merhabalar.. enim oğlumun doğum tarihi 25 nisandı ama sancım suyum işaretimhiçbişeyim gelmediği için 40+4 te yani 29 nisanda suni sancıya girdim açılmam olmadığı mecbur sezeryana alındım. yani erken gelenler olduğu gibi benimki gibi içerde rahat olup gelmeye niyeti olmayanlarda oluyor :)) doğumdan korkmayın ben sezeryan olduğum halde hemen diğer gün ayağa kalktım. bebeğim son ayda hep küçük dediler 2,000 kilo doğacak falan filan ama bişey öğrendim ki ultrason sonuçları her zaman doğruyu göstermiyor. bebeğim 3,100 gram doğdu. ultrasonda 4 kilo görünen arkadaşların bebeişleri 3,200 3,400 filan doğdu son aylarda hata payı oluyor ben çok ağladım aman siz benim gibi olmayın.
alışveriş konusunu abartmayaın ama yeni doğan setlerinden alın derim.. çıtçıtlı badiler tulumlar çok kullanışlı .. ben emzirme sütyenlerimin hiçbirini kullanmadım çıkar sok saten ilk ay bebek devamlı emiyor uğraşması zor. yarım atlat tarzı sporcuların kullandığı sütyenlerden aldım onlar daha kıllanışlı direk alttan kaldırım emziriyorum veya üstten indirip daha rahat. pompa bencede alınmalı ama manuel olanlar kullanışsız elektrikliler daha iyi. bebek emmediği zamalar çektirilirse süt artıyor. bide sakın ihmal etmeyin.... ben çok çektim. doğuma 1 ay kala mutlaka göğüslere krem kullanmaya başlayın yumuşasın benim 1 ay emzirirken uçları kanadı çok zorlandım. herkeste öyle olmuyor gerçi ama benim çok kötü oldu 1 ay sonunda düzeldi,.
şimdi oğlum 7 aylık oldu.. çok güzel bi dugu hepiniz sağlıcakla doğumşlarınızı yapıp bebeişlerinizi kucağınıza alırsınız inşallah.
doğum yapıp odama alınınca bebeğimi gördüğümde dünyalar benim olmuştu. öyle güzeldi ki. mis gibi kokuyordu. hemen emmeye başladı ayy anlatılmaz yaşanır yaaa .... a.s.
teşekkür ederim..
Işe park yataklardan başlayayım dedim iyice kafam karıştı
chicco lullaby lx ,sallanmıyo,ebatları küçükmüş,kumaşı kaliteliymiş
stork garden ,yıkanabilir tek markaymış
kraft,sallanıyo ayrıca çok kişinin aldığı bir marka
pierre cardin 3 katlı ve de alanlar memnun imiş..cadıarzu
acıktım mutfağa gitmek en iyisi :)
ZEYRACIM ELLERİNE SAGLIK ÇOK güzel DÜŞÜNMÜŞSÜN canım benım bende park yatak almayı düşünüyordum kullanmış annelerden tavsıyeler cok daha ıyı oldu tşk ederimmm tecrübeli annelerimiz size cok ıhtıyacımız olucakkk
bende kraft jenny var memnunum sallanıyorda benim bebiş yatağından başka yerde sallansada uyumuyo iyice alıştı yatağına:)sallanabilmesi çok önemli bide genişliğine dikkat edin bazıları kapılardan geçmiyor kraft jenny geçebiliyor 2katlı yatak olarak kullanılabiliyor
birde içimde bi ukde kaldı onu sizlere kesinlikle yazmak isterim
mecburi ve isteğe bağlı sezeryan olacak arkadaşlar
bebeğinizi erkenden aldırmayın ben sezeryanda en çok ondan nefret ediyorum bebeğin günü gelmeden daha annesinin karnından çıkmak istemeden onun ordan alınması kopartışmış gibi gelmişti bana bende sezeryan olmuştum normal doğum gününe göre 10 gün önce alınmıştı tam 10 gün ne kadar yazık değil mi
doktor şu gün deyince insan hemen heyecanlanıyor ve kendini o güne odaklıyor bir an önce kavuşmak istiyor bebeğine ama bu yazdığımıda düşünün
şimdi düşününce okadar çok üzülüyorumki neden 10 gün önce aldırdım diye(
evet cok garip bi süreç sana katılıyorummhamilelik çok garip bir süreç. psikolojiniz alt üst olabiliyor doktorun bir problem olmadığı sürece son güne kadar diretmesi bizi yönlendirmesi gerekiyor. ama söyledikleriniz kulağıma küpe oldu umarım aceleci davranam
canım yaaa valla artık gelsede şu nisan ayı bizlerde alsak kuzucuklarımızı hayırlısıyla ne güzel anlatmışsın heralde dünyadaki en büyük mutluluk daha yaşamadık ama yaşamadanda içinde olması yetiyo inşallah sağlıcakla bizlerde kollarımıza alıp 2011 annelerine bizlerde böyle tavsiyelerde bulunuruz :)):Saruboceq::1hug:
evet cok garip bi süreç sana katılıyorumm
yeni evlenip 45 .gün sonra hamile oldugunu ögrenen ben psikolojimi alt üst etmişti aldırmayı bile düşünmüştüm çünkü hazırlıklı degıldım
korunuyordum(eşim) o psikiloji bunları bile düşündürüyorrr
ama onsan sonrası harikaaaaaaaaaaaa
iyiki dogurmuşum oglumu
herkesten herseyden önemli gerisi boş yaiiiiii
oglum 12 nisan normal tarıh dogumu ultrasyonda cıkan
sezeryn olacaktım 3 nisanda
31 mart günü doktordaydım 3 nisan diyince heyecandan ölecektim kalbimin yerınden cıkması diye bi kelime varya ben onu yaşadım o hastanedeeee
hastaneden cıkınca eşimi aradım annem vardı yanımda eşim sakin ol diyorduu
3 vardı ogluma kavuşmaya ( biz öyle biliyormuşum) annesi gibi aceleci oglum ben bu gece gelicemki diyormuş aslındaaaaa
o gece eve gıttım yemek yedik v.s
yattık gece 03.30 civarı sancıyla uyandım tuvaletım geldi sandım gıttım yaptum yok gecmiyorrrrrrrrrrrr
eşimde hep diyordu bu cocuk 1 nisanda dogup şaka yapacak bize diyeee
ilk kız demişkerdi doktorlar sonradan erkek şakacııııııııııııııııı
sonrası hastaneeeeeeeeeeeeeee
1 nisan 2009 saat 09,.. 00 dogurdum oglumu
açılmam 5 cm olmasına ragmen hastaneyi ayaga kaldırıp normal dogurmammmm diyordum
zaten kondilom rahatsızlıgıda gecırmıştım o yüzden normal sakıncalıydııı
aman cok uztmtımmm
oda olucak canımmmmmmmm2011 leri görücezz
allah sag saglim kucaklarınıza almayı nasip etsinnn
cnm ben iki tane gecelik götürmüştüm ama çok kalın olmamasına dikkat et hastaneler çok sıcak oluyo zaten birde bana herkes normal de yapsan sezeryanda pijama giymesi çok zor oluyo rahat edemezsin demişti gerçektem de ööleymiş ben gecelik tavsiye ederim.. bacağını kaldırması zor olduğu için gecelik daha rahat hem tuvalet içinde daha rahat..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?