Hayırlısı olsun cnm hepimiz birgün başlayacaz bende bazen şimdi başlasam mı diyorum büyüdükçe zorlaşıyor diyorlar bende 10 aylık olunca başlayacam ...
kızlar herkese iyi iftarlar..............
ben annemlerdeyim ne güzel ekmek elden su gölden burda olunca oğlumla daha iyi ilgileniyorum yemek hazırlıyor benimkiler bende 1 haftadır mide bulantısı ve ani baş dönmesi vardı annem hamile olmayasın dedi test yaptım yok bişey .........
ben de uyanınca emziriyorum benimkide beklemez öyle bişeyler hazırlamayı .
zaten bekletsem sonra da emmez yeni uyandığında güzel emiyo o fırsatı kaçırmam.
senin gibi bende emzirdirdikten 1 saat falan sonra veriyorum.
bazen mama sandalyesinde bazen oto koltuğunda.benimki dilini çıkarmıyo.
ağzına gelenleri büyük parçaları ağzından çıkarıyo ama öyle diliyle falan iteklemiyo.
her kaşıkta böyle ekşi bişey yer gibi kendini titretiyo. yemiyeceği zaman ağzını kapatıp
kafasını yana çeviriyo ama bağırıp ağlamıyo. gerçi benim oğlan genelde çok bağırıp çağırmaz ama o koltukta oturtup normalde iş falan da yaptığım için alışık belki ondan kızmıyodur.bide suyu seviyo arada almayınca su veriyorum kaşıkla yine ağzını açmaya başlıyo bende yeniden meyve vermeye devam ediyorum. istersen sende dene.gerçi çok ısrar edip çocukta mızlanmayı alışlanlık haline getirmemek lazım. oyalayarak dene ama bağırırsa zorlama bencede. belki balkonda falan yedirmeyi deneye bilirsin.
Merhaba canım,bizde ek gıdalara başlayacağımız zaman doktorumuza özellikle sormuştum ne ölçüde başlamam gerektiğini.Doktorumuz bir kahve fincanı elma,armut ya da kayısı suyuyla başlayabilirsin,yoğurtta aynı şekilde günde bir fincan dedi.Bende çok olmazmı genellikle kaşık kaşık başlıyorlar dedim.Doktorumuzda aslında 4 aylık bebeğin mercimek çorbası bile yiyecek bünyesi vardır ama biz onu önermiyoruz tabi,bir fincanla başlayabilirsin dedi.Kızım elma suyunu pek sevmedi ama armuta bayıldı. İlk verişimde şapır şapır bir fincan meyvesuyunu içiverdi:)) Birde bebelac ın sütlü pirinçlisini pek sevmedi ama hero baby nin yulaflı-buğdaylı iyi gecelerine bayıldı,karşıdan ağzını açtı çok komikti,üstüne birde uykuya dalmak için beni emdi a.s
Babacığım da hasta uzun zamandır kilo kaybediyor zaten.Kan değerleri çok düşük. Onun için öyle çok üzülüyorum ki elimden bir şey gelmiyor. Ona bakıyorlar buna bakıyorlar bir türlü bulamadılar neden kan kaybettiğini. Evlat mutlaka başka ama anne baba hastalığı ya da üzüntüsü de çok kötü oluyor. Daha 60 ında yok babam....Ama hastalık yaş baş dinlemiyor değil mi. Rabbim dermansız dert vermesin diyoruz hep ama neden böyle oluyor...
günaydın annellerr hala ishaliz geçmedi dahakimse uyanmadı galiba biz 2.ye uyucaz nerdeyse yavv
günaydın kızlar. önce sorumu sorayım sonra geçmişi okuyayım, siz de bu arada bana cevap yazmıs olursunuz..
az önce yasemin e ferro sanol demir damlası verdim, vermez olaydım! şişeyi kokladım kötü kokmuyordu, neyse verdim çocuga, çocuk verir vermez kustu.. onu temizlerken agzının kokusu bir geldi bana ben de basladım ögürmeye, midem agzıma geldi, zor tuttum :bbo: hala da kokusu burnumda.. :sinifsinif:
sizin verdiğiniz damlalar böyle değil mi, ya da bebişleriniz kusuyor mu? ben dr. unu arayıp böyle böyle oldu diyecegim, zaten koruyucu amaclı vermişti, demir eksikligi yoktu. ya bırakalım ya da içinde demir preparatı da olan multivitamin şeklinde tadı nispeten güzel bir şey versin..
sizin öneriniz var mı? tadı kokusu kötü olmayan sadece demir preparatı, ya da dr. unuz ne verdi size? ben de dr. la konusurken söylerim ona göre konusuruz..
allahım hala kokuyor burnuma, midem kalktı yaaa....
evet canım pas gibi bir kokusu ve tadı var..büyük ihtimallede hepimiz onu kullanıyoruz..biraz suyun içerisine katıp verebilirsin..ya da meyve suyunun..bizim içinde onu yutmak zor oluyor...günaydın kızlar. önce sorumu sorayım sonra geçmişi okuyayım, siz de bu arada bana cevap yazmıs olursunuz..
az önce yasemin e ferro sanol demir damlası verdim, vermez olaydım! şişeyi kokladım kötü kokmuyordu, neyse verdim çocuga, çocuk verir vermez kustu.. onu temizlerken agzının kokusu bir geldi bana ben de basladım ögürmeye, midem agzıma geldi, zor tuttum :bbo: hala da kokusu burnumda.. :sinifsinif:
sizin verdiğiniz damlalar böyle değil mi, ya da bebişleriniz kusuyor mu? ben dr. unu arayıp böyle böyle oldu diyecegim, zaten koruyucu amaclı vermişti, demir eksikligi yoktu. ya bırakalım ya da içinde demir preparatı da olan multivitamin şeklinde tadı nispeten güzel bir şey versin..
sizin öneriniz var mı? tadı kokusu kötü olmayan sadece demir preparatı, ya da dr. unuz ne verdi size? ben de dr. la konusurken söylerim ona göre konusuruz..
Hayırlısı olsun cnm hepimiz birgün başlayacaz bende bazen şimdi başlasam mı diyorum büyüdükçe zorlaşıyor diyorlar bende 10 aylık olunca başlayacam ...
slm biz daha baslamadık ama arkadasım da senin gibi düşündüğü için ilacını değiştirdi dr konuşup o ferrum la baslayan bir ilac veriyor istersen tam ismini öğreneyim
dün eşim ferrum alıp gelmiş yanlışlıkla, ben de gittim değiştirdim dr. un verdiği bu değil diye.. sen bir ögrenirsen memnun olurum hangisini kullandıgını ve bebegin tepkisi nasılmış, bir de agzı kokuyor muymus pas gibi?..
günaydın annellerr hala ishaliz geçmedi dahakimse uyanmadı galiba biz 2.ye uyucaz nerdeyse yavv
çok geçmiş olsun canım babana.
umarım en kısa zamanda sebebini bulurlar tedavisini olur sağsalim torunuyla oynar.
günaydın kızlar. önce sorumu sorayım sonra geçmişi okuyayım, siz de bu arada bana cevap yazmıs olursunuz..
canım ben saat 12 gigi havuç- elma püresi veriyorum 3 tatlı kaşığı sonra saat 4 giibi 3 tatlı kaşığı sütlaç veriyorum saaat 7 gibi 2 tatlı kaşığı brokoli-patates püresi veriyorum tabi bublardab ayrı imesi gereken sütüde içiyokızlar, biliyorsunuz 5 gün falan oldu yasemin ek gıdalarla tanısalı. ilk elma verdim 2-3 kaşık yedi yemedi, sonraki günler armut verdim, 7-8 kasık yedi dün armutu, sütlü pirinçi kaşık mamasını 1 tatlı kaşığı dolusu yedi demin. yarın da yogurt deneyecegim inşallah. bu kaşık ölçüleri küçük silikon bebek kaşıgı ölçüsü. sizce yeni baslayan bir bebek için yedikleri normal mi yoksa az mı? ne diyorsunuz?
bende oto koltuğunda veriyorum ilk önce diliyle dışarı atmaya çalışıyor ama nafile mecbur yemek zorunda kalıyor :=)))canım peki seninki dilini dışarı çıkartıyor mu kasıkla verdiğinde? ben oto koltugunda yediriyorum, sıkılınca baslıyor kıvranıp bagırmaya, mecbur alıyorum koltuktan. bir süre yere bıraksam da, sonra yine mi oturtup denesem acaba? bir de sen ne zaman veriyorsun ek gıdayı? ben emzirdikten 1- 1,5 saat kadar sonra veriyorum ortalama. çünkü gündüz uzun uyuyor ögle saati genelde, uykudan uyanınca çok acıkmıs oluyor, susturamam onu mama ya da meyve yapana kadar, mecbur meme emiyor önce öyle sakinleşiyor. sen napıyorsun?
allah en kızsa zamanda onada bu mucizelerden nasip eder inşallah dualarımız onunlakızlar vaktim yok.sadece bişey yazmak için uğradım.inşallah hepiniz iysinizdir.hasta olan varsa tez zamanda rabbim şifa versin.
şimdi gelelim asıl konuya.hatırlarsanız bizim butterfly's arkadaşımız vardı.tüp bebekle hamile kalmıştı ama yanlış hatırlamıyorsam 22 haftalıkken bebeğini kaybetmişti.şimdi yeniden tedaviye başlamış.eylülde sonuç alacakmış.lütfen şu mübarek günlerde arkadaşımıza bol bol dua edelim.herşeyin başı dua ben buna inanıyorum.hergün arkadaşımızın güzel haberi alıp yavrusunu kucağına alması için 1 fatiha okuyalım çok bişey değil ne dersiniz?
ya canım ben kestirmedim ama çok dökülüyo saçları bende bilmiyoru ne yapsakkki acabaKizlar bebislerin sacini kestiren varmi ne dusunuyirsunuz bu konudA
ben doktora gittiğimde doktor biz demir damlasını 6 ayından itibaren veriyoruz dedi ama sağlık ocakları 4 ayda başlıyormuş doktore bize vermedigünaydın kızlar. önce sorumu sorayım sonra geçmişi okuyayım, siz de bu arada bana cevap yazmıs olursunuz..
canım hayırlı olsun allah kolaylık versingünaydin arkadaslr... ben dün işe başladım baya zor geldi. bebeğim bana küstü .... göz temasında bulunmuyo benimlee..
canım merhaba...
bende aynı dertten muzdarıbim...
baran iyice bana bağlandı... gerçi öyle huysuz bir bebek değil ama..
meme dışında bir şey yemiyor...
örneğin dün evi temizletmeye gittim...
baranı anneme bıraktım..
sabah yeni süt sağdım , birde daha önceden sağıp dondurucuya koyduğum sütleri anneme götürdüm.. .
beyefendi biberonla emmemiş,,, annemde aç kalmasın diye kaşıkla vermeye başlamış..
yarısı dışarda yarısı içerde yeme savaşı verilmiş,, ağlama krizine girince annem bırakmış..
allahtan ev aykındıda hemen geldim... emzirdim..
mememe öyle bir yapıştıki bırakmıyor canavar....
eee diyorum ben işe başlasaydım ne olacak tı...
iş yerim yakında değilki, hemen gelim..
Günaydın......
Bursasu, bence komik değil iğrenç ötesiydi.Kahvaltı ediyodum.Midem kalktı.Ne gelirse insanın başına meraktana.s
Dilek, M.misafir iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..:1hug:
M.misafir, bazı doktorlar 4 aydan sonra diyor ama bizimki 6 aydan sonra vitamine başlamayı uygun gördü. Demirimiz düşük olduğu halde . Bu aylarda bebeklerde olur böyle diyor...Eksikte değilmiş bence hiçbirşey verme
Ek gıdayı soran arkadaş biz öğlen cam rendede rendelenmiş, tülbette sıkılmış meyve suyu, akşamda 1 büyük fincan yoğurt(küçük fincanla başladık) kendi yaptığım yoğurdu veriyorum. Bazen hepsini yiyor bazen yemiyor....cokacimcoook Yoğut yiyişi çoooook komik ve eğlenceli oluyor....
kıyamam barancığa, biz zaten mamada verdiğimiz için daha rahatım benimde annem bakacak işyerime yakın annem öğlenleri meme vericem zaman su gibi geçiyor , bende senin gibi işe başlamadan taşınabilsem tam süper olacak, sana kolay gelsin cnm...canım merhaba...
bende aynı dertten muzdarıbim...
baran iyice bana bağlandı... gerçi öyle huysuz bir bebek değil ama..
meme dışında bir şey yemiyor...
örneğin dün evi temizletmeye gittim...
baranı anneme bıraktım..
sabah yeni süt sağdım , birde daha önceden sağıp dondurucuya koyduğum sütleri anneme götürdüm.. .
beyefendi biberonla emmemiş,,, annemde aç kalmasın diye kaşıkla vermeye başlamış..
yarısı dışarda yarısı içerde yeme savaşı verilmiş,, ağlama krizine girince annem bırakmış..
allahtan ev aykındıda hemen geldim... emzirdim..
mememe öyle bir yapıştıki bırakmıyor canavar....
eee diyorum ben işe başlasaydım ne olacak tı...
iş yerim yakında değilki, hemen gelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?