• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri buraya

yanlış hatırlamıyorsam sen bugün annenlerre gitmeyecekmiydin meraklı

evet canım ama annemleri gönderdim, akşama tekrar bize gelecekler. sizi bırakamadım ihiihihi :))

bi soru sonda ne? yaa çok cahilceyse gülemyin olar mııı:(

canım sonda idrar yoluna takılan hortumlu bir torba. tuvalete kalkamayacak durumda olanlara ya da çişini tutamayanlara anestezi vs. sebebiyle takılıyor.

..
İpek senin bebiş ayağını ağzına sokuyo benim ela göbek yağlarından ilk kez dün ayağına ulaşıp tuttu bi sevindim ki heheh..

hehehe.. benim bebişin göbek yagı yok sagolsun, oturunca ince bir deri katlanıyor o kadar :)

Bu arada bİzİm drumuz demİr damlasını 6 aylık olanana kadar verme dedİ...
Bende vermİyorum

şirvancım yeni evin tekrardan hayırlı olsun şeker.. bebişle çoook zor çok.... hele yerleşmek... Allah yard etsin. bizimki de 6.aydan sonra demişti tel.da...

Epidural normal yapıp benim kadar sancı çeken de bir tek ben varımdır herhalde,içimde kaldı acısı,aklıma geldikçe içim yanıyor resmen,madem o kadar sancı çekecektim,neden epidural yaptım diyorum

ben epidural normal yaptım ve o kadar ağrı hissetmedim..çok az adet sancısı gibi ağrılar 10 dk ya düşünce hast. gittim 4 cm olmuş zaten takıldı epidural ve bişiy hissetmedim... ara ara o da çok şiddetlileri hafif algıladım.... ama takılırken dayanılmaz ağrılar kendini hissettirmeye başlamıştı. bi de tansiyon düşünce uzadı takmaları.. dehşet bi ağrıydı....
ama sonrası güsel... sen neden hissettin ki... benim arkadaşlarım da hiç hissetmediler... bursa bahar da yaptı ikisii de memnundu. ben de onlardan cesaret aldım...

tekrar merhaba nisan anneleri diğer konulara yorumlarda bulundum fakat burada kendimi tanıtayım ben ege beyin annesi ebru hamileliğim çok ağır geçti doğumdan sonra da egeyle ilgilenmekten fırsat bulamadım gerçi hala çok ilgi istiyor fakat metebolizmam alıştı sanırım :)))bundan sonra daha sık yazışırız bende sizlerle tecrübelerimi paylaşırım benim birde 13 yaşında kızım var ismi ece çok ara verdim fakat ii oldu özlemişim minicik elleri:))))

hoşgeldin aramıza....

kızlar benimde doğumum çok kolaydı sonda yok acı yok sadece ilk hareketlerinde oluyo tabi bende dr ve gittiğim hastaneyi tavsiye ederim izmirde herkese..
Namem bende çok kıskandım cnm kendin mi kestin ya bende eşime gir kes demiştim ama alelacele girince doğuma olmamıştı..
İpek senin bebiş ayağını ağzına sokuyo benim ela göbek yağlarından ilk kez dün ayağına ulaşıp tuttu bi sevindim ki heheh..

doğum kolaydı da sonra dikiş işleri işi bozdu...
bi de tansiyon hep yerlerdeydi. acıdan değil düşme riskinden dolayı yalnız kalkmıyodum....

gedacım gözünaydın cnm bende şu an annemdeyim süper bişii ama annenin kendi evine gelmesi daha süper bişii ne mutlu sana..

saolasın canım... babiş yalnız kalcak ama 1 2 aya kadar onun da gelmesini rice etcem.. içime sinmiyo bööle...
pınar da öyle yapıyo.... ilk biz tutsun diye uğraşıyoduk 2 haftadır tiryaki oldu... şimdi de engellemeye çalışıyoz:)

evet canım ama annemleri gönderdim, akşama tekrar bize gelecekler. sizi bırakamadım ihiihihi :))
canım sonda idrar yoluna takılan hortumlu bir torba. tuvalete kalkamayacak durumda olanlara ya da çişini tutamayanlara anestezi vs. sebebiyle takılıyor.

hehehe.. benim bebişin göbek yagı yok sagolsun, oturunca ince bir deri katlanıyor o kadar :)

teşekkürler canım...

GÜnaydın kızlar.....bızde sallanıyoruz ayakta uyursa ÇamaŞır asıcam.....malum baba selden dolayı 3 gÜn ıŞe gıdemeyınce bugÜn telafı ÇalıŞması yapacaklar....yanı ıdıl ve ben evdeyız......akŞam ıÇın ne yaparım bılmıyorum ÇÜnkÜ evde malzeme yok ıdıllede Çıksam sonra nasıl dÖnerım....neysem uyutayımda Çaresıne bakayım:))

günaydın gerçi 6.30 da kalkanlardan biri de benim ama neyse şimdi girebildim şimdi günaydın diyeyim. kocam yine işe gitti off çok sıkıldım ben yalnız takılmaktannn

Ya bu ameliyat işi insana göre değişiyor sanırım,benim annem de Safra kesesinden kapalı ameliyat oldu,normalde çok basit bir operasyonmuş,2 ,5 sene olacak,hala ameliyat yeri sızlıyor,ameliyattan çıktığında çok kötüydü,kalkıp doğrulamıyordu falan..1 hafta sonra bir komşumuz yine aynı ameliyattan oldu,kadın hastanede daha ayaktaydı,1 hafta da birşeyi kalmadı.

evet canım bünyeye göre değişiyor benim mesela yaralarım çok zor iyileşir. bir sinek ısırsa bile 3-4 hafta izi gözükür
hadi ya vay yaramaz

çıkmadımki son zamanlarda hiç dışarı ben bayramdan sonra bir buluşma yaparız inşallah
ben bayramdan sanra bursada annemlerde kalacağım inşallah. buluşma olursa ben de gelebilirim belki. gerçi annem internetten arkadaş mı olurmuş diye beni korkutup duruyor ama şirvanı gördü en azından hastane de gerçekten hamile olduğunu anladı. yani beni ve bebeğimi kaçırmazsınız dimi :)

yok be hayatımm inan bana o kadar zor değil. yani ben suni sancı ile doğurdum ve hep dışarıdan müdahele etmek durumunda kaldılar. yani suni sancı verdiler açılma yeterli olmadı. suyumu getirdiler açılma azdı. bu arada sürekli sancıyı arttırdılar falan falan. ama 1000 tane daha doğursam yine normal doğururum eğer bende ve bebeğimde sorun yoksa. çünkü kızımı gördüm ya her şey geçti ağrı sızı kalmadı. hem üstüne üstlük kızımın göbeğini bile kestim. neyse benim doğum hikayesi uzar sen bebişini uyut benim yerime de öp opuyorumnanaktan

evet bebeği görünce herşey unutuluyor zor ama çok güzel bir duygu onunla doğumu yaşamak. bana 36 saat suni sancı verildi öyle doğurabildim. :). o kadar beceriksizim yanii. suyum azaldığından mecbur böyle oldu.

bu arada bizim burda birden yağmur bastırdı.
benim çalışkan kocamda işe gitti inş. bi problem yaşamadan döner. gerçi kartal tarafında işi ama oralarda da yağmur çok olacakmış. Allah büyük felaketlerden korusun

Günaydııın!

yok be hayatımm inan bana o kadar zor değil. yani ben suni sancı ile doğurdum ve hep dışarıdan müdahele etmek durumunda kaldılar. yani suni sancı verdiler açılma yeterli olmadı. suyumu getirdiler açılma azdı. bu arada sürekli sancıyı arttırdılar falan falan. ama 1000 tane daha doğursam yine normal doğururum eğer bende ve bebeğimde sorun yoksa. çünkü kızımı gördüm ya her şey geçti ağrı sızı kalmadı. hem üstüne üstlük kızımın göbeğini bile kestim. neyse benim doğum hikayesi uzar sen bebişini uyut benim yerime de öp opuyorumnanaktan
Ya o suni sancıları çekerken hiç bağırıp çağırmadın mı,ben mi çok szılanmışım acaba,ama dayanılmaz sancılardı ya!Ben tırsıyorum valla öbür doğumdan,gerçi şimdi çoktan unuttum gitt de!

günaydın gerçi 6.30 da kalkanlardan biri de benim ama neyse şimdi girebildim şimdi günaydın diyeyim. kocam yine işe gitti off çok sıkıldım ben yalnız takılmaktannn

evet canım bünyeye göre değişiyor benim mesela yaralarım çok zor iyileşir. bir sinek ısırsa bile 3-4 hafta izi gözükür

ben bayramdan sanra bursada annemlerde kalacağım inşallah. buluşma olursa ben de gelebilirim belki. gerçi annem internetten arkadaş mı olurmuş diye beni korkutup duruyor ama şirvanı gördü en azından hastane de gerçekten hamile olduğunu anladı. yani beni ve bebeğimi kaçırmazsınız dimi :)

Sen gel bakiiim Bursa!ya,ne hain planlarımız var seninle ilgilikötükedihüso

ceyo ebruyu kaçıralımmı fidye isteriz..

hamileyken ilk istanbul buluşmamızı duyunca annem kzımıştı. hamile hamile ne işin var tanımadığın insanlarla demişlerdi. ya hepimizi kaçırsalarmış (tüm hamileleri). biraz (birazcık:P) evhamlıdır da kendisi. inşallah ben o kadar evhamlı bir anne olmam. kendine yazık ediyor. tansiyon kolestrol hastası oldu.

bu arada ebru diye bir arkadaş katıldı aramıza hoşgelmiş.
o ebru ile karıştırmamanız için söyleyeyim önceden de söylemiştim gerçi benim adım selin aslında. s_ebru sadece nickim. :asigim:

Ben de şu epidural hikayemi yazayım,içimde kaldı acısı hala.Beni ençok sinir eden hem epidural yapıp hem de sancı çekmem,bilseydim direkt normal yapardım.
Benim doğum yaptığım gün son kontrolümüz vardı,o gün de gün boyu çok hafif karın ağrısı gibi ağrım vardı,ama çok az,düzenli de değil.Neyse biz gittik hastaneye,Dr.altan muayene etmeden önce ben dedim ki galiba bugün doğuracağım hafif ağrım var,Dr. da yok daha değil dedi.Sonra bir muayene etti,Aaaa bebek geliyor,hemen yatış dedi,meğer 6cm açıkmış.
Hemen apar topar yatırdılar beni,dr. sancın yok suni sancı vereceğiz dedi.Sonra da epidural takıldı,ben hiç sancı çekmiyorsun diye her yerde okuduğumdan duyduğumdan gayet rahatım,normalden de hiç korkmuyordum,hiç konuşmadım anestesi dr.uyla nasıl olacak diye.2-3 saat ben çok iyiyidim,kardeşim annem eşim odada gülüş cümbüş..Bir ara ben sancı issettim,hemşireyi çağırdım,bana dedielr ki son anda ağrı kesiciyi yapmıyoruz,eğer tamemen epiduralle yaparsan sancı çekmeyeceğin için doğumun hem zorlaşır,hem de uzar dediler,ben de tamam dedim.Çok zor geçtiğini başka arkadaşlarımdanda duymuştum,ondan tmm dedim.Veee 1 saat çoook şiddetli sancılar çektim,bağıra çağıra.evet,doğum çok kaolay ve çabuk oldu,5 dk da Beşiktaş oldu da,ben çok yorgun ve bitap düşmüştüm sancılardan dolayı.
Sancı çekerken hep Ben böyle olduğunu bilmiyordum diye bağırmışım,bu aklıma geldikçe hep gülüyorum.

hava güzel olsa da burada kültür parkta buluşsak. çok seviyorum ben orayı. gerçi bizim zamanımızda lisedeyken kötü bilinirdi kültür park ama şimdi çok güzelleştirmişler. cafeler çay bahçeleri. bursa çok değişti son birkaç yılda. offf özeldim şimdi bursayı. bakmayın istanbulu sevdiğime bursayı da çok ama çok severim. burnumda tüttü şimdi. üniversitede okurken ist da anneme bursayı özledim demiştim de bir kere telefonda alınmıştı sen aileni özelmiyorsun da bursayı mı özlüyorsun diye.

Ben de şu epidural hikayemi yazayım,içimde kaldı acısı hala.Beni ençok sinir eden hem epidural yapıp hem de sancı çekmem,bilseydim direkt normal yapardım.
Benim doğum yaptığım gün son kontrolümüz vardı,o gün de gün boyu çok hafif karın ağrısı gibi ağrım vardı,ama çok az,düzenli de değil.Neyse biz gittik hastaneye,Dr.altan muayene etmeden önce ben dedim ki galiba bugün doğuracağım hafif ağrım var,Dr. da yok daha değil dedi.Sonra bir muayene etti,Aaaa bebek geliyor,hemen yatış dedi,meğer 6cm açıkmış.
Hemen apar topar yatırdılar beni,dr. sancın yok suni sancı vereceğiz dedi.Sonra da epidural takıldı,ben hiç sancı çekmiyorsun diye her yerde okuduğumdan duyduğumdan gayet rahatım,normalden de hiç korkmuyordum,hiç konuşmadım anestesi dr.uyla nasıl olacak diye.2-3 saat ben çok iyiyidim,kardeşim annem eşim odada gülüş cümbüş..Bir ara ben sancı issettim,hemşireyi çağırdım,bana dedielr ki son anda ağrı kesiciyi yapmıyoruz,eğer tamemen epiduralle yaparsan sancı çekmeyeceğin için doğumun hem zorlaşır,hem de uzar dediler,ben de tamam dedim.Çok zor geçtiğini başka arkadaşlarımdanda duymuştum,ondan tmm dedim.Veee 1 saat çoook şiddetli sancılar çektim,bağıra çağıra.evet,doğum çok kaolay ve çabuk oldu,5 dk da Beşiktaş oldu da,ben çok yorgun ve bitap düşmüştüm sancılardan dolayı.
Sancı çekerken hep Ben böyle olduğunu bilmiyordum diye bağırmışım,bu aklıma geldikçe hep gülüyorum.

ben de son zamanlarda ben sezeryan istiyorum artık diye ağlamıştım :teytey:
ama doktor sallamadı tabi o saatten sonra şimdi komik geliyor

Sancı çekerken hep Ben böyle olduğunu bilmiyordum diye bağırmışım,bu aklıma geldikçe hep gülüyorum.[/QUOTE/ o bir saat çekilen sancı değil basınçmış bana vurdular neden acısı seçmiyor diyorum dediler sancı değil bebeğin gelirken yaptığı basınçmış ama tek sancı çeken sen değilsin ben epidurelimi çıkarttım yanlışlıkla artık tek değilsin arkadaşım

Son düzenleyen: Moderatör:

teşekkür ederiz

hava güzel olsa da burada kültür parkta buluşsak. çok seviyorum ben orayı. gerçi bizim zamanımızda lisedeyken kötü bilinirdi kültür park ama şimdi çok güzelleştirmişler. cafeler çay bahçeleri. bursa çok değişti son birkaç yılda. offf özeldim şimdi bursayı. bakmayın istanbulu sevdiğime bursayı da çok ama çok severim. burnumda tüttü şimdi. üniversitede okurken ist da anneme bursayı özledim demiştim de bir kere telefonda alınmıştı sen aileni özelmiyorsun da bursayı mı özlüyorsun diye.

pardon ya selin ebru demişim ,

biz kültürparka çok takılırız heleki bebişler olmadan önce arkadaş grupumuzla okey oynardık geç saatlere kadar çok güzeldi

hava güzel olursa kültürpark güzel olur

Sancı çekerken hep Ben böyle olduğunu bilmiyordum diye bağırmışım,bu aklıma geldikçe hep gülüyorum.[/QUOTE/ o bir saat çekilen sancı değil basınçmış bana vurdular neden acısı seçmiyor diyorum dediler sancı değil bebeğin gelirken yaptığı basınçmış ama tek sancı çeken sen değilsin ben epidurelimi çıkarttım yanlışlıkla artık tek değilsin arkadaşım

Yaa,ama diğer arkadaşlarım hiç çekmemiş bu basınç mı neyse.İşin ilginci bana son anda sonda taktılar,ama ben onu hiç hissetmedim,doğumdan sonra dikiş atıldığını falan da,demek ki uyuşukmuş aslında.

Ben de onu düşünüyordum Bursa da nerede buluşulabilri bebişlerle rahat olsun diye,alışveriş merkezleri çok uygun dep,ğil burada çünkü.

Yaa,ama diğer arkadaşlarım hiç çekmemiş bu basınç mı neyse.İşin ilginci bana son anda sonda taktılar,ama ben onu hiç hissetmedim,doğumdan sonra dikiş atıldığını falan da,demek ki uyuşukmuş aslında.

ben basıncı çektim ama normal oldu benim epidural değil. dikişi ben de hissetmedim çünkü iğne yapıyorlar. epidural de iğneye gerek var mı onu bilmiyorum. belki sana da yapmışlardır iğne ondan hissetmemişsindir

namem kızının göbegini kesmişsin ya, valla çok kıskandım seni şimdi..
evet canım zor oldu ama kestim. çok istiyordum eşimde yanımda olsun diye almadılar içeri. göbeğini kesmek de istediğimn diğer şeylerden biriydi. ebeye söylemiştim ama izin vermiyorlar dedi bana. neyse çataldayım bir yandan bastırıyorlar bir yandan sancıyı arttırıyorlar durumum içler acısı ama kızım doğdu :1rolleyes: onu görmek bile süperdi göbek kesme işini unutmuştum zaten yok da demişlerdi ya.. neyse ebe dediki hocam göbeğini kesmek istiyor annemiz. herkes şaşırdı şoktalardı iyi bari izin verelimdediler şaşırdım ama çok sevindim ve elime verilen makasla kestim. hemen sora kızımı kucağıma verdiler. oofff yaa süperdi.... tekrar yaşadım o anları...

Günaydııın!
Ya o suni sancıları çekerken hiç bağırıp çağırmadın mı,ben mi çok szılanmışım acaba,ama dayanılmaz sancılardı ya!Ben tırsıyorum valla öbür doğumdan,gerçi şimdi çoktan unuttum gitt de!
Sen gel bakiiim Bursa!ya,ne hain planlarımız var seninle ilgilikötükedihüso

inanır mısın canım hiç ama hiç bağırmadım. gık bile demedim. şaşırdı herkes. hatta korkudan sezeryana alırlar diye doktora sık sık haber yolladım ölümcül bir durum olmadığı müddetçe sezeryan istemiyorum diye. normali daha sağlıklı diye bildiğimden dolayı ısrar ettim. normalde oldu çok şükür....

Back
X