- 4 Ocak 2009
- 4.215
- 21
- 358
bebeklerin dillerini dışarıya çıkarmaları kaşıkla beslenmeye hazır olmadıklarının göstergesiymiş. dili dışarıya çıkarma bebeklerin agızlarına giren yabancı cisimleri dısarıya itmek ve bogulmalarını önlemek için yaptıkları dogustan gelen bir refleksmiş.benimkinin de dili dısarıda kaşıkla verirken.
katı meyve sıkacağı ile sıkmayı düşündüm hatta kızlar doğmadan almıştım bşle aceleyle ama sonra inceledim bir sürü bıçaktan geçiyo öyle vitamin falan kalmaz diye düşündüm şimdi cam rendeden geçirip kaşıkla iyice suyunu süzüyorum onu veriyorum
kızlarrr öldüm valla yorgunluktannn...herşey gayet iidi misafirler gelince kayra yaygrayı bastı allahım o ne ağlamak susturamıyo kimse beni istiyo bende köfte kızartıp pilav pişiriyorum bi yandanda böreği pişiriyorum allahım içim gitti oğlum susmuyo yabancıları sevmiyo kızlar yaa napcam ben bi yere gitmicemmi kimse gelmicekmi bana insanların yüzüne bakıp bakıp ağlıyo valla nasıl misafir ağırladım naptım hiç bilmiyorum.
Biz şu anda Devit 3 kullanıyoruz,Demir de Ferrum.Ayrıca netten okuduğum kadarıyla bundan sonra 500 gr almaları yeterliymiş.Bizim Dr.umuz Miray ın bu kilosu için 6 aylık bebek kilosu dedi???
Tuğba bizim dr.umuz sade yoğurdu sevmezse pekmezli verebilirsiniz ya da meyve katarak demişti.Ama yoğurt pekmezi nötr lüyor bildiğim kadarıyla,hani hamileyken de süt ve pekmez yemiyorduk ya,süt demirin etkisini yok ediyormuş diye.
kızlarrr öldüm valla yorgunluktannn...herşey gayet iidi misafirler gelince kayra yaygrayı bastı allahım o ne ağlamak susturamıyo kimse beni istiyo bende köfte kızartıp pilav pişiriyorum bi yandanda böreği pişiriyorum allahım içim gitti oğlum susmuyo yabancıları sevmiyo kızlar yaa napcam ben bi yere gitmicemmi kimse gelmicekmi bana insanların yüzüne bakıp bakıp ağlıyo valla nasıl misafir ağırladım naptım hiç bilmiyorum.
geçende annemlerdeydik aynısını yaptıı kardeşime anneme babama bakarak ağladı babası aldıda anca sakinleşti bide anladığım kadarıyla kalabalıkta stres oluyolar sevmiyo kalabalığı bizimkiişakkıdı
ev almadık ayol biz nerdeeeeeeeeeee kiracılığa devam kızlar için taşındık okul açılıyo ya kayınvalidem bakacak o yüzden Allah inşallah bizede bütün evi olmayanlarada nasip eder ev almayı aminnnnnnnnnnnnnnn
Ya biz de hamileyken almıştık katı meyve sıkacağı,bir ton da para verdik,öylece duruyor,bir hevesle ilk zamanlar sıktık falan,ama çok zor ya onu temizlemesi etmesi,bir sürü parçası var,güya bebek için de işimişze yarar diye düşünmüştük,en çok da ondan aldık,ama yiyeceği zaten en fazla bir bardak meyve suyu,katı meyve sıkacağını temizleyene kadar elimde rendeleyip suyunu da süzdürüveririm.
benim koçişte iyice alıştı kk ya gelmiş aa sen ne zamandır konuşmuyodun demi kızlarla napıyolarmış diyo alem adam
kızlar yaa, çok sinirliyim, moralim bozuk... yasemin e ilk defa kaşık maması yedirecektim bugün, iki gündür de kameraya çekiyorum meyve püresi tattırdıgım zamanki yüz halini ilerde hatıra olur diye bir de babası merak ediyordu o yüzden.. bugün babası evdeydi, ben de mama verecektim, babası dedi ben çekerim kameraya. neyse basladım vermeye, dilini çıkarıyor tabi bizimki öyle veriyorum bir de kasık maması pürelerden katı oldugu için ve ilk defa yedigi için temkinli yaklasıyorum hem agzında eritsin hem de tiksinip kusmasın diye.babası ver ver diyor, diyorum ki var agzında, yok diyor dudagında var, diyorum ki ilk defa yiyior zaman ver, yok diyor sen böyle yaparsan 40 saat sürer yemez tabi cocuk derken tartısmaya basladık kapattı kamerayı geçti oturdu. neymiş ben çok biliyormusum sanki çok tecrübeliymişim de onun söylediklerini dinlemiyormusum. kendisi 5 çocuk büyüttü ya sanki! neyse geçti oturdu, o sırada yasemin elini agzına sürdü, eli oldu mama, elimdeki peçete de kirli, dedim ki ıslak mendir getir, yok getirmem diyor, çocugun eli mamalı, elini bir yere sürmesin diye tutuyorum bir yandan da yedirmeye çalışıyorum, ben elini tutuyorum diye rahatsız oluyor, bıraksam elini sacına üstüne sürecek, daha yeni banyodan cıktı, kayınvalidemlere gidecegiz diye giydirdim, berbat olacak kendi de üstü bası da.diyorum ki bırakamıyorum cocugu, yardıma ihtiyacım var, mendil getir, yok kardeşim getirmedi! o sırada da yasemin yüzünü döndü oto koltugunda yediriyordum, oto koltuguna agzını bir güzel sıvadı tabi bende ipler koptu! senin dedim yapacagın işe sçym ben! yaptıgın domuzluk dedim baska bir şey değil! aldım yasemini, gittim içeri, temizledim çocugugeldi içeri diyor ki hazırlamamıssın gelmiyor musun, dedim hiç gidecek durumda değilim.iyi o zaman ben tek basıma giderim dedi, dedim git, ama yasemin i de götürürüm, herkes yasemin i bekliyor dedi, oldu dedim iftardan sonra da emzirirsin sen artık! kalktım giyinmeye basladım, dedim kızım için geliyorum senin için değil. o da, senin suratını çekemem orada, arıyorum yasemin huysuzlandı, yarın geliriz diyecegim dedi. ben de, pazar günümü mahvedemem valla gidelim çıksın aradan dedi. ben öyle deyince pazar günün niye mahvoluyormus senin asıl derdin annemle, gtmek istemiyorsun dedi. dedim benim annenle bir derdim yok. yarın ev bakmaya gidecegiz ve ondan sonra da ben gezmek istiyorum dedim. öyleydi böyleydi derken aradı, biz gelemiyoruz yasemin in gazı vardı huysuzdu bütün gün, yeni uyudu kaldırmayalım dedi. neyse tabi gitmeyince evde yemek yoktu kalktım mutfaga geçtim tam çorba yapıyorum bu geldi, ben iftarı dısarıda yapacagım dedi, dedim gel corba yapıyorum, yok dedi çıktı gitti...şimdi ben bu adamı ne yapayım siz söyleyin bana.. ihtiyacım var, zor durumdayım bana yardım etmiyor. yaptıgı insanlıga sıgıyor mu şimdi?.. :umursamaz:
selam kızlar.........
biz yeni geldik tatilden,tatilimiz iyi geçti diyemem çünkü yusuf ateş ve ishalle uğraştı 4 gün 4.gün sonunda keyfi geldi ama tatilimiz bitti ve oğluşum çok zayıfladı bende çok yorgunum süt sağıyorum birz geçmişi okiyim.
biri degıl cogu aynı bu erkeklerın hıc canını sıkma
gece 5 kez eren gerı uyandı ben uyutuyorum o uyanıyo gunduz de mısafır falan vardı yorulmustum tam yattım uzandım esım cok yorgunum dedı bende aynen valla bende cok yoruldum bugun deyınce SEN NE YAPTIN DA YORULDUN demez mı
sınırlerım bozuldu. ne demek ne yaptın aksama kadar mısafır eren derken yoruldum yanı deyınce bu kezde ne var emzır altını degıstır ıkı agu de ondan mı yoruldun dıyo delırtıyo benı. cok kolay sankı nıye bu kadar basıte alırlarkı yaptıklarımızı
biri degıl cogu aynı bu erkeklerın hıc canını sıkma
gece 5 kez eren gerı uyandı ben uyutuyorum o uyanıyo gunduz de mısafır falan vardı yorulmustum tam yattım uzandım esım cok yorgunum dedı bende aynen valla bende cok yoruldum bugun deyınce SEN NE YAPTIN DA YORULDUN demez mı
sınırlerım bozuldu. ne demek ne yaptın aksama kadar mısafır eren derken yoruldum yanı deyınce bu kezde ne var emzır altını degıstır ıkı agu de ondan mı yoruldun dıyo delırtıyo benı. cok kolay sankı nıye bu kadar basıte alırlarkı yaptıklarımızı
çok geçmiş olsun canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?