benimki ayakkabıyla daha rahat yürüyodu evde spor ayakkabı giydiriyodum gittim ilk adım almaya adam tek başına rahat yürümeden vermiyoruz dedi dedim ama ayakkabıyla rahat çocuk o zaman bilekli patik dedi bende gittim polaristen aldım ayakkabı hızlandırdı yürümesini çorapla kayıyı falan korkuyodu ama ayakkabılar çok iyi annemler çok dedi eskiden yatana kadargiydirirlermiş dedim anne şimdi önermiyolar ama haklı çıktı
Ben çözümü kendimize ne yaparsam ona da onu vermekte buldum güzelim.Zaten hazır çorba, hazır konserve şeyler falan bizim eve girmiyor.O yüzden kendimize yaptıklarımızdan rahat rahat veriyorum onada.benimkimi cins hepsimi böle ona yaptığım mis gibi ıspanaklı kerevizli çorbayı içmedi bizim hazır çorbaya sardı yalana yalana içti dahada istedi tepinip kendini yerlere attı zaten besleyiciler için yapmaz ancak onun yemiyceği ne varsa ona tepinir
Islak mendilleri emmekte ne bulurlar bilmiyorum, paketleri nereye saklayacağımızı bilemiyoruz bizde.Bulduğunda tek tek çıkartıp, dolapları, masaları, yerleri siliyor, aralarda da ağzına sokup suyunu emiyor.Çok temiz çocuuum:))))ayyy nazo bunların hepsi böyle:)) eymenin yanında kola içemiyoruz görsün hemen ağzını açarak geliyor benim iştahsız kertenkelem:) birde ıslak mendili bulsun ağzına sokup suyunu emiyor..nasıl bir damak tadı var anlamıyorum vallahisempatiksalakcinni
Kafasını yere vurması, duvara vurması bu aylarda normalmiş bazı bebeklerde hayatım.Ama onu farklı şeylerle oyalayarak dikkatini dağıt.Bir sür sonra azaltır.Ama sakın o hareketin üzerine çok gitme bu sefer istediğini yaptırmak için daha fazla yapmaya başlar.herkese iyi akşamlar, kızım 14 aylık oldu ama hala yürümüyor, var mı benim bebeğim gibi hala yürüyemeyen??
bir de benim kıza süt içiremiyoorum ne yapmalıyım?
ve son olarak bu hafta kızım istediği bişey olmayınca başını yerlere vurmaya başladı ben bağırana kadar vuruyor,ne yapmalıyım, sizde böyle ya da benzer şeyler yaıyor musunuz?
Geçmiş olsun serpilcim.Çok üzüldüm yaaa, allah kimseye göstermesin evlat acısını.Sende kafanda kötü düşünceler besleme canım, 40 gün ne söylersen o olurmuş hesabı, insanın korktuğu şeyler başına geldiğine inanıyorum ben.Sağlıklı bir oğlunun olduğuna inan, bu hastalıkları atlatacaklar bi,r şekilde diye düşün.geçmişi okuyamıycam baya kaynatmışsınız.
dün geceyi hastanede geçirdik. çağan iyice kötüleşti. akşam aldık gittik. kan alındı serum takıldı. dr. iyiki sabahı beklememişsiniz dedi. iyice susuz kalmış. idrar bile yapmıyodu. hep kaka. o da su gibi yapış yapış. dün gün boyunca olduğu yere yattı. 5 dk uyanık kalıyo yine uyuyo. mızıldanmayı bile yapamıyodu düşünün yani. ki antibiyotik başlanmıştı buna rağmen kesmedi. susuz kaldığından damar yolu çok zor açıldı. 3.denemede ancak açıldı ki enn tecrübeli hemşire arkadaşı yanımızda götürdük. çağan kıyameti kopardı tabi. serum takıldıktan sonra o kulunu yle bi koruyuşu vardı ki görmeliydiniz. biri seruma dokunmaya kalksa hııı diyip kolunu saklıyodu. gece boyu kolunu havada tuttu. sabah biraz daha iyiydi. ikinci serum takıldı. akşamda evimize geldik. komşuma indik abisiyle oynadı neşesi biraz yerine geldi. allahım dedmi kendi kendime çocuğumun ağlaması bile sağlık demekmiş. yavrum öyle halsızdiki canı yanıyo ağlayamıyo bile. gözümün içine baka baka eridi 5 günde. ölcek zannettim yaa. komşum bile bugün itiraf ediyo bende çok korktum diye.
annemin bendeb önce bi kızı olmuş. 6 aylıkken ishal olmuş ve imkansızlıklar yüzünden dr.a gdememişler bi gece yarısı annemin gözüne baka baka ölmüş gitmiş. çağan doğduğundan beri annemin kaderini yaşamaktan koruyorum geceleri gözünü açıp beni seyrediyo hık bile diyemiyo dedim gitcek herhalde. offf allahıma bin şükür bugün ağladığında mızıldadığında dünyanın en mutlu insanı oldum. yaşam belirtisi veriyo diye. ağlamasına bile bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi. allahım acılarını göstermesin.
çok yazdım ama çok doldum beni bi siz anlarsınız. şimdi uyuyo meleğim. allahıma bin şükür inşallah tamaen geçicek. rota ya da amip dediler. ama burda labaratuvarlar çok yetersiz klinik seyrine göre tanı koydular. aman kızlar rotaya dikkat edin. salgın ve çok bulaşıcı. siz rotalı birine dokunsanız bile çocuğunuza geçebilirmiş. ishallilere dikkat edin nolur. hepsi bu kadar ciddi geçirmeyebilir ama dikkatri elden bırakmamk lzım.neyse öptüm hepiizi. allah hasta bebişler şifa versin ana babalarına da dayanma gücü..
Maşallah defneye,
bizimkide artık çok rahat yürüryo benden ilk adım alıyım artık idorum ay ama çok pahalıydı ya kifidiste beğendim 150 dediler
Bu ilk adım ayakkabıları biraz yüksek oluyo biliyosun yani daha çok kışlık gibi..bizim aldığımız öyle yani...o yüzden havalar iyice ısınana kadar giysinde zaten sonra sandalet gibi bi ayakkabı alınır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?