2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet ayşegülvüm de herzaman aynı ruh hali içinde olamıyor insan.Dün pazardı güya.Herkes evde.Elinde kitabı, herkesin yanına gidip aç aç deyip durdu.Alıyoruz kucağımıza, kitaptaki her resme bakarak isimlerini söylüyoru.Baştan sona hepsi bitince tekrar kendi istediği yerden devam ediyoruz.1-2 -3 -5 değil, saatlerce o bıkmıyor, ama biz çıldırma noktasına geliyoruz.En sonunda, hadi git baban adiyorum mesela, babasına gidiyor, ona aynı şekilde saatlerce, o sıkılıyor bu sefer anneannesine saatlerce.
Otur kendin bak dediğimizde elinde ne varsa yere atıp, tepinmeye başlıyor, bazende kendini atıyor yere çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor.Sanki bir yerini kopardın, dövdün.Öyle durumlarda pek ilgilenmiyorum ben.Bir süre sonra sakinleşiyor ama her zaman sakin olamıyorsun ki.

bende mesela bi yere gittiimde hiç rahat edemiorum açık havada deli gibi ordan oraya koşuyo biz peşinden kedi köpekleri kovalıoruz mahvoluoruz kapalı yere gitsek içeri dışarı otomatik kapıyla oynuyo garsonların ayaklarına dolanıyo masanın üstündekileri yere atıyo asla mama sandalyesinde oturmuyo ya da ev gezmesine gitsek herkesin evinde bişeyler kırıyo çocuklarla kavga ediyo zehir ediyo bana günümü..ben de hevesle okuorum belki bişey yazar yaparım hani heryere rahat rahat gideriz diye, ne diyo biliomusunuz çocuk haklı..herşey ona göre ayarlanmalı uykusu yemesi düzeni hep aynı olmalı, gittiği yerde ona özel sevdiği mekanlar, oyuncaklar olmalı, peşinden sürekli koşulmamalı güvenli olmalı, eve gidiliosa da sevdiği çocuklar olmalı :)zaten çok uzun kalınmamalı annenin her zaman bir b planı olmalı en ufak huysuzlanmada kalkılmalı ve herseferinde böyle davranılmalı.çocuk böylece aynı davranışları sergilerse oraya bidaha gidemeyeceğini zamanla kavrarmış

aynı ezgiyi anlattın güzelim hiçbiryerde duramıyoruz ... 1 saat kedinin başında durabiliyor denedik yani. aynı kitabı okuyoruz belli tracy nin dimi aynı şeyler yazıyor çünkü ...

otomatik kapıların bagzısı çocukları görmüyormuş kapannıyormuş aman dikkat edin güzelim...

çocuk haklı hep onu savundum ama bende bu ara sabır kalmadı maglesef... zaten allahım bana sabır ver diye dua ediyorum ben :))

evt:)tracynin bi de sabiha paktuna keskinin çocuklarla doğru iletişimini okuorum o da çok güzel ama biraz daha büyüyünce daha çok işe yarıycak ay bi de dio ki 2yaş sendromu emin olun ergenlikten iyidir:))daha neler neler çekicez sabır Allahım

herkese merhabalar ay nihayet geçmişe bakabildim
meralim çok geçmiş olsun ya çok şükür bişey olmamış yemek versen yemez bu sıopalar ama o tür şeyleri hemen ağızlarına atıyolar
balımcım hayırlı teskereler işallah canım benim kocişte gidecek seneye napıcaz bakalım şimdiden kara kara düşünüyırum bedelli çıksa d,ye çok dua ettim ama çıkmadı valla mecbur gidecek seneye
alişhacım geçmiş olsun canım kaynana allah şifa versin işallah
lidacım valla bende yeni gördüm yazını canım hşiç alınma bende yazıyorum bazen kimse yaznuyor çok normal yani ne okuduğumuz aklımızda kalıyor ne yazdığımız bu çocuklar bizi mahvetti yardımcıda olmayınca yanımızda çok zor oluyor
ah deryacım valla seni çok iyi anlıyorum bir yere çıkalım idye düşünüyoz pikniğe gidelim diyoz ben amançağanla napıcaz orda dye düşünüyorum çünkü gidince illallah getiriyor valla dün gittik işte akşama kadar uyumadı yemedi birde düştü dizi mahvoldu zaten dizler bacaklar çürük içinde akşam kafamı yastığa koyar koymaz uyumuşum yorgunluktan ne yediğimöden bişey anladım ne içtiğimden
başakçım aşıkçım ayşegülcüm saolun arakadaşlarom hepiniz fikrin,zi sölemişssinşz valla bu hafta alıcam balık yağı bende denixcem bakalım belki açılır iştahı portakallı olandan porkal suyuna falan karırstırırım artık içmesse dra gitmrk istemyıorum artık hep aynı şeyi sölüyolar zorlama yemesse yemesin zaten yazın yemezler falan filan e aç bıorakıyrum 6 saat falan genede yemiyor işte zorlamasam gün boyu sadece su içeceek suylamı büyücek bu çocuk anlamadım gitti neyse çok şişirdim kafanızı herkese güzel bir hafta diliyorum

dr yemesin acıkınca yer diyor güzelim bizimkide aynı... ama hiç acıkmıyor ezgi arada asla birşey verme dedi. çubuk kreker falan onu dene biraz işe yaradı... birde bizimki mesela bakıyor yogurt yemek istiyor. tabaga bakıyor yemek kahvaltı agzını açmıyor çıglık çıglıga aglıyor zorla bile yedirmek ne mümkün. agzına zorla soktum birkez tükürdü. bıraktım daha zorlamıyorum valla.

ayşegülcüm çok geçmiş olsun. allah yardımcını olsun.
yeme konusu zor biliyorum. bizimki hafizede yiyor bende yemiyor. hafize gidince napcaz bakalım. 2 ayda iki kilo aldı. adama benzedi. istirahat verdiklerinde ilk aklıma gelen çağanın yememsinin bozulacağı olmuştu öylede oldu. 20 gün evdeyim herhalde 1 kilo veririz bu gidişle.
gezme konusu zor ama allahtan çağan beni yormuyor. gittiği heryerde kendi ortamını kuruyor. güüzel güzel oynuyor. kendinden büyük çocuları bile kendi oyun ortamına çekmeyi biliyor. düşer ağlamaz klendi kalkar mızırdanmaz yeterki özgür kalsın. tabi yinede yayıp oturamıyorum kontrolü elden bırakmamak lazım. benim hayırımı pek takmaz ama tanımadığı biri hyır derse hemen bırakır. gerçi benide dinliyor dışarda çokda hakkını yemiyim. bizde herşey serbest pek hayır demiyorum o yüzden haırsa hayır o zaman ısrar etmez. uykusuda allaha bin şükür epey yoluna girsi. saati gelince başlar kulağıyla oynamaya saat sektirdiğimi nadir. gece 2-3 kez kalkar ama beni görünce uyur tekrar. bitek nöbet ertesi 1 hafta biraz daha canıma okur onada hak veriyorum özlüyo napsın. bide yemek yese yemede yanında yat. eline ver küpleri sökülür takılır bişeyler dk.larca oynar ama bende iş yapmıycam yanında oturcam. ben kalkınca oda bırakıyor elindekini. çok şükür ya o huysuz büyüme evresinden sonra çok iyi oldu benimki. işte böyle hep şikayet ederdim bizamanlar ama artık etmiyoru. tabi arada beni delide ediyo ama olcak okadar. sizikilerde süreçtir geçecek biliyorum. bizde öyleydik bizamanlar. neyse kızlar çarşamba başlıyo benim sınvalar az ders çalışyım öptüm hepiciğinizi..

bırakın artık memeyi canım.. valla onlar yorulmuolar,aslaaa(
evet bunlar hep 2 yaş sendromundanmış,off anammm bu 4,5 yaş civarında bitiomuş soona okul başlıo zatenbilmiyorumkismile

hahah tabi ergenlik ,üni.aşklar...evlilik,TORUN..ayy görürüz işallah hepsini..akannehir

canım çok geçmiş olsun ben bilmiodum hasta olduğunu(ya da hatırlamadım)hayırlısı olsun işallah,bilinci açıkken çok zordur onca acı:çok üzgünüm:

nil 2 gündür koşarak kreşe gidio tabi sıkıldı evden,benden ama bugün kapanıomuş kreş:a015:senağlamaazcık parayla dönmedi tabi,offf çok sıkıldım,kociş de gerçek anlamda kreş için erken dio,bu işin sonu kötü vallaaklinialirimsmile

carlson mu ne var balık yağı ,önümüz yaz diğerlerinden vermeyin ,içinde bişi varmış ama bunda yok,yazın verilebiliomuş(neydi unuttum)ayy iice aptal oldum:1no2:

merhaba okudum şimdi ama hiç bişi hatırlamıyorum nerdeyse ayşegül kayınvaliden için üzüldüm Allah kurtarsın..bugünkü konumuz yaramazlık..her denilenin yapılması bana yanlış geliyor ama yapmayınca biz çıldırıyoruz gerçekten çook zor dengelemek işi.tracy de sabihada beş para etmez bence oysa ne umutla almış ve sizlere de tavsiye etmiştim ama sanki orda yazanlar uzaylı çocuklar için:)ama okumak ve bizim evlatlarımız için en iyisini bulmak en güzeli tabi..çok sıkan takıntılı bi anne olmak ,stemiyorum olduğunca özgür bırakmak bireyselleşmesini sağlamak istiyorum pısırık sosyalleşemeyen bir çocuk olması en büyük korkum ..bunu nasıl başarırız her istediğini yapmadan ama özgürlük tanıyarak büyümesi ..ince bi denge ben buna takıldım bu günlerde ..birde şu baksettiğim geriye dönük oto koltuğunun ileriye dönük olanlara göre 5 kat daha iyi koruyormuş arkadaşlar eskiyen yenisini alacak olanlar bence bir araştırsın can güvenliği sonuçta ben eskisini çöpe atıp bundan almaya karar verdim izlediğim bir video sonucu sizinlede payllaşcam en kısa zamanda

ekinsu bizimki memeyi bırakalı bir ay oldu hala 4-5 kez,en az, uyanıyor.ayağımda 1-2 dk sallıyorum tekrar yatağına koyuyorum..sabahta 7 de kalkarsa seviniyorum..oğlum beni uyku konusunda çok yoruyor.dışardan bakan ne akıllı uslu çocuk hiç ağlamaz mı der ama bensiz bir dk bile ne oyun oynar ne başka bir şey.her saniye birisi ilgilenecek...
alisha ben de o kadına bayıliyorum unun söylediklerini uyguluyorum.bir gece uykusunda başarısızım.yeme konusunda da işe yaramaya başladı.asla ısrar etmiyorum.açık büfe diziyorum kendi gösteriyor yiyor.ben getirirsem yer misin dersem asla yemiyor...
alisha geçmiş olsun canım unutmuşum...allah onada sevenlerine de sabır versin...daha önce de farkedilmiş miydi..eşimde birinci evrede tedavi gördü şimdi çok iyi maşallah..tekrarlar diye ödüm kopuyor..ne zor günlerdi..sizleri düşünemiyorum...sabır dilemekten başka bir şey söyleyemiyorum...
oğlumla okuyoruz hep.unuttuklarım da hoş görsün artık..

Son düzenleme:
ya kızlar bebişlerinize hangi yoğurdu veriyorsunuz..ben ev yoğurdu yesin istiyorum ama ilk zamanlar yiyordu şimdi yemiyor.çilekli danone yiyor sadece.kendim yapıp aynı kaba koyuyorum iki kaşık alıp anlıyor yemiyor.şimdi yanında açarsam paketi yiyor beyimiz..bu yaşta kandıramıyorum ilerde ne yapacağız bilmem...
ay yazdığım yazıları da okuyunca kendimden utanıyorum..devrik cümlelerden anlaşılıyorumdur inşallah...

kızlar hepiniz buradasınız ne güzel ama Duygucum yok bu seferde çok üzülecek geldiğinde

Traccy hiç okumadım ama sabiha Hanımı bende okuyorum yazdıklarının çoğu hoşuma gidiyor ama bazılarını uygulamak mümkün değil gibi geliyor bazı şeyleride yazdığı gibi olmuyor malesef, örneğin diyorki çocuğun hiç aklında yokken alın onu çekmeyi beraber karıştırın bunu 3 kez yapın bir daha gidip karıştırmaz diyor biz onatla kaç 3 kez karıştırdık çekmeceleri ama hala çocuk orada:) sonuç olarak okumak gerek tabiki ama birazda herkes kendi çocuğunun dilinden anlıyor çocuğuna göre değişiyor en iyi en doğru davranışı anne bilir bence biz kendimiz çocuğumuza göre bir yöntem bulucaz

kızlar linki bulamadım ama youtube a forward facing ,rear facing yazın 6 dakikalık olan ilk video
geriye ve ileriye dönük bağlanmış koltukların test sürüşleri karşılaştırılmış kazaları yani
ileriye dönük ne kadarda güvensizmiş meğer o kemerler 90 km hızla yapılan kazayla bile nasıl yerinden esniyoo

Son düzenleme:
Aşıkcım ben hazır yoğurt veriyorum , babymix , normal bizim yediğimiz yoğurt, danone fark etmiyor hangisi denk gelirse ama bazen yiyor bazen yemiyor az önce verdim mesela kayısı rendeledim içine yemedi beyefendi

slm kızlar bayadır ugruyamıyordum buraya eskıyı okuyamadım zaten herkes ıyıdır ınsallah
bugun herkes yaramazlıktan bahsetıs benım kızda cok yaramaz bugunlerdekı favorısı benım burnuma parmak sokmak ızın vermeyıncede cok sınırlenıyo burnunu ögrenıyo galıba neyse buda gecer dıyorum onun dısında cok hareketlı bı sanıye durmuyo bazzen gecelerı kalkıp oynamak ıstıyor yemek konusundada ısterse yıyıyor ıstemesse asla bızden bu kadar sımdılık

benden bu kadar hanımlar..haftasonu kardeşim evleniyor..bu sefer annemlerde yan gelip yatamadım..aşık kaçar...

sabha hanımı bende okuyorum tv dende fırsat buldukca takıp edıyorum anne işte dıye bır kıtabı var ben alıp oukudum gercekten cok guzzel

merhaba

ayşegül kayınvalidene geçmiş olsun allah kurtasın çok üzüldüm

yaramaz çocuktan çekenlerden biriside benim..ne kadar kitap okusanda ne kadar birşeyleri uygulamay çalışsanda boşmuş ben bunu anladım..bence her çocuğun bir yapısı var..bugün arkadaş aradı gel diye gelmezsen kırılırım dedi..ben bir yere çıkmıyorumya eymenle herkes biliyor bunu..neyse gittim arabasınıda almadım yolda yürüsün yorulur diye düşündüm ama nerde yorulmak..6 aylıkta bebeği var telefonu aldı başına tak diye vurdu ne yapacağımı şaşırdım ellerine vurdum kızdım ama anlamıyorki.daha neler neler pirizlere parmağını sokmaya çalışıyor..mutfak tezgahına uzanıyor eline ne geçerse alıp kaçıyor..oyuncaklarını lavoboya dolduruyor..banyo kapısı açık kalırsa klozetin içine elini sokuyor ne kadar iğrenç ya...birgün kalpten gidicem ...geçenlerde su içirmedi bana o anda nasıl sinirlendiysem elimdeki bardağı duvara fırlatmışımm..her yer cam kırığı allahtan ikimizinde bir yeri kesilmedi...sonra eşim aldı götürdü 3 saat sonra getirdi artık..şükür sağlığı yerinde çokta seviyorum kıyamıyorum ama çok bunalttı beni artık

Merhaba,
Faziletçim hepimiz aynı şekilde bu yaramazlarla uğraşırken sinir harbi yaşıyoruz.:))
Egeninde en sevdiği şey, banyoya girip klozet fırçasını bir klozete batırmak bir yerlere sürmek.En sonunda banyonun kapısını kilitleyerek çözüm bulduk.Suyu bulduğu anda nerde olursa olsun oynamaya başlıyor.

Yemek konusunda da bizimde sorunlarımız var.İncinin çağan kadar değil ama az yiyor.Çağan ocak bebeklerinde rekoru elinde tutuyor.
Sabah kahvaltısını hazırlıyorum, hala normal kahvaltı olarak yemiyor.Hazırladığım kahvaltınında yarısını anca yiyor.Yumurta yerdi kesti, 2 haftadır yemiyor.12 de yatmadqan evvel yoğurt filan yedirmeye çalışıyormuş, ama canı isterse yiyor.12 de uyuyor, 1,5- 2 gibi uyanıyor.Yemek, ya da çorba yediriyor annem.Yalnız severek içtiği hergün sıktığımız meyva suları.Taze karışık meyva suyu sıkıyoruz onu bir b,iberon içiyor.Akşam ben gelinceye kadar annemin verdiği çubuk kraker, çukulata filan varsa onları yiyor.
Akşam yemek yemiyor.Danino yoğurtlardan yerse yiyor çok nadir olarak.Yemezse akşam 9 gibi sütünü içip uyuyor.
Ama dr.ların söylediği gibi, ya da nette yazdığı gibi sabah kahvaltısında bunu yiyecek, öğlen etli yemek ya da köfte , pilav, yoğurt ya da salata yiyecek, ara öğünlerde şunları yiyecek, akşam yemeği yemek, yoğurt, yiyecek ...yok canım böyle bişey.
yoğurt yese, pilav yemez, pilav yese yemek yemez.Hiç ben bir öğünde bunların hepsini yediğini görmedim.
:))))Neyse çok yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…