben ancak bu saatlerde girebilir oldum.Yani Doruk gece uykusundayken:))
Hayırlı olsun canım ilk dişiniz.
sağol cnm sizede
light sütten olmamış olabilir
100cc süt 1 su bardağımı yapıyorki ben bardakla yapıyorumda
ne kadar tuttun ben nasıl yaptığımı yazdım biraz önce
emire de cana da maşallahçiçek can kaç kilo oldu? benim yarma 8 olmuş, ama boyu uzun 69 cm.canda uzun sanırım..bizim sırık aynı dayısı :))) kardeşim 18 yaşında ve 95 kilo, boyuda 2 ye yakın !! o kadar kardeşime benziyo ki kalıtsal izler bile aynı..süt hattı denen bi hat olurmuş insanlarda ve bu hat üzerinde farklı meme oluşumları olabiliyormuş..emirde de böyle bi durum var..normal memelerinin hemen 2 parmak kadar altında meme oluşumu başlamış ama oluşmadan iki derin çizgi gibi hatta biri çokta belirgin iki çukur var..doktor farkedip anlatmıştı :) aynından kardeşimde de varmış..biz emirinkileri gösterince farketti akıllım :))
heee aklıma gelmişken anne sütünede yoğurt mayalanıyo mu?? bende iyice inek belledim kendimi :)))) abartıp anne sütünden peynir falanda yaparsam şaşırmayın...yaw ben inek sütü 1 yaşa kadar zararlı diye okudum internetten, anneme sordum sen verdin mi diye eee heralde 2 aylıkken memeyi bıraktın sen sonra hep inek sütünden muhallebi yapıp verdim diyo...amaaan annemde beni doğurduğunda 19 undaymış, mamayı yaparmış muhallebi tabi bunun içine yumurta falan kırıp karıştırırmış çiğ çiğ öğğğh :)) bide diyoki yaparken iğrenirdim ama çocuktun yerdin diyo...
valla sultan kendi kendine geçiyo dediğim gibi..akşam bakıyoruz aaa yine şişmiş yarın doktora götürelim diyoruz sabah bakıyorum geçmiş..bide iş olsun diye tahlil falan yapacaklar diyede eşime söylemiyorum çok fazla ama içim içimi yiyo valla...neyse doktorumuz izinden dönsün sorcam...
4 saat az zati hadi inşallah kolay gelsin4 saat falan tuttum
saol canımm :içelim:senin yaptığın gibi yapayım amaaaaaa normal süttenn
çiçek can kaç kilo oldu? benim yarma 8 olmuş, ama boyu uzun 69 cm.canda uzun sanırım..bizim sırık aynı dayısı :))) kardeşim 18 yaşında ve 95 kilo, boyuda 2 ye yakın !! o kadar kardeşime benziyo ki kalıtsal izler bile aynı..süt hattı denen bi hat olurmuş insanlarda ve bu hat üzerinde farklı meme oluşumları olabiliyormuş..emirde de böyle bi durum var..normal memelerinin hemen 2 parmak kadar altında meme oluşumu başlamış ama oluşmadan iki derin çizgi gibi hatta biri çokta belirgin iki çukur var..doktor farkedip anlatmıştı :) aynından kardeşimde de varmış..biz emirinkileri gösterince farketti akıllım :))
ay bilemicem serap anne sütünde oluyomu ehehe:)
sesin güzelmi baari çiğ yumurta falan :))
4 saat az zati hadi inşallah kolay gelsin
oy maşallah tosuncuk boyda almış başını gitmiş keremde 66 cm die bende yere göğe sığdıramıyodum hiiihhii
ah canım kıyamam tosunuma geçmiş olsun çiçekçim inşallah en kısa zamanda iyileşir can'cinommm özel hastanelerin nasıl rezil olduğunu bilmezmiyim eşimde karaciğer yağlanması vardı onun için özele gittik babası kalp krizinden öldüğünü söyleyince eşimi anjiyo yapmaya kalktılar hatta bizi bayaa inandırdılar kalp ile ilgili sorununuz var deyip hemen anjiyo yapmamamız gerek apar topar gün verdiler neyse bizde inandık eşim girdi koldan girmeye çalışmışlar yapamaışlar yarım yamalak eşim kalkmış masadan birde birsürü kan kaybetmiş ve üstelik bende hamileydim sinirlerim bozuldu avazım çıktığı kadar bağırmışım sonrasında ünv.hastanede bir doktora gittik hiç bişeyin olmadığını öğrendik karaciğerde yağlanma var dedi doktor sırf para için adamı delmeye kalktılar yaa gözü dönmüş bunların ...insanlık ölmüş hadi büyüklre yapıolar da minnacık bebkten ne istedler anlamadım
ipekcim sevindim sonuçların temiz çıkmasına inşallah ek gıdalar işe yarar ....bizim de bugün 4. ay kontrolümüz vardı ama durum pek iç açıcı değil. gecen ay 510 gr. almıştı sınırda ancak dr. umuz o ay bebeklerin genelinde sıcaklardan dolayı bir düşüş oldugunu söylemişti. ayrıca emmeyi reddetme dönemi olmustu tatil için yolculuk yapmıstık ve bu durumun tolare edilebilir oldugu sonucuna vardık. ancak bu ay sadece 420 gr. almıs 6260 kg. 62 cm. olmuş. hemen söyleyeyim, bebekler 5. ayını doldurdugunda dogum kilolarının 2 katı agırlıga ulasmaları gerekirmiş. bizim için daha bir ay olsa da yasemin 3790 kg. dogdugundan bir ayda 1320 kg.alamayacagımızdan bu kotayı yakalamamız imkansız.bu yüzden dr. umuz ek gıdalara gecmek zorundayız dedi ancak sütümün bol oldugunu ve yasemin in de güzel emdiğini ögrenince altta yatan baska bir sebep olabilir dedi. (sütün yaramaması gibi bir şey yokmuş.) bu yüzden hemogram, demir, demir baglama ve idrar tahlili yaptırdık. bu tahliller normalde 6. ay kontrolünde yapılıyormus ama sorunun ne oldugunu anlamak için bu aya çektik. bu arada rotarix ve prevenar asılarımızı olduk. prevenar ates yapabilen bir aşı. gecen sefer olmustu bilmiyorum bu sefer olacak mı.. elinden kan alınırken çok agladı, muayene esnasında da ilk defa agladı, sedyeye yatmak istemedi hiç. dogdugundan beri hiç bu kadar aglamamıstıbu arada çiçek in can ın topugundan kan almaya calısmaları kadar sacma bir şey yok. bu aydaki bebeklerin elinden alınır kan. şimdi tahlil sonuclarının cıkmasını bekliyoruz. tahlillerde enfeksiyon çıkarsa bundanmıs deyip ek gıdalara gecmeyecegiz. ben de sasırmıs durumdayım. enfeksiyon çıkarsa enfeksiyondan kilo alamıyormus deyip, ek gıdalara gecmeyecegimiz için sevineyim mi, yoksa enfeksiyonumuz varmıs, antibiyotik kullanmak zorunda kalacagız diye üzüleyim mi bilemiyorum. . tahlil sonucları cıkınca yazarım durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?