emel olur mu o yogurttan versem eeeeee bir gıda mühendisi bunu diyorsa cemaat napsındelikafadulden
sorma basak camdan atlamaktan kurtuldum kaydirigubbakcemile2zaten 2. katta oturuyoruzkaydirigubbakcemile3ben yarın ek gıdaya baslamıcam hazırlanmam lazım fikrensırnaşık şeypersembe baslarım artık:roflol:
Ben de İzmirli bi arkadaştan öğrendiğim börülce salatasının tarifini paylaşiiim dedim..efendime söyliiimmm,börülceler hafifcene haşlanır,isteğe göre şaftı kayana kadar da haşlayabilirsin...sarmısak ezilir,zeytinyağ ,limon,tuz üçlüsüyle harmanlanır..mis gibi olurr
Ben de İzmirli bi arkadaştan öğrendiğim börülce salatasının tarifini paylaşiiim dedim..efendime söyliiimmm,börülceler hafifcene haşlanır,isteğe göre şaftı kayana kadar da haşlayabilirsin...sarmısak ezilir,zeytinyağ ,limon,tuz üçlüsüyle harmanlanır..mis gibi olurr
valla bilmiyom canım ya ,benim anananemde bursanın köyünde yaşardı ama onun yaptığınıda hiç görmedim valla..:1no2:zeynep nasıl bilmiyon bacım bursada yapmazlarmnı hani buğsaydan yapılıyor iyice dövülüyor üzreine et nohut falan konuyor
biliyodum zaten bi numara olduğunu,canım arkadaşlarım benim kayınvalidemi pek sevdiler:mymeka:bende bugün bebelac devam maması aldım yarı fiyatına inmiş ,inşallah benim kız arıza çıkarmaz..zemuszemusinaysa çok hareketli benimki, maşallahı var bu konuda..ek besin değil de, emmediği zamanlarda bebelac vermemi söyledi.şu 15 gün bakıcaz bakalım. sonra nasipse bi tr ziyaretimiz olucak zaten orda da bi dr a gösteririz.
talya bakma sen bize, kıskanıyoz biz kaydirigubbakcemile3
ne güzel sevdiklerinle yakınsın işte, onlarsız da olmuyo, tadını çıkar
Saçaklı mantı: Balıkesir'e özgü değişik bir mantı türü.
--->Malzemeler: 4 su bardağı un,1 adet yumurta,2 yemek kaşığı margarin,1 adet tavuk,5 yemek kaşığı tereyağı.
--->Yapılışı: Yumurtalı hamur açılır. Açılan hamur yufka haline getirilir. Yapılan yufkalar ince ince kıyılır. Uzun saçaklar meydana getirilir. Tepsiye dizilerek fırında yağ ile kızarıncaya kadar pişirilir. Kızarınca üzerine tavuk suyu dökülür. Tavuk etleri lif lif ayrılarak üzerine dağıtılarak servis yapılır.
recimdeyim dedik ya..:jeyyar:malzemeler
1 su bardagi asurelik
bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi
Tuz,
karabiber
Yapilis Tarifi
Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde
ben gönene hiç gitmedim ama amcamın yakın bi arkadaşı gönende oturuyodu,güzel yerler diye onlardan duymuşluğum vardır...ismiye kıs bursaya yada balıkesire çıksın tayininiz helede bizim gönende memurlar yaşıyor valla çok rahat oraları bizim evlerden birinide kiraya veririz size :)
canım ya sen katıl,seni birinci yapmazsak bizde kk değiliz...:hooray:başakçım benim ailem lokanta işletiyor ailece yemek işini sevriz benimde hayalim ilerde bodrum tarafında falan ev yemekleri yapan bir yer açmak burda izmitte var öle bir yer geçen gitmiştik ay bir tiremusu yapmışlar pes dedim yani verilen paraya yazık ben alasını yaparım eşimde buaralar tuttrmuş zaten sende katıl yemek yarışmasına diye kıslar katılsammı acaba CADIARZU
gel canım ya bursamıza ne güzel olur,inşallah çıkar burası bizde tanışırız...ayça hurghada tercihlerimiz arasında yok bu arada ora nire:1no2:,inaysa bursayı yazdık,balıkesiride çok istiyordum ama eşim çok uzak diye yazmadı gerçi yazdıklarımızın çıkacağıda şüpheli o ayrı
calemity yapardın tabi neden yapamayasın..büyük bir ihtimalle kahirede okurdun sen. 1952 ye kadar ingiliz sömürgesinde oldukları için çoğu ingilizce biliyo hala da revaçta ing..dil sorun olmazdı bi de o kadar çok ortak kelimemiz varki arapçayla. bizdeki eski kelimeleri kullan yeter yani :))
hem o dediğin ülkelerdeki gibi 2. sınıf insan muamelesi görmüyosun, Türkleri pek seviyolar. nüfusun da %70 i müslüman..aşırı dinci de değiller. sonra çok fazla yabancı görüyolar hem turist hem yerleşik olarak, yobaz değiller.
bizimde tahlil olmadan verildi canım...selam anneler..
son 10 gün oldu ferro sanol adlı demir verdim (1 hafta) çocuğumun dengesi bozuldu öyle böyle değil..
en sonunda netten bi doktora sordum test yapılmadan anemi olmadan neden yükleniyorsun çocuğa verme dedi..
ve 2 gündür vermiyorum eski halimize geri döndük çok şükür..
doktorumu değiştirsemmi?
telefon açıp ağzımı açıp gözümü yumsammı diyorum ?
yok anam yaptım ama bu tarif güzel olmadı,şimdi yeni arayışlar içerisindeyim,bulursam sanada veririm tarif..zemuszemusbende bilmiyom börülce talyaaaaaaaaaaaaa brokoli corbası tarifi vercektim kıs
bizde aynen böyle yaparız börülceyi,rahmetli ananem(nur içinde yatsın)bahçesinden topladığı tazecik börülceleri böyle yapardı da tadına doyum olmazdı hey gidi günler hey sanki tadı ağzıma geldi...:çok üzgünüm:Ben de İzmirli bi arkadaştan öğrendiğim börülce salatasının tarifini paylaşiiim dedim..efendime söyliiimmm,börülceler hafifcene haşlanır,isteğe göre şaftı kayana kadar da haşlayabilirsin...sarmısak ezilir,zeytinyağ ,limon,tuz üçlüsüyle harmanlanır..mis gibi olurr
bak bide bu çorbayı deniyim,sağol incicim...opuyorumnanaktangeldim geldim iyiyim montecim sen nasılsın börülce tarifine deavm edeyim hemen 1 adet soğanı ince kıy tencereye zeytinyağını koy soğanları kavur ama öle çok fazla değil üzerine 1 kaşık salça ilave et vede börülceyi koy kavur istersen bir adtte sdomates doğra ben bazen doğruyom bazn koymuyorum üzrine suyunu ilav eet tuzunu ilavet biraz karışık anlattım ama anlamışssındr sen onu yada börülceyi haşla taze soğanı kıy içine börülceyi kıy zeytinyağı limon karıştır salata ye yada yine aynını yap üzerine yoğurt ilave et canım keyfine göre yani
borkoli çorbasınıda verim hemen ben yarım kilo brokoli 2 patates 2 havuç atıyorum tencereye haşlıyorum sonra suyunu süzüp robottan geçiriyorum püreyle suyu karıştır tenecereye al içine zeytinyağı dök kaynatmaya başla kaynarken hazır krema dök içine bir gzüel kaynat al sana mis gibim çorba
sabah 6 dan beri ayaktayım çok yorgunum yatıyorum şimdi hepinize iyi geceler opuyorumnanaktan
heracım ii geceler zaten bir sen bir ben varız bende yatim bari
biz nuk damaklı kullanıyoruz cnm
günaydınn:))
biz 6 da kalktık
ve ben çok hastayım çookk üşüorumdünde giremedim nefes almaya gücüm yoktu valla..
çok sayfa olmuş okuyamadım umarım herşey yolundadır:))
bugün temizlik beklemeyin ama bi omlet yanına meyve suyu hazırlarım:)))
balım geçmiş olsun çokmu yandı,yanıkta çok zordur bide çocuk allah sabır versin.:çok üzgünüm:iyi geceler kızlar alıntı yapmıştım ama bağlantı koptu şimdi ne yazacağımı unuttum
benim kolum yandı çok kötü acıyor birde acıdanmı nedense başıma ağrı girdi.
herkese iyi uykularopuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?