2009 Nisan Annelerine Soru Sormak İsteyenler

canım seni korkutmak istemem ama güneş ışığında yüzüne boynuna bacaklarına baksan portakal görünümünde mi ve sarımı?
eğer değilse korkma ama 4 saatte bekleme daha küçük

çok sağolun kızlar..
umarım dediğiniz gibidir de doyuyordur kızım..

4 saat bence de çok, kaldırıp emzirmeye çalışıyorum ama kesinlikle emmiyor. anca canı isterse, istediği zaman açıyor ağzını...

üstünü çıkarıyorum, burnunu sıkıyorum, sesli konuşuyorum, uyandırmaya uğraşıyorum ama yok, uyanıp kendini aysa da istemiyorsa emmiyor..
önerdiğiniz başka bir şey var mı emmesi için?
yoksa akışına bırakıp o istediğinde emdiği kadar emzirmeye devam mı etmeliyim?

canım seni korkutmak istemem ama güneş ışığında yüzüne boynuna bacaklarına baksan portakal görünümünde mi ve sarımı?
eğer değilse korkma ama 4 saatte bekleme daha küçük

hastaneden çıkarken 6'ydı sarılık seviyesi.
çok şükür kötülemedi de. doktor da sorun yok dedi...
şimdi de baktım yine sen yazınca, öyle bir sarılığı falan yok ama küçük hanım uykucu ve inatçı işte..

uyandıramıyorum, o istemedikçe emziremiyorum bir türlü.

canım korkutmak istemem ama temkinlo olmakta fayda var. benim bi arkadaşımın kızıda öyle olmuştu. emmediğinden vücut ısısı düşmüş. oda sürekli uyuyomuş. hastanede serum felan takmışlardı. sen bi doktorla görüş istersen. 4 saat çok fazla.

4 saat bencede fazla banada dr.um en fazla 3 saat uyumasına izin ver sonra uyandır emzir demişti
bnm oğlumda uyanmıyodu yüzünü ıslatıyoduk uyanıyodu hihihi

sütünün bol olması çok iyi maşallah diyelim
bide bnm bildiğim gizli şekeri varsa uyku yaparmış Allah korusun
bencede bi dr.a göster eğer bişeyi yoksa
bebişin maşallah maşallah maşallah uykuyu seviyo demektir ki
bu senin için müthiş bişeyy

canım benim kızımda çok uyurdu..emmek için bile uyanmazdı..meme de az kalırdı ya da uyuyakalırdı..ben de eve kilo alımını takip etmek için bebek tartısı almıştım...çok da kusan bir bebekti..2 günde bir kilo alımına bakardım..sonra haftada 1 bakmaya başladım..gelişimi gayet iyiydi..ilk 20 gün beni emmediğinde dayanamadım ben.. biberonla uykudayken sağıp sağıp anne sütü verdim..tabi fazla geliyordu ve kusuyordu..bunu keşfetmem yaklaşık 1 ayımı aldı..:)..doktorum özellikle bebek gece uyuyuyorsa emzirmek için bile uyandırma demişti..benim kızımda 10 günlükdü o zaman..için rahatlayacaksa doktoruna görünmende yine de fayda var bence..

canım çok sağol cevabın için.. biraz içim rahatladı inan..

diğer cevaplardan sonra ürktüm biraz, hemen randevu aldım doktorumuzdan. yarın bi görünücez bakalım.. bi kilo alımına bakılsın bakalım...umarım bir sorun yoktur.

doktorumuz demişti ki yenidoanların kan şekeri çabuk düşer bu yüzden BEYıN GELıŞıMı öncelikle yavaşlar dolayısı ile en azından 2 ay çocuğu mümkün olduğu kadar sık emzirmelisin. o doktorların söölediği uyuyosa uyandırma gece lafı yenidoğanlar için geçerli değil.

Kızlar! Bebek arabası alıcam ama yardımınıza ihtiyacım var! Alırken nelere dikkat etmeliyim? Ya da hangi arabaları öneririsiniz? Yardım ederseniz sevinirim!

concorde alma da ne alırsan al. kolay açılıp kapansın. tam yatabilmeli. kapandığı zaman bagajınıza rahat girebilsin. kumaşı silinebilir yıkanabilir olsun.

maxi cosiler çok kullanışlı çünkü arabaya takılıo hemde hemen arabadan alıp arabaya monte ediyosun hem de ödüllü. ben stokke diye bi araba aldım ama o kdr para vermeye gerek yokmuş maxi cosi de çok güzel bence

bilmiyorum canı..benim kızım tam 10 günlüktü..doktorumuz uyandırma dediğinde...tabi ben dayanamaz verirdim yine de..

kızlar ben de bir 09 annesiyim size bir sorum olacak. kızım geceleri 11den aşağı uyumuyor. hep böyleydi artık alıştık. 11-12 civarı uyuyunca gece uyanmıyor fakat sabah 7buçuk 8 gibi uyanıyor. normalde uykusunu tam alamadığı için (11-12 saat uyuyor) ben bu saatte uyanınca sütünü içirip yatırıyorum. problem çıkarmadan uyuyor genelde ama bazen 1 saat sonra uyuyor. 10 11 civarında tekrar uyanıyor kahvaltısını bu saatte yapıyor. acaba kahvaltısını sütle çalıyor muyum yoksa doğru yolda mıyım bilemedim. zaten iştahı yerinde olmayan bir çocuk yumurta falan da yemez. kahvaltımız başlı başına bir problem.
bir de 09 anneleri ne sıklıkla süt veriyor acaba? benim kızım emzik almadı ama uyumadan evvel süt vermezsem yani biberon emmezse uyumaz. o nedenle 1 günde 500ml kadar süt veriyorum gece de dahil olmak üzere.

canım süt vermezsen iyi olur acıkırsa zaten o yumurtayı bile ööle yer ki sen bile şaşarsın ama süt vermeye devam edersen kahvaltı alışkanlığı kazandıramazsın

öyle diyorsan çiçek yarın sabahtan bir deneyeceğim bakalım uyanır uyanmaz yumurtasını vereyim. çünkü nerdeyse 1 buçuk aydır ağzına yumurta sürmedi.

canım benim oğlumda aynen öyleydii..sütü çok içmeye başlayıp kahvaltı yapmıyorduu..ben sütü azalttımm..sadece gece yatmadan ve sabah 6 da içiyorr..saat 10 a kadar acıkmış oluyorr tam yumurta yemesede yarımını yiyooo..aç kalırsa mecburen yerrr..

aç da bıraktım ama yumurtayı yediremiyorum kesinlikle. artık şansıma küstüm yumurtayı başka yerlerde arıyorum poğaça, kek vs.
sabahları süt-cicibebe-peynir veriyorum. doymazsa da yoğurt çorbası. mesela bugün öğlen yemek istemedi peşinde dört döndüm ne yese ağzından atıyor. iyi dedim yemezsen yeme. yatmadan önce öyle bir yedi ki maşallah kızıma. yerse iyi yiyor da kilosu hala az. 8.500

canım yemiyorsa kızın zorlama..benim de öyleydi..şu anda da 8,3 kg zaten..dönem dönem yemek istemeyebiliyorlar..bende çok zorladım ters tepti hep..artık kesinlikle hiç bi şekilde zorlamıyorum ve iştahı düzeldi maşallah..yine zayıf ama yiyor..ara öğünleri kaldırdım ben ilk başlarda..yumurta yemiyordu sevdiği çorbanın içine attım krep yapmaya çalıştım..reçele bandırıp yumurta yedirenler biliyorum..ben kahvaltı karışımına koyuyorum blendırdan da geçiriyorum..kahvaltısını etmezse çorbasına, yemeğine..çok yorma kendini bence illa yumurta yesin diye..zevkleri sürekli değişiyor..eğer genel olarak da iştah problemi varsa bir sıkıntısı vardır muhakkak..ya da öyledir..az yemeyi tercih ediyordur..sen ne yaprsan yap yemek istemiyorsa yemez zaten..bıldırcın yumurtasını deneyebilirsin belki ona farklı tepki verir..sıkma canını yiyecektir muhakkak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…