2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese iyi akşamlar, kızım 14 aylık oldu ama hala yürümüyor, var mı benim bebeğim gibi hala yürüyemeyen??

bir de benim kıza süt içiremiyoorum ne yapmalıyım?

ve son olarak bu hafta kızım istediği bişey olmayınca başını yerlere vurmaya başladı ben bağırana kadar vuruyor,ne yapmalıyım, sizde böyle ya da benzer şeyler yaıyor musunuz?

mrh canım başını yere vurma benim oglumda da var bir ara çok sık yapıyordu sinirlenince yada en ufak birşeyde kafasını yere vurmaya başlamıştı şimdide yapıyor ama eskisi ğibi çok değil sinirlenince çok nadir ilgisini başka yöne çevir zamanla unutuyor

iyi akşamlar aralık bebeği var tanıdık hala yürümüyormuş ama aileden diyorlarmış onlarda geç yürümüşlereyvahedigeldismile benimkine sütü uyku arasında veriyorum yada kalkınca istiyor hatta çıldırıyor yemeklerden iyice çektiyemek yedirmek ölüm oluyor yemeğincesempatiksalakcinnisempatiksalakcinniherzaman değil ama kızım kendini yerlere atıyor istedigi olsun diye her şeylerini oşekilde yaptırmak istiyorlar alıştırma zararı sana olurolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

of bugun yanıma yatırdım alıssın dıye yok olmuyor kalkıp oturuyo yurumek ıstıyor yatagınada koysam kalkıp ıcınde dolasıyo yatagının bıraksam delı gıbı aglıyacak nasıl alısacak bılmıyorum buyunce alısır dıyorlar ama ben artık sallamak ıstemıyorum acıkcası:1no2::1no2::1no2:

geçmişi okuyamıycam baya kaynatmışsınız.
dün geceyi hastanede geçirdik. çağan iyice kötüleşti. akşam aldık gittik. kan alındı serum takıldı. dr. iyiki sabahı beklememişsiniz dedi. iyice susuz kalmış. idrar bile yapmıyodu. hep kaka. o da su gibi yapış yapış. dün gün boyunca olduğu yere yattı. 5 dk uyanık kalıyo yine uyuyo. mızıldanmayı bile yapamıyodu düşünün yani. ki antibiyotik başlanmıştı buna rağmen kesmedi. susuz kaldığından damar yolu çok zor açıldı. 3.denemede ancak açıldı ki enn tecrübeli hemşire arkadaşı yanımızda götürdük. çağan kıyameti kopardı tabi. serum takıldıktan sonra o kulunu yle bi koruyuşu vardı ki görmeliydiniz. biri seruma dokunmaya kalksa hııı diyip kolunu saklıyodu. gece boyu kolunu havada tuttu. sabah biraz daha iyiydi. ikinci serum takıldı. akşamda evimize geldik. komşuma indik abisiyle oynadı neşesi biraz yerine geldi. allahım dedmi kendi kendime çocuğumun ağlaması bile sağlık demekmiş. yavrum öyle halsızdiki canı yanıyo ağlayamıyo bile. gözümün içine baka baka eridi 5 günde. ölcek zannettim yaa. komşum bile bugün itiraf ediyo bende çok korktum diye.
annemin bendeb önce bi kızı olmuş. 6 aylıkken ishal olmuş ve imkansızlıklar yüzünden dr.a gdememişler bi gece yarısı annemin gözüne baka baka ölmüş gitmiş. çağan doğduğundan beri annemin kaderini yaşamaktan koruyorum geceleri gözünü açıp beni seyrediyo hık bile diyemiyo dedim gitcek herhalde. offf allahıma bin şükür bugün ağladığında mızıldadığında dünyanın en mutlu insanı oldum. yaşam belirtisi veriyo diye. ağlamasına bile bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. allahım acılarını göstermesin.
çok yazdım ama çok doldum beni bi siz anlarsınız. şimdi uyuyo meleğim. allahıma bin şükür inşallah tamaen geçicek. rota ya da amip dediler. ama burda labaratuvarlar çok yetersiz klinik seyrine göre tanı koydular. aman kızlar rotaya dikkat edin. salgın ve çok bulaşıcı. siz rotalı birine dokunsanız bile çocuğunuza geçebilirmiş. ishallilere dikkat edin nolur. hepsi bu kadar ciddi geçirmeyebilir ama dikkatri elden bırakmamk lzım.neyse öptüm hepiizi. allah hasta bebişler şifa versin ana babalarına da dayanma gücü..

çok geçmiş olsun serpil...okurken gözlerim doldu yazık cnım benim ya...ufacık bedenleri herşeye katlanıyor...neyse şimdi iyileşmiş çok sevindim..allah tüm meleklerimizi korusun..

yazdıklarım çıkmamış
Geçmiş olsun serpil,acil şifalar diliyorum,içim acıdı okurken..önceki gün hasta olduğunu yazdığında acaba serummu taktırsanız su kaybediyo dicektim,çıkmıştın
Rabbim evlatlarımızı korusun,acılarını göstermesin inş. çok zor

bu defada iki kere çıkmış
Benguzar bende yatağında uyuyacağına hiç inanmıyordum ama oldu.bugün hiç ağlamadı.artık her söylediğimizi anlıyorlar.ben yataağına yatırınca odadan çıkmıyorum yatağının yanında koltuğum var uykuya dalana kadar yanında oturuyorum.çok fazla ağlamasına müsade etmeden birz kucağıma alıp sakinleştirip yeniden yatırıyorum.çok bunalırsa 5 dk yatakta oynuyo sonra tekrar yatırıyorum,o pes edene kadar..çok uzun yazdım ama bende hiç unanmıyordum ama oldu.
İyi geceler herkese

Son düzenleme:
iyi geceler
serpil içim cız etti minik çağanın yaşadıklarını okurken çokk geçmiş olsun
Allahım ne büyüksün ,herşeyin en iyisini sen bilirsin yavrularımızın acısını yaşatma bizlere
şimdi iyi olamasına da çok sevindim :)

Gunaydin Hanimlar
mrh kızlar benim bebiş ocak 15 dogumlu ve hiç bir kelime konuşmuyor anne baba yada dede :1no2:sizinkiler nasıl peki bu kelimeler için erken mi sizce
benimkide sadece baba diyor, Babasi da ne konusacak cocuk soyluyor iste diyor :hulya: ikide bir baba dedirtiyor lmaz: bir kere anne demedi :umursamaz:
nasil yaptin corbayi tarif edermisin. burda kereviz yok ne hikmetse ama sapini buldum
onla deneyebilirim.
aynen mendili agzina sokuyor akannehir ve sokulmamasi gereken ne varsa sempatiksalakcinni kolayi anlamiyor daha Allahtan.
emel sen şimdi aşkı memnuyu izlersin
Bende bugun izlicem esimi bekliyorum aksam beraber izleyince daha zevkli oluyor kaydirigubbakcemile2
canim aynen normal sut kesinlikle icmiyor, icine pekmez kattim, balkabagi kattim yok
icmiyor. bende muhallebi yapiyorum napayim. ordan alsin vitamini diye.

birde kafa vurma olayini eltimin kizi yaparmis "ben yastik koyuyordum, yastigi cekip oyle
vuruyordu" diyor. pediatri portali diye bir site var, orada Dr Emin bey e bu konuyu sorabilirsin.
nasil davranman gerektigini, cunku bilmeden olumsuz pekistirme yapabilirsin buda davranisin
uzamasina sebep olur canim.

Serpilcim o kadar uzuldum ki. Iyiki gitmissiniz hastaneye
Ins kisa surede toplar. Aklina kotu seyler getirme. Allah uzun mutlu omur versin hepsine
rota asisi yaptirmadiniz mi siz neden bulasmis? Cok gecmis oldun tekrar

sallama diyecem ama bazen bende sallamak zounda kaliyorum.
Ama normalde yatiriyrum besigine , ilk baslar deli gibi aglardi 5 dk bir yanina gider
sakinlestirmeye calisirdim.
Birde iyice oynat yorulsun yani uykusu cok olsun. Ben sonra 10 dk ya sonra da 15 dk cikardim
simdi yatiriyorum odadan cikinca 2 dk bagiriyor sonra kendi kendine konusarak
uyuyor
simdide kahvaltisini guc bela yedirdim. baktim uykusu var gec yatmisti dun. yatirdim. konusuyor kendi kendine hala uyumadi. bekliyorum iste

günaydın kızlar

serpil çok geçmş olsun canım okurken çok üzüldüm eskiden analarımız neler çekmiş değilmi imkansızlık yokluk evlat acısı gibi hiç bir şey yok bu dünyada Allah kimseye yaşatmasın tüm bebeklermize sağlık versin inşallah

günaydın
serpil çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın ve bi daha yaşatmasın sen geçen anlatınca aklımdan rota geçti ama ben aşı olmuştur die ihtimal vermedim aklınada kötü şeyler getirme iyi düşün iyi olsun

evet bir daha tecrübeyle sabitledim dün bizimki akşamüstü uykusunu uyumadı doal olarak akşam 9da uyudu sabah 7de sütünüiçip 8de kalktı tekrar salladım ama uyumadı böle erken kalkması iyi olmuyo çünkü bu sefer 1oda kahvaltı saatinde uyumak istiyo ve uykusu varsa gözü ne yemek ne oyun görmüyo bide gün içinde kısa kısa sık sık uyumak istiyo bana çok zor oluyo demek neymiş defnoşu akşam 9.30 10dan önce uyutmıycakmışım :)))
bu arada bizimki bana can yapıyo ve oda eliyle sırtıma vuruyo :)))

benim kuzenimin kızı 15 aylık yürüdü eğer basmasında sıralamasında problem yoksa 18 aylıkta yürür

Son düzenleme:
Günaydın ,
Serpilcim çok geçmiş olsun, Rabbim bir daha yaşatmasın böyle hastalıklar yavruya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…