2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
başakçımmmm tebrik ederimmmm.....canım darısı benim gibi tüm isteyenlere...
benim tedavim olup da hamile kalana kadaaarrrr
olur oğlum 2 yaşında doğana kadar da 3 e yanaşır tam zamanı olur..

Son düzenleme:
günaydın herkese

emel sen küçük yalıya yakınız demiştin..bu cuma annemler istanbula kardeşimin yanına gelicekler hafta sonuda kalacaklar o çevrede temiz uygun fiyatlı bir otel ya da pansiyon biliyormusun..

fazilet kardeşin küçükyalıdamı askerlik yapıyo eğer öyleyse gerçekten maşallah çok güzel bir yerde yani düşebiliceği en güzel yerlerden biri umarım oda öle düşünüyodur.ben evlenmeden önce kadıköyde oturuyordum istanbulun anadolu yakasını ii bilirim vede çok severim hatta annemlerde yaklaşık 17 senedir kartalda oturuyorlar bu hafta sonu gidicem kısmetse bi hafta kadar kalıcam ama oteller konusunda pek bilgim yok canım.p

günaydın herkese

emel sen küçük yalıya yakınız demiştin..bu cuma annemler istanbula kardeşimin yanına gelicekler hafta sonuda kalacaklar o çevrede temiz uygun fiyatlı bir otel ya da pansiyon biliyormusun..

faziletçim bende bilmiyorum otelleri ama eşime sorarım o bilir , tanıdığınız birileri varsa tedaşda çalışan bostancıda çok güzel misafirhaneleri var

aldım arkadaşlar hamileyim.
Canım hayırlısı olsun, ilk başlarda çok zor gelen bir düşünce, ama bence aldırmak doğru bir karar değil.Yine de karar sana kalmış.Ama kereme haksızlık etmek değil aslında, tamam onun zamanından çalacakmış gibi düşünüyorsun ama tüm zamanını keremle geçirmek, aslında yeterli değil.Birde çalışan anneleri düşünsene, mecburiyetten sabahtan akşama başka yerlerde olmak zorundalar.Onlar çocuklarının ilklerini göremiyorlar.Sen her ikisi ile de çok güzel ilgilenirsin bence.

Hatırlamaz olur muyuz canım.Hamileliğimizde az konuşmadık buradan:)))İkinci bebğin ocak annelerinin 3. hamileliği olacak demek ki:)))Seninde az kalmış, kolay bir doğum olur inşallah.

Ben 1 ay kadar kullandım canım.Yalnız ben çocuğun 6 aya kadar basmaması olayına pek inanmadığım için daha önceleride ayakta durmak istediğinde tutuyordum.4 aylıkken adım atmaya balamıştı.Ama 7-8 aylıkkken yürüteç kullandığımda tembellik yapmaya başladı, adım atmayı unuttu.Kendini yürütece bırakıp adım atmadan ayaklarını bir kez yere vurdurup daha sonra kaldırarark kaydırmaya başlayınca yürüteci kaldırdım.10.5 aylıkken yürümeye başladı,
ama yürütecin yararı değil zararı oldu bence...

Yaa bakıcı olayı iyice çıldırtıyor insanı:)))) Ben dün kreş baktım.Marmariste küçük bebeklere de bakan bir kreş var.Gittim gördüm.Egehanı izledim:)))Çok hoşuna gitti.İlk önce kendi başına oyuncaklarla oynadı, daha sonra diğer çocuklar gelince onlarla kaynaştı.Çok güzeldi.Ücretini filan sordum.5 gün yarım gün olursa 400 diyorlar.Ben 3-4 gün yarım gün ya da 2 gün tam gün düşünüyorum.P.tesi sahibyle görüşeceğim tekrar.Annem didimdeydi, kız kardeşime söylemöiştik, o söylemiş anneme akşam tel.de konuşurken bozulduğunu ima etti yine:)))))Ama ne yapayım, o canı sıkıldığında gitmek istiyor, ben zor durumda kalıyorum.Hem de çocuk için değişiklik olur diye düşünüyorum.Eve bakıcı almak istemiştim o zmanada sorun çıkarmıştı:)))Bende boşvermişrtim ama bu sefer ciddi olarak düşünüyorum.Ayy çok uzattım, aslında söylemek istediğim, kreş olayına nasıl bakıyorsunuz kızlar.Aralarda hiç olmazsa bırakmayı düşünmüyor musunuz_?

Sevdacım sen düzenini oturttun maşallah:))))Ama sende duruyu kreşe vermeyi düşündün mü_?Her gün değil ama aralarda onun içinde iyi olmaz mı_?

Filizcim, allah kurtarsın canım 4 günün kalmış.Zaman geçti, çok yakın bir zamanda kaanınıda kucağına alacaksın.Hala kafanda sorular var anlıyorum ama bebişi kucağına aldığın anda bir çok sorun cevaplanmış olacak:)))Bu sorular aralarında 3 yaş bile olsa yine oluyor.Ben yaşadım çünkü:)))

merhaba
sevdacım en güzeline karar vermişssin valla acele etme bencede
bende yürüteç kullanmadım hatta kullanan arkadaşım vardı kızı 14 ayda anca başladı yürümeye okadar alışmıki yürütece bırkatırmak zor olmuştu tabi anne için kolaylık oluyormuş ama yinede tavsiye etmem her çocuk zamanı gelince yğrür oturur basar sıkıntı yapmaya gerek yok
buarada oğlum hala iyileşemdi kıslar öksürük ve burun akıntısı devam ediyır daha öncede hasta olmulştu ama bukadar uzun sürmedi acaba dr şurupla geçirsin antibiyotiğe gerek yok dediği içinmi böle uzun sürüyor anlamadım buarada az önce pd,tus vereyim dedim yediği meyve pürseinide çıkardı of ya hergün bir postada kusuyor bir iyileşsseydi yavrum valla yaramazlıkları bile yormuyor artık beni yeterki iyi olsun
neyse buarada hava gene kapadı yağmutr başladı yazdanda bişey anlamadık 2 hafta sobrada tatile çıkıcaz valla artık çok kırkuyorum yollarda falan hasta ederiz diye çocuğu acaba gitmesekmi (
meralcim valla ben kreşe karşı değilim acıkçası ama benim eşim istemiyor asla eğer bulabilseydim oyun grubu vericekyim bir kaç saatte olsa aslında annen içide kolaylık bence bozulmasın haftada bir iki gün yarım gün onada iyi gelir

merhabaaa...
ay bu kız beni benden alıo,valla yakında dayakçı anne olacağım ,alıp vurasım gelio bi tane!!

3 saat ağladı ,uyumadı ,arabaya bindi,asansörde uyumuşohaoldumsmiledelikafadulden
Allah'ım neydi günahımmmmm:uhm:
tabi Allah başka dert vermesin,bana akıl ve sabır versin:Saruboceq:

hahahaha duygu kız kendimi düşündükçe benimde doğurasım geliyo kıs :))))
aklinialirimsmilekaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan
deli diyince nie dio
canım ben de kullanmadım,mantıklı da gelmio zaten kızım 6,5 aylıkken koltuk kenarlarında gezmeye başladı (ama o zamana kadar bastı hep kucağımıza falan)
senin ki zaten tembelmiş:)) bence hiç kullanma,boşuna yer işgali ve masraf:)

acemi birliğini yapıyor orada cuma günü yemin töreni var annemlerde hafta sonu çıkartıcak dışarıya o yüzden kalacaklar hafta sonuna..bende çok istiyordum gitmeyi ama eymenle o kadar yolu göze alamıyorum eşim uçak biletlerine bakmış bugün gitceksen gidelim diyor ama benim oğlanla korkuyorum bir yere gitmeye yemesi uyku saati derken çok huysuzluk edecek diye korkuyorum

faziletçim bende bilmiyorum otelleri ama eşime sorarım o bilir , tanıdığınız birileri varsa tedaşda çalışan bostancıda çok güzel misafirhaneleri var

tedaşta çalışan bir tanıdığıız yok sanırım öğrenince bilgilendirirsen sevinirim

canım ben konuşmaya başlamadan göndermek istemiyorum açıkçası derdini anlatması lazım kreş için ben pipirikliyim biraz zaten burası yazlık yer olduğu için sadece bi tane var oda normal kreş ve 2,5 yaş ve üzerini alıyo.duru konuşmaya başladığı zaman göndericem kısmetse canım

anladım canım dağıtım sonrası orası olsaydı rahat ederdi ii olurdu kardeşin için inşallah daha ii bi yere düşer canım hayırlısı olsun.
ayrıca bence sende git değişiklik olsun sanada oğluşunada sonuçta alışması lazım onunda yolculuklara hep eve kapanıp kalamassınya
valla duruda kaanda doğduğundan beri yollarda devamlı seyehat halindeyiz alıştım artık.çok ii biliri arabada üst baş alt nasıl değişir kusmuk nasıl temizlenir,ağlayan bebek nasıl susturulur :))) biz zaten devamlı yollardaydık ama hamilelikler ve çocuklardan sonra dahada çoğaldı bu ayda en az 3-4 defa gidiyoz biyerlere ama tabi arabayla otobüz uçak seyehati yapmadık ama bugün olsa düşünmem yeterki yanımda eşim olsun :))) ikimiz her türlü idarev ederis bebeklerimizi

Duygucum haklısın.Yarımşar gün bırakmak en mantıklısı.
Sende sıkma canını:)))Çocuklar böyle, onların canı istediğinde oluyor herşey:)))))

İncicim inşallah bir an önce atlatırsınız, dr. antibiyotik fazla vermek istemedi sanırım.Ama uzunda sürse sanırım az kalmış.İnşallah bir an önce geçer.
Tatil olayıda bence de çıkman lazım.Ortam değişikliği hepiniz için iyi olur.Biraz daha dikkatli olacaksın sadece.Ama birde şöyle bak, evden dışarı çıkmasanda çocuk hastalanabiliyor.O yüzden çok sorun yapma.Tatilin tadını çıkar.
Faziletçim, kardeşin güzel yerde yapıyor askerliğini.Sende gidemezsende çok üzülme.Havalar biraz daha ısınsın, sende gidersin, hem istanbuluıda gezersin:)))))

merhaba kızlar
arada bakıyordum ama çok ıssızdı topik bir baktım sayfalar olmuş dedim bir olay var
doğruymuş başak hamileymiş hayırlı olsun canım
bana da çevremdeki herkes ara verme diyor zaten doktorum bana öyle demişti senin çok az zamanın var en kısa sürede kaç çoçuk istiyorsan yapman lazım dedi
ama ben ikinciyi memleketime yerleşince istiyorum doğumumda odam dolsun taşşın istiyorum içimde kaldı çok özendim de
inci geçmiş olsun yaa hastalık ne kötü bişey Allah beterinden saklasın
bizim zaten kreş gibi bir şansımız yok burda 3000 nüfuslu bir yerde yaşıyoruz hem de 4 senemizi geçirdik....konyaya yerleşince düşünürüm inşallah

ay oku oku bitmedi...amma da yazmissiniz...selam herkese bu arada

basak hamilesin oyle mi...ay cok sevindim..ben de istiyoruuuummm...ama esim turkiyeye giderken ucakta o kadar yol mahvolursun adil ve karnindakiyle diyo istemiyo...benim kaldi kasim araliga ama valla cok ozendim...ay sakin aldirma bana sorarsan hem senin icin zaman gecmeden ikinci cocuk da aradan cikar hem de kereme arkadas olur...ikiniz de rahat edersiniz..hep duymusumdur ikinci cocuk birinci kadar zor olmuyormus sen yine ilkiyle ilgileniymussun..tabi burda tecrubeli annelere de sormak lazim...

inci bizim de bi gribimiz bu kadar uzun surmustu ve ben de antibiyotik vermemistim...agir kismi geciyo ama salya sumuk olayi biraz daha surebiliyor..gecer insallah onlar da en kisa zamnda insallah...sen de tatiline cik..sonra pisman olma hazir havalar da guzelken...hem cagana da iyi gelir diye dusunuyorum acikcasi...

kislar burda 3 aylikken aliyorlar krese...malum single mom olayi cok var burda...kadin eli mahkum birakiyor sonra cocuklar tabi annesiz buyuyolar...burdakilere gordukce kres olayini kafamdan sildim..tabi tr.de olsam farkli olurdu herhalde...ama yine de oyun gruplari disinda cok da olumlu dusunmuyorum...

neyse zaten ben kresimi buldum tasiniyoruz hem de turklerin cok oldugu bi yere...bizim sitede hatta 2 turk ve cocuklu aile var..tam adil emrelik..insallah arkadaslari olacak artik...zavallicik yabancilara bakip anlamazdi dillerinden..ben de komik duruma dusuyodum..adile turkce diger cocuklara ingilizce konusmak zorunda kaliyordum...ne ben anliyordum oyundan ne adilcik...insallah ona da iyi gelecek...

Basak tebrikler allah yardimcin olsun bende dusunemiyorum ikinciyi ama bak caliskanlar dogurdu buyuttu bir of demiyorlar

Kres olayina gelince ben cok memnunum Ezgi konusmasini ilerletti yemegini kendi yiyor parmak oyunlari ve bir suru cocuk sarkisi ogrendi resmen buyudu dolaptan kendine kiyafet seciyor giydirince babasina kosuyor gosteriyor

Yogurt ve sutu isimleriyle istiyor cok degisiklik var

:)) biri benimi anıyo acaba
kıs sen düşünüyodun hani ben öle hatırlıyorum.
ezgideki ilerlemeler süpermiş maşallah kuzuyaa

ii akşamlarkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktan

arabada yolculuk adlı dersten istiorum,koltuğa nasıl alıştırılır?valla kucaamda canım çıkıo daha doorusu o her yerde benim kollarım nilin bedenindekaydirigubbakcemile
hayırlı olsun canım ,çok daha rahat olur artıkkaydirigubbakcemile2

ayy ne güsel maşallah ezgiye

ay kizlar yukarda yazdiklarim yanlis anlasilir diye yazayim dedim..ben krese sicak bakmiyorum demistim ama burdakiler gibi ilk 1 yil yani..yoksa calismayi tercih etseydim 1 yasindan sonra ben de birakabilirdim turkiyede tabi..burda hiiiicccc birakilacak gibi degil kresler bizim acimizdan..onu kastetmistim...aman kimse kirilmasin..emi opuyorumnanaktan

duygu biz deryanin yontemi disinda herseyi denedik esim ise bi de ona para veremem dedigi icin tv yontemini uygulamiyoruz simdilik hala agliyor bi sure sonra...ne yapalim alisacak...omur boyu aglamaz ya...

başakcım yebrik ederim. duygularını tahmin edebiliyorum sadece. uzaktan sölemek te kolay gerçi. hamile kaldıktan bii süre sonra bebek süt emmeyi bırakırmış. istisnalar hariç. senin oğlunda seni yormadan bırakıvermiş işte. bide bıraktırcam diye zorlamak zorunda kalsaydın. hamile kaldımda oğluşumu sütten kesmek zorunda kaldım diye bitirecektin kendini. emzirmeyi özleme işi bende de çok olmuştu. benimlide kendisi bırakanlardan. ama senin bu kadar yoğun hissetmen sanırım hormonlarından. bütün vücudun siyal veriyo işte. canım alışacaksın hepsine eminim içini ferah tut nolur. hem yaş aralıkları iyi bence. bazan bende istiyorum ama vazgeçiyorum eşim istemiyo bide benim sağlık sorunlarım düşüncelerimin önüne geçiyo. ama yapabilseydim emin ol bu aralar yapardım tam zamanı bence....

günaydın kızlar

oğluşum dün koşarken evde bir düştü suratı yere çarptı halıyada sürttü tabi ki , burnucuğu kızarık oldu nokta nokta şiştide biraz korktum valla burnu kırıldı diye bütün gecem kötü geçti off off bu yavrucakların teline zarar gelse içimiz gidiyor valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…