2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slmlar kızlar geçmişi pek okuyamıyorum
bez bende prima kullanıyorum arada huggıes kullandım oda gayet güzel prima daha yumuşak ve primada her zaman bi büyük numara kullanmanız gerekiyo yoksa taşırıyo
dişi takmayın kızlar eltimin oğlu 14 aylık çıkardı ilk dişini bi problem yok ama çocuğa sıkıntı yapıyo 6.aydn başlayıp 16 aya kadar müddeti var

hoşbulduk inci ,filiz
inci doktor bir de 2 yasına kadar çıkabilir hiç dişi çıkmaayan çoçuk görmedik dedi
filiz ben keçi sütü kullanıyorum inek sütüne alerjisi olduğundan kipada indirimliydi bir koli aldık
yoğurdunu da keçi sütünden babası mayalıyor artık, ben tutturamamamıştım boşuna sütaş babymix vermişiz aylardır
çok güzel tuttu kocişimin yoğurdu

tek değilsin serpilcim bende ısırmıştım bırazcık fazla ağlamıştı
kızlar şuu aylin böreği:) tarifini banada yazın ya çok merak ettim
bende şu boreğı merak ettım kızlar
bugun herkez aç mı ne
yemek yemek
karnımı açıktırdınız yıne yok borek yok mantı ..............

hoşgeldın canım
diş konusununda benım eşimin bur akrabasında ıkı yaşına kadar hiç dişi yoktu doktora goturmuştu bır sorun yok zamanı var cıkacak demiştı doktor

[

hoşbulduk canım
tabi çıkaracaklar ama insan kaygılanıyor yine de
bir de heves ediyorum yani :))

chef hoşgeldin. maşallah ceyloşa bak çağan kadar olmuş nerdeyse. bizde 8200 üz hala. bugün temziliğe kadın geldi çağan onu çok seviyor. alt komşumda bizdeydi biz bi lokma yedrielim diye 40 takla atıyoruz temizilikçi kadın( şükran) ham yap çağan diyo hooop çağan ağzını açıyo. biz diyoz yok. şükran de diyorum diyo çağan yine hemde kocaman açıyo ağzını. bi tabak meyve yedik. düşün 1 kivi yarım deveci armut. ay şükran bakıverse benim oğlana benimki 1 ayda 10 kilo olur herhalde. neyse biz komşumla beraber çağan piiiiisss deyip durduk kıskandık ta tabi..

hülya nasıl tatlımıydı eli. benimki çok tatlıydı valla..

yalancı mantıııııı

1- 4 hazır yufkayı üstüste diz 2 ye kes
2- 350 gr kıyma
3- 2 soğan
4- tuz karabiber kırmızıbiber
5- 1/2 su bardağı sıvıyağ
2-3-4- ü iyice yoğur..

sos
1 lt etsuyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
yoğurt sarmısak tuz

yufakaları tek tek azıcık yağlayıp herbirine sırayla hazırladığın harçtan geniş tarafına koyup kol böreği gibi sar işlem bitince 2 cm genişliğinde kes. aynı sırayla tepsiye diz ( kestiğin taraflar üste bakmayacak kesildiği gibi dizilecek)
üzerlerini yağla 200 derce ısınmış fırında kızarana kadar pişir.
sıcak etsuyunu üzerine dök. tekkrar fırnla fırında
10 dk beklet servis ederkende klasik mantı işlemi işte..

afiyet olsun..

bence dişin gelişimle alakası yok bizimki erken doğdu zayıftı doktorun dediği gibi 6.ayda akranlarını yakaladı ve ilk dişini altı aylık çıkardı

ya evet çağanda 4 aylık çıkardı ama daha 8200 işte. aman dişi ile doğan bile oluyomuş ne yani onlar çokmu gelişmiş oluyo..

kızzzzzllaaaarrr hepinizi çok özledim..
elvinde bende 1 haftadır hastayız buraya girmek benim için hayal oldu azılarımız çok zor çıkıo mahvoldu yavrum..umarım herkes iiidir..hepinizi çok öpyrm

maşallah cağana sükranı sevıyor demek kı benımkı de babası ağzını aç dıyo açııııyor bunların anneye zorları

serpilcim o kadar tatlıydı kı elı bır daha ısırasım gelıyor ama kıyamam kı yavruma

ay tarif yazdım yaa kimse okumadı mı
okudum canım ellerın dert gormesın
hafta sonu deneyeğeım nasıl olmuş yazarım

günaydın hanımlar biz 7.30da uyandık sütümüzü içtik normalde tekrar uykuya devam eder ama çok çiş yapmış uyuyamadı altını açtım şimdi sallıyorum şimdi uyumassam tam kahvalti saati uykusu gelir kesin

ay bu arada ün sinir oldum yaaa eşimin bi akrabası geldi oğlunun düğünü için davetiye getirmiş cuma kına c.tesi düün yaaa üç gün kala davetiyemi getirilir c.tesi gündüz günüm var akşamada arkadaşlarla yemeğe gidicektik nası ayarlıcaz bakalım düğüne gtimezsem başlar kayınvalemler o kadın herşeyimize geiyo bilmemne......

günaydın kızlar hepinize merhaba
Serpilcim tarifler için sağol çok güzele benziyor denicem bende
Sevdacım merhaba canım ya canın çekmiştir şimdi bak üzüldüm hemen yazıyorum
3 yufka
6 orta boy patates
200 gr peynir
yarım paket margarın
2 yumurta
1 bardak yoğurt
istediğin kadar maydanoz

patatesleri haşlayıp rendeliyorsun geri kalan malzemelerle karıştırıp harç yapıyorsun sonra yufkanın birini yayıp üzerine bu harçtan sürüyorsun ama ilk kat olduğundan yırtılmasın diye az sür sonra 2. yufkayı yay harçtan sür sonra 3. yufkayı yayıp harçtan sürüp heosini birden rulo yapıp ortadan 2 ye bölüyorsun ve dolapta 1 gece acelen varsa 3-4 saat bekletiyorsun çıkınca ince ince kesip (ben 1 parmaktan biraz kalın kesiyorum) üzerine yumurta sürüp fırına veriyorsun
Ahucum hoşgeldin nasılsın özledik seni , inşallah bir an önce düzelirsiniz
İncicim biz 13. ayında su çiçeği aşısını yaptırdık bu aşı özel sağlık ocakları yapmıyor birde 14. ayda ve 20. ayda hepatit A yaptırıcaz bunlarda özel aşılar
Burcucum geçmiş olsun sanada gelinimede özledik sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…