kızlar vaktim yok.sadece bişey yazmak için uğradım.inşallah hepiniz iysinizdir.hasta olan varsa tez zamanda rabbim şifa versin.
şimdi gelelim asıl konuya.hatırlarsanız bizim butterfly's arkadaşımız vardı.tüp bebekle hamile kalmıştı ama yanlış hatırlamıyorsam 22 haftalıkken bebeğini kaybetmişti.şimdi yeniden tedaviye başlamış.eylülde sonuç alacakmış.lütfen şu mübarek günlerde arkadaşımıza bol bol dua edelim.herşeyin başı dua ben buna inanıyorum.hergün arkadaşımızın güzel haberi alıp yavrusunu kucağına alması için 1 fatiha okuyalım çok bişey değil ne dersiniz?
kızlar, biliyorsunuz 5 gün falan oldu yasemin ek gıdalarla tanısalı. ilk elma verdim 2-3 kaşık yedi yemedi, sonraki günler armut verdim, 7-8 kasık yedi dün armutu, sütlü pirinçi kaşık mamasını 1 tatlı kaşığı dolusu yedi demin. yarın da yogurt deneyecegim inşallah. bu kaşık ölçüleri küçük silikon bebek kaşıgı ölçüsü. sizce yeni baslayan bir bebek için yedikleri normal mi yoksa az mı? ne diyorsunuz?
seni o kadar iyi anlıyorum ki.. süt sağmak çok zor ama yapmamız gerek. bak sana yaşadıklarımı anlatayım biraz belki işine yarar. en azından teşvik eder seni...ben emzirmeye başladım ve göğüslerimin ikiside yara oldu. hem ne yara. doktorlar bana aman onu yapma sütü bırakır ama n bunu yapma sütü bırakır dedikçe bunalıma girdim. artık yaralarım öyle bir noktaya gelmişti ki sağ göğüs ucum tamamen ayrıldı. anlayacağın koptu neredeyse. sadece 1/5'i tutuyordu diyebilirim. kullandığım antibiyotik ve merhemin haddi hesabı yoktu. yaşadığım acınınsa tarifi imkansız... ama direndim devam ettim süt vermeye. allah seni inandırsın ağzıma tülbent sokuyordum ki bağırmayayım diye. ne kadar ağladığımı da bir ben bir allah bilir. eşim sıkılmıştı bana acıyordu ve "yeter ya içmesin süt. bırak, mamaya başla" diyordu. ama dinlemedim kimseyi. ve sol göğsümdeki yara azalınca sadece oradan emzirmeye ve sağ göğsümü sağmaya başladım. zamanla yara kabuk bağladı ve orada yeni bir doku oluştu. zamanla doku ete dönüştü ve acım azalmaya başladı. bak 4,5 ay oldu hala acılarım var ama emzirmekten vazgeçmedim. sen emzirememişsin ama ne güzel imkanın var. sütün var da sağabiliyorsun ve yavrun mahrum kalmıyor bundan... allah sana sabır versin de devam edebilesin. birde zaman zaman denesen belki bakarsın memeyi de alır! eminim dememişsindir ama ben yine de söylemek istedim. mesela geceleri uyurken meme ver. duyduğuma göre uyku sersemi alabiliyorlarmış...
kolay gelsin. elimden gelen bir şey varsa destek olmaya çalışırım....
az önce oğluma pirinç unuyla muhallebi yaptım içine 1 tane nektarin 1 tane mürdüm eriği rendeledim 3 tanede bebe bisküvisi birazda keçi boynuzu pekmezi koydum oğlum bayıldı şimdide hıçkırık tuttu kucağımda zıpır zıpır zor tutuyorum...
kızlar, biliyorsunuz 5 gün falan oldu yasemin ek gıdalarla tanısalı. ilk elma verdim 2-3 kaşık yedi yemedi, sonraki günler armut verdim, 7-8 kasık yedi dün armutu, sütlü pirinçi kaşık mamasını 1 tatlı kaşığı dolusu yedi demin. yarın da yogurt deneyecegim inşallah. bu kaşık ölçüleri küçük silikon bebek kaşıgı ölçüsü. sizce yeni baslayan bir bebek için yedikleri normal mi yoksa az mı? ne diyorsunuz?
kızlar vaktim yok.sadece bişey yazmak için uğradım.inşallah hepiniz iysinizdir.hasta olan varsa tez zamanda rabbim şifa versin.
şimdi gelelim asıl konuya.hatırlarsanız bizim butterfly's arkadaşımız vardı.tüp bebekle hamile kalmıştı ama yanlış hatırlamıyorsam 22 haftalıkken bebeğini kaybetmişti.şimdi yeniden tedaviye başlamış.eylülde sonuç alacakmış.lütfen şu mübarek günlerde arkadaşımıza bol bol dua edelim.herşeyin başı dua ben buna inanıyorum.hergün arkadaşımızın güzel haberi alıp yavrusunu kucağına alması için 1 fatiha okuyalım çok bişey değil ne dersiniz?
ben hatılıyorum ve okudum hemen fatiha zavallıcık yaaaaa
. Cok tesekkurler sayende haberimiz oldu rabbimhayirlisini versin dualarim onunla...kızlar vaktim yok.sadece bişey yazmak için uğradım.inşallah hepiniz iysinizdir.hasta olan varsa tez zamanda rabbim şifa versin.
herkeslere günaydın..... Sekerim bizim evde herkes benle alay ediyor 1memen disarda surekli diye cunku po
pa hep elimde geziyorum 1damla sut bile benim icin cok onemli ve Sade e annesutu verdigim icin birde surekli sagdigim icin simdilik sut yetiyor daha baska bisi vermiyorum zaten bikac ay sonra herseyi yiyecekler AMA Anne sutunu Onur boyu unutacaklar dayanalim arkadasim sabir Hersey cok guzel olacak:)))))
günaydın diyorum ama biz herzaman ki gibi erkenciyiz,benim oğlan uyandığında acaip acaip sesler çıkarıyor bir haftadı:umursamaz: gibi iştah sıfır ve ben elimde süt sağıyorum kızlar allah günah yazmasın artık süt sağmaktan bunaldım otelde bile elimde pompa süt sağdım orda annelerle tanıştım allah sana sabır versin dediler tek çabam oğlum anne sütü alsın emmediği için sütüm iyice azaldı hala 80 kiloyum ve bu kilolardan biran önce kurtulmak istiyorum ama bu sağma işi olduğu için diyete başlayamıyorum süt olsun diye ekstra hiçbirşey yemiyorum bazen artık sütü kessem mi diyorum yusuf 4,5 aylık oldu acaba anne sütü yeter mi artık bebişini sütten kesen var mı bu kilolarla kendimi hiç mutlu hissetmiyorum.
kızlarr öncelikle herkese teşekkür ederim iyi dilekleriniz için az önce geldik hastaneden doktor antibiyotiğe başladı hastaneye yatırmaya gerek yok dedi bol su vericem sık emziricem eğer çarşambaya kadar geçmezsse o zaman işimiz zor dedi allahım inşallah geçer yaa kuzucum uyuyo şimdi.bu arada doktor mikrobu ağzına aldığı herhangi bişeyden de kapmış olabilir dedi ve bunu engellemek mümkün değil dedi.
öylemiymiş yaa valla ölüoyrum bel ağrısından hoş bende çok kiloda yok 2.5 kilom kaldı inş. geçerben de aynı durumdayım. helede kilo fazla olunca daha da artıyor bu ağrılar.
hele de kızımı yıkadıktan sonra vucüdunu yağlayıp giydirdim mi yatağın üstünden doğrulamıyorum. geçecek dediler az kalmış hamileliğe alışabilmek için eğilen bel kemiğimiz eski haline geliyormuş. ağrı ondanmış. bakalım zamanla göreceğiz.
canım ağır olmaz mı 1 nektarin, 1 erik, bebe bisküvisi, pekmez falan bir seferde?.. yani normalde yiyebiliyor mu o kadar meyve, bisküvi vb.? bir de pirinç ununun tok tutmaktan baska pek bir besleyici özelliği yok ama ülker gogly nin vitamin ve mineral katkılı sütlü, muzlu ve elmalı pirinç unları var. onlardan yaparsan daha besleyici olur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?