2009 Nisan Annelerine Soru Sormak İsteyenler

bugün ben de tam dediğini yaptım irmik çorbası yaptım içine bir yumurta kırdım süt irmik ne ararsan var güzel bir çorba. yarım kase içti. uyansın 2 köfte yanında da çorba yedirmeyi planlıyorum bakalım yiyecek mi:)

kızlar pın pın yine alrji oldu süt ve türevleri yok tamam.. yumurta zaten nadir... şimdi de sanırım havuç yaptı... (çünkü dün havuç çorbası yedi.) artık ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz.... kaşıntı kızarıklık... geçende 21.00 de yemek yedirdiğimi yazmıştım çok geç yazanlar olmuştu önerileriniz nedir... mecburen veriyorum yemeği çünkü amam falan asla yemiyor... çok üzülüyorum yaaa.. resmen kortizonlu krem bile sürmek zorunda kaldım yine tekrarlamış....

canım çok geçmiş olsun..doktorunuzla konuşabildin mi bu durumu..belki onun önerileri daha farklıdır..tarhana çorbası versen, ıspanak yemeği falan..hani bilemiyorum ki..tüm süt ürünleri yasaksa keçi sütü mü kullanıyorsunuz acaba..?

canım doktora sor bence biz ne desek boş. bu arada akşam 9 da yemek değil de daha erken versen de o saatte bi muhallebi falan versen daha rahat uyur.

canım doktora sor bence biz ne desek boş. bu arada akşam 9 da yemek değil de daha erken versen de o saatte bi muhallebi falan versen daha rahat uyur.

teşekkürler kızlar.... dr süt ve türevlerini yasak etti.
çiçekim benim delüüü yemiyor muhallebi falan... artık sıkıldım yaaa çok kısıtlı "patates havuç ıspanak vs... " akşam mecburen yemek veriyom... pufffffffff dr da güvenemedim bi ist yapmam gerek heralde...

canımcım saol tarhana yese keşke.... keçi sütü denemedim.... süt vermiyorum hiç.... çünkü çok feci olmuştu... sadece emdiği kadarıyla.....

doktorunuz süt ürünlerini alerji testi yaparak mı yasakladı? bu durumlarda uygulanan alerji testleri var tam olark neye alerjisi var neye yok ortaya çıkıyor. siz bilirsiniz ama bence bir üniversite hastanesine götürün. çok geçmiş olsun.

2009 anneleri..
içinizde otomatik sallanan ana kucaklarından kullanan oldu mu ?

fisher price'ın akvaryum salıncağı var, bir de chicco'nun polly'si var incelediğim.
benim kızım çook gazlı bir bebek. kendi de kıvranıyor bizi de kahrediyor.. doktorumuz ritmik hareketlerin onu sakinleştireceğini söyledi, ki biz de farkediyor zaten sallandığında rahatlıyor susuyor.

o yüzden bu otomatik salıncaklardan bakıyorum şimdi.
ama bir yandan da korkuyorum. salıncaklar 8-9 kiloya kadar kullanılabiliyor. bu kız bu sürede hepten salıncağa alışır da sonra da hep ister mi sallanmak ? ben ayakta sallamaktan bile korkuyorum alışır da taa bir iki yaşına kadar ister diye.. bundan hepten mi kaçsam?

yoksa günü kurtarmaya bakıp alsam mı salıncak?
içinizde bu iki modelden birini kullanıp memnun olan var mı?

kıslar pınar sürekli kafasını kaşıyor kollarını kaşımaktan kanatmış sanki kavgada çizilmiş gibi... ama görünürde sivilce ya da benzeri bişey yok... fikri olanlar var mı?

merhabalar, benim kızım da inanılmaz gazlı bir bebekti. bir umut baby sleeper aldım. maalesef kullanamadım kızım beni bırakmak istemiyordu. sallanmaya alışır mı diye korkma, o bebek sallanmak istiyorsa öyle de böyle de sallanır. sallanmaya alışsa benimki alışırdı ben her türlü salladım. şimdi canı sıkkın değilse, diş problemi hastalığı yoksa kucak istemiyor. yürümüyor da ama buna rağmen kucak da istemiyor. gazlı bebeğiniz rahat etsin ne isterse yapın ama bu tip bebekleri bebek arabasına ve anakucağına alıştırmaya çalışın. benimkini alıştırmak için çok uğraştım daha yeni yeni alıştı.

anneler benim bebeğim akşamları gaz sancısı çekiyor.şuan 49 günlük.nurse harveys adında bi gaz şurubu kullanıyorum.aranızda kullananlar olmuştur.üzerinde 6 ölçeğe kadar verebilirsiniz diyor.fakat ben kızım gündüz iyi olduğu için akşama doğru ve geceye doğru olmak üzere 2 ölçek veriyorum ama yinede akşamları durmuyo uyumuyo ve ağlıyor.sizce düzensiz verdiğim için etki mi etmiyor.acaba günde 3 ,4 kereye çıkarmalımıyım.yani iyi olsa bile vermelimiyim lütfen cevap yazın

benim oğlumda aynı şekildeydi. muhtemelen kolik sancısı çekiyor yavrunuz. hergün aynı saatlerde başlayıp aynı saatlerde biten aniden giren sancı ve ağlama nöbetleri değilmi. onun çaresi yok 3 ayı bitirene kadar çekiyosunuz. bende aynı şurubu kullandım sizin gibi bazen düzenli bazen düzensiz. ben 1 çay kaşığı günde 3-4 kez veriyordum. 6 şar saat arayla gibi. gaz için muskat önerebilirin. bıçağın ucuyla ince ince kazıyıp anne sütüyle karıştırıp içir emzirmeden önce dah etkili diye duymuştum. karnını ovun, ılık banyo diyorlar elektirik süpürgesi yada saç kurutma makinesi sesi sakinleştirebilir ağlarken. birde acı elma yagı demişlerdi ayaklarının altına ve topuklarına vekarnınaa sürebilirsin.biz büyüdük çok kalmadı biraz sabır. sizde büyüceksiniz ve hepsi geçicek inşallah.

benim 2 aylık bir oğlum var ve kanguru kullanımı hakkında fikirlerinizi bekliyourm...
daha erkenmi,sizce ne zaman baslamak daha iyi olur,mesela şuanda kullanabilirmiyim,çevremden aldığım duyumlara göre erkek çocuklarda kullanımı iyi değilmiş,zararlı olabilirmiş diyolar....
fakat rahatlık acısından guzel ,dışarda yürüyüşte falan...
ne yapsam acaba???

çok saol cnm yorumun için.aslında sürekli ağlamıyor benimki sadece huysuz ara ara şöyle bir bağırıyo evin içinde gezdirerek susturuyoruz.evt süpürge sesini çok seviyo.elme yağını duydum ama denemedim.inşallah 3.aydan sonra devam etmez.

bu arada nezaman şurubu versem sanki daha çok huysuzlanıyor gibi.benim kıza iyi gelmiyor olabilirmi bu şurup acaba.hergün öğlen güzelce uyurdu.bugün 1.30 da aşurup verdim.sonra huysuzlandı beni ememedi.şimdide uykudan öldüğü halde 10dk uyuyup ağlayarak uyanıyor. şurupla alakası varmıdır.

bence şurubu değiştirin derim. bir de düzenli verin. sab simplex diye bir gaz damlası vardı ben son çareyi onda bulmuştum.

ben kızım 41 günlükken kanguru kullanmaya başladım ki doğumdan itibaren kullanılabiliyor..omuzdan asmalı kangurular var eğer bebeğin erkek diye endişe ediyorsan onlardan alabilirsin..ya da 3 yönlü kullanılanlar var...ben chicco you&me almıştım..gerçi sadece bir kaç kez kullandım ama memnundum...eğer oğlum olursa da onu kullanmaya devam edeceğim..

istersen endişeni doktoruna da taşı..o senin içini rahatlatabilir...

Ben kanguru almıştım Chicco.Yanılmıyorsam 2 aylıktan sonraydı,kullanmaya başladım,kanguruda bile olsa,elimle bebeğimi tutkam ihtiyacı hissediyordum,yani öyle elimi kolumu sallaya sallaya gezemedim.ama yine de bir ihtiyaç halinde elini kullanman gerekse kullanışlı.Ya da kucakta gezdirirken bebek habire kayar,kanguruda sabit kalıyordu.
29 Mart ta doğum yapmıştım,yaz gelince çok kullanamadım,çünkü çok teliyorduk hem ben hem bebeğim.yanımda birkaç kere yedek kıyafet taşımak zorunda kalmıştım,kendim için bile.Sonra da çok sıcakalrda kullanamadım.
Çok gerekli mi?Bence değil.

09 nisan anneleri bebekleriniz dislerini kullana biliyormu .benim ki ustde 4 altda 2 disolmasina ragmen cignemiyor lop lop yutuyo. puturlu gida da ogurup duruyo. blandr yerine catalla ezip veriyorum ama kiyma nin kucuk topak halinde olani gelirse ogurup kusuyo yada yutmakda zorlaniyo. daha erken mi yoksa gec mi kaliyoruz biz acaba.14 aylik olduk. sizler bu sorunu yada aliskanligi nasil edindirdiniz
cevaplar icin tesekkurler :1hug:a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…