2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
balım gecmiş olsun benimde en korktugum yanıktır evde silverdin bulunduruyorum hep...
caykolik oldugum için cok korkuyorum cay içerken yakarım kuzumu diye...
meral nbr
inciiiiiii nbr ay ben dün insülin kalemimi çöpe attım ne günlerdi bea aklıma sen geldin

Ay ben kaç saat önce iyi geceler demiştim aslında ama oturdum mu kalkamıyorum:))))

Sağol incicim, inşallah geçer bir an önce, kanmam gelecek sanırım, onun belirtisi olabilir bu, üşüttüğümde olur çünkü.
Fazile geçmiş olsun canım yaaa, allah korumuş bişey olmamış.
Kızlar ben size yanık için bir merhem tarifi vereyim, allah korusun hiç bir bebğimize bişey olmasın ama olacak olurs kullanırsınız.Ben kendi deneyimimden biliyorum , çok iyi geliyor.
Saf zeytin yağını kaynatıyorsunuz, içine beyaz mumlar var ya uzun olanlar onlardan 2-3 tane koyup iyice karıştırıyoruz, merhem kıvamına geliyor.Yanığa sürüyorsunuz, 2-3 gün içinde toparlıyor yarayı, izde kalmasını engelliyor.
Benim kızım 8 aylıkken emerken bende çay içiyordum, çay bardağına kolunu çarğmasıyla koluna çay döküldü, kış dönemi uzun kollu vardı üzerinde, hemen suya tuttuk, arkasından da üstünü çıkardık, çıkartırken derisi de soyuldu çocuğun.Hemen izmirde çocuk hastanesine götürdük, ilaç sürdüler sardılar, hergün ya sağlık ocağına ya da bize pansumana getirin dediler.Hergün sağlık ocağına götürmeye başladım.Ama sargı bezi sürkli yaraya yapışıyordu, sarıldıktan sonra sanki toparlar gibi oluyor, pansumanda açarken yine kanıyordu,4-5 gün böyle yaptık.Sonra bir komşumuzun kayınvalidesi geldi, niye bana haber vermediniz, ben hemen bir merhem hazırlayayım dedi.Bu tarifle yaptı, koluna sürdük.Sargı bezini sardık koluna.Ama sargı bezi yaraya yapışmadı, kolda 2 gün içinde yara kapandı, hafif kırmızılık kaldı, bir kaç gün daha devam ettik, 1 hafta sonrasında hafif bir kırmızılık dışında birşey kalmamıştı.Şimdi hiç iz yok allaha şükür.
Kullanırsınız ya da kullanmazsınız, ama aklınızda bulunsun, ben bir kavanoz hazırlayıp kenara bırakacağım, ufak yanıklarda olsa hemen krem olarak süreceğim.
Birde yanığın üzerini eğer derin yanık değilse, su toplamasını engellemek için sürekli deri o kızarıklığı geçirinceye kadar buz sürün.Bazen 1 saat sürekli sürmek gerekiyor ama sonuçta o uğraşıya deyiyor.Ne su topluyor ne de yara oluyor.Aklınızda bulunsun.

Tekrar iyi geceler, artık yatıyorum:)))))))mirmirmirmir

eymende çok çay hastası.çay gördümü istiyyor ağzını açıyo ağlıyo..kalabalıkta çok hakim olamıyorsun çocuğa işte çok dikkat etmek gerekiyor ama benim dalgınlığımdan oldu..bende yemek yaparken çok yandığım için devamlı silverdin bulunduruyorumyerimsenibenbiraz sakarımdırda

Merhaba filizcim iyilik bizden.Sen nasılsın_?Metine çok sevindim, inşallah ablanda bir an önce iyileşir.

meral abla tarifini bende yapacağım..bundan sonra bu yaramazların başına ne geleceği belli değil heran hazırlıklı olmak gerekiyor..ama hametanda iyi gelliyomuş yengem söyledi..eymenede buz tuttuk tutturmadı çok ağladı

Evet canım, buz çok soğuk geldiği için tutturmuyorlar, ben düştüğünde filan bir poşetin içine koyup sürüyorum, şişmesini filan engelliyor.Hametanda iyi geliyor hafif kızarık olduğunda, bende evde sürekli bulunduruyorum.
Bu verdiğim gerçekten derin bir yanık olursa kullanırsınız.ASllah korusun inşallah olmaz.Ben ilk çocuğumda yaşadım,ondan sonra onları emzirmek değil, kucağıma aldığımda bile elimde sıcak birşey tutmaya korkuyorum.

meralim saolsın canım sanada geçmiş olsun buaralar benimde kolumda ağrı var valla nededir anlamadım
balım barçli chadi sevda nasrsiniz kıslar

canım görmedim ya kusura bakma benden yeme sorunumuz dışında iyilik senden naber inşallah hallolmuştur sizin sorun bugün bi ara dellendim artık hakkaten bağırdım ilk defa her sabah yicek gibi herşeyini hazırlıyorum yumurta peynir corba yoğurt hic usanmadan yemiyeceğini bile bile ama yemeyince geriliyorum çöpe dökmekten gına geldi bugün pes ettim artık sinirlerim bozuluyor yaa nolcak bu böle

kızlarr imdaaattt çok fena grip olmuşummm
kızıma bulaştırmama yolu varmı?
ilaçta kullanamam sanırım değilmi varmı fikri olan
kızım meme diye ağlayarak uyudu emzirirken falanda geçer diye çok korktum
full evdeyim nasıl hasta olurum hayreettt mafoldumben

meralim saolsın canım sanada geçmiş olsun buaralar benimde kolumda ağrı var valla nededir anlamadım
balım barçli chadi sevda nasrsiniz kıslar

ii cnm benim sayfa açıktı ama ben herzamanki gibi aşında deildim yeni gördüm yazını

sevda ne oldu aşkı memnuda kim görmüş ben izleyemdim

canım beşirmiş şöför yanii belkide o bile deildir ne bilim yaa bu dizi garip bi dizi son karede behlülle bihter yine bahçenin bi köşesinde buluştular matmazel deilmiş falan die konuşurlarken ağacın arkasından beşir çıktı tabiki ordada bitti.

kızlar nolur bi fikir verin
kızım daha 2 hafta olmadı hasta olmuştu üşütmüştü
şimdide benden gribi kapıp yine hasta olursa Allah korusun çok üzülürüm

sakınann göz hesabı canımm sen bol bol limonlu ıhlamur tüket en iyisi ve en sağlıklısı o canım bende hep onu öneriyorum ama bende çok ii işe yarıyo hatta kızımda bile çok işe yarıyo

sakınann göz hesabı canımm sen bol bol limonlu ıhlamur tüket en iyisi ve en sağlıklısı o canım bende hep onu öneriyorum ama bende çok ii işe yarıyo hatta kızımda bile çok işe yarıyo

canımsın çok sağol da evde şuan ıhlamur limonumuz yok malesef.
gece kalkıp emcek nasıl koruncam bilmiyorum daha hastalığından dolayı verdiği kiloyu yeni almaya başlarken yine hasta olup tekrar yıpranmasına gönlüm el vermiyor.
kimsemde yokki çağırıyim o baksın ben uzak durayım
:çok üzgünüm:

elif selam geçmiş olsun..
eşine söyle eczaneden maske alsın sana, emzirirken onu tak..
maske gelene kadar, tülbentle falan kapat ağzını, nefesin direkt bebeğine gelmesin.
parol alabiliyorsun sanırım sadece, az da olsa ağrını alıyor..
sevdaya katılıyorum, limon ve ıhlamur konusunda. ayrıca bal da ekliyorum ben.
ah keşke uyusan uyansan geçse..

kızlar depresyondayım galiba ben..
işten ayrılmayı planlıyorum.
o zaman da borç harç binecek sırtıma..
ne çıkmazdayım ya,
Allah beterinden saklasın.:sinifsinif:

herkese iyi geceler.. saat 2yi geçmiş.

valla ne diyim canım benim emzirmemle duruya hastalık geçmedi hiç yani iki kez grip oldum ama durya bulaşmadı çok şükür inşallah seninde geçmes canım yaaa sabahada hemen başla ıhlamıra c vitaminine inşallah rahat bi gece geçirtirde sana acık dinlenirsin sendee cnm
ii geceler cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…