2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben barbunya bezelye fasulye bamya kırmızı erik mürdüm eriği enginar iç bakla koydum
hala domates alıp kaynatıp konserwe yapıcam ama fırsat olmuo

esra geriye birsey birakmamissin
nasil islemden geciriyorsun koyuyorsun onlari ?
bide kac derece soguya koymak gerekiyor?

cok oluyorum ama bide su menemen nasil oluyor ?
cok bilmiyorum bu konserve islerini ama cok merakliyim
biri sevabina anlatsin bende yaparim ins onumuzdeki yil

bu arada kizi uyuttum aksam yemegini hem erken hemde az yedi
biz yemek yiyorduk oda istedi firinda tavuk yapmistim tuzsuz baharatsiz kismini verdim
biraz ekmekle az bisey yedi sonrada uykusu vardi diye yatirdim emdi gerci bir ustune
, uyanirmi acaba gozumden uyku akiyor bende yatacam simdi
ins uyanmaz.

Bissürü nq yaptım hooop hepsi uçtu gitti
Amanın ne de çok nq lamıştım yaf..Bana cvp veren arkadaşlarım teşekkürler
Aklımda kalanları sıralayayım
Filiz cim yıldönümünüz kutlu olsun,Metin le çok güzel günler görün inşallah,Şarjım bitmişti kızdan fırsat bulamadım,g..ümün ağırlığını tahmin et artıklmaz:
Bn de fasulyeyi çiğden koymuştum ayyyy ne kötü olmuştu,bu yıl kavurdum bakalım noollcak
Bi de sebzeleri kavurup dondurmanın çok tehlikeli olduğuna dair bir efsane var,ne halt edeceğimizi şaşırdık..
Nohcoy,Yerli domatesi hiçbiryerde böyle bulamassın hakiki Sazala,Ankara da Ayaş domatesi diye çırpınıyolar bi naneye benzemiyor..Ben Niğde lerden getirdim domatesi..
Chef Allah yardımcın olsun
Esra ,bu sık uyanma işi bizde de hat safhada..Dün yarım saat içinde 4 kez uyanabilma başarısı gösterdi kızım...
Kançiçeğim,Nazardan bu kadar korkma canım benim..Hepimiizin evladı Allah a emanet,Rabbim korusun kötülüklerden..Sen bu kadar üstüne düşersen kendin nazara getirirsin evladını
Bana neden boncuk takmıyosun diye kızıyolar,ben de Allah ım korusun diyorum..Boncuk falan çok sallamam ama bol bol dua ederim..Yüreğini biraz daha ferah tutmaya çalış..Tez zamanda şifa bulun inşallah
Kız hamarat Yeşim uyudun mu?Şimdi yayla çorbasıyla,bulgur pilavı yapcam aklıma bu geliyor
Bi de bayramda kayınvaldelerin memleketteyiz,Eskişehir de..Bu ne giycem olayını hiç sevmem..Ama ne giycem:sinifsinif:
her zamanki gibi kot olayını devem mı ettirsem yoksam saten pantolon falan mı takılsam..Etek de hiç haz etmem amannnnnnnnn napimm söleyinnn
bi de şimdi tüm akrabalar süzcek biraz da kıyak olmak lazım,ama ben rahatlık hastasıyımm

irem_nehir cnm kahvaltılık yaptığının tarifini versene:)

tabi canım veriyim.biz çok beğendik umarım sizde beğenirsiniz.
5kg domates,1 su bardağı sarmısak,1s.b üzüm sirkesi,1 s.b kaya tuzu,1s.b ayçiçek yağı,yarım çay bardağı toz şeker,2 demet maydanoz,1 su bardağı acı süs biberi.

domatesler kaynar suda bekletip kabuklarını soy,sonra domatesleri rondodan geçir sarmısaklarla beraber,sirke,tuz,şeker ve yağı karıştır.maydanozları küçük küçük doğrayarak bu karışıma ekle.acı biberlerin saplarını keserek ekle (rondodan geçirme çok acı oluyor)sonra cam kavanozlara koy,arada bir çalkala,içinde sirke olduğu için 1 haftada filan oluyor,tadındanda anlarsın zaten.

afiyet olsun,umarım beğenirsiniz.:lepi::lepi:

Kimseler de yok ben gidiiim de yemek yapiim bariii
kız kot giyme bayram günü, en azından ilk gün elbise falan giy hem özel bi bayram kızınla ilk bayramın şık olmalısınız ikinizdehihoyyyt, ben her bayram bişey alırım mutlaka ilk o gün giyerim çocuk ruhumu kaybetmedimkaydirigubbakcemile2delikafadulden
esra bende bayram sonrası temizliği düşünüom şimdi saçma olucak perde falan yıkamak evde yokuz zaten bayram temizliği olarak ağda yapiciim sadece:kedi:

Cnm teşekkür ederim. Biraz önce komşumla da konuşuyorduk, o da aynı tarifi verdi. Yarın domates alıp deneyeceğim inşallah...

Nohcoy,Yerli domatesi hiçbiryerde böyle bulamassın hakiki Sazala,Ankara da Ayaş domatesi diye çırpınıyolar bi naneye benzemiyor..Ben Niğde lerden getirdim domatesi..

Evet cnm hiçbir yerde böylesi yok. Ben bile annemgile kovayla Sivas'a gönderdim... Yazın domatese doyuyoruz. Niğde'nin en çok domatesini seviyorum zaten:)
Hepinize iyi sohbetler, ben kaçar...

ayyy benim buzlukta buz kalıplarından başka bişey yok :çok üzgünüm:
ben fırsat bulup yemek zor yapıyorum gerçi mutfaktada beceriksizim :bbo:

harikasın elagülce ya
:))))
benim dolapta farksız seninkinden burda yazanları okuyunca utandım kendimden
filiz bende tebrik ederim sizi..nice yıllaraa..
gamze bencede kot giyme canım bayram ya biraz özenli olsun
bende acayip rahat manyağyım ama böyle zamanlarda mecbur
birde kaynananlara:) gitcekmişsin aaa hiç olmaaz tüm gözler sende olcak bacımm

iyi geceler bu arada..

akşam iftara davetliydik yusufun eline de pide verdim her zamanki gibi sohbete ederen bi ara baktım pide yok yere attı sandım yok bi ağzını yokladım elimle hepsini tıkmış ben elimi sokunca yutmaya çalıştı boğazını tıkadı parmağımı soktum hemen taa yemek borusuna kadar gitti elim ancak yutabildi ömrümden ömür gitti.bi daha aslapide vermicem eline

iyi geceler kızlar
geçmişolsun canım insan hem yesin istiyor hem de boğazına gidecek diye korkuyor
bizimkide ağlaya ağlaya doktorun verdiği içeceği içti ama yine kustu kusunca yine faydası varmı ki
daha bitirtemeden uyudu şimdi bu gece uykusunda deneyeceğim böyle ağlatmaktansa keşke uykuda içse

huuuuuuu millet nerdesiniz metin yattı yani sızdı günde bir defa gündüz uykusuna yatıyor ama aksam uyutmak kabus elli tane yol deniyorum artık kim pes ederse sizin bebekler ne kadar uyanıyor yaaaa benimki gece hiç uyanmıyo 5 aydır
ahu anlamadım ne içirdin neden kustu
huu esra sizin buzluk cok büyük galiba neler koymussun öylekafamçokkarıştı

saol canım.inşallah faydası olur.en azından alışır böyle böyle.

filiz ne kadar şanslısın metin bebiş gece hiç uyanmıyor ha
süperrr
kerem en az 4-5 kez uyanıyor
gündüz uyumuyormuş ya ondandır kerem gündüz 3 bazen 4 kez uyutuyorum zorla ama

monte maşallah de kız.burda millet uykusuzluktan kırılıyo:)bizimki iyi günündeyse 3saatte bir,dişkrizi varsa saat başı kalkıyor.gündüzde toplasan 2 saat ancak uyuyo.sabaha kadar kesintisiz uyusam herhalde bomba gibi olurum gündüz.gözlerimin altı mor halkalar halinde gezmekten nefret ettim yüzümden bakamıyorum aynaya

ya cidden kızlar siz nasıl yaptınız bunca hazırlığı ben 3çeşit yemek yapsam kendimi yemekteyizde10.000tl kazanmış gibi hissediyorum:)demekki bebişleriniz uslu maşallah.benimki beni hiç yalnız bırakmıyo sürekli mız mız mız

bende yemek yapamayanlardanım iki yada üç günlük yapıyorum orucda olddugumuzdan acken ne bulsak yiyoruz damak zevki filan kalmadı aman masallah diyim ogluma nazara filan gelmesin ama bizimki de gündüz hiç uyumuyo aynı hesap neden baksan
pembe gecmiş olsun bu arada pide olayına
basak nbr

filizcim senin haberin yok doktor ceyline kilo azlığı için rapor çıkartıp hergün 3 tane içilecek birşey verdi
tanesi 5,6 tl devlet ödüyor rapor çıkarınca
onu içirmek için uğraş veriyorum ama 2 gündür kusuyor

Filiz bencede şükret haline. Benim kızımda ilk doğduğu günden beri ilk yattığında 5-6 saat uyuyordu. Emzirmek için bile uyandıramıyodum. Hatta doktor geceleri az emdiğinden kilo alımı yavaş demişti.. Ya şimdi bir görsen saat başı uaynır olduk... Bazen yine 4 saat uyanmıyor yatıp kalkıp dua ediyorum o haline.. Sanırım dişten.. Yoksa uykuyu sever benimki de..Annede uykucu babada:)

chef canım aynı içecekten mi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama benim komşumun oğlu da ilk içtiğinde kusmuş... hatta biraz huzursuzdu içtiği ilk günler. Ki o üç yaşını doldurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…