2009 Nisan Anneleri buraya

12 kilo normali ve önerileniymiş canım bak bi de devamında ne yazıo yolluorum onuda.

Gebelikte alınan kiloların ancak üçte biri yağ dokusundaki artışa bağlıdır. Tabloda ideal kilo alan bir gebede alınan kiloların yaklaşık dağılımı gözlenmektedir. Alınan kiloların yaklaşık 6 kilosu bebeğin doğumuyla birlikte kaybedilir. Su kaybı da buna eklendikten sonra ilk hafta sonunda yaklaşık 8 kilo kaybedilir.

Gebelik boyunca 12,5 kg alan bir kadın doğumdan 2 hafta sonra gebelik öncesi kilosuna göre yaklaşık 4-4,5 kg daha fazladır. Daha sonra doğum sonrası 6. aya kadar 2,5 kg daha verilir. Gebelikte alınan kilo önerilenden ne kadar fazla ise gebeliğin hediyesi olan kilolar o kadar fazla alacaktır. Kalan kiloları egzersiz ve diyet ile verebilirsiniz. Egzersizin bir sakıncası yoktur ama diyet için emzirme dönemi sonrasını, en azından bebeğin ek gıdalara başladığı 6. aydan sonrasını bekleyebilirsiniz.

aman kızlar dikkat edinde bari sütleri arttırmaya çalışırken kiloları arttırmayalım. kilo vermeyi geç alanlar var emzirme döneminde.

sengün arkadaşımız işten ayrıldığı için ancak annesine gittiği vakit nete girebiliyor...sıkıntılı bir durum yok herşey iyi şimdilik........alınan kilolar verilebiliyor kızlar.....bende kendi adıma şimdilik iyi gittiğimi düşünüyorum 9 kilo ile ama verilebildiğinide gördüm....abimin eşi 33 kilo almıştı hamileliğinde ve hep öyle kalacak zannettik :)) ama bizim ufaklık zor bir bebekti,gece uykusuda yoktu ve sonuçta yengem doğumdan sonraki 4 ay sonunda aldığı tüm kiloları vermişti....tabiki o kadarı çok sakıncalı ama aramızda çok kilo artışı olan bir arkadaşımız yok bildiğim kadarı ile.....inşallah kolay doğururuz her birimiz

inşallah rumelili dediğin gibi olur hepimiz kilolardan kurtulurz hemde bebişler sağlıklı büyür ay çok heyecanlıyım günler azalıyo beni bi korku sardı

bebek için alacaklarımın modelini markasını belirledim şimdi bir iki yerden fiyat sorup alıp bitireceğim inşallah. tabi bu arada kocişin mızlamadığı birgüne denk getirip bende inat yapmazsam bizim bebeğin eşyalarıda tamamlanacak. ahh bu hormonlar aahhhhh.

avent elektrikliyi sordum 350tl dediler. bu hafta annem almanyaya gitti oda bende burdan bi bakayım dedi fiyatına. annemden gelen habere göre alıcam.:CüvCüv:

kesin almanyada daha farklıdır bencede fiyatı. ben aldım. peki sana şey sorucam pompayı hastaneye götürücek misin? bi yandan diyorumki götüriim çekiim orda sütüm erken gelsin bi yandan da diyorumki ziyaretçiler falan gelicek hangi arada pompayla uğraşıcam. karar veremedim.kafamçokkarıştı

bende ilk gebeliğimde 84 kiloyla doğuma girdim doğumdan çıktığımda 72 kiloydum sonra 3-4 ay içinde 64e indim sonrasını veremedim işte..................................58 le başalamıştım gebeliğe................

cnm ya senin bebişin neyi var neden erkekn doğum riskin varki
üzme sakın kendini stres herşeyi tetikler vallahi
Allah bebeğini zamanıyla kollarına versin inşallah:Saruboceq:

canım benim kendi rahatsızlığımdan guatr var,babamdan miras kalp hastalığım var,bide üstüne tansiyon eklenince değerler yerinde durmuyor,sürekli tahlil yapıyorlar,sürekli değişiyor sonuçlar her seferinde ilaç arttırıyorlar.6.aydan sonra şiddetlenir demişlerdi , eğer artarsa hastanede yatıracaklar ama olsun bebiş iyi olsunda her şeye razıyım..

canım sorma senin neden soğuk aldığını anladım bu zor geçen haftasonundan sonra bende soğuk aldım :çok üzgünüm: bütün işleri yaptırdım sadece başında durmak bile yormuş beni.ne olacak halimiz..

kızlar ben çok terlemeye başladım normalde hiç terlemeyen bi insanım böyle bi anda ter boşanıyo üstümden sanki. sizede böyle birşey oluyo mu hiç?

bende terliyorum benimki tiroitten sen test yaptırmışmıydın normalse aldığımız kilolardandır.

bizde dsmart var ama bebeğim tv çekmiyor kahroluyorum.yönü değişmesi lazım uydunun çatıya çıkarmıyor manyak yöneticisüprizzzzz

hastanede gece uğraşılabilir pompayla ama birçok hastanede süt pompası var kızlar...isterseniz doğum için konuşurken onlarıda sorun derim ben...benim kısmetse doğum yapacağım hastanede var pompa daha önce doğum yapmış olanlardan biliyorum ama sezaryansa banyo yapmadan süt konusunda pek randıman sağlanmıyor sanırım:)).......hastane yakınsa eve birkoşu gider alır kocişler taşımayın yanınızda...:)) benim evim yürüyerek 10 dakika hastaneye.....

maşallah selinay sende güzel vermişsin bak.....20 kilo az mı? şimdi o kadarda almadın inşallah 1.doğumundaki fazlalıklarla gider kilon...:CüvCüv:

inşallah rumelili hayırlısı bakalım canım.....................

tamam canım sorucam bi dahaki hastaneye gidişimde bi arkadaşım doğum yapmadan önce hastanenin doğum katına çıkıp oradaki hemşirelere aklına takılan herşeyi sormuştu. bende doktora değilde gidip doğum katındaki hemşirelere sorucam pompa var mı yoksa getiriiim die. ev hastaneye çok da yakın değil ne yazıkki

oh iyi ozaman dert etmeme gerek yok. hamile olunca insan kafasına takacak bişeyler arıyor gibi doktor niye onu yaptı doktor niye bunu yapmadıdiye düşünüp duruyor. neyse canım teşekkür ederim

ebeler ve doğum hemşireleri çok yardımcı oluyorlar hakikaten...görümcem 2 ay önce doğum yaptı onunda hastanede sağdılar pompayla hemşireler....hatta bir süre eve de kiraladı hastanadeki pompalardan.....

of canım dikkat et...

oy maşallah bende 6-7 kilo alddım sorun yapıyorum
kızlar ben çok terlemeye başladım normalde hiç terlemeyen bi insanım böyle bi anda ter boşanıyo üstümden sanki. sizede böyle birşey oluyo mu hiç?
evet bende terliyorum nedenseeeeeeeee

günaydın büyülü anneler

biraz gecmişe bakayım ama size yetişmek ne mümkün
masallah masallahhhhh
iiyii haftalar herkeseeee

hoşgeldinnnnn

hoşgeldin..........

cuma günü kuzenımın görümcesini gördüm o mayısta dogum yapıcakç...........................

psikolojim yerine geldi valla bi görseniz sanki doguracak karnı maşallah cok şişşşş ve yanlardan falan aşırı almışşşş
ben şok oldum............................. erkek bebegi onunda daha 5 aylık hamile

ben gayet iyiyim yani onu görünce.....

hafta sonu herkese diyorum ay neşeyi gödünüzmü hiç nasıl kilo aalmış

eşimde diyorki iyiki neşeyi gördün diyor
valla
psikolojim bozulmuştu kendimi cok tombik hissedıyordum ama gayet normalim bi tek göbegim var o kadar yanlardan arkadan hiç almadım belli bile degıll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…