2009 Şubat Anneleri

cimcimecim çok sağol canım...dün doktora göründüm...en fazla içebileceğim ilaç minoset...o da zaten çok hafif biliyorsunuz..onu içmesem belki daha da yükselirdi...o şimdilik 38 de tutuyor...sirkeli su filanda yapıyoruz...grip işte..öldürmüyo süründüyo..allahtan ilk 4 ayı geride bıraktık...o evreler çok daha tehlikeli tabi...anneannemin bir lafı vardı...grip ilaçsız 7 günde, ilaçla 1 haftada geçer diye...mecbur bu süreyi bekliycez valla...3 ü gitti kaldı 4 gün...

yüksek atesin bebekte yarattığı sorunlar
Yüksek ateş, anne karnındaki bebek için çeşitli riskler barındırıyor. Ancak hemen endişelenmeyin! Her yüksek ateş, hemen zarar vermiyor. Zarar vermesi için yüksek ateşin miktarının ve süresinin yanısıra anne karnındaki bebeğin gelişim evresi ile doğrudan ilgisi var.
Ne tip zararlı olduğu konusunda, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar göstermiş ki, anne karnındaki fetusun en fazla etkilenme riski, merkezi sinir sistemi. Bunun yanı sıra mikrosefali (kafanın normalden küçük olması), göz ve dudak anomalileri, üst çenede küçüklük, kol ve bacaklarda hasar, böbrek gelişiminde bozukluklar görülebiliyor.

Yüksek ateşin uzun vadeli olumsuz etkileri de sözkonusu. Anne karnında yüksek ateşten etkilenmiş bebeklerin ileriki yaşamlarında öğrenme ve konsantrasyon zorluğu ortaya çıkabiliyor.

Araştırmalarda, bu olumsuz etkilerin hangi sıcaklığa ulaşıldığında ortaya çıktığı yani bebekte anomaliye neden olabilecek sıcaklığın eşik değeri de incelenmiş. Hayvan deneylerinde sıcaklığın 2-2.5 derece artmasıyla insan da ise eşik değerinin 38.9 derece olduğu ortaya çıkmış. Ama sıcaklığın yükselmesinin yanı sıra ateşin yaşandığı süre uzadıkça teratojenik etki riski de artış gösteriyor.

detayli bilgi icin buraya bakin kizlar : Hamilelik döneminde Yüksek ateş, bebeğin sağlığını etkiliyor

iyi aksamlar kızlar.artık fazla giremiyorum.işim fazla oluyor heralde.dün de baya gezdik.sizde cok yazmıssınız kızlar okuyamıyorum fazla.cok özlüyorum sizi ama

Bu akşam en kötü haberimi aldım eşimin çalıştığı işyeri hepsine izne çıkarmış 3 ay boyunca maaş yok boş boş oturucaklar krediler faturalar bilmiyorum ne olucak

Bu akşam en kötü haberimi aldım eşimin çalıştığı işyeri hepsine izne çıkarmış 3 ay boyunca maaş yok boş boş oturucaklar krediler faturalar bilmiyorum ne olucak

kötü olmus cnm üzülmemeye calis
aileler destek cikar sizi böyle birakmazlar :teselli:
derdi veren Allah dermanida verir
ins. esinin isleri en yakin zamanda düzelir :Saruboceq:
sen kendine ve bebisine iyi bak o sorunda cözülür Allah`in izniyle :teselli:

inanırmısın babam dışında herkes çekildi kenara bu daha acı tasarruf yapın denildi kapatıldı telefon daha ne kadar tasarruf edilicekse en son geçen ay market alışverişi yapıldı en son ne zaman pazara çıktığımı hatrılamıyorum bile ama allaha dua ediyorum bu günler bir an önce bitsin kimse işsiz kalmasın senağlama

Ah canim cok uzuldum, insallah Allah´im yardim ederde su aylarinizi rahat gecirirsiniz, hem sen kendini cok uzme eminim esin bir seyler bulur, sen bebegini uzmemeye calis simdilik.Allah buyuktur.:Saruboceq:

dost kara günde belli olur diye bosuna dememisler
bitanemm üzülme yaa bulunur bi caresi senağlama
ins. esinen yakin zamanda bi is bulur :Saruboceq:
dualarimi eksik etmicem sizin icin :teselli:
ben yasin okurum sizin icin ve tüm hamisler icin :teselli:
sende dualarinla esine destek ol tatlim o bulur biseyler allah büyük ondan umut kesilmez :teselli:

kızlar bu arada türkiye hastanesine giden varmı aranızda? doğum fiyatları nedir acaba

bende doğum için türkiye hastanesini düşünüyordum telefonla radaım fiyatları öğrenmek için telefonda bilgi veremiyoruz dediler takipli hastaysanız geldiğinizde öğrenebilirsiniz dediler bende takipli hasta değilim deyince ozaman zaten doğuma kabul edilmiyeceksiniz dendi bana telefonda ama ben 2 hafta sonra gideceğim muayne olacağım oazaman öğrenirim hem belki bundan sonra kontrollere oaraya gidersek doğuma kabul ederler diye düşünüyorum

kraker kız allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm ama sende şu an kafanı iyice buna takıp bebişini üzme herişte bir hayır vardır bunu unutma bunlarda geçecek işaalh

krakerkız cok uzdun bızı sen ya ama ınan gecer bu gunlerde umarımkı bebeğin sıze sans getırecek bole aksı durumları hepımız zaman zaman yasıyoruz hıc sıkma sen canını bebğin ıyı sen ve esın ıyı bundan daha ıyı ne olabılırkı hersey gelır gecer

Canım Allah tez zamanda iş rastlığı versin Ben Bursa'dayım burda sanayi çok biliyorsunuz ama o kadar çok kişi işsizki daha şimdiden kriz yada kriz fırsatçılığı diyo herkes çok zor hele kirada olanlar için daha da zor üzülme herşeyin bir çaresi bulunur.:1hug:

kraker kız ne olmus öyle canım ya cok üzüldüm.allah yardımcınız olsun.elimizden bişey gelse keşke.

kraker kız ne olmus öyle canım ya cok üzüldüm.allah yardımcınız olsun.elimizden bişey gelse keşke.

gece boyu nerden kısıp ne yapabiliriz diyoruz ama düşünmekten içim bayıldı artık nerden ne kadar kısabiliriz ki daha evin borçlarını ödüyoruz aklıma gelen eşimle birlikte babamın yanına gitmek en azından kısa süreli bir çözüm gibi ama uçak ve otobüs yolculuğu yasak olduğu için bu planda suya düştü evde yapabilicek bir iş bulsam onunda arayışına girdim ama sanmıyorum bir şey çıkıcağını

off kızlar 24 saat içinde neler olmuş yaa (
ateşler ishaller
hasta hamişlerimizin hepsine geçmiş olsun
kraker kız allah sabır versin bu zor günlerde
en azından baban destek olacakmış
krediler için bence bankaya danışıp en azından faiz ödemeden ertelemeye gidilir mi öğrenmeye çalışın
yine de güçlü olmaya çalışın bebeğiniz için

bu arada öğretmen hamişlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum

sağol canım öyle gücüme gidiyor ki babamdan bişi istemek kahretsin bu krizi bizim gbi kimbilir daha neler var ama bilmiyoruz hatta bizden daha kötü

eczanede satılan gebelik testleri çok erken dönemde sonuç vermiyor bildiğim kadarıyla. kan tahlili yaptırabilirsen ondan sonuç alabilirsin. hayırlı olsun.

canım aslında benim yaptırdığım çok farklı oldu. ilkinde açken aldılar 50 mg yüklemeden 1 saat sonra yine aç ve susuzken yine aldılar. şeker yüklemesi bu şekilde yapılıyor diye biliyorum. 50 lik yükleme 100 lük yükleme farklı yerlerde yapıldı. fakat her ikisinde de açlık değerlerime bakıldı. dr. una yapılma şeklini anlat istersen. labaratuardaki görevli yanlış bir iş yapmış olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…