2009 Nisan Anneleri

canım işteyim
bi yerde değilim ama bi yazamadım

per cuma cmt de kuzenlerim geldi denizliden
o yüzden 4 gün oglusumla beraber hem onları gezdirdik hemde kendimiz gezip hasret giderdik oglumla
ondan öncede dogum günü telasımız vardı
süperdi süper
ay ben yerim onu yaaaaa

selammm teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için.

Buraya yazarken bir taraftan da Sultanı aradım ama açmadı,inşallah iyilerdir.Aklıma geldikçe ben bile heyecanlanıyorum.
Sevgi,fotoğraf seçip gönder o zaman bana,hemen gidip siparişi verelim.Sen sadece o çerçeveyi keseye konulsun mu istiyorsun?Aslında Melek de kendininkini koysa buraya,ona da bakarsın.Meleeeeeeeeeeeeeeekkkkkkk duydun muuu:-))
Ya Melek senin çerçevelerin arkasındaki ayakalr kırılmış mıı?eltiminkiler kırılmış da,nasıl olduysa.Onalrınkiler hem de bizimki gibi kutunun da içindeydi.Kolisini de kargodaki kız iyice küçültmüştü,tam minik kutuların boyunda.Ben eltimin kardeşine göndermiştim ankaraya ,o da almanya ya elinde götürmüş .Seninkilere birşey olmadıysa onunkilere de olmaması lazım.

Aliyecim ne demek,yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Sehercim sen de buzlu böreği sormuşsun.Sigara böreğini sarıyoruz ya,onu 2 kat yufkaya sarıyorsun,yufkanın arasına eritilmiş sanayağ sürüyorsun.Ben onu buzlu buzluyken hemen atıyorum yine hiç çözdürmeden.O da çıtır çıtır bir börek oluyor.

Çocuk azalması krizi Türkiye'de
Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinin bir haberine göre Türkiye'de de
doğum oranı düştü

1960 yılında Türkiye'de her kadının ortalama 6.3 canlı çocuğu olurken bugün bu rakam 2.1'e (sınıra) düşmüş durumda.
Türkiye'nin bir özelliği ise “ülke içinde doğumlardaki dengesizlik.” Ülkenin doğu ve güneydoğusunda büyük doğum oranı
görülürken batısında ise doğum oranı Avrupa'nın en düşük olduğu bölgelerin oranına yaklaşmış durumda.
Doğum oranı düşük olan Almanya, Thilo Sarrazin'in ifadesi ile kendini ortadan kaldırırken, şimdi aynı akıbetin Türkiye'yi de beklediği Alman gazetelerince ifade edilmeye başlandı. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinin bir haberine göre Türkiye'de de doğum oranı düşüyor. Dolayısı ile Türkiye de birkaç on yıl fark ile nüfusu yaşlanan Avrupalı ülkelerini takip ediyor.
Gazetenin belirttiğine göre Avrupalılar Türkiye'nin doğum oranının yüksek olduğundan endişe duyuyor. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini destekleyenler de karşı çıkanlar da Türkiye'nin nüfusunun hızla arttığı şeklindeki yanlış bilgiden hareket ediyorlar.
Karşı olanlar biraz da rakamları abartarak nüfusu 120 milyona çıkmış bir Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni zorlayacağı ve hatta hakim güç olarak etkisine alacağı endişesini dile getirirken, destekleyenler ise Türkiye'nin Avrupa'nın vasıflı işgücü açığını kapatmakta yardımcı olacağını söylüyor.
Ancak bu iki kesimin de bilmediği şey Türkiye'nin nüfusunun hızla gerilediği ve 120 milyon sınırını hiç zorlamayacağı gerçeği. Bugün 71 milyon olan Türkiye'nin nüfusu her yıl yüzde 1.3 oranında artıyor. Ancak bu artış 1980'li yıllarda 2.5 idi.
EDİRNELİ KADININ 1.7, ŞIRNAKLI KADININ 7.1 ÇOCUĞU OLUYOR
17 milyon insanın yaşadığı Marmara bölgesinin bazı yerlerinde doğum oranı kadın başına 1.4'e gerilemiş durumda. Bölgedeki yıllık 2.6'lık nüfus artıyı ise doğudan göçlere bağlı olarak gerçekleşiyor. Edirne'de kadınların çocuk sayısı ortalama 1.7; Doğu Anadolu'daki Şırnak'ta ise 7.1. Dolayısı ile Kosova'dan sonra henüz Avrupa'nın ikinci büyük nüfus artışına sahip olan Türkiye bunu Doğu Anadolu'ya borçlu.

Buraya yazarken bir taraftan da Sultanı aradım ama açmadı,inşallah iyilerdir.Aklıma geldikçe ben bile heyecanlanıyorum.
Sevgi,fotoğraf seçip gönder o zaman bana,hemen gidip siparişi verelim.Sen sadece o çerçeveyi keseye konulsun mu istiyorsun?Aslında Melek de kendininkini koysa buraya,ona da bakarsın.Meleeeeeeeeeeeeeeekkkkkkk duydun muuu:-))
Ya Melek senin çerçevelerin arkasındaki ayakalr kırılmış mıı?eltiminkiler kırılmış da,nasıl olduysa.Onalrınkiler hem de bizimki gibi kutunun da içindeydi.Kolisini de kargodaki kız iyice küçültmüştü,tam minik kutuların boyunda.Ben eltimin kardeşine göndermiştim ankaraya ,o da almanya ya elinde götürmüş .Seninkilere birşey olmadıysa onunkilere de olmaması lazım.

Sehercim sen de buzlu böreği sormuşsun.Sigara böreğini sarıyoruz ya,onu 2 kat yufkaya sarıyorsun,yufkanın arasına eritilmiş sanayağ sürüyorsun.Ben onu buzlu buzluyken hemen atıyorum yine hiç çözdürmeden.O da çıtır çıtır bir börek oluyor.

Tamam elifCim ben faceden atayım sana Meleğe o kadar dedim ama koymadı bilemiyorum ki kutulu mu olsun bizim sadece aile içinde olacak aslında kesede mi olsa sen bir fikir ver cnm benim zaten çok yaptırmayacam....20 tane yeter bana çok bile ama banada bol bol kalsın :-))

sağol tarıf ıcın elıf
ben konustum sultanla saat 12 gıbıydı kerem narkozdan cıkmıstı ıyı dedıydı

ElifCim faceden mail attım sana, zahmet olacak ama şimdiden çoook tşk.ederim...
20 tane değil de yapıyorsa 15 adet olsun ve kutuya konmasın keseye olsun daha iyi sanırım
senin bu kadın bebek şekeri de yapıyor mu acaba onları da oradan yaptırayım uğraşmayayım
dermişim sende beni dövermişin :-))

kızlar ya ben depresyona girdim galiba herşeye kafam bozuluyor
memeden kesme depresyonu var mı hormanal bişi mi acaba. başka bi probelemim yok çok şükür tek farklılık memeden kesilme ona fatura çıkardım ben de...

selincim eger bende memeden kesmeye baslasam ben girerim kesin depresyona

daha ne olsun

hayatımın olayı

annem artık bırakın diyor
bende bana zararı yok kı devam edeyım istiyorum
herkes artık ayırman daha zor olur bıran önce bırak diyor
ama kıyamam kı
o anlar bizim için cok özel
demirişko e ben

içimden bi ses birazdaha dayan demir zaten rıskı bitince kendiliğinden bırakacak diyo
Rabbime bıraktım bende

ElifCim güle güle kullan saçlarını bende kestirip röfle yaptırdım baktıkça ohh diyorum :-))
biz kadınların saçlarıyla moralimiz orantılı gidiyor

selincim eger bende memeden kesmeye baslasam ben girerim kesin depresyona

daha ne olsun

hayatımın olayı

annem artık bırakın diyor
bende bana zararı yok kı devam edeyım istiyorum
herkes artık ayırman daha zor olur bıran önce bırak diyor
ama kıyamam kı
o anlar bizim için cok özel
demirişko e ben

içimden bi ses birazdaha dayan demir zaten rıskı bitince kendiliğinden bırakacak diyo
Rabbime bıraktım bende

öle mutlu oluyordu ki emerken
türlü cilveler yapıyordu bana :((
off
şimdi meme deyip dudak büzüyor ağlamadan oyalıcak bişiler yapıyorum :((

elif saclarını gülegüle kullan canım
keremıtoda iyiymiş şükür erkek oldu erkekkkkkkkkkkkkk

nereden hangi sıteden eklicem en resım söyleyınbakalımmmmmmmm

bende egeyyı eltıme bırakıp urlaya gıttım çarsıda işlerım vardı onları hallettım

şimdide oglum abla ve agbımlerıyle dışarıda top oynuyor tam bi canavarrrrrrrr

allah nasip ederse önümüzdeki hafta salı yada carsamba denizede uyarsa aydına gıdıcem şirvanda orada
bugun biletlerede baktım saat kaclarda var dıye dırek urladan yok servısle garaja gıdıcem ordanda aydına bakalımmm

nasıl olcak.......

selin of bende senın gibiydim anneyle kuzusunun arasında farklı bi bag ooo dedıgın gibi meme emerken hıuzurlu oluyor o emişmeler ah ahhh gecicek ilerıde daha zor olucak inan buna emdi zaten aldı vitamınını
kendini büyüdü sıpa dıye teselli etttttttttt

bende senı ibiydim heryere sarıyordum tai bu aradada
topitop sakız gibi seyler al sevınsın kuzu

elıf saclarını gule gule kullan canım
selın sanırım etkılemıs bu meme kesme olayı senı canım
melek ımagesah.ck ten ekle ıstersen resım oraya yukle asada forum kod yazıyo kes yapıstır

SelinCim şükür ki bu zamana kadar emdi biz napalım o kadar az emdiki
şimdi tek duam bu sefer sütüm olsa da emzirebilsem, selin maşallah çok akıllı büyüdü sen üstesinden gelirsin ama sanada zordur..

öle mutlu oluyordu ki emerken
türlü cilveler yapıyordu bana :((
off
şimdi meme deyip dudak büzüyor ağlamadan oyalıcak bişiler yapıyorum :((
ay kıyamam ya, zor bi dönem gerçekten selincim. senin de moral bozukluğun ondan dır canım
hatırlıyorum da selen bazen reddetmiyodu emiyodu beni.hiç kıpırdamadan duruyodum bırakmasın diye ve ağlayarak dua etmiştim bi keresinde o anda. Allah ım nolur emsin artık sürekli diye.
çok özel bi an gerçekten
çabuk unutur inşallah yasemin de seni üzmez daha fazla
elif saclarını gülegüle kullan canım
keremıtoda iyiymiş şükür erkek oldu erkekkkkkkkkkkkkk

nereden hangi sıteden eklicem en resım söyleyınbakalımmmmmmmm

bende egeyyı eltıme bırakıp urlaya gıttım çarsıda işlerım vardı onları hallettım

şimdide oglum abla ve agbımlerıyle dışarıda top oynuyor tam bi canavarrrrrrrr

allah nasip ederse önümüzdeki hafta salı yada carsamba denizede uyarsa aydına gıdıcem şirvanda orada
bugun biletlerede baktım saat kaclarda var dıye dırek urladan yok servısle garaja gıdıcem ordanda aydına bakalımmm

nasıl olcak.......
bravo melek taktir ediyorum bu çabanı. hayırlısıyla kolayca gider gelirsin inşallh. güzel bi buluşma olucak emin ol!

galiba ben de buzlu böregi sormuştum. bi de onun banyolu versiyonu vardı sanırım. seninki ondan mı acaba dedim. böyle 2 kat yufkayı sigara böreğinden biraz daha geniş sarıp önce suya batırıyosun sonra 1 gece bekletiyosun dolapta ya da buzlukta,
saçlarını da güle güle kullan canım

bebek _ekerleri
ben de bu çerçevelerden satın aldım. içine resimleri de basıp gönderecekler. bugün kargoya vereceklerdi. ama biraz ciddiyetsiz bi yer gibi geldi bana da. perş sipariş verdim. fiyat için geri dönücez dedler.bugün aradım aramadınız diye. siparişiniz hazır bugün kargoya vericez diyolar. e dedim ben para yatırmadım. sonra söyledi. 30 tl oldu çerçeve artı resim. süslü olursa 60 tl olucaktı. fazla geldi bana da öyle. bunları hazırlayıp sepete dizicem ben de

Back
X