2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
inş cnm.. bu sıralar iştahı pek yok diş çıkarıyor, ben yinede yapayım. Hem biz yeriz, hemde kızım:)

kızlar bende yarın kızıma stüdyo fotoğraf çektirmek istiyorum aslında bi yaşında istiyodum ama o zaman tam serbest yürüyemediği için vazgeçtim bide aile fotosu istiyorum ama ne giyceğimi bilmiyorum bugün kuaföre gidimde kaş maş halledim

Amin canim o hallerini sabirsizlikla bekliyorum. kerevizi mercimege koyuyordum ama
brokoli koymadim hic. pek arasida yok brokoliyke.
sade brokoli corbasinida beceremedim bu aralar. krema bulamadim burda. sut koysammi acaba ??
Selaaam..

Ispanak dedidiniz akşama ıspanak yemeği yapmaya karar verdim:)
afiyet olsun, cesit oluyor arada bab kiz sevmeselerde yiyorlar mecburen :)

dogru canim , gelisimi hep farkli oluyor. ama burda bir benle cocuk disari ciksakta kiminle
etkilesim icinde olucakta dili gelisecek?? yuvayda goturmuyorum agliyor dayanamadim
almaya gidiyorum hickirarak agliyr beni niye biraktin diye.
babasida vicdan yapti ufak o diyor anlamaz arkadastan terkedilmis hissedermis, korkarmis
kanima girdi yani goturmuyorum zaten az kaldi Turkiye ye donmeye
cok ozledim kizlar ya , soyle gozumun gordugu heryerde turkce olsa, senağlama yanimdan gectigim insanlar turkce konussa, marketlerde bir krema bulacam diye surun surun surunmesem....
ahhh ahh cok ozledim ulkemi moralim bozuldu yine yaa senağlama senağlama

bozma moralini yeşimcim yaaa bizimkide tek sayılır akranları var arkadaşlarımın ama herkes çalışıyo fırsat olmuyoki görüşmeye bizde hep başbaşayız evde arada aşağıya babaneye yengelere iniyoz h.snlarıda ananedeyiz öle idare ediyoz
canım ben kremasını kendim yapıyorum yani beşamel sos gibi 1 kaşık unu kavuruyorum bi bardak sütle pişiriyorum kalınlığına bağlı süt ilave edebilirsin çorbaya aktarıyorum birazda öle kaynatıyorum misss benimki bunu çok seviyo brokoli karnıbahar hep böle yapıyorum bayılıyo

selam kızlar

sennur ben evde ayakkabı gydrmiyorum çorapla bazende çorapsız dolaşıyor sadece dışarıda ayakkabı giyiyoruz oda ilk adım değil tabanı esnek çok ince olmayan spor ayakkabı çok rahat ediyor onunla

bende ıspanak yapıcam akşama özendim :)))

bizimkde brokoliyi sevmedi , yeşim bende senn gbi ben yedim çok güzel olmuş dyorum eşim çok kızıyor bana senin sevdiğini çocuk sevmek zorundamı diye :))

ay benimde hevesim var o ise, Defne ye cektirdik burda ama surekli agladi
bir iki fotosu guzel ama digerleri hep aglak . uykusunu almis olmasi cok onemli
burnundan gelebilir, bizim hic ailecek yok nasipse ist. da dusunuyorum ama cok ozel
olsun istiyorum ya. dugun fotolarimda igrenc cikmistim makyajim berbatti.
onlari kaldirip yeni cektirdiklerimi koymak istiyorum.

sen yaşamışsın ben okurken ağladım allah acil şifalar versin :sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif:

Ay cok guldum, babalardan inciler diyorum ben bu laflara
bizimkide der bunu hatta birde Defnenin yemek saatine denk geldiginde
sabahken mesela ben vermeye calisiyorum oda yemeyince " belki ac degil niye israr ediyorsun?" diyor . :1shok: gece diyorum sen mi besledin hayirdir?? sabahin koru ac olamama gibi bir ihtimalmi var ?
hayırlı cumalar hanımlar nasılsınız bebişler nasıl benimki üşütmüş biraz

gecmis olsun canim ya, hasta bebislere acil sifalar diliyorum.

Defnede kasla goz arasinda cekmeceyi karistiriken kut diye dustu . Anacim heryerdeler
cekmece acmayi ogrendi birsye koyamiyoruz korkudan.

ben taktırdım birini hiç hissetmedi birini takıldığı için ağladı kaydirigubbakcemile2

kizlar ya konulari geziyordum bir yazi gordum cok hosuma gitti. Erkek bebeklere niye mavi patik diye?
paylasmak istedim.
Erkekler ağlamaz.''
''Erkekler korkmaz.''
''Erkekler kadın gibi gülmez.''
Siz hiç kapı komsusuna sabah kahvesine gidip karısinı çekiştiren erkek
gördünüz mü?
Fare görünce bağıran?
''Bu ara sinirlerim zayıf'' deyip habire ağlayan?
Oysa onlar da kadınlarla aynı duygulara sahip olarak geliyorlar
dünyaya.
Lakin daha ilk gün ayaklarına mavi patik giydirmek suretiyle ''Ağir ol
bakalım!'' diyoruz.

''Ne alákası var mavi patikle?'' demeyin. Mavi soğuk ve ciddi bir
renktir.
Kime isterseniz sorun. Ve katiyen tesadüf değildir o patiklerin rengi.
Düşünülmüş, taşınılmış, seçilmiştir.
Ayağa giydirildiği anda kulağa şunlar fısıldanmış demektir: Sen
erkeksin.
Erkek olmanin gerekleri vardir. Ömrünün sonuna kadar bunlari yerine
getirmekle yükümlüsün.

Misal,
Ásık oldun.
Sakın belli etme. Bırak karşındaki yansın tutuşsun. Sen ağır ol. Molla
desinler yeter ki ásık demesinler.
Misal,
Sevgilinden ayrıldın.
Sakın ağlayıp sızlama. Yine bırak karşındaki yıkılıp sürünsün.
Gözyaşı dediğin kadın kısmına yakışır.
Zaten senin gözyaşı bezlerin mavi patik operasyonuyla alınmış
bulunuyor.
Misal,
Eve hırsız girdi.
Tıkırtı duydunuz ya da hırsızla burun buruna
geldiniz.
Kim boğuşacak adamla? Bak bakalım karının ayaklarına! Ne renk
patikleri?
Pembe.
Ya hırsızınkiyle seninki? Mavi.

Kural,
Mavililer boğuşacak.
Pembeliler bağıracak.
Herkes görevini bilsin. Ta doğumhanede yapıldı bu iş bölümü.

Misal,
Eşinle kavga ettin.
Ne yapacaksın? Hiç. İşine gidip hiçbir şey olmamış gibi çalışacaksın.
''Ay İsmail çok sinirim bozuk, benimki sabah sabah anneme laf etti''
diyemezsin.
Misal,
Evde aniden bir böcek türedi.
Kim gidecek üstüne? Tabii ki sen. Zira karının gitmesi hiçbir işe
yaramaz.
Böcek renk körü mü? Maviyle pembeyi ayıramaz mı?
Ve sorarım sana, hangi böcek pembeden korkar?
Ama maviden..!!!.

Diyeceğim, Mavi patikli olmak zor zanaat.

canim ya sagol tarif icin bugn aldim brokoli yarin yapcam corbasini
sogan filan kavuruyormusun icine yoksa sade suyla brokoli haslyip kremasinimi dokuyorsun.
anca böle ekliyom direk ekranda gözükmesi için nasıl oluyodu biliyodum ama unuttum

bende yapamiyom onu becerirsem soylicem :)

tşk. ederim kızlar. çağan çok şükür epeyce iyileşti. bugün hava iyiydi bahçeye çıkardım. çocukların peşinden ada ada deyip koşturdu.üstündeki montu taşıyamıyo habire düştü. eve gelirkende sokaktan taş çalmış onu getirmiş. sıkıca da tutmuş evde görünce çok güldüm. dün akşamda komşuma gitmiştik bizimkinin gzü gönlü açılsın diye. ercan amcasının elinde tesbih vardı adamın kucağına gitti seviştiler biraz bizimki indi bi baktım kaşla göz arası adamın eliinden tesbihi aşırmış adam farkında bile değil. bizimkinde aşırma huyu var. geçende de babası mutfakta yemek koyuyordu bizimki arkasını dönmüş adamın cebinden cüzdanını aşırmaya çalışıyo küçücük ya elleri hissedilmiyoda çok gülüyorum bu hallerine..

nazo kızın çok güzel maşallah allah bağışlasın.
yeşim yazı çok hoşuma gitti saol paylaştığın için. valla doğru demişler. ta doğumhanede başlıyo dimi. ben cinsiyetini öğrenmeden istanbula gitmiştim. alışverişe. dedim kız olursa mavi giydiririm ama erkek olursa pembe giydirem diye hep öyle almıştım herşeyi. sonra bi baktım ki hep erkek alışvrişi yapmışım..
okuduklarımız çoğunu unuttum..
hepinizi öptüm..

bu arada duygu kızının kaydırak macferası erken başlamış. maşallah diyelim. eminim çok tatlıdır. egoşta merdiven mi tırmaınırmış ay ne zaman büyüdü bunlar yaa..
acaba askere gitti evleniyo ünvst yi kazandı diyede yazacakmıyız böyle o zamanda görüşüyo olurmuyuz ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…