canım her evlilikte olağan şey bunlar belki canı başka bişeye boulmuştur bazen bizede oluyo takma kafana düzelir aynı evde küs kalmak çok kötü birinizden birinin alttan alması gerek ama biraz uzatmış sanırım o da hatasını anlayacaktırkızlar yaa, çok sinirliyim, moralim bozuk... yasemin e ilk defa kaşık maması yedirecektim bugün, iki gündür de kameraya çekiyorum meyve püresi tattırdıgım zamanki yüz halini ilerde hatıra olur diye bir de babası merak ediyordu o yüzden.. bugün babası evdeydi, ben de mama verecektim, babası dedi ben çekerim kameraya. neyse basladım vermeye, dilini çıkarıyor tabi bizimki öyle veriyorum bir de kasık maması pürelerden katı oldugu için ve ilk defa yedigi için temkinli yaklasıyorum hem agzında eritsin hem de tiksinip kusmasın diye.babası ver ver diyor, diyorum ki var agzında, yok diyor dudagında var, diyorum ki ilk defa yiyior zaman ver, yok diyor sen böyle yaparsan 40 saat sürer yemez tabi cocuk derken tartısmaya basladık kapattı kamerayı geçti oturdu. neymiş ben çok biliyormusum sanki çok tecrübeliymişim de onun söylediklerini dinlemiyormusum. kendisi 5 çocuk büyüttü ya sanki! neyse geçti oturdu, o sırada yasemin elini agzına sürdü, eli oldu mama, elimdeki peçete de kirli, dedim ki ıslak mendir getir, yok getirmem diyor, çocugun eli mamalı, elini bir yere sürmesin diye tutuyorum bir yandan da yedirmeye çalışıyorum, ben elini tutuyorum diye rahatsız oluyor, bıraksam elini sacına üstüne sürecek, daha yeni banyodan cıktı, kayınvalidemlere gidecegiz diye giydirdim, berbat olacak kendi de üstü bası da.diyorum ki bırakamıyorum cocugu, yardıma ihtiyacım var, mendil getir, yok kardeşim getirmedi! o sırada da yasemin yüzünü döndü oto koltugunda yediriyordum, oto koltuguna agzını bir güzel sıvadı tabi bende ipler koptu! senin dedim yapacagın işe sçym ben! yaptıgın domuzluk dedim baska bir şey değil! aldım yasemini, gittim içeri, temizledim çocugugeldi içeri diyor ki hazırlamamıssın gelmiyor musun, dedim hiç gidecek durumda değilim.iyi o zaman ben tek basıma giderim dedi, dedim git, ama yasemin i de götürürüm, herkes yasemin i bekliyor dedi, oldu dedim iftardan sonra da emzirirsin sen artık! kalktım giyinmeye basladım, dedim kızım için geliyorum senin için değil. o da, senin suratını çekemem orada, arıyorum yasemin huysuzlandı, yarın geliriz diyecegim dedi. ben de, pazar günümü mahvedemem valla gidelim çıksın aradan dedi. ben öyle deyince pazar günün niye mahvoluyormus senin asıl derdin annemle, gtmek istemiyorsun dedi. dedim benim annenle bir derdim yok. yarın ev bakmaya gidecegiz ve ondan sonra da ben gezmek istiyorum dedim. öyleydi böyleydi derken aradı, biz gelemiyoruz yasemin in gazı vardı huysuzdu bütün gün, yeni uyudu kaldırmayalım dedi. neyse tabi gitmeyince evde yemek yoktu kalktım mutfaga geçtim tam çorba yapıyorum bu geldi, ben iftarı dısarıda yapacagım dedi, dedim gel corba yapıyorum, yok dedi çıktı gitti...şimdi ben bu adamı ne yapayım siz söyleyin bana.. ihtiyacım var, zor durumdayım bana yardım etmiyor. yaptıgı insanlıga sıgıyor mu şimdi?.. :umursamaz:
aynen benimki de öyle bide erkek bebekler anneye düşkün derler güldürmek için şaklabanlık yapıyorum banamısın demiyor.. babası yanında geçerken bile ona gülücükler atıyor .. hain evlat ökkeşşşşşşşşşkaydirigubbakcemile3
dimi dimi bende öyle bilirim ama babasına hayran işte eşşeeeeekkkkkkk ama bugün bnmlede çok haşırneşirdide sanırım beni daha çok gördüğü için babasını özlüyo ondan onunla olmak istiyo
ben kulllandım elmalı kayısılısını sevdiler ama sade elmayı sevmediler lakin evde sıktığım elmayı içiyolar başka denemedim
Miray 500 gr almış bu ay:
7380 gr 66,5 boyu.
Dr. a sordum gece mızırdanarak kalkıyor,(kalkmıyor da ses çıkarıyor aslında)acaba gazdan mı diye,yok bu daha sonraki aylarda bekliyoruz,ama sizinki erken başlamış dedi.Sebebi de yalnız kalmak istemiyor,bizi yanında hissetmek istiyormuş.Dr. deyince düşündüm de ben kucağıma aldığımda susuyordu gerçekten de.Demek kii dönemsel birşeymiş bu da,çoğu bebekte de vardı.
Miray 500 gr almış bu ay:
7380 gr 66,5 boyu.
Dr. a sordum gece mızırdanarak kalkıyor,(kalkmıyor da ses çıkarıyor aslında)acaba gazdan mı diye,yok bu daha sonraki aylarda bekliyoruz,ama sizinki erken başlamış dedi.Sebebi de yalnız kalmak istemiyor,bizi yanında hissetmek istiyormuş.Dr. deyince düşündüm de ben kucağıma aldığımda susuyordu gerçekten de.Demek kii dönemsel birşeymiş bu da,çoğu bebekte de vardı.
Bir de hangi marka mama almalıyız dedim,hiç farketmez hangisi olduğu dedi.Bizim dr.umuz mu çok rahatkine?Beslenme programı istedim neyi ne kadar verdiğimi bileyim,düzenleyim diye,meme emdiği için program yapmayacağız,çünkü bir emdiğinde çok emer,çok tok tutar,diğerinde hemen acıkır,bebek istedikçe meme vereceksniz dedi.Mamayla beslenen bebeklerde program yapıyoruz dedi.
Ayrıca pnomökok aşısı olduk,akşam baktım da iğnenin girdiği yer değil de biraz yakını şişmiş gibi,elle değince sertlik var orada.Ela da da olmuştu galiba hatırladığım kadarıyla.
bizim doktorda çok rahat.aynı şeyleri söyledi.arada yoğurt ver dedi kendim mi tutturayım dedim yok güvenilir bi markanın yoğurdundan verebilirsin dedi bebek yoğurtları var onlardan mı dedim hayır sizin yediğinizden dedi.biraz pekmezde katsam azıcık bişi olur mu ki
valla yoğurt olarak dost yoğurt verdim bugun sanırım sevmedii yoğurdu geçendede evde kurulmuş verdim sevmemişti napcam bilmem hepsini çıkarıyor diliyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?