benimoğlum hiç süt içmiyor nasıl yapsamda alıştırsam bilemedim. Siz nasıl yaptınız.
canım doktorum bize bir şey yedirmek stediğiniz zaman yemiyorsa yedirmek için uğraşmayın. onu özendirin demişti. Bu dönemlerde taklit etmeyi çok severlermiş sen bir bardak sütü onun yanında keyifle iç.hımmmm tadı harikaymış falan de ( ya da içiyormuş gibi yap.) sonra ona teklif et.
Bir de bir gün keyifle yedikleri şeyi ertesi gün yemiyorlar.aynı şekilde yemedikleri ya da içmedikleri bir şeyide yeyip.içebilirler.Bu nedenle bu süt olayını çok fazla takma.elbet bir gün bir şekilde içecek.peynirini yoğurdunu yiyorsa problem yok.illa da süt içmem derse muhallebi vb.gibi şeylerle takviye edebilirsin.
herkes çocuğu ile yaşadığı anlatmaya değer şeyleri günlük yazarsa iyi olur değil mi?
biz mesela emmeyi bırakamadık, dana gibi emiyos
belkıs bizde de dönem dönem sıkıntı oluyor,özellikle paylaşım konusunda.eşyaları geçtik şimdi de bizleri ablasıyla paylaşamıyor:)
elif ezgi sevindim huzurlu ayrıldığınıza yoksa insanın aklı kalır.
canım emziriyorsan ondan içmek istemiyordur...birde pipetle dene içirmeyi önce sen iç göster sonrada ona ver...pipetle içmeye başlayınca çabuk içiyorlar birde eylence oluyor.benimoğlum hiç süt içmiyor nasıl yapsamda alıştırsam bilemedim. Siz nasıl yaptınız.
canım ya bende burayı çok özledim...hamile oldugumu ögrendikten sonra burdan çıkmaz olmuştum...9 ayım burda çok eylenceli ve anlamlı geçmişti...herşeyi burda paylatık...cinsiyetini ögrenme, göbüşlerimizin büyüme heycanı doğum vs.kimseler uğramamış ne zamandır sessiz topiğim senağlama
ben geldim yine dönüp dolaşıp sanaŞeniz
al bendende o kadar...ama 1 haftadır vermiyorum bıraktırma aşamasındayım...sabahlara kadar oturuyoruz o ayrı meseleherkes çocuğu ile yaşadığı anlatmaya değer şeyleri günlük yazarsa iyi olur değil mi?
biz mesela emmeyi bırakamadık, dana gibi emiyos
canım çocuklar büyüyor sorunlarda büyüyor...benim oğlumda çok yaramaz...valla birderi bir kemik kaldım...Allah bizlere yardım etsin çok zor çocuk büyütmekherkese iyi geceler, nisa çok huysuz delirtti bizi 2 oofff offf
belkıs bizde de dönem dönem sıkıntı oluyor,özellikle paylaşım konusunda.eşyaları geçtik şimdi de bizleri ablasıyla paylaşamıyor:)
elif ezgi sevindim huzurlu ayrıldığınıza yoksa insanın aklı kalır.
allah allah bu yaşta paylaşma sıkıntısı oluyor mu yaf...acaba bizimkisinin büyük kardeşi olmadığı için mi yaşamıyoruz? ne yapmak lazım ki acaba:26:
bilinçli çocuk yetiştirdiğini düşündüğüm bir arkadaşım biri çocuğundan bişey istediğinde eğer oyuncak kendisinin ve vermek istemiyorsa ver diye baskı yapmanın doğru olmadığını söylemişti, ama oyuncak kendisinin değil fakat illa da ben oynayacam diye inat ediyorsa o zaman müdahele ediyordu 'o senin değil 'diye...araştırmak lazım. belki de bu yaşta çocuğun paylaşımcı olmasını beklemek erkendir:44:
nİsa nın huysuzluğu tam gaz devam, bütün gece mızmız, sağa dönüyor mızmız sola dönüyor mızmız, olmadı yatağıma alıyorum yien mızmız!!!
bakıcıan aldıktan sonra da yemek yememe bile fırsat vermiyor, kucağımdan inmiyor, illa birlikte oyun istiyor, hiçbişeyi beğenmiyor, ben ne dersem o olacak diyor, ne bileyim mesela artık çorbasını asla bana içtirtmiyor, döke saça kendim içeceğim diyor,
işte bunun adı 2 yaş sendromu!!! amaaa ben de sendrom başladı artık, kızmla beraber aynı zamda geçiriyoruz artık bu sendromu.
bilemiyorum ki belki de diş çıkarıyor amaaa o da bitti biz de:.....
tabi canım burası başka...benim eşim faceden nefret ediyor açmama izin vermiyor. ama bir tane gizli açtım neymiş bu bakalım diyehüvikçim hatırlamazmıyım seni çok arkadaş vardı ama şimdi hepsi facede
bende orayı sevemedim yaa:25:
ooo ne güzel burda birilerini görmek.paylaşamama bu yaşta olurmu demişsin ezgi ama biz de tam gaz.ablamız ne alsa onu istiyor bazen o ablanın dediğimizde anlıyor ama çoğu zaman ısrar ediyor taki alana kadar.kızıyorum ama çokta komik oluyor kavgaları.inşaallah büyüyünce yapmasınlar da:)
canım çocuklar büyüyor sorunlarda büyüyor...benim oğlumda çok yaramaz...valla birderi bir kemik kaldım...Allah bizlere yardım etsin çok zor çocuk büyütmek
QUOTE]
canım o senin iştahsızlığın, bak bize kilo verices diye hala uğraşıyoruz
çay keyfine erken başlamış:) acaba çayın tadına birileri baktırdı sevdiğinden mi içiyor yoksa meraktan sizi talit etmek için mi içiyor:26: bizimkisi yiyecek içecek ile ilgili teklifleri geri çeviriyor, bazen maksat dalga olsun diye çay ve kahve teklif efiyorum(içmeyeceğini biliyorum) naz ediyor içmicem diye,sanki içse vericemselam kızlar o huysuzluk bizde hep var belkısçım kardelen hep öyle illa kendi istediği
olucak bişeyi istiyorsa eğer imkanı yok başka bişeyle kandıramıyoruz sonunda yerlere
yatarak ağlıyor küçük cadı bazen sinirlerime hakim olamayıp bağırıyorum çok çok inatçı
çay içmeye taktı buara babasının bardağını alıp kaçıyor sehpadan sıcaksa ellemiyor
soğumuşsa çenesinden akıta akıta içiyor paylaşma sorunumuz yok bilmiyorum ilerde olurmu ama
çevremizde çok cocuk var elinde ne olursa olsun isteyen olunca veriyor
2 kız kardeş şimdi başladılarsa aynı evde yaşadıkları müddetçe kavga edeceklerdir, ablamla lise 2ye giderken okul kazağı yüzünden bile kavga etmiştikooo ne güzel burda birilerini görmek.paylaşamama bu yaşta olurmu demişsin ezgi ama biz de tam gaz.ablamız ne alsa onu istiyor bazen o ablanın dediğimizde anlıyor ama çoğu zaman ısrar ediyor taki alana kadar.kızıyorum ama çokta komik oluyor kavgaları.inşaallah büyüyünce yapmasınlar da:)
evet 2 yaş sendromu olabilir...zaten bizde sabır bırakmıyorlarki bu döneminde onlara sakin davranıp en iyi şekilde atlatmasını sağlayalım...akraban ailen varsa bence sık sık onlara git değişikligi seviyorlar.benim burda sadece kayınvalide var oraya gidince oğlum bambaşka bir çocuk oluyor evde sıkıntısındanda yapıyor olabilir.
birde büyüyorlar kendileri bişeyler yapmak başarmak istiyor..eğer çorbayı kendi içmek istiyorsa ver içsin boşver hem kendi yemeye alışması daha iyi...izin vermeyince daha çok inatlaşıyorlar...mustafa mirza da kendi yemek istiyor karışmıyorum döke döke yemeye çalışıyor.:2:
:
benimkisi de bazen kendim yiyecem diye ısrar ediyor. izin vermek lazım. üstüne büyük bir naylon önlük altına kocaman bir sofra örtüsü...ancak bu şekilde öğrenirler. aslında doğal olan bu. ama biz türk anneler döke saça yemek yemesine evde titizliğimizden dışarda 'aman ne ilgisiz anne derler' korkumuzdan çocuğun kendi başına yemek yemesine izin vermiyoruz sonra bir de hala yemeği ben yediriyorum diye yakınıyoruz. bakın turistlere hiç öyle değiller. çocukların yemek yerken nazlanmalrı da bence annesinin yedirmesinden kaynaklanabiliyor. ben biraz sabredip kendi yemeğini kendisinin yemesine izin veriyorum sofrayı karıştırınca dayanamayıp elinden kaşığı çatalı alıyorum. aslında ona uygun bir sofra kursam yarım saat oyalanır (ben de başka bir işimi yaparım) . bazen kendi başına yerken karnını doyuramaıyor gelip kendisi istiyor benim yedirmemi...döke saça yediği için karnı doymuyor yemeğin tadı da ağzında kalmış oluyor. bazen de yemeği ben yedirirken illaki kendi tercihini yemek istiyor. mesela dün bir pilavdan bir çorbadan veriyordum, kaç defa çorbayı kaşıktan döktürüp döktürüp pilavı gösterek pilav istedi ... artık onların da tercihleri var, koca insan oldular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?