2009 Şubat Anneleri

vidicim gözün aydın
bebişine de maşallah
ne güzel büyümüş

Son düzenleme:
Antenatal muayeneler ne sıklıkta yapılır?

Antenatal muayenelerin sıklığını ve yapılan incelemelerin niteliğini belirleyen en önemli etken anne adayının ilk muayenesinde araştırılan risk faktörleridir. Herhangi bir risk faktörü olmayan anne adayı hiçbir şikayeti olmasa bile ideal olarak 28. gebelik haftasına kadar dörder haftalık, 28-36. haftalar arasında ikişer haftalık aralıklarla, 36. haftadan doğuma kadar ise haftalık olarak doktor kontrolüne gelmelidir. Ek bir şikayet olduğunda yeni doktor muayenesi beklenmemeli ve takipeden doktora durum iletilerek doktorun gerekli gördüğü durumlarda ek muayeneler için de başvurulmalıdır.

diyor bir sitede kızlar

alttanda 36. haftada bakmaya başlanıyor demekki.

vidicim oğluşun maşallah tosuncuk olmuş:)raporda iyi olmuş

alttanda 36. haftada bakmaya başlanıyor demekki.

vidicim oğluşun maşallah tosuncuk olmuş:)raporda iyi olmuş

saol canım,walla rapor iyi oldu ama beni düşündüren izin konusu 3 hafta kalana kadar çalışmayı istiyordum,ama bu şekiilde çalışamayacağım,doğum sonrası işe daha erken başlamam gerekecek neyse artık bebiş sağlıklı vaktinde gelsinde buluruz sonra bi çaresini işinde

cimcime oğluna tekrar geçmiş olsun canım aman dikkat et ishal fena hastalıktır vidicim maşallah kilosu çok iyi gelmiş ayrıca bir sorunun olmaması çok güzel,benim bulantım sürüyor halsizim cuma günü doktora gideceğin perşembe annem geliyor Allah nasip ederse artık yanımda olacak yalnız kalmayacağım ya benim şu ana kadar hiç bulantım olmamıştı acaba yeni mi başlıyor yoksa dünkü yemekte mi yediklerim dokundu anlamadım kızlar hamilelik reflüsü diyor midem sanki ağzımda

canım bence bu haftaya kadar bulantın olmadıysa şuanda olanlar ya yediklerinden yada mideni üşütmekten falan kaynaklanıyordur.neyseki randevun yakınmış inşalah cumaya kadar geçer bulantın ama geçmezsede unutma sormayı bari:)) ben çünkü yazmazsam kağıda ağrımı bile sormayı unutuyorum bebişi görücem diye heycandan:)

yani bu aydan sonra haftada 2 kez görebileceğim kızımı çok güzel yaaa, pekiii bizi bu NST ye ne zaman alacaklar acaba?fisfisfis

kızlar 26. haftadan itibaren 2 haftada 1 kontrole gitmeye başladım ben...34. haftadan sonra sanırım haftalık kontrollere dönüşecek...36. hafta itibariyle de muayeneler jinekolojik olacak...ondan sonrada doğurucazzzzzzzz hayırlısıyla inşallah....

kızlar yaaa ben bu kordon dolanmasına taktım kafayı, aklımdan hiç çıkmıyor yaaa, bilmeyenler için tekrar söyleyeyim, cumartesi günü dokotra gittik doktor 3 boryutlu fotoğraf verdi fakat fotoğrfata çok bariz bir şekilde bebeğin boynunda sarılı gibi duran kordona benzeyen bişey gördüm, videosunu izledim aynı şeyi videoda da gördüm, sanırım o kordon, yaa çok korkuyorum, eşime degösterdim o da şaşırdı ama korkma önemli bişey olsa doktor uyarırıdı diyor, ama içim rahat değil, sizce ne yapmalıyım?

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´

Son düzenleyen: Moderatör:
vidicim izin meselesi konusunda bir arkadaşım doğum öncesi izninin 5 haftası çalışabilir raporu almış sırf doğum sonrasında daha rahat edip bebeğiyle daha çok zaman geçirisn diye sorunları varmış onun da ama o 5 haftada 2 kere kadındoğumcunun dışında herhengi bir doktordan rapor almış böylelikle doğum sonrasında o 5 haftayı kullanmış

off kızlar yaa
bu gece gelenlerim geldi
etraftaki herkes bana battı
sanırım yediklerim ağır geldi karnım şişti
şiştikçe bana sıkıntı yaptı
sıkıntı yaptıkça da etrafa saldırdım
kendimi çok garip hissettim

cnmm bence yarin ara doktorunu tekrar sor
olmadi tekrar kontrole git
allah korusun ama genede rahatlaman icin gitmeni tavsiye ederim :teselli:

aybüke canım bizler ultrason görüntülerinden alakasız sonuçlar çıkartabiliyoruz
sanırım bu görüntüleri tam çözemediğimizden kaynaklanıyor
fakat anne karnında kordon boyna dolanması çok olası değil aslında
bu durum çoğunlukla doğum esnasında gözleniyor
bu yüzden panik yapma
hem dediğiniz gibi önemli birşey olsa drunuz uyarırdı

hepinize iyi geceler benim gözlerim kapanip duruyor
kuzulari saymadan uykuya dalicam galiba :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…