2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aynen canim zaten 11 de yatiyor 1-2-4-5 surekli kalkiyor yanimiza aliyorum yatagin basina tutunup zipliyor oyun oynamak istiyor ben 9 aydir uyudugumu bilmiyorum gecicek insallah bekliyorum bende 3,5 yasinda geciyormus genelde :))) bizim 5 disimiz var cok isiriyor velet

ay kuzi güldüm kayınvalidenin haline. ama yazık tabii..

bitkisel çay meselesi benden çıktı. ama ıhlamurun zararı olacağını düşünmüyorum ne bileyim. benim oğlanın karaciğer enzimleri yüksek çıkmıştı bitkisel çay verme dediler ama ben zaten vermiyorum veremiyorum..

linaya ve yeşime teşekkür ederim. ben onun adını islim mi istim mi ne öyle biliyodum. ay ne cahalım dimi yaww.

benim kide elektrikli süp.den filan korkuyodu koşup bacaklarıma sarılıyodu bende bi kucağımda çağan diğer elimde süpürge ortalığı süpürmeye çalışıyordum sonra eve temizliğe birini aldım 2 haftada bi akıyorum artık bizim mesele kapandı. gerçi akşamları mutfağı süpürürken yine geliyo ama bu sefer korkudan değil hoşuna gidiyo..

bizim yemek yedirme antrenmanları son hız devam ediyo. artık babamızda baya çabalıyo. dün akşam ben salonda sırtımı koltuğa yaslayıp yere oturdum babamız benim arkamda koltukta çağanda dizlerime oturttum yüzü bana dönük. baba şaklabanlık yapıyo açsın ağzını diye neyse o açtıkça ben kakıtıyorum sonra baktı küçük bey olmuycak ağzını açmadan gülmeye başladı. ama öyle yumuyoki ağzını biz kahkahalar atmaya başladık. o da dayanamıyo gülcek ama ağzını açamıyo ağzımı açmadan gülcem diye o küçücük dudaklarının girdiği şekillleri görmeniz lazımdı. çok tatlıydı ya..

bugün 9 aylık oldu bebişim. ve ilk defa alkış yaptı. dünde baybay yapmaya başladı. salondan koridora çıkıyo bize dönüp bayabay yapıyo. bide beni öpüyo. yüzümü ona çevirip kucağına yatıyorum öp anneyi deyip yanağımı ağzına değdiriyorum o da bakıyo ağzını kocaman açıp yanağıma yapıştırıyo buna gerçi öpmek diil yalamak denir ama çok hoşuma gidiyo. bide yemek yedirirken oda elindeki kaşığı benim ğzıma sokmaya çalışıp gülüyo. bunların hepsi iki günlük hikaye. durup durup birden açılıyolar ya. artık bi sabah cümlelerle konuşmasını bekliyorum. ee daha anne bile demiyo çok uğraşmama rağmen. 3 aydırda baybay çalışıyoduk birden açılınca konuşmayıda abartır dedim..

Bende dişleri niye çıkmadı diye dert ediyorum ama bir yandanda seviniyorum.. Emerken çok ısırır yoksa:)

Bende dişleri niye çıkmadı diye dert ediyorum ama bir yandanda seviniyorum.. Emerken çok ısırır yoksa:)

merhaba herkese

meral abla eymen hala iki adımla duruyor...eşimle karşılıklı uğraşıyoruz bu defa oyun sanıyor galiba kendini bir benim üzerime bir eşimin üzerine atmaya yuvarlanmaya başlıyor...bizde artık fazla uğraşmıyoruz...iki adım atıyor sadece..bu arada ablana çok geçmiş olsun...:Saruboceq:

serpil maşallah kuzuna...asılnda bu haylazlar herşeyi biliyor ama kendi işlerine gelince yapıyorlar...benim komşum var o da eymenin bebekliğinden bu yana her geldiğinde bay bay yapıyor öğretmeye çalışıyor ama eymen herkese yapıyor benim komşuya yapmıyor inatlaşıyor...

tuğba sanada iyi oturmalar iyi sohbetler...vallahi benim oğlanla ben artık zor çıkıyorum...çünkü değişik bir yer olunca dahada meraklı oluyor bir dakika durmuyor gittiğim yerde...

selamlar hanımlar umarım keyifler yerinddir aklımda kaldığı kadarıyla
ismiye geçmiş olsun canım işallah geçer bir an önce
balım ağrısız sısızsz çıksın eymenin dişleri işallah
meralim ablana büyük gçmiş olsun işallah biran önce iyileşir ameliyatıda iyi geçer
kuzi benimk,de blendırdan falan korkuyordu ama yanında çalıştıra çalıştıra alıştı bnede sende hafiften ara ara yap yoksa yoldan geçen araba ssinden bile korkar
sepetçi benim çağanda öle be canım bi ara ben emzikle kandırıyordum inanırmısın ağzını emziği alacak kadar küçük açıyordu baktı olmuyor benim elimden emziği çekip alıyor kendi ağzına sokuyordu az gülmedik bizde ozamanlar biarada bir kaşık su bir kaşık yemek veriyordum su vercem deyip kandırıyordum bu seferde suyu ağzının ucuyla pietten çeker gibi çekiyordu valla bu çocuklar çok akıllı sonrasında kaşıktan ayırmaya falan başlamıştı anacım en fazla iki kere kanıyolar sonra kilitliyolar ağızlarını aman böle böle büyüğcekler işte sağlıkları yerinde olsunda buarada ben çağanı günde iki kere dışarı çıkarıyorum havalar güzel burda hoş geçen serindi ama sardım sarmaladım çıkarıdm gene dışardan gelince daha iştahlı oluyor canım sende eğer mümkünse dışarı çıkarmayı dene belki daha iyi olur
buarada bizimde dişimiz yok hala ama ben yavaş yavaş pütürlü vermeye çalışıyorum bir iki lokmacık bile olsa alışssın diye dün köfte verdim akşam iki üç parça geveleye geveleye yuttu ay bir mutlu oldumki sormayın ödüm kopuyor bu blendır işinden kurtulamıcaz diye işallah alışır pütürlüye görümcenin kızı 3 yaşına kadar blendırda yemş çok korkuyorum o yüzden
ay başkada ne vardı unuttum valla neyse güzel bir gün olsun herkese

Kız Yeşim biz 2 kez uyandı mı normal diyoz,uykuyu almış oluyoz iki kereede

2 kere uynsa keske benim kizda yesim sukret haline :))

kizlar ya ben normalde Defne yi saat 10 gibi yatiriyorum sabah saat 7 ye kadar
kesintisiz uyuyordu.
yani dun geceye kadar ama gece 2 kere uyandi, birde dun misafirden dolayi yorgundum
ona denk gledi.
kesintisz uyumak bebek icinde cok onemli, Allah size sabir versin ya
ins duzelir tam rahata ermisken boyle olmasi uzucu, gunduz de uyutmadi hala uykuuszum

bugun biz grigoria teyzesine gittik kizimla cay icmeye :)
bizim sitenin asagisindaki sitede oturuyorlarmis. her dedigini anlamasam da guzeldi sohbet :) iyi geldi valla. sofia kiskanmis defneyi bicir bicir konusuyor cok sirin ya
saclari ayni bonus ama sarisin bonus :)

serpil ya masallah bidiriga bizde pek numara yok daha
bi kafasini sallamayi ogrendi arada onu yapiyor :)

çağanda dün lk kez baybay yaptı kıslar parkta bir yaşlı amca var köpeğini gezdiriyor çağanda çok seviyor o köpeği eve dönerken yaşlı amca çağana baybya çağan dedi ve oğlum elini kaldırıp bay bay yapt ay aylardır uğraşıyoz kimseye yapmıyor ilk defa o amcaya yaptı çok şaşırdım valla bide çok mutlu oldum buarada çağan sallanırken hemen mayışıyor o yüzden eve salıncak almaya karar verdim kullanan varmı en azından kışın evde sallanır uykusus gelir diye ne dersiniz sizce olurmu geçmi kaldık yoksa salıncak için

caganin hosuna gidiyorsa al bence inci bizim yigenlerin vardi
4-5 yasina kadar kullandilar
bende ist gidince dusunuyorum acikcasi, bizim kiza sallanmak olsun :)

meralcim ablana gecmis olsun, ins sorunsuz atlatir yazacaktim demin unutmusum

sabah bende kahvaltıyı hazırladım eymenide oturtacağım ağzıyla başladı pü pü diye...yani hazırlık yapıyor ağzıma birşey vermeyin şimdiden başladım püskürtmeye diye...tabi ben yinede yer umuduyla verdim ama püskürdü yine...bazende biz yerken eşimle çok tatlıymış hımm..diyoruz sonra onada veriyoruz bu defa o da bizim yaptığımızı yapmaya çalışıyor ama ağzını şapırdatıyor bizi gülme krizi tutuyor bu defa kendine güldüğümüzü anlayınca dahada fazla yapmaya başlıyor...

slm cnm şimdi gördüm iiyis çok şükür sizde iyisinis okuduğum kadarıyla kahkahalar havada uçuşuyo ne güzel en kötü günlerimiz böle olsun:))

saol canım sizede kısmet olur inşallah darısı tüm 2009 ocak analarının başına :))))))

canım ege üşütmüş olmasın bu kadar kusması normal deil canım ağızdan burundan kaç gündür bişi yemiyo diyodun çok fazla yüklenme istersen yavaş yavaş arttır miktarı bir anda çok gelmiştir belki

yok canım salıncaklar 4-5 yaşına kadar kullanılıyo al sen beğenmesse bile ileriki yaşlarında kullanırsın

herkese slm kıslarr

selam arkadaslar bıraz bakı dedım ama gozlerım yumuluyor uykusuzluk ve yorgunluktan ustune bı de yetmezmıs gıbı reglıyım ılacla kesmıstık kanamayı ılac bıttı yıne basladı offf ya ne ıyıymıs hamıeyken yenıdenmı yapmsam 9 ay keyıf ohhhhh ozledım valla hamıslıgımı uyu ye dınlen

olur kızmayın gerı donup okuyamıyorum ınanın halımı goren acır kaan artık gunde toplam 4-en fzla 5 saat uyur oldu ılac cay vs hepsı vız gelıyor keyfı yerınde bunlara ragmen ( aglasa bıseyı var dıcez yok kalkın oynayalım dıyor cocuk

hasta olan bebişlere annişlere gecmıs olsun nolur allahım bızlere bısey olmasın ne yavrulara ne annelere zaten yoruluyor helak oluyoruz

özlem yorgunluk uykusuzluk zaten en büyük düşmanımız bende özledim hamişliği 2010 annelerine bazen bakıyorum da cok keyifli heyecanlı geliyor bana topikleri filan janjanlı ne güzeldi bea o günler neyse ileride bunları gülerek hatırlarız inş.
ahu nbr sedaaaaaaaaaaaaa dicektim gitti

ii filizcim sen nasılsın 2010 ocak anası deil ama nisan anası var bidene :)

özlem kıs senin dr ne diyo bu duruma bu kadarı çok fazla yaa

iyi akşamlar kızlar
umarım iyisiniz ben ceylinin iştahsızlığı dışında iyiyim zaten az bir iştahı vardı o da gitti
kızlar ne zamandır temizlikçi almayı istiyordum ama sürekli haftada bir buldum sonunda bugün geldi yaptı beğendim de valla evim tertemisssss oldu ben pek yapmadım ceylinle uğraştım zaten
filizcim naber demişin ama görmedim kusura bakma bir geçmişe bir de ceyline dalmıştım:))

slm.. bi bakayım geçmişe sonra buğdaylarımı toplayıp çıkıcam:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…