2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuzi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de ızmirli bi arkadaştan öğrendiğim börülce salatasının tarifini paylaşiiim dedim..efendime söyliiimmm,börülceler hafifcene haşlanır,isteğe göre şaftı kayana kadar da haşlayabilirsin...sarmısak ezilir,zeytinyağ ,limon,tuz üçlüsüyle harmanlanır..mis gibi olurr

bu arada ben de kafama göre ferro sanol aldım..yani eczcı uyuz kadın bu daha iii dedi..offff..oysa ferrum istemiştim..amaaannn sinir oldum..eşim kan tahlili yaptıralım diyor kıyamıyorum kızıma..eskiden demir mi varmış beaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

birde brokoli corbasına el atsanız kızceler....
seker dostum inaysaaaaaaaaaaa nbr:)))))))

geldim geldim iyiyim montecim sen nasılsın börülce tarifine deavm edeyim hemen 1 adet soğanı ince kıy tencereye zeytinyağını koy soğanları kavur ama öle çok fazla değil üzerine 1 kaşık salça ilave et vede börülceyi koy kavur istersen bir adtte sdomates doğra ben bazen doğruyom bazn koymuyorum üzrine suyunu ilav eet tuzunu ilavet biraz karışık anlattım ama anlamışssındr sen onu yada börülceyi haşla taze soğanı kıy içine börülceyi kıy zeytinyağı limon karıştır salata ye yada yine aynını yap üzerine yoğurt ilave et canım keyfine göre yani
borkoli çorbasınıda verim hemen ben yarım kilo brokoli 2 patates 2 havuç atıyorum tencereye haşlıyorum sonra suyunu süzüp robottan geçiriyorum püreyle suyu karıştır tenecereye al içine zeytinyağı dök kaynatmaya başla kaynarken hazır krema dök içine bir gzüel kaynat al sana mis gibim çorba

ne tembelsin anacım sen böyle kermes için süslenmeye üşenmiyosun ama :mymeka: yoğurt mayalamada ne var alt tarafı 1 bardak kadar sütü ısıtıp birazcık yoğurtla karıştırcan

aynen börülce en güzel böyle olur cokacimcoook

sabah 6 dan beri ayaktayım çok yorgunum yatıyorum şimdi hepinize iyi geceler opuyorumnanaktan

oy birliğiyle bu tarifte karar kılındı vereliniortak
tşk ederim arkıdişler
kocacımla transportermı formermı ne diye sıkıcı bi film izledik
ay bu adam beni bigün bu filmlerle boğacak aaaaa-tatlicadiarzu-
neyse şimdi sigara içem dedim bi çıktık eşimle bankona babam da balkonda ee ben geri girdim eşim tüttürüyo şimdi,annemlerle karşılıklı oturmanın tek dezavantajı bu sanırımsengözlerimebaksanab

iyi geceler kızlar alıntı yapmıştım ama bağlantı koptu şimdi ne yazacağımı unuttum

benim kolum yandı çok kötü acıyor birde acıdanmı nedense başıma ağrı girdi.

herkese iyi uykularopuyorumnanaktan

...............................................................................................

Son düzenleme:
QUOTE=ekinsu;7212845]merhaba kızlar bende ancak gelebildim , sabah doktora gittim hani 10 gün önce benim ayağımın arkasından araba geçmişti ya son 3 gündür yürüyemiyorum nerdeyse o yüzden gittim tendon ezilmesi dedi krem verdi bileklik verdi 2 hafta takıcakmışım oyüzden geç kaldım bu sabah[/QUOTE]
geçmiş olsun canım,bu sıcaktada hiç çekilmez ama idare etcen artık...

zeynep nasıl bilmiyon bacım bursada yapmazlarmnı hani buğsaydan yapılıyor iyice dövülüyor üzreine et nohut falan konuyor
valla bilmiyom canım ya ,benim anananemde bursanın köyünde yaşardı ama onun yaptığınıda hiç görmedim valla..:1no2:

biliyodum zaten bi numara olduğunu,canım arkadaşlarım benim kayınvalidemi pek sevdiler:mymeka:bende bugün bebelac devam maması aldım yarı fiyatına inmiş ,inşallah benim kız arıza çıkarmaz..zemuszemus

recimdeyim canım...:dilcikar:

recimdeyim dedik ya..:jeyyar:

ismiye kıs bursaya yada balıkesire çıksın tayininiz helede bizim gönende memurlar yaşıyor valla çok rahat oraları bizim evlerden birinide kiraya veririz size :)
ben gönene hiç gitmedim ama amcamın yakın bi arkadaşı gönende oturuyodu,güzel yerler diye onlardan duymuşluğum vardır...

canım ya sen katıl,seni birinci yapmazsak bizde kk değiliz...:hooray:

gel canım ya bursamıza ne güzel olur,inşallah çıkar burası bizde tanışırız...

ayçacım nasıl güzel anlatmışsın benim bile gelesim geldi,zatem piramitler çok ilgimi çekmiştir her zaman..
bizimde tahlil olmadan verildi canım...

bende bilmiyom börülce talyaaaaaaaaaaaaa brokoli corbası tarifi vercektim kıs
yok anam yaptım ama bu tarif güzel olmadı,şimdi yeni arayışlar içerisindeyim,bulursam sanada veririm tarif..zemuszemus

bizde aynen böyle yaparız börülceyi,rahmetli ananem(nur içinde yatsın)bahçesinden topladığı tazecik börülceleri böyle yapardı da tadına doyum olmazdı hey gidi günler hey sanki tadı ağzıma geldi...:çok üzgünüm:

bak bide bu çorbayı deniyim,sağol incicim...opuyorumnanaktan

sabah 6 dan beri ayaktayım çok yorgunum yatıyorum şimdi hepinize iyi geceler opuyorumnanaktan

heracım ii geceler zaten bir sen bir ben varız bende yatim bari

sizede iyi geceler kızlar,bende yatarım az sonra...

günaydınn:))
biz 6 da kalktık
ve ben çok hastayım çookk üşüorumdünde giremedim nefes almaya gücüm yoktu valla..
çok sayfa olmuş okuyamadım umarım herşey yolundadır:))
bugün temizlik beklemeyin ama bi omlet yanına meyve suyu hazırlarım:)))

günaydın inanna geçmiş olsun,bol istirahat başka çaresi yok.7 den beri bende ayaktayım kahvaltı,çocukları okula gönder bu saat oldu şimdide betülü uyutup evi toparlıyacam bitmez bu işler bitmez.

gnaydın çok geçmiş olsun temizlik yapma zaten..

balım geçmiş olsun çokmu yandı,yanıkta çok zordur bide çocuk allah sabır versin.:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…