2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

özlemcim valla patlıcanla naapcaksan burayada yaz canım yaa yarında benim dolaptaki patlıcanı kullanmam lazım ende düşünüodum ne yapsam die?

sibelcim nasıslsın canım yoğunsun geziyosun ohhhhhhhh
kaynanann geliomu hergün
sen öle gezerken kaynanan oğluşu özlemiyomu kız

Adet olarak fazla bi tarif netten alıntı yaptım ben iftar için mercimek çorba islim kebap patates püresi ve salata düşünüyorum

İslim Kebabı:
15 adet

Malzemeler:

•1,5kg ince uzun patlıcan
•4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
•3-4 adet küçük domates
•köfte için:
•yarım kg kıyma
•1 yumurta
•1 kuru soğan
•2-3 diş sarımsak
•2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
•tuz
•karabiber
•sos için:
•2-3 domates
•sıvıyağ
•1 çay bardağı su
•tuz
Hazırlanması:

1.Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.

2.Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin.
3.Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.
4.Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin.

5.Sosu için domatesleri soyup rendeleyin. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın. Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın.

Benim tarif biraz zahmetli Deniz senin tarife baktım çok pratik bi okadar da lezzetlidir heralde en kısa zamanda denicem canım

merhaba arkadaşlar dün akşam girmedim forum almış başını gitmiş
biraz öncede hepsini okudum tam yazarken sitede sorun var dedi
canan sen o kızı bana getir anacım ben ona göstereyim kiloyu
manyakmı ne mankengibi oldun daha ne olcakmısın sen söyle ona 2 çocuk doğursun
da göreyim onun popsunu
eşim kardelenin doktor olmasını istiyor bense hiç öyle bir hayal kurmadım kurmamda herlade
hayal kırıklığına uğramamak için :))

bizde sonunda dün akşam evden dışarı çıkabildik
çay bahçesine gittik hava almaya biraz kardelen bebek arabasında uyudu
eve gelene kadar iyikide öyle oldu çok esiyordu hava ben bile üşüdüm kışmı geliyo ne

bende bu akşam ıspanak var yanına ne yapsam diye düşünüyom
benim eşim gelmiyor eve yanlız başımayım bazen anneme gidiyom
ama ona gittiğim zaman çok yiyorumçünki sofrayı donatıyor
oyüzden evde olmayı tercih ediyorum ben az yapıyorum çünki tekim diye

özelm yemek süperde baya zahmetli kızart sar pişir
işten gelip bunu yapmayı düşünüyorsan daha pratik bişeyler seç bence

Sevgicim ben pek üşenmem bu konuda sonra da yiyemem tabi yorulduğum için aynen sana katılıyorum biyerlere gidince çok çeşit oluyo ee yeniyorda ama bu sene pek gitmek istemiyorum biyerlere bizde öyle böyle değil ramazan 30 gün millet birbiriyle yarışır valla bazen ewimizde tek yemek yemediğimiz oluyo yani ee bu seferde karşılığında sende çağırıyosun zaten çalışıyorum bu sene bebekte var hiç uğraşamam çok yakınlarıma gidicem bide onları alırım artık napalım

ben de erişteli yeşil mercimek çorbası yapacağım ama şu yeşil mercimeğin haşlayınca suyu çok kararıyor, bildiğini bir yöntem var mı yaa, ne yapsam acaba?

çorbanın yanında
balık ,artı pilav ,artı salata düşünüyorum

bende dün akşam alel acele ıspanak yapmıştım ondan az birşey kaldı.kociş ramazanda illaki çorba ister bende tarhana çorbası yaptım vede taze fasülye.yanınada salata meşrubat falan.yeter ya çocuklu kadınım daha ne olsun.normalde bende yemek işine üşenmem iki kişi değilmişiz sanki evde ordu var gibi yemek yaparım elim boldur.ama ömer yusufun canı herşeyden çok çabuk sıkılıyor sürekli onu avutma halindeyim.artık eski ben değiliiiiiiiiimmmmmmmm

yeşil mercimeği tencere koy üstüne soğuk su koy kaynamaya başlayınca altını kapat biraz bekle o çıkan suyu daha sonra süz canım.ben bu şekilde yapıyorum.

özlem islim kebabı çok güzel fikir ben de yaparım ara ara, ama zahmetli işte, babası bakarsa bebeğe rahat yapılır

pilav daha çok yakışır yanına, fırında makarna ayrı bir lezzet, onu yarına sakla, fırında makarna için tarifin var mı? yarın deneyebilirim

asiye vallahi benim eşim senin gibi, dört dörtlük sofra ister, bense ne bulsam yerim, eşim sayesinde çeşit yapıyorum, bir d eçalışınca daha pratik, daha kolay yemeklere yönelmek zorunda kalıyorum, okuldan gelince ilk işim dondurucuya bakmak oluyor, hazır beni uğraştırmayacak ne varsa o yapıveriyorum

ama artık bakıcı da var, öğlen bizde yiyecek, o sebeple ertesi gün yemeklerimi akşamdan hazırlamam gerekecek.. işim çok zor ama bu tempoya alışırım sanırım

daha önce yaptığımda ben de süzdüm yeşil mercimeği ama tadı gitti gibi oldu sanki yavan yavan geldi bana, ama mceburen süzülecek dimi, kapkara çorba da içilmez kii

2 saat oglumla uyumusum kizlar cok iyi geldi simdi basladi elindeki oyuncagina bagiriyo

aybukecim sevgicim cok densiz insanlar bunlar ya kilo gider bizimle bir ömür boyu kalicak degil ya :))
neyse gecelim su densizleri moralimizi bozmasinlar

oynuyoruz dermisim kaydirigubbakcemile3 amann benim burcum yay oldugu icin ben hic bisiyi ciddiye almiyorum hayat sanki eviclik oyunu ..esim bana baze sen nezaman büyiceksin diye söylenir kaydirigubbakcemile3 yemek süperde hani patates püresi özlemcim yapmicakmisin

bende ne yapicagima karar veremedim dünden 3 tane dolma var onlari cikartirim yaninada kahvaltilik kizartilmis ekmek tereyagi kasar ... salata...... bunlar var bizdede

başka türlü olmaz canım çok uzun süre kaynatmadıktan sonra tadı gitmez.
bu arada şu allataki ticker ı değiştirmek istiyorumda tarih nasıl yazılıyordu belkıscım unuttum ya garip çıkıyor o bölüm

maşallah ya ben gündüz uyuduğumu son 2 yılıdr hiç hatırlaıyorum.oysa çok severim.ama bu eve taşındım taşınalı evde yanlız uyuyamıyorum.gecede 9-10 da tavuklarla beraber uyuyorum yorgunluktan.hamileliğin ilk ayları çok uykum gelirdi annemlere giderdim uyumak içinkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…