2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

bende ocak 23 gibi doğurmayı düşünüyorum:) ama dün kızım hiç kıpırdanmadı önceki gün tetanoz aşısı olduktan sonra hemen doktoru aradım gel kalbini dinleyelim dedi kızım bana şaka yapmış! ama allah bidaha banada kimseyede yaşatmasın çok korktum

bende ocak 23 gibi doğurmayı düşünüyorum:) ama dün kızım hiç kıpırdanmadı önceki gün tetanoz aşısı olduktan sonra hemen doktoru aradım gel kalbini dinleyelim dedi kızım bana şaka yapmış! ama allah bidaha banada kimseyede yaşatmasın çok korktum

geçmiş olsun ..Allah korusun..
ben şu tetanozu soracağım bu hafta artık gitmem lazım da.ilkini mi yaptırdın ikinciyi mi?bebek için riski varmıymış ki doktorun çağırdı yoksa sadece kalbini dinlemek için mi?

Bende çok kararsızım tetanoz aşısı konusunda doktorum gerek yok dedi ama herkes oluyor dedim sağlık ocağı ısrarcı bu konuda dedim, ozaman istiyorsan olabilirsin zararı yok dedi ama ben emin değilim sanki bebişe bir şey olucakmış gibi geliyor korkuyorum, sonra diyorum bu yıla kadar hiç böyle bir şey yoktu yeni çıktı çokda gerekli değil demekki diyorum , bilmiyorum yani

slm kızlar niye kimse yok...ben bugun cok mutluyum hihoyyythamile oldugumu ögrendiğimizde bebek için hemen yatırım yapalım dedik ve bir eve yazıldık kurada cıkma ihtimali yok gibi bişiydi...az önce aradılar bize cıkmıs ev cok sevindik eşimle cok mutlu olduk kaydirigubbakcemile2 oglumun gelecegini garantiledim hep dogmadan bir birikmişi arsası evi olsun diye dua ediyodum dualarım kabul oldu ödeme seklide cok iyi sıkısmadan aralık ayına ödemelerimiz biticek birazdan eşimle cıkıp noter ıvır zıvır işlerini halledicez oglumda durup durup tekme atıyo ...hey kız anneleri oglumun evi hazır sıra gelindekaydirigubbakcemile2

selammmm kızlarrrrrrrrr
montesori senin adına çok sevindim pinponin şanslı olacak ne güzellllll

doktorum banada tetenoz aşısı dedi ben erteleyip duruyorum artık pazartesi yaptırırım. resmen bende korkuyorum kızıma zarar verir mi ? diye .

bu arada bende kalsiyum kullanıyorum çocukluğumdan beri süt içemyorum maalesef .mide bulantılarımı kalsiyumun yaptığını zannetmiyorum çünkü kalsiyumu gece yatarken alıyorum şu an bile midem bulanıyor. bir arkadaşım bebek döndüğü zamanlar mide bulantısı olurmuşl dedi ne kadar doğru bilmiyorum

Merhaba kızlar, 2 gündür giremedim, sabahtan beri yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.
Marsg çok üzüldüm canım yaşadıklarına , ne terbiyesiz insanlar yaaaa, böyle hastaneler için kesin yaptırım olması lazım devletten.Ama yazın çok güzeldi.Ellerine sağlık.Bebişinde çok tatlı, ezgi kzımız çok güzel poz vermiş.:CüvCüv:
Montesori senin adına çok sevindim hayatım.Oğluşunun evi de hazır artık:)))
Tetanoz aşısı ekinsucum, yeni çıkan birşey değil.Ben 19 sene önceki ilk hamileliğimde de sağlık ocağı yapmıştı. O zaman 2 doz halinde yapılıyordu, 5 sene sonrasında tek doz aşı yapılıyordu.Benim o yaptırdığım tetanoz aşılarından sonra,aradan 10 seneden fazla bir zaman geçtiği için, yapılması lazım dediler.4 doz yapılacakmış sanırım toplamda. 1. sini geçen ay yaptırmıştım, 2. yi 2 gün önce yaptırdım.6 ay sonra tekrar yapacağız dedi sağlık ocağındaki ebe.Tetanoz aşısı, doğumda anneye ya da bebeğe herhangi bir sorun olmasın diye yapılıyor özellikle.Hastanelerde, ne olur ne olmaz doğumda kullanılan aletlerden filan hasta olunabilir diye yaptırmak lazım bence de.Sonuçta doğumdan sonra bebekte 1 sene boyunca korunmuş oluyor.Bebek için endişelenmeyin, yapılabilecek 2-3 aşı var zaten hamilelikte, mecbur olunmadıkça onlarda yapılmıyor.Ama tetanoz yapılması sağlıklı bir doğum garantiliyor.
Ben dün oğlum için alışveriş yaptım.İnternetten araştırıp duruyordum park yatak, araba koltuğu gibi şeyleri. Dün buradaki bir mağazadan aldım.Kraft Jenny mega boy park yatak, kraft araba koltuğu, ana kucağı.Hafta sonunda kuracağız eşimle beraber.Ondan sonra resmini çeker koyarım siteye. Bugünde odamızı yavaş yavaş hazırlamaya başladım.Yatağını bizim yatağımızın yanına kuracağız, abisinin odasındaki gardrobu da aldım o odaya.Oğluşumun dolabı, yatağı, otokoltuğu hazır. Şimdi parça parça kıyafetlerini alıyorum.

Ay ne kadar uzun yazmışım, inşallah sıkmamışımdır kızlar:utangac:
2 günün acısını çıkarmışım sanırım.:asigim:

Slm kizlar

weterfull hoşgeldin şekerim, çok iş yapmişsin yorma kendini buarada bebişinin eşyalarida hayirli olsun inş sağlikli günlerde kullanmak nasip olur.
Montesori eviniz hayirli olsun inş, bende evim olmadan yapmam cocuk diyordum allaha sükür gecen ay borcumda bitti, şimdi istediğim kadar doğurma hakkina sayibim :)) kociş in işi ne çalişsin baksin bize :)))
uzunbeyaz cim süt içemesende yoğurt ye veya ayran yap, bende sütü sevmesdim ama şimdi her akşam içiyorum veya her sabah, sanada tavsiye ederim

merhaba arkadaşlar.

waterful hoşgeldin.dün rüyamdada seni görmüştüm bende.aldıklarınıda güle güle kullasın bebişin.

marsg yazın çok güzel olmuş.inşallah devlette bir çare bulur.ne insanlar ölüyor bu şekilde.

birazdan bende alışverişe çıkıcam.eşimin bir işi çıkmazsa yine.

merhaba kızlar,

montesori gözünaydın canım ,hayırlısıyla borçlarını sıkılmadan ödemeyi nasip etsin Allah..

waterfull canım güle güle kullanın cicilerinizi,bende kraft jenny almayı düşünüyorum ama karar veremedim daha..hangi rengini aldın sen..

ekinsucum bende aynı dertten muzdaribim doktorum gerek yok dedi aşıya ama bakıyorum herkes yaptırıyor kararsız kaldım..

benim ticker yanlış gösteriyor.27 hafta 6 günlük sat a göre.siz nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar bende düzeltsem tickerimi.

Balim benimkini cidy yapdi valla bende anlamiyorum pek. Keşke bilsemde yardimci olsaydim.

Ya kislar benim göğüslerim cok yirtildi ama başka biyerimde bişey yok acaba erkenmi göbekde çatlamalar için, şuana kadar çatlayan oldumu ve yüzünde lekelenmeler olan varmi

teşekkürler linay.yarım ingilizceyle ancak bu kadar yapabildim.bir yanlışlık var gibi ama olmuştur inşallah.

merhaba hanımlar,
waterfull hayırlı olsun cicileri bebşinin Allah sağlıkla giymeyi nasip etsin. bende kraft alcam acab ayıp olmazsa kaça aldığını sora bilirmiyim.
marsg yazını çok beğendim helal sana bilmeyene bildirirler böyle inşallah mesajın ilgili yerlere ulaşır
montesori eviniz hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun inşallah

bende bu hafta sonu yatak odasını düzenliyorum sonrada alışverişimiz başlıycak Allah kısemt ederse

bu aşı olayı benimde kafamı kurcalıyor pazartesi kontrole gittiğimde sorcam ama gerekli olmadığını duydum herkesten ama yaptıranlarda var

Montesori hayırlı olsun canım allah güle güle oturmayı nasip etsin inşallah

Waterfull ben tahmin ettim zaten kesin alışverişe çıktı ondan yok dedim hayırlı olsun aldıkların ben park yatağımı 6 ay sonra almayı düşünüyorum ilk 3 ay beşik kullanıcam

Linay ne yapsakki aşı konusunda zamanımızda geçiyor

selam hanımlar.waterfull ben de aynı markadan alıcam.ama üzerine beşiklere yaptıkları kılıflardan istiyorum cibinliğinle takım.çeyizcide yaptırcaz.malum uzun süre yatçak.ekinsu bana doktorum aşıyı ihmal etme dedi.ben de öle söleyince hemen yaptırdım.ikinci dozu da bir ay sonraya yapıyorlar.montesori oğluna talipler çoğalcak.evi hazır şimdiden:)hayırlı olsun.

Back
X