2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canım benim yaaaa, senin işin hepimizden zor.Demek tazmanya canavarı...Çok güzel olmuş bu takma ad:))))
İnşallah allah gönlüne göre verir, minik oğlun uslu bir çocuk olur:))))Aslında metiş onuda azdırır ya da tepesine çıkar 1-2 yıl sonra uslu bir çocuk olursa:)))
Neyse sağlıklı olsunlarda gerisi bir şekilde düzelir filizcim.

Hayatım her çocuk gerçektende kendi kurallarıyla dünyaya geliyor.Anne baba sadece çocuğun sivri kurallarını belki biraz yumuşatabilir.Ama doğduklarından itibaren kendilerini bir fert olarak belli ediyorlar.Acaba bizde böyle miydik küçükken diye düşünmeden edemiyorum ama.

Egehanı ilk gören sakin , uslu bir çocuk olarak tanıyor.Ama birde yakından tanıyınca, 1 yaşında bir çocukta nasıl bu kadar sinir olabilir diyorlar. Çok yaramaz bir çocuk değil, ama sinirlendiğinde illaki ya karşısında sinirlendiği kişiye ya da kendine zarar vermeye çalışıyor.Kendi saçlarını çekiyor, hemde yüzümüze baka baka.Birde ıııh ııh diyor , bakın ben saçlarımı çekiyorum diye haber veriyor.

Aynı yaşta komşumun oğlu, annesi ona kızıyor diye, geçmiş kızın karşısına hıııı diyor parmağını kaldırıp.Birde ciyak ciyak bağırıyor.Niye tunca annesi kızmış.Tabii çocuğu annesinden koruyor ama arkasından çocuğun tişörtünün yakasından tutup çekmeye başladı, yapma dedik, inatla yapmaya devam ediyor.Tuncun annesi egehanın ellerini çektirdi.Sen nasıl yaparsın diye döndü kızın elini ısırmaya çalıştı, arkasından sinirini alamadı kazağından tutup hem çekiştiriyor hemde dıdıdıdıd diye bağırarak ağlıyor.
Daha 1 yaşında hem siniri var, hemde inadı:))))

selamlar kıslar ancak vakit bulabildim buraya
yeşimcim geçmiş olsun canım işallah öenmli bişey yoktur dualarımız seninle
acucum sizede geçmiş olsun
son sayfadan kopya çektimkıslar umarım herkesler iyidri
filiz sen daha yeni mi kaldırdın canım bibloları falan biz daha 11 aylıkken toplamak zorunda kalmıştık çağanda günde 4 posta dağıtıyor bir okadar ben topluyorum valla akşam yorgunluktan sızıp kalıyorum önceleri yatağa girince 1 saat uyyamazdım şimdi kafamı koyduğum yerde yatağa girmeme bile gerek yok uyuyorum buarada çağanın yeni huyu eşya saklamak özelliklede emziğini saklıyor bir gün üç saat emzik aradım evde kaloriferin arkasına sıkıştırmış onun dışında ne bulursa saklıyor örneğin bu sabah margarinin kapağını almış biz kahvaltı ederken gitmiş dolabına saklamış sabahta çoraplarını almış gelmiş mutfağa çekmeceleri açmış bakıyor bende ona bakıyorum saklamadan aldı çoraplarını gitti ben görücem ya başka yere saklamış galiba aramadım artık buarada çağanda ağlıyor özellikle ben mutfakta iş yaparken ona istediğini vermediğimde ama ağlamasını görmelisiniz numaradan vede gözler dört dönüyor acaba nerde ne var nereyi karıştırsam dye arada işede yarıyor tabi ketçap falan ona taşıtuyoz artık hoşuna gidiyor eline bez verip yer sildiriyorum sonrada alkışlıyorum buarada herseyden anlıyor ama hala konuşma yok bizdede ha bide kızdığımı anlayınca koşup gelip sevimlilik yapıyorki hafif bir gülümsesem hemen devam edecek ay ne çok yazdım bende neyse bir kahve alıp gelim :))

yeşim korkma anestezi konusunda. dedilkelri gibi iyi bi hst. nede yaptır. madem şüphe düştü emin olmak lazım.

accu sizede çok geçmiş olsun. maşallah bebişine dım bile atmöaya başlamış. çok azimli bi insan olacak bence. benim çağan daha 10-15 gündür yürüyo. demekki seninki çok azimli. tekrar maşallah.

inci yazını okurken gözümün önüne benim çağan geldi. çok tatlı... senin çağan..

O öpücükleri yok mu_?Her şeyi bitiriyor:))))
Gece uykusunun arasında kendini oradan oraya atarken kafası benim yanıma gelirse, önce bir öpücük atıyor ağzını bir karış açarak arkasından uyuyor:))Çok tatlı oluyorlar öyle durumlarda.

slmlar kızlar bi haftadır giremedim annem bendeydi bi günlüğüne geldi ama ben bırakmadım dün akşamda defneyi onlarla yolladım eşim abisi ablası falan hep beraber sinemaya gittik sonrada ortaköyde takıldık biraz değişiklik oldu çene kemiğim için başka hastaneye gittin orda sigorta karşılıyo split yapılcak bakalım bide çürük var ama şimdi müdahale edemiyolar çeneyi zorlıycağı için önce çeneyi düzelticekler,
eee sizlerde ne var ne yok sizinkileri okuyunca çokşükür diorum defne genelde uslu bi bebek arada tutuyo inadı ama genelde çabuk kanıyo hemen oyalanıyo yani bişeyi tutturuyo ben olmaz aaa burda ne vramış diyince hemen bırakıyo süsleri sehpaları kaldırmadım sadece yutulabilcek olanalrı diğerlerinede alıştı gittiğim yerde hiç ellemiyo en falza bi iki uzanıyo ben olmaz şöle böle diyince bırakıyo bide mutfak dolaplarında pek engelleyemiyorum en sonunda tehlikelileri bağladım bi tane bıraktım plastikler var arada ona gidiyo

inci meral ohhhh bea yanlız degilmişim....
nazo masallah defne ye .....erkekler böyle galiba gecen arkadasım diye ayyyy cocuk büyüttüm ama evdeki hiçbirseyin yerini degiştirmedim diye anlamıyo ki bebeler nasıl oluyo yaaaa
inci bende 11 aylıkken kaldırdım herseyi ama herseyi....

kızlar iyi akşamlar geçmişi okuyamadım umarım hepiniz iyisinizdir benimde misafirim var kayınvalidemler geldi Ankaradan pazartesi görüşürüz artık öpüyorum hepinizi

iyi geceler
Fırsat buldukça okuyorum ancak yazamıyorum bizim kız saldırıyo bilgisayara
Hasta olan bebişlere geçmiş olsun
Ece de artık biz ne dersek tekrar ediyo
Son günlerde lazımlığa alıştırdım bi kaç kez kakasını lazımlıkta yaptı bu akşam çiş dedi hemen götürdüm ve yaptı inş yaza kadar tamamen öğrenmiş olur
Bizden bukadar tüm bebişleri öptük

Son düzenleme:
filiz bizde varız yalnız değilsin bende bir yere gitmiyorum çünkü çok strese giriyorum..masamı barımı kaldırdım başka odaya ne kadar süs eşyam varsa hepsini sakladım odanın kapısınıda kilitledim çünkü kapıyıda açıyor...odayı evin deposu niyetine kullanıyoruz artık..

arkadaşın kızı var 10 aylık..cep telefonunu alıyor eymende hemen cıs deyip elinden alıyor...ağlayınca hımmm deyip parmağını sallıyor..biz eymene ne yaparsak kıza uyguluyor...ama en iyi kankisi tabi arada pataklıyor ağlayıncada sarılıyor bu defa ikiside yere yuvarlanıveriyorkaydirigubbakcemile3

meral abla eymenin korkusu genetik sanırım:)) eşim 10 yaşındayken bile gök gürültüsünden korkarmış kayınvalidem öyle söylüyor..

bugunde ben sabahın köründe kalktım iyi mikafamçokkarıştıyemeklerimi yaptım evi temizledim hiç işim kalmadı şimdi de kahvaltıya gecicem babasıyla metiş kalkınca yapar artıkalsanaalsanasmile
ayyyyyyyyyyy günaydın demedimsempatiksalakcinni
fazilet yanlız olmadıgımı bilmek cok güzelsempatiksalakcinni
emeeeeeeeeeel kolay gelsin neyse az kalcaklar galiba
sempatiksalakcinni
hatice aman masallah inş. yaza kadar alısır da rahat edersin metişin çişini söylemesi için 100 fırın ekmek yemesi azım ama bende ögrensin istiyorum malum yaza iki tane bezli bebem olcaksempatiksalakcinni

sempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni bu ikonu cok sevdimkaydirigubbakcemile3

merhaba:))
oooo heracım gelmiş:))
bizden de maşallah defneye:)
ece'ye de ..ben koydum 2 lazımlık tuvalete,nil 2 ayağıyla içine gircem die uğraşıo sadecekaydirigubbakcemile3
valla ben teeee geçen yaz kaldırdım herbişilerimi taam mıkaydirigubbakcemile
ayy meral egehan uykusunda da öpüo seni ha..işte gel de yeme opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bugün hava güsel nil yarım saat uyudu uyandı,o kadar öksürdü ki uyandıdışarı çıkalım biz de bi çorba içerse işallah..
akşama da 1 saat bi yere gideceğiz ,orda da nil den 1 yaş büyük ılgaz var,bakalım nası olcak ,ilk sefer nil ılgazı pıstırmıştıalsanaalsanasmile
neys opuyorumnanaktan

mrb kizlar, iyi pazarlar
pediatri portalindaki endokrin dr.una sorular sordum, ay icime su serpti. 3 yasina kadr olabilen birseymis. Takip edilmesi gerekiyormus. Ameliyat kesinlikle dusunulmemeliymis.
MR icin anestezinin yan etkii yokmus. Icim cok rahat suanda tabi takip ettirecegim, Birkac endokrin dr nun ismini aldim , sitedeki dr hemen yaptirin takip acisinan derse Turkiyeye doncem hemen ama 1 ay sonrada olur derse esimle dondugumuzde yaptracagim, bizim kizin hastaligi prametur telars diye bir hastalikmis. ama korkulacak birsey yokmus, Allah ima sukur. Baya moralim duzeldi yani :)) zemuszemus
Deryacim sagolasin, 41 kere masallah Ezgiyede, bizimki 2 gundur baba diyor
baska numara yok birde farkinda olmadan ayakta duruyor ama yurumedi.
Aycacim sagol canim, sordum dr rahatladi icim. gidince kapsamli bri tahlil yaptiracagiz bilmiyroum hangi hastane iyidir. onu arastiricagim.
Evet Duygucum burundan yapiliyormus, beyinde hipofiz denen biryer varmis orda adom mi ne olusuyormus. yani hormonnun fazla salgilanmasinin sebeplerden biri oluyormus. ins yoktur. Ama olsa bile hazirlikliyiz, bende guvenemiyorum canim devlet hast.filan
Serpilcim evet yaptiracagim, olsa bile bilelim. Ama dr beni rahatlatti ya 3 yasiya kadar normal ama takip gerekir dedi.

Bu arada bizimkide herseye saldiriyor heryer heryerde ev darmadaganik ama sukredelim kizlar , bu saglikli olduklarinin isareti. suan salonuma bakiyorum alakali alakasiz hersey yerlerde yine kalkip toplayacagim, defne hanim uyudu.
Meralcim cok sinirliyse bir pedagogla gorus derim, belki cocuk icin normaldir
kendini kanitlamaya calisiyor , bende burdayim diyordur ama sen nasil davranmalisin bu durumda , nasil yaklasmalisin bunlarin cvplarini almak icin danisabilrisin. destan gibi yazdim yine sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni

kizlar ya birde ben siteyi incik cincik ederken bir konuyla karsilastim.
Durumlari cok kotu olan ucuz bebeklerin ailesini icin bir arkadsimiz konu acmis.
Bebekler 6 aylik biri kiz digerleri erkek , saglik sorunlarida varmis. Aileninde durumlari
iyi degilmis. Sizin kuculen vermek istediginiz kiyafetler filan varsa onlara gondermeyi dusu
nurmusunuz? Postahaneyle cok ucuza yollanabilir. ben suan degil ama 1 ay sonra
yollayacagim. Eger yollamak isteyenler varsa ben adresi alip ozelden atarim. Bebklerin
fotograflarinida gordum icim cok kotu oldu kizlar ya, cok uzuldum valla. mama bile zor
aliyorlarmis yazik . Allah yardimcilari olsun ins. konuda yardim meleklerinde belki bakmak isteyen olur.
http://www.kadinlarkulubu.com/yardim-melekleri/348259-ucuz-bebeklere-yardim.html

sitedeki ilk soruma cevabı veren hera olmuştu. bende acaba nerelerde diyodum kendini gösterip kaçmış. ama sorun yok demek ki sevindim.

yeşim senin içinde sevindim.

ay kimdi çişini söyleyip herşeyi tekrar eden kusura bakma kim olduğunu unuttum çok yorgunum ama maşallah bıdığa.

dün akşam evimize geldik. herşey iyiyken çağan ishal ardından ateş ardından kusma derken sabahaı ettik. şimdi rahat gibi. ama ne su içiyo ne süt. aç aç duruyo. önüne mama kavanozu koydum kaçtı sonra ben mutfağa gittim kaşıkla kavanozu almış babasına veriyo kaldır bunları diye. çocuğun görmeye bile tahammülü yok.
meyse ben kaçtım..

ii akşamlar:)
ah rahatlamanıza çok sevindim canım,takipte yarar var,hem 3 yaşına kadar normalmiş..boşuna gerdiler koreliler bizi:)
geçmiş olsun çağana diş mi gelio acaba ,nil öle olunca azılar gelmişti ama ben de diş bööle yapar mı demiştim?
biz de 1 saat önce geldik ama anca uyudu nil,çok tıkalı burnu uyurken uyanıo devamlı,hem nefes alamıo ardından da öksürüo iileş güsel kızım
opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…