2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızzlar bi şey soracam ben biz gaz için metsil kullanıyorduk bitti eşim doktorla görüşmüş NURSE HARVEYS kullanın en en zararsız doğalı o demiş ben kendi çocuğumda da kul anıyorum demiş üzerinde günde iki defa birer tatlı kaşığı yazıyo fazla değilmi kullanan varsa ne kadar veriyor acaba
brde daha doğalı varken gıda takviyesi felan varken niye ilaç yazıyorlar küçücük bebeklere sırf ilaç firmaları para kazansın diyemi anlamıyorum metsil ilaç deyince kullandığım için çok üzüldüm

günaydin kizlar
nestlecim evet cnm fenchel rezene demek .bebegin gazina yardimci oldugu kadar cokda güzel süt yapiyor rezene cayi bebisler cok icemese bile siz icin hem süt yapsin hemde bebisin gaz sorunu olmasin )
demircool hayatim ben hic vermiyorum emzik ....
banada hic hediye gelmedi tek bi takim geldi sadece

kızlar benim sütte hiç hayır yok bugün..mecbur verdim mamayı...halbuki dün rezene, yeşilçay, papatya, still tea bir sürü şey içtim..ters etki mi yaptı nedir??zaten ahım şahım bir sütüm yoktu şimdi hepten gitti..ilk defa çocuğa gündüz mama verdim..3 ayı bir çıkarsam diyordum ama kısmet olmayacak herhalde..daha anca 46 gün oldu...

banada gelmedı doğru duzgun bısıler esımın akrabaları saolsun pıjamaya dayandılar semt pazarına bı gıdıom sankı benm bebeğın dolabına grımıs gıbı oluom valla hepsı ordan alımnmıs ıse yarayanları kardesımın bebeğı olcak ona verıcem zaten kalanları hedıye ederım bende baskalarına

bugün çok sıkıntılı birgün oldu benim için.kızımda kalça çıkıklığına meyil varmış frijka yastığı verdiler internetten baktım ve çok kötü bişey çok üzülüyorum ağlamaktan başım ağrıyor.sonuçlarında normal yazıyor ama dr röntgene göre gerekli dedi.kısmet olursa yarın başka dr a götüreceğiz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

bana gelen hediyelerin bazıları çok güzel bazıları eh işte ben de hediye olarak götüreceğim anneme falan vereceğim

canım geçmiş olsun inşşallah yakın zamanda düzelir bebişin kızlar bu ultrasonun zamanı varmı peki nezamana kadar çekilebilir

ayrıca çocuk dr da saçmaladı belki bana öyle geliyor ama dediğine bakın günde 5 kez emecekmiş 3 gündüz 2 gece.

ayrıca çocuk dr da saçmaladı belki bana öyle geliyor ama dediğine bakın günde 5 kez emecekmiş 3 gündüz 2 gece.

hayatım sakın hemen panik yapma aynı sorunu bende yaşıyorum çünkü..tip 2a çıktı bizimki ama ilk 3 ay için normal olarak görülüyor..bize doktorumuz önlem amaçlı olarak çift bez ya da bir büyük boy bez takmamızı önerdi..bana kemik açı değerlerini yazarsan bendekiyle karşılaştırırım..bir de bebeğin haftasında mı doğdu yoksa biraz erken mi? benim ki 37+2 de doğduğu için doktorumuz belki biraz geriden geliyordur..bu değerlerle panik yapacak bir şey yok ancak 3. ayda yeniden ultrasonla kontrol edelim dedi...senin ki ultrason mu röntgen mi??

açı değerleri sağ kalça a açısı:56 p açısı: 52 sol kalça a açısı:56 p açısı:53 sonuç bilateral tip II akalça matürasyonu yazıyor.hem usg çekildi hem de röntgen. ilgin için sağol canım.

Son düzenleme:

canim benim gecmis olsun ins. en yakin zamanda düzeli bebisin
doktorunun dedigini benim ebemde demisti bende günde 6 defa bazende 7 defa emziriyorum geceyle beraber .... ama tabi emzirme süreleri 40 dk her iki gögüstende 20 ser dk emzirmem gerekiyor daha az süre emzirirsem bebis daha cabuk acikiyor :ecrin_bebek:

benimki çok emiyor ama süresi kısa.dr kısa süreli 5 kez dedi ama biz bu vakte kadar 5 i tamamladık bile.

hayatım bizimde sağ kalça alpha:59 beta:53 / sol alpha 56 beta 56..doktorumuz alpha ların 60 ın üzerinde betaların da sanırım 50 in altında olması gerektiğini söyledi.(betalardan emin değilim) sonuç ikimizde de aynı bileral tip 2 a...dolayısıyla hemen panik yapma..bence o yastık içinde henüz erken...başka bir doktora daha görün derim..biz şu an çift bez kullanıyoruz..eğer 3. ayda da gelişim geriliği varsa o zaman verecekler o atellerden...kalça çıkığı 45 in altında olursa değerler o zaman oluyormuş..tedbir amaçlı dedi doktorumuz..istanbul da isen doktor önerebilirim canım...

benimki çok emiyor ama süresi kısa.dr kısa süreli 5 kez dedi ama biz bu vakte kadar 5 i tamamladık bile.

istanbuldasın sanırım..medical park göztepe dr.şengül demir..ya da academic hospital prof.dr.ipek akman (marmara üni. öğretim görevlisidir aynı zamanda amerikan hastanesinde de çalışıyor)...şengül demir in muayenesi 35 tl, ipek akman ın 210 tl...

kızlar kalça ultrasonuyla ilgili olarak bilgi amaçlı koyuyorum bu yazıyı...

Tip 2 a, 2 a( + ), 2 a(-): Bu gruba girenlerde
kalça eklemi yerindedir. Asetabular kemik çatı yetersiz
gelismistir. Kemik kenar yuvarlaktır, asetabular
çatının kıkırdak bölümü daha büyüktür fakat femur
bası tam olarak örtünmüstür (Sekil 7,8). Fizyolojik
immatür kalça olarak adlandırılırlar. Açısal
tiplendirmede özellikle Tip II'lerin alt gruplarının saptanmasında
dogumdan sonraki haftalar dikkate
alınır. 6 hafta ve 3 ay önemli dönüm noktalarıdır. 6
haftalık bir bebegin alfa açısının ölçümü 55 dereceden
küçükse, bu kalçanın kendiliginden 3 ayı
tamamladıgında 60 dereceye gelmesi mümkün
degildir. Bu nedenle Tip IIa(-) olarak tanımlanır ve
tedavi edilmesi gereklidir.
6 haftalık olup da alfa açısı 55 dereceden büyük
olan kalçalar ise büyük oranda kendiliginden 3 aylık
olduklarında 60 dereceye ulasmaktadır. Bu nedenle
bu kalçalar Tip IIa(+) olarak tanımlanır. 3 ayı
tamamlayan bu bebeklerde kalça ultrasono-grafisinin tekrarlanması ve alfa açısının 60 dereceye
ulastıgının saptanması gereklidir

sağol canım istanbul dayım.şafak hastanesinde bir prof.tan pazartesine randevu aldım bir bakıcaz artık ama bende o yastıkları kullnmakk istemiyorum inşaallah gerekmez.galiba bizim sonuçlar daha düşük sizden.önemli olan a açılarının 60 olması imiş.55 ten düşükse tedavi diyor yoksa 3 ay beklenmeli diyor bir sitede.hayırlısı olsun inşaallah.dualarınızı bekliyorum.

merak etme emin ol düzelecek...yukarıda koyduğum yazıda da yazıyor bak.. tip 2 a ların büyük çoğunluğu kendiliğinden düzelir diyor...ben moralimi bozmuyorum..en azından çaresi var öyle düşün...doktor dönüşü buradan bilgi verirsen sevinirm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…