2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
serplcım gecmıs olsun gecen ay benım kızda 3 gun hastanede yattı cok kotu ıshal olmustu bır gunde 17 kez ıshale cıktı cocuk bıde baktımkı 3 dıs bırden atmıs sımdı ıyı allaha sukur allah yardımcın olsun ogluna sıfa versın

Herkese günaydınnnn....hasta bebişlere geçmişolsun...
Ben bişey sorucam arkadaşlar.....
Yürümeye başladığınızdan beri çıplak ayaklamı yani sadece çorabıylamı yürütüyosunuz evde yoksa ilk adım ayakkabılarından giydiriyomusnuz....

benimki ayakkabıyla daha rahat yürüyodu evde spor ayakkabı giydiriyodum gittim ilk adım almaya adam tek başına rahat yürümeden vermiyoruz dedi dedim ama ayakkabıyla rahat çocuk o zaman bilekli patik dedi bende gittim polaristen aldım ayakkabı hızlandırdı yürümesini çorapla kayıyı falan korkuyodu ama ayakkabılar çok iyi annemler çok dedi eskiden yatana kadargiydirirlermiş dedim anne şimdi önermiyolar ama haklı çıktı

günaydın arkadaşlar,

serpil çok çok gecmiş olsun, inş en yakın zmanda düzelir.

sennur ben miraya evde sadece corap giydiriyorum ayakkabı falan sadece dışarıya çıkınca giydiriyorum, evde rahat rahat dolaşıyor.

mirayda bikaç kelime öğrendi , baba, ablamın oğlu var 5 yaşında ona cevcev (cevdet), ablama tete, abimin kızınada aba diyor :)) bi anna dedirtemedim ona yanıyorum. :))) zamnla hepsini öğrenicekler bizler biraz aceleci davranıyoruz galiba.

accu canım çok çok gecmiş olsun allah şifa versin.

kimi bebekler gec yürürmüş bunları kendinize dert etmeyin bence tabiki takipcileri olucağız ama acelecid eolmamak lasım.

bazı arkadaşlar bilirler çok alatmışımdır abimin oğlu var 6 7 aylıkken pankresı çalışmıyıor dediler insülün kullanmaya başladık. bacak kasları çok zayıf diyip özürlü raporu verdiler bu cocuk yürümes dediler ellerini ayakalrını kullanmayı hiç bilmiyordu, daha sonra fizik tedaviye başladık 1- 2 sene gitti , evimiz çok kalabalık herzaman ilgilenen biri oldu başda annem çok azimli ve sabırlı bi şekilde torununa destek oldu, mahllemiz çok kalabalık dışarı çıkarttığımızda herkes yanına koşup ilgileniyordu anlıycanız cocukalrı kalabalık eylenceli yerlerde bulunması azimlerini dahada arttırıyor, şuan 5 yaşında ve top oynuyor kimse inanmıyor çünkğ herkes yürümez diyordu.

neyse yaz geliyor bu sene bol bol eylenceler parklar yürümeyenler yürür koşar allahın izniyle sırasıyla hepsi olur.

Bende ilk adım ayakkabısı aldım ama bikaç gün ilk yürümeye başladığında giydirdim mümkün değil çocuk yürüyemedi...bende ceyonun ev ayakkabılarından aldım onlar daha rahattı...şimdi daha iyi yürüyo....ama artık ilk adımları giydireyim diyorum...hakikaten ayaklar sanki yayvanlaşıcak..benim annemde öyle demişti..:)

bizimkide artık çok rahat yürüryo benden ilk adım alıyım artık idorum ay ama çok pahalıydı ya kifidiste beğendim 150 dediler

Günaydın kızlar hepinize,
Ben çözümü kendimize ne yaparsam ona da onu vermekte buldum güzelim.Zaten hazır çorba, hazır konserve şeyler falan bizim eve girmiyor.O yüzden kendimize yaptıklarımızdan rahat rahat veriyorum onada.

Islak mendilleri emmekte ne bulurlar bilmiyorum, paketleri nereye saklayacağımızı bilemiyoruz bizde.Bulduğunda tek tek çıkartıp, dolapları, masaları, yerleri siliyor, aralarda da ağzına sokup suyunu emiyor.Çok temiz çocuuum:))))

Kafasını yere vurması, duvara vurması bu aylarda normalmiş bazı bebeklerde hayatım.Ama onu farklı şeylerle oyalayarak dikkatini dağıt.Bir sür sonra azaltır.Ama sakın o hareketin üzerine çok gitme bu sefer istediğini yaptırmak için daha fazla yapmaya başlar.

Geçmiş olsun serpilcim.Çok üzüldüm yaaa, allah kimseye göstermesin evlat acısını.Sende kafanda kötü düşünceler besleme canım, 40 gün ne söylersen o olurmuş hesabı, insanın korktuğu şeyler başına geldiğine inanıyorum ben.Sağlıklı bir oğlunun olduğuna inan, bu hastalıkları atlatacaklar bi,r şekilde diye düşün.

Maşallah defneye,
ne tatlı çıkmış öyle:)))))

Sennur ben ayakkabı giydiriyorum çoğunlukla patik şeklinde olanlardan, ama aralarda çıkartıp çorabıyla gezmesine izin veriyorum.Çorapsız üşür daha.

bu arada meraliin dediği gibi bende arada çıkarıyorum ve gerçekten çocuğun ayanın üşümesinide engelliyo ayakkabı
meralcim bize yaptığım çoğu şeyden veriyorum ama bazen ona uymıycak şeyleride istiyo
valla konserve almıyorum hazır çorbada bi iki paket oluyo acil durular için gerçi genelde tarihi geçip atıyorum ama yinede alıp tutuyorum

ay maşşallah defneye çok tatlı dişleride çok güzel :)) küpeleride harika 10 numara.

bende miraya küpe taktırayıp diyorum ama acır diye korkuyorum, ikincisi ben hiç küpe takmam kızımda isterse kendi deldirsin taktırsın diyorum bilmiyorum valla :))

bizimkide artık çok rahat yürüryo benden ilk adım alıyım artık idorum ay ama çok pahalıydı ya kifidiste beğendim 150 dediler

Bu ilk adım ayakkabıları biraz yüksek oluyo biliyosun yani daha çok kışlık gibi..bizim aldığımız öyle yani...o yüzden havalar iyice ısınana kadar giysinde zaten sonra sandalet gibi bi ayakkabı alınır...

Sennur ben ayakkabı giydiriyorum çoğunlukla patik şeklinde olanlardan, ama aralarda çıkartıp çorabıyla gezmesine izin veriyorum.Çorapsız üşür daha.[/QUOTE]

Bende öyle canım...arada bir çıkartıyorum..o da çok seviniyo yavrum:)

saol canım 12 tane dişimiz var önlerde 4 altta 4 üstte azılarda karşılkı iki altta iki üstte

küpeleri babanemizin d.günü hediyesi ben yaşında deldirdim ağladı ama acıdan deil sprey sıkıyolar anlamıyo bile bizimki noluyo die ağladı

merhaba hanimlar
Defne ye ispanak yemegi yaptim, hemde ozenerek yemedi dogru durust
ustelik bende kendime koydum bir kase birlikte yeriz diye cok ta guzel olmus ama
hanimefendi anca guc bela yarisini yedi kasenin . ekmege goz dikti bende yarim tost
ekmegini kizartip verdim elinde kemirsin diye yiyor onu doke saca iste.

Hayirli cumalar sanada aylincim

ben ayakkabi filan almadim , bizimkide yurumuyor maalesef ayakta duruyor ama farkinda
degil :) tutunarak gidiyor. her cocuk farkli olur diye endiselenmiyorum ben.
ama Allah biliyor ya hem yurusun , hem konussun, hemde saci ciksin istiyorum ya sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni cok seymi istiyorum?? :kedi: :kedi: :kedi:

yeşim nasılsın :) çok şey istemediğin kesin hepimiz aynı şeyleri istiyoruz allah kimsenin muradını gözünde koymasın inş kocaman olduklarındada burada paylaşacağımz güzel anılarımız olur.
miray ıspanağı rondodan gecirince güzel yiyor corba gibi oluyr, bide ben mercimek zorbasına kereviz, havuç patates ve brokoli koyuyorum ona verceğimiz zaman robotdan geciriyoruz maşşallah hiç hayır demiyor.

herkese hayırlı cumalar,

benim baktıklarım tabanı inceydi ama dediğin gibi yazda geliyo burnu açıklardan alırız

hey dışarda misafir kılıklı dolaşan arkadaşlar içeri girin topiğimiz şenlendin :))

sırayla yavaş yavaş olur hepsi yeşimcim evet her çocuk başka
geçen bi arkadaşa gittim kızı 10 aylık defneyle aralarında 5 ay var defne en son 5 aylıkken görüşmüştük o zamanlar defne kıpır kıpır çenebazdı bu bbek öle sus pus koyduğun yerde duran kıpırdamayanda şimdi gör resmen yüzüyo kucakta durmuyo zıp zıp zıplıyo bide çene bağara bağara babaaa babeeey bıcı bıcı dio şaştım kaldım ve çok zayıftı bi şişkolaşmış anlatamam yani velhasıl her çocuk kendine has dönemine has

Selaaam..

Ispanak dedidiniz akşama ıspanak yemeği yapmaya karar verdim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…