2009 Nisan Anneleri buraya

arkadaşlar son zamanlarda kafama sürekli oğlumla kaliteli zaman geçirmek,zekasını acaba nasıl geliştirebilirime taktım!!!

bakın akıllı bebek sitesinden alıntı

Değerli Anne ve Babalar,
Bebekleriniz milyarlarca beyin hücresi ile doğar. Doğumdan üç yaşına kadar bu hücreler arasında trilyonlarca bağlantı oluşur.
3 yaşına kadar kullanılmayan beyin hücreleri ölür.
Çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için; anne babalar olarak elimizden geleni yaparız. 3 yaşından sonra yuvaya ve anaokuluna göndermeyi planlar, her türlü maddi desteği sağlamak için gece gündüz çalışırız. Aslında yaptığımız sadece 3 yaşından sonra elimizde kalanlar için çaba sarfetmektir.
Bebeklerimizin kaderini değiştirmek bizim elimizde ve aslında çok kolay !
Yarınlarımızı bıraktığımız çocuklarımızın gelişimi için 0-3 yaş arasında onları destekleyin. !
Mümkün olduğunca çok sayıda beyin hücresi kurtarın ! !
Sitemize ücretsiz üye olarak bu konu hakkında pek çok pratik öneriye, aktiviteye ve oyunlara ulaşabilir, bebeğinizle öğrendiklerinizi uygulayarak onun geleceğe daha iyi hazırlanmasına destek olabilirsiniz.

çok önemli bir konu bu konuda bence paylaşımlarda bulunalım.

gün içinde zeka geliştirici ne gibi aktiviteler yapabiliriz sizce?

3-6 Ay Arası
Meyve, Sebze Koklama Oyunu
Bebeğinizin doğumla gelen en gelişmiş duyusu koklama duyusudur. Bebeğinize doğal ürünleri koklatarak bu duyularını geliştirebilirsiniz. Nane, fesleğen, limon gibi kokuların zihin uyanıklığına yardımcı olduğu, gül, portakal, lavanta, sarı papatya gibi kokuların rahatlık verdiği düşünülmektedir.
Üfleme Oyunu
Bebeğinizi kucaklayın ve vücudunun bir bölümüne üfleyin. “Bu senin kolun” gibi bilgilendirmeler yapın.
Dokunma Oyunu
Bebeğinizin vücudu ile temas eden her şey bir uyarıcıdır. Farklı dokusu olan kumaşları ve değişik yüzeyleri olan materyalleri bebeğinize dokundurarak hakkında bilgi verebilirsiniz.

canım süt sağma konusunda seni çok iyi anlıyorum..ben çalışıyorum ve bebeğimde emmeyi bıraktı..günde en az 7 defa süt sağıyorum..tam 2 aydır bu böyle..bazen bunalıyorum çok hem de..sonra diyorumki kendi kendime..bebeğimi en iyi ne korur anne sütü..hastalanmaması için ne lazım..anne sütü..bebişime verebileceğim belki de en değerli şeylerden biri diyorum kendi kendime..ve ağır gelmiyor ondan sonra..mesela 15 dak sonra yine süt sağmam lazım..benim sütüm düzenli sağıldığı için azalmadı..bazıları bebek emmeli diyor ama aksine bence arttı..fakat 3-4 gece kadar sağmadım ve bünyem hemen alıştı süt üretmemeye başladı o zamanlarda..şimdi geceleri sahur zamanı bebiş hep uyanıyo zaten ben de sütümü sağıp öyle yatıyorum..her yerde pompa taşıyotum tıpkı senin gibi..bi sağıyorum bi veriyorum zemuszemus ...
benim çok kilo problemim yok..aslında bende aşırı zayıf olan birydim..hamile kaldığımda 39 kiloydum..doğuma girerken 54..şimdi de 42-43 kiloyum..boyum 1,59..oldukça minyon bir bayanım anlayacağın..bana da herkes kilo alsana diye baskı yapardı..hiç takmazdım hala takmıyorum..şimdi de verme diyorlar..senin de fazla kilon varmış..olsun..ne de olsa geçecek onlar..sen sütünü sürekli sağmaya devam et bence..eminim vereceksindir kilolarını..bi diyetisyen eşliğinde sütünü kaybetmeden kilolarını kaybedebilirsin..sütümüz bebeklerimiz için çok değerli..biz onlar için her şeye katlanıyoruz..hamileyken neler çektik düşünsene bi..o bulantılar..ufff..hatırlamak istemiyorum..ben şahsen 5 ay çektiğim için...ya da emzirme döneminde göğüslerin yara olması..allah ım böyle bi acıya kim için katlanırki insan..anlayacağın meşakatli yolu bitirmişiz zaten..dişini azcık daha sık ve moralini bozma..bak göreceksin her şey daha iyi olacak...

ay benimkide huysuz sanırım diş çıkaracak......................

canım ben alis klamps yöntemiyle yaptırdım çok memnun kaldım tavsiye ederim..........

Elma Diyeti Deneyimleri - Sayfa 349 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU

kızlar biz elma diyetiyle zayıflıyoruz bi bakın isterseniz.........................

arkadaslar lütfen bu diyeti sakın denemeyin! çok saglıksız. hele ki emziren anneler için... bu diyetle tabi ki kilo verilir ancak ömrünüzün sonuna kadar elma yiyerek yaşayamayacagınız için verdiginiz kiloları mutlaka geri alacaksınız. bünyenize yazık. bebeginize yazık. bu diyet de sayısız yo yo diyetlerinden biri sadece...

canım çok sağol moral oldun ben doğduğundan beri sağıyorum ne hikmettir benimki memeyi ağzına sürmedi çok uğraştım ama dediğin gibi şu anda onlara verceğimiz en güzel şey anne sütü onlar için herşeye değer zaten 6 aydan sonra süt almasalarda aldıkları yeter cevap yazdığın için çok sağol ..........

vay be..
elma diyeti ha..
sadece elmayla gün boyu nasıl dayanılı beeeee...
sağlıksız bence.
protein karbonhidratı nerden alcak vücut

meraklı misafir evet canım haklısın ben ekstra sebze balık ızgara halanmış tavuk flnda yiyorum ama yeşil elma acayip tok tutyo onun için uygulayabiliyorum yoksa ben çok diyet denedim ama başaramadım.......................

bende öle diyodum ama deniyorum ve oluyo hayırlısı bakalım...............................

ah be canım, şunu şöyle yazsaydın ya baştan... bu şekilde uygulanabilir tabi ama o zaman onun adı o topicte bahsedilen elma diyeti olmuyor zaten.
bu arada elma beni tok tutmanın aksine her zaman acıktırmıstır nedense.

meraklı misafir bazılarını ekşi elma tok tutarmış bazılarınıda tatlı elma denemek lazım bence ben ekşi elma yiyince müthiş acıkıyorum mesela...................

bende evi temizliorum şöyle bi bakayım dedim ara verdim belim koptu sizinde akşam ytınca beliiniz ağrıyomu yaa bnmki feciii sırtüstü yaatamıyorum
ben de aynı durumdayım. helede kilo fazla olunca daha da artıyor bu ağrılar.
hele de kızımı yıkadıktan sonra vucüdunu yağlayıp giydirdim mi yatağın üstünden doğrulamıyorum. geçecek dediler az kalmış hamileliğe alışabilmek için eğilen bel kemiğimiz eski haline geliyormuş. ağrı ondanmış. bakalım zamanla göreceğiz.

seni o kadar iyi anlıyorum ki.. süt sağmak çok zor ama yapmamız gerek. bak sana yaşadıklarımı anlatayım biraz belki işine yarar. en azından teşvik eder seni...ben emzirmeye başladım ve göğüslerimin ikiside yara oldu. hem ne yara. doktorlar bana aman onu yapma sütü bırakır ama n bunu yapma sütü bırakır dedikçe bunalıma girdim. artık yaralarım öyle bir noktaya gelmişti ki sağ göğüs ucum tamamen ayrıldı. anlayacağın koptu neredeyse. sadece 1/5'i tutuyordu diyebilirim. kullandığım antibiyotik ve merhemin haddi hesabı yoktu. yaşadığım acınınsa tarifi imkansız... ama direndim devam ettim süt vermeye. allah seni inandırsın ağzıma tülbent sokuyordum ki bağırmayayım diye. ne kadar ağladığımı da bir ben bir allah bilir. eşim sıkılmıştı bana acıyordu ve "yeter ya içmesin süt. bırak, mamaya başla" diyordu. ama dinlemedim kimseyi. ve sol göğsümdeki yara azalınca sadece oradan emzirmeye ve sağ göğsümü sağmaya başladım. zamanla yara kabuk bağladı ve orada yeni bir doku oluştu. zamanla doku ete dönüştü ve acım azalmaya başladı. bak 4,5 ay oldu hala acılarım var ama emzirmekten vazgeçmedim. sen emzirememişsin ama ne güzel imkanın var. sütün var da sağabiliyorsun ve yavrun mahrum kalmıyor bundan... allah sana sabır versin de devam edebilesin. birde zaman zaman denesen belki bakarsın memeyi de alır! eminim dememişsindir ama ben yine de söylemek istedim. mesela geceleri uyurken meme ver. duyduğuma göre uyku sersemi alabiliyorlarmış...
kolay gelsin. elimden gelen bir şey varsa destek olmaya çalışırım....

oruç tutuyorum
şimdi elma diyeti miyeti yapamam!!
iftara 5 kala gözümün önünden yemekler uçuşuyor zaten...

Son düzenleme:
denizcim senin kilon fazla değildi sanırım ama 72 kiloda takıldım çok fenayım.............................

aynen bende katılıyorum bence o sitede bebeğine süt veren anne yoktur sırf elmayla vücut ne kadar süt üretir ki? diyet yaparken protein karbonhidrat kalsiyum vitamin ve mineralleri almak lazım yoksa verilen kilo değil su kaybı ve sonuç verdiğinden fazlasını geri almak............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…