2009 Şubat Anneleri

gecmis olsun tatlim bu aralar heryerde salgin var :bbo:
dinlen bol su ic en yakin zamanda iyilesirsin ins. :Saruboceq: a.s.

bisey sorucam ya ben nezaman üsütsem nezle olsam hep dis etim sizliyor
sizdede oluyormu bu dis eti sizlamasi agri degil ama asiri rahatsiz ediyor .
daha 7 hafta önce disciye gittim kontrole dislerimde hic bir sorun olmadigini söyledi
bu dis eti sizlamasinada bi anlam veremedim acikcasi ,belki normaldir :sm_confused:

evet güzelim ya aynen sen saat 9 hoşaf oluyon ben bazen 11 12 yi bulduğu bile oluyo yatağa girmem saat 12,30 falan oluyo aslında onlar bzim kıymetlerimizi bilseler ne ii olcak geçenlerde amcamın kızına gittik eşi tuz ile çatal istedi unutmuş kalkmak istemedi kız hastayım kaldırma beni oturmam falan dedi bi daha ahhh dedim şuna bak ben bu halimle unutkanlık olur herkezde mekik dokuyoruz valla bazen sobalı odada yersek mutfakla oda arası tmm artık git gel falan sonra bana baktı bende bak ne kadınlar var dercesine baktım biliyolar aslındada ama üzmektende geri kalmıyolar klava:

sorun sirf kocislerle olsa gene iyi bende annemle tartistim dün aksam
kiz kardesimle kavga etmis bende oturun konusarak halledin diyince annemde olmuyor artik konusmakla sorun cözülmüyor diyince bende birak ozaman oda isterse ayri eve ciksin dedim
bu ücüncü söyleyisin bir daha duymayim dedi msnden cikti
bunda kizcak ne var anlamadim ben fikrimi vede gayet normal bisey söyledim
sonucta kizkardesim 20 yasinda kendi parasini kazaniyor eger kazandigi para ev gecindirmeye yeticekse ciksin en azindan sorun yasanmaz demek istedim ama anlamadi iste

ama artik karismicam onlarin tartismasina arayi düzeltiyim derken benle kavga etti

anne ya o da işte tek başına ayakta durmasına gönlü razı olmuyordur belki :asigim: boşver sen karışma çözsünler ana kız problemlerini

Kızlar selamlar .
Önce hemen aklımdayken tüm eğitimcilerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlu olsun .
Şirincek evet canım benimde aynen senin gibi eşim burada değil benimkide denizci :)))
FLORYA canım şeker sonuçlarının bu rakamlardan altta olması gerekiyormuş.Bende ki test sonucunda yazıyo bak bakalım
AÇLIK : < 95
1.SAAT : < 180
2.SAAT : <155
3.SAAT : < 140 Eğer bu değerlerden ikisinde yükseklik varsa sorun oluyormuş .Dr. dediğine göre

aslında bende hem anneden hemde kocişten dertliyim ama anneme çaktırmıyorum çok kırılıyorum kardeşimede annemede hamileyim sonuçta bazen okuyorum arkadaşların annleri koşuşturyolar deli divane oluyolar yardım etmek için benimkilerde hiç ses seda yok kızım yada abla bişeyin yapılcaksa yapalım falan yok tek başıma yapmaya çalışıyorum herşeyleri çok kırgınım çok ama sölemicemde içimde kalsın :dilcikar:

efeecemcim inan aynı durumdayız benim annemde tıkıldı evine kırk yılda bir aramış gecenin 10unda alo burda yağmur yağıyo napiyosun diyor valla kimsenin kılı bile kıpırdamadı diyorum ya hamile miyim amele mi belli değil eşim desen zaten hak getire eşimin akrabalarını sabah söyledim zaten en sonunda soktum lafı rahatladım sıra anneme de gelecek eşime de şimdilik susuyorum uygun zamanı kolluyorum yabancılar bile daha ilgili valla. Ay ne diyim yaa inan 2 gündür aklıma geldikçe ağlayacak gibi oluyorum. Rabbime havale ettim hepsini

aaaaaahhhhhhhhhh yaramı deştin ya annemler böle eşimde böle yapıyo acab bendemi
bir sorun var diyorum neden ben diyorum diyorum ama kimse anlamıyo ya okadar ihtiyacım var yardıma herşeye kendim koşuşturuyom neyseki halimiz şuan yerinde ama gece olunca ölüp ölüp diriliyorum ağrılardan ne sağıma ne soluma dönebiliyom artık kimseleri düşünmücem tavrımıda hafif hafif koycam bilsinler :çok üzgünüm:

cidden cok koyuyor yaa benim kardeslerimde cok nadir msnden yaziyorlar
annemde soruyor nasil oldugumu ama iste tek okadar
inanabiliyormusun aralarinda niye tartistiklarini annem bana söylemedi
sanki ben dis kapinin mandaliyim senağlama walla bazen düsünüyorum acaba evlatlik falanmiyim :roflol: :roflol: senağlama
okadar kücük sorunlar yasiyorum gibi görünsede hepsini birlestirince ortaya kocaman bi sorun cikiyor malesef
hipertansiyonu var diye bende cok sesimi cikartmiyorum ama cok doldum bir müddet ne msni acicam nede ailemden biriyle konuscam :1closedeyes:

sağol canım ya...diş kırık...boğaz şiş...ateş 38...eklemlerim ağrı içinde...valla yarım insan oldum...allah dermansız dert vermesin..buna da şükür....

:1shok: canim benim yaaa inanmiyorum 38 derece ates aman dikkat et
doktorunun haberi varmi atesin oldugundan falan
hamilelikte gercekten cok tehlikeli olabiliyor ates ins. düser biran önce atesin
keske elimizden bisey gelseydi ya :çok üzgünüm:
ahh be güzelim esinle bi hastaneye gitseniz iyi degil bu kadar ates
rabbim acil sifalar versin cnm

efeecem ben kimseye ihtiyaç duymuyorum çok şükür. Kendi işimi sürüne sürüne yapıorum.Benim bebişte düşük tehlikesi vardı bide ilk başlarda ev taşıdım annem bendeydi tv kurulur kurulmaz başına oturdu elini sıcaktan soğuğa atmadı başka kimsecikler de arayıp sormadı bi şey lazım mı diye merak ediyorum o zaman Allah korusun bebeğime bişey olsaydı vicdan azabı çekmezler miydi.Yok ama çekmezlerdi ne işi varda kalkmış ev taşımış ne biliyim işte gelin karnındaki çocuğa bile sahip çıkamadı falan derlerdi heralde Çıkıp

Hamilelik ve yüksek ateş

Halk arasında ateş olarak da tanımlanan vücut sıcaklığının anormal derecede yükselmesi "hipertermi" olarak adlandırılır. İnsanlardaki normal vücut sıcaklığı 37 santigrad derecedir.Bu değerin 38.9 santigrad derecenin üstüne çıkması ve belirli bir süre bu değerde kalması hamile bir kadında sorunlara neden olabilir. Hipertermi enfeksiyonlar, sıcak banyolar, egzersiz, sauna gibi nedenlere bağlı olarak gelişebilir.

Vücut sıcaklığı yüksekliğinin (hiperterminin) gelişmekte olan bebek üzerindeki zarar verici etkisi hiperterminin fetal gelişimin denk geldiği evresi ile yüksekliğin miktarı ve süresine bağlıdır.

Hiperterminin gelişmekte olan fetus üzerindeki etkileri hayvanlar üzerinde yapılan çalışmlarla incelenmiştir. Tüm hayvan modellerinde merkezi sinir sistemi en fazla etkilenme riski taşıyan bölümdür. Bunun yanısıra artmış vücut sıcaklığı mikrosefali (kafanın normalden küçük olması), göz anomalileri, damak anomalileri, üst çenede küçüklük, kol ve bacaklarda hasar, böbrek gelişiminde bozukluklara neden olabilir. Bu fiziksel hasarların yanısıra etkilenmiş bebekler ileriki yaşamlarında öğrenme ve konsantrason güçlükleri yaşayabilirler.

Bu etkilerin hangi sıcaklığa ulaşıldığında ortaya çıktığı, bir başka deyişle bebekte anomaliye neden olabilecek sıcaklığın eşik değeri de araştırılmıştır. Hayvan deneylerinde sıcklığın 2-2.5 derece artmasının olumsuz etkileri yaratabileceği saptanmıştır. İnsanlar açısından bakıldığında ise bu eşik değer 38.9 santigrad derece olarak kabul edilmektedir.

Öte yandan sıcaklık yükselmesinin süresi uzadıkça teratojenik etki riski de paralel olarak artmaktadır.

İnsanlarda durum
Yapılan pekçok epidemeyiolojik çalışmadan elde edilen sonuç insanlarda hipertermi ile nöral tüp defekti arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir.

Nöral tüp defektli bebek doğuran annelerin geriye dönük incelemeleri bunların önemli bir kısmının gerebeliklerinin erken dönemlerinde ateşli bir hastalık geçirdiklerini ortaya koymaktadır. Yapılan bir çalışmada bu oran %13 olarak bulunurken bir başka araştırmada nöral tüp defektli bebek doğuran annelerin %12'sinin gebeliklerinin ilk 3 ayı içinde ateşli bir hastalık geçirdikleri saptanmıştır.

23.491 kadının tüm hamilelikleri boyunca izlendiği bir başka çalışmada ise anne yaşı, folik asit kullanımı, aile öyküsü ve diğer faktörler de gözönüne alındığında ilk 3 ay içinde ateşli hastalık geçirilmesi durumunda nöral tüp defektli bebek doğurma riski 1.8 kat artmış olarak bulunmuştur.

Merkezi sinir sistemi döllenme sonrası 3. hafta civarında oluşmaya başlar ve nöral tüpünkapanması 18-28. günlar arasında gerçekleşir. Merkezi sinir sistemi tüm gebelik boyunca gelişimini sürdürür ve bu nedenle diğer sistemlerden daha duyarlıdır. Döllenme sonrası 8. haftada organ teşekkülü tamamlanır ve bu dönemden sonra bebeğin etkilenme riski çok azalır.

Gebelik sırasındaki ateş aynı zamanda düşüğe de neden olabilir. Yapılan bir çalışmada kadınlar 3 gruba ayrılmıştır. İlk grupta düşük yapan ve düşük materyalinde genetik bir bozukluk saptanmayan kadınlar yer alırken ikinci gruba düşük materyalinde genetik bozukluk saptanan kadınlar dahil edilmiştir. Son grupta ise 28. hafta ya da daha sonrasında doğum yapan kadınlar bulunmaktadır. Çalışmadan elde edilen sonuçlar erken dönemde vücut sıcaklığı 37.8 santigrad derecenin üzerine çıkan kadınlarda meydana gelen düşüklerde genetik bir bozukluk olmadığını göstermiştir. Bebeklerde genetik bozukluk saptanan düşüklerde ise ateş'in bir etkisi saptanamamıştır.

Diğer anomaliler
Merkezi sinir sistemi anomalileri ve düşükler dışında yüksek ateşin başka etkileri de vardır. Yüksek ateş ile ilişkilendirilen en önemli kalp anomalisi kulakçıklar arasında delik, kalbin sol tarafında gelişme geriliğidir

Öte yandan diğer bazı çalışmalarda ise hipertermi ile bebekte anomali arasında bir ilişki saptanamamıştır. Ellibeşbin hamile kadının incelendiği geniş kapsamlı bir araştırma 165 kadında hamileliklerinin ilk 3 ayı içinde 1-3 gün süren ve 38.9 santigrad derecenin üstünde ateş olduğu saptanmış ancak bu annelerden doğan bebeklerde doğumsal anomali, düşük, ölü doğum ya da sinir sistemi anomalisi görülme oranlarında bir artış saptanmamıştır

benimde kimseciklere ihtiyacım yok canım ya saolduğum sürece her işimi kendim yaparım allahın izni ile ama işte koyuyo ya yinede napalım artık idare edelim dimi kızlar nede çok dertliymişiz herşey bebeklerle bitmiyo ya hayat işte
neyse kızlar yarın görüşürüz ben çıktım eşim aradı eve gidince yemekle falan uğraşma kahvaltılık hazırlarız sen yat falan dedi gönlümü alıcak ya şimdi başlar artık yağ çekmelere falan ama işte seviyoruz ya kaçtım kızlar bay:teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…