seni o kadar iyi anlıyorum ki.. süt sağmak çok zor ama yapmamız gerek. bak sana yaşadıklarımı anlatayım biraz belki işine yarar. en azından teşvik eder seni...ben emzirmeye başladım ve göğüslerimin ikiside yara oldu. hem ne yara. doktorlar bana aman onu yapma sütü bırakır ama n bunu yapma sütü bırakır dedikçe bunalıma girdim. artık yaralarım öyle bir noktaya gelmişti ki sağ göğüs ucum tamamen ayrıldı. anlayacağın koptu neredeyse. sadece 1/5'i tutuyordu diyebilirim. kullandığım antibiyotik ve merhemin haddi hesabı yoktu. yaşadığım acınınsa tarifi imkansız... ama direndim devam ettim süt vermeye. allah seni inandırsın ağzıma tülbent sokuyordum ki bağırmayayım diye. ne kadar ağladığımı da bir ben bir allah bilir. eşim sıkılmıştı bana acıyordu ve "yeter ya içmesin süt. bırak, mamaya başla" diyordu. ama dinlemedim kimseyi. ve sol göğsümdeki yara azalınca sadece oradan emzirmeye ve sağ göğsümü sağmaya başladım. zamanla yara kabuk bağladı ve orada yeni bir doku oluştu. zamanla doku ete dönüştü ve acım azalmaya başladı. bak 4,5 ay oldu hala acılarım var ama emzirmekten vazgeçmedim. sen emzirememişsin ama ne güzel imkanın var. sütün var da sağabiliyorsun ve yavrun mahrum kalmıyor bundan... allah sana sabır versin de devam edebilesin. birde zaman zaman denesen belki bakarsın memeyi de alır! eminim dememişsindir ama ben yine de söylemek istedim. mesela geceleri uyurken meme ver. duyduğuma göre uyku sersemi alabiliyorlarmış...
kolay gelsin. elimden gelen bir şey varsa destek olmaya çalışırım....
az önce oğluma pirinç unuyla muhallebi yaptım içine 1 tane nektarin 1 tane mürdüm eriği rendeledim 3 tanede bebe bisküvisi birazda keçi boynuzu pekmezi koydum oğlum bayıldı şimdide hıçkırık tuttu kucağımda zıpır zıpır zor tutuyorum...
canım ağır olmaz mı 1 nektarin, 1 erik, bebe bisküvisi, pekmez falan bir seferde?.. yani normalde yiyebiliyor mu o kadar meyve, bisküvi vb.? bir de pirinç ununun tok tutmaktan baska pek bir besleyici özelliği yok ama ülker gogly nin vitamin ve mineral katkılı sütlü, muzlu ve elmalı pirinç unları var. onlardan yaparsan daha besleyici olur
bebenim oğlum meyveleri seviyor normalde milupamanın sütlü pirinçlisini veriyordum pirinç ununu çok az yaptım sevmese yemezdi herhalde bitince ağzını açıp bekledi benim oğlum bebekler için yapılmış mamaları sevmiyor normal bizim yediğimiz şeyleri seviyor bunu keşfettim emmeyi biberonu asla sevmiyor uykuda biberonla besliyorum anne sütü az aldığı için yedi herhalde.........
helal olsun valla sinem süpersin bende istiyorum sana özel hazırlamıştır diyeti di mi anlat dicektim de..Madem bugÜn kİlolardan gİdİlİyo bende kendİ kİlolarımdan bahsedeyİm malumunuz aranızda en kİlolulardan bİrİde benİm emzİrmedİĞİm İÇİn dİyetİsyene baŞladım bugÜn dİyete baŞlayalı 20 gÜn oldu ve 4,5 kİlo verdİm toplamda 23 kİlo verİcem İnŞallah ......
eskiden yüzüstü yatınca çok ağrıyordu şimdi geçti allahtan epiduraldendi o şimdiki bl ağrıları yorgunluktan artık cnmbende evi temizliorum şöyle bi bakayım dedim ara verdim belim koptu sizinde akşam ytınca beliiniz ağrıyomu yaa bnmki feciii sırtüstü yaatamıyorum
ben dün okudum bir diyet gerçekten işe yarıyomuş basitte
3 litre suya 3 adet yeşil emyaı 1 adet limonu 4 e bölüp ekliyoruz
1 adet kabuk tarçın,1 tatlı kaşığı karabiber ve 5-6 tane karanfil atıyoruz
ve düdüklüde kaynatıyoruz
kaynadıktan sonra 7dk. daha pişiriyoruz ve kapatıyoruz
mutfağa gidip geldikçe içiyoruz
bu karışım 2 günde kesinlikle içilip bitirilmeli
özellikle yağ yakıyormuş
yeni başladığı için normal ama çokta küçük olmadığı için biraz daha verebilirsin bence
[
sünnet yaptıranlar genel anestezimi yapıyolar???
kızlarr öncelikle herkese teşekkür ederim iyi dilekleriniz için az önce geldik hastaneden doktor antibiyotiğe başladı hastaneye yatırmaya gerek yok dedi bol su vericem sık emziricem eğer çarşambaya kadar geçmezsse o zaman işimiz zor dedi allahım inşallah geçer yaa kuzucum uyuyo şimdi.bu arada doktor mikrobu ağzına aldığı herhangi bişeyden de kapmış olabilir dedi ve bunu engellemek mümkün değil dedi.
ne kadar alırsa o kadar veriyorum. sıkılmaya basladıgı anda zorlamayıp bırakıyorum. iş inatlaşmaya dönüşmesin diye.
canımcım bende seninle başladım ek gıdaya. aslında sıkıldı almayacak artık diye bende bırakıyodum 2 kaşıkta aa bi baktım bekleyip verince alıyo yine bugün yarım armut yedi valla.
kızlar, biliyorsunuz 5 gün falan oldu yasemin ek gıdalarla tanısalı. ilk elma verdim 2-3 kaşık yedi yemedi, sonraki günler armut verdim, 7-8 kasık yedi dün armutu, sütlü pirinçi kaşık mamasını 1 tatlı kaşığı dolusu yedi demin. yarın da yogurt deneyecegim inşallah. bu kaşık ölçüleri küçük silikon bebek kaşıgı ölçüsü. sizce yeni baslayan bir bebek için yedikleri normal mi yoksa az mı? ne diyorsunuz?
canım peki seninki dilini dışarı çıkartıyor mu kasıkla verdiğinde? ben oto koltugunda yediriyorum, sıkılınca baslıyor kıvranıp bagırmaya, mecbur alıyorum koltuktan. bir süre yere bıraksam da, sonra yine mi oturtup denesem acaba? bir de sen ne zaman veriyorsun ek gıdayı? ben emzirdikten 1- 1,5 saat kadar sonra veriyorum ortalama. çünkü gündüz uzun uyuyor ögle saati genelde, uykudan uyanınca çok acıkmıs oluyor, susturamam onu mama ya da meyve yapana kadar, mecbur meme emiyor önce öyle sakinleşiyor. sen napıyorsun?
kızlar vaktim yok.sadece bişey yazmak için uğradım.inşallah hepiniz iysinizdir.hasta olan varsa tez zamanda rabbim şifa versin.
şimdi gelelim asıl konuya.hatırlarsanız bizim butterfly's arkadaşımız vardı.tüp bebekle hamile kalmıştı ama yanlış hatırlamıyorsam 22 haftalıkken bebeğini kaybetmişti.şimdi yeniden tedaviye başlamış.eylülde sonuç alacakmış.lütfen şu mübarek günlerde arkadaşımıza bol bol dua edelim.herşeyin başı dua ben buna inanıyorum.hergün arkadaşımızın güzel haberi alıp yavrusunu kucağına alması için 1 fatiha okuyalım çok bişey değil ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?