2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Saçaklı mantı: Balıkesir'e özgü değişik bir mantı türü.
--->Malzemeler: 4 su bardağı un,1 adet yumurta,2 yemek kaşığı margarin,1 adet tavuk,5 yemek kaşığı tereyağı.

--->Yapılışı: Yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır.

iyidir orta kat komşum :)) eguş efendi meyvesini yedi şimdi kucağımda size laf yetiştiriyor opuyorumnanaktan onat nasıl yerini yadırgadımı?

ayçaaa nediyosun:1shok: öğlen burası 32 yi gösterdi eve zor attık kendimizi..

benim sıpada çok hareketli koca totoya rağmen kaydirigubbakcemile2

malzemeler

1 su bardagi asurelik
bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi
Tuz,
karabiber

Yapilis Tarifi
Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde

inci ben biliyorum bu saçaklı mantıyı..gönenin tuzakçı köyünde kayınpederimin arkadaşı vardı onlar yapıp bize getirmişlerdi ama yiyemeden attık saçakları çünkü içinden saç çıkmıştı :))

başak oynuyordur herhalde korkma boşuna..

40 ve üstü :)
calemity normal tabi..kendini tanımaya çalışıyo şuan, nasıl ses çıkarabildiğine falan bakıyo..hatta gülebilir de çıkan seslere.

Kızlar kerem tuhaf tuhaf sesler çıkarıyo hııı hehheee felan derin derin nefes alma sesleri oynuyodur dimi,korkmaya başladım valla bi tuhaf b oyun oyunsa eğer-tatlicadiarzu-

başak korkma bizimki 15-20 gündür aynı sesleri çıkarıyor hatta nefessiz kalır gibi sesler çıkarıyor biz sorduk doktora morarmıyorsa bu sırada korkmayın dedi

üst komşum Onat şımardı buraya gelince uyumuyor hep oyun istiyor bende kızdım az önce uyumazsan bak akşam feribotu ile dönüyoruz eve dedim uyudu ama 40 dk kalktı şimdi

ay annem çok güzel yapar bunları ünv deyken arkadaşlar gelirdi yazın kadıncağız sürekli yapardı helede bir gözleme yapıyor sacayağında oy anam canım anam özledim valal köyceğizimi iyice :(

oo yemek tarifleri almış başını ..kız inci sen az marifetli değilsin yane ..hamur açmak kim ben kimmm?
ayça avantajınız hiç üşütmezsiniz yavrunuzu orda,:)))
ismiye tayin olayınız ne zaman belli olcak

eguşa aaa diye bağırıyoruz dudaklarını büzüp ağlamaya bşalıyor hemen ablasıyla bend ekarşısına geçip gülüyoruz..manyakmıyız neyiz bilmem kaydirigubbakcemile2 sadistiz biz sadist :))

ismiye kıs bursaya yada balıkesire çıksın tayininiz helede bizim gönende memurlar yaşıyor valla çok rahat oraları bizim evlerden birinide kiraya veririz size :)

saat 11-15 arası dışarı çıkmıyoruz bikere. bi de burda çok rüzgar oluyo. denizden geliyosa rüzgar epey serin serin estiriyo. çölden geliyosa da nemi alıyo. sonuçta ikisi de değişik yollardan havayı katlanabilir bir hale getiriyo..

başakçım benim ailem lokanta işletiyor ailece yemek işini sevriz benimde hayalim ilerde bodrum tarafında falan ev yemekleri yapan bir yer açmak burda izmitte var öle bir yer geçen gitmiştik ay bir tiremusu yapmışlar pes dedim yani verilen paraya yazık ben alasını yaparım eşimde buaralar tuttrmuş zaten sende katıl yemek yarışmasına diye kıslar katılsammı acaba CADIARZU

ay gidemedim bir türlü kıs ayca ben çok istiyorum mısıra gelmeyi sıcağıda severim zaten ay tüp falanda ucuz kıs gelip orayamı yerleşsek ne

calemity klimayla üşütcez diye korkuyom bu sefer de..
inaysa valla acıktırdın beni.
ismiye nin tayini hurghada ya çıkacak delikafadulden
linay öyle yaptıgında biz de ona çaktırmadan gülüyoruz. bi de bazen söyleniyo ya, nasıl komik oluyo :))

oo yemek tarifleri almış başını ..kız inci sen az marifetli değilsin yane ..hamur açmak kim ben kimmm?
ayça avantajınız hiç üşütmezsiniz yavrunuzu orda,:)))
ismiye tayin olayınız ne zaman belli olcak
calemityen geç bu ayın sonuna belli olur herhalde ve ben daha hiç toplanmaya başlamadım bile.

ayça zaten planım oydu kendim kalkıp gidemiyorum herkesi acıktırp mutfağa yollamak kimse kalmayınca bende çıkarım diye düşünmüştüm

Back
X