2009 Şubat Anneleri

nst ne arkadaşlar ben bilmiyorum

Nonstress Test (NST)

Tüm gebeler doğum öncesi bakımın bir parçası olarak monitorize edilebilirler.
Bu, doktorun bebeğin sağlığı hakkında bilgi edinmesini sağlar. Monitorizasyon elektronik aletlerle yapılır ve bazı problemler mümkün olan en erken zamanda teşhis edilebilir. Monitorizasyon yöntemlerinin başında nonstress test ( NST ) gelir.

NST, bebeğin kendi hareketlerine yine kendi kalp atım hızıyla verdiği cevabı ölçer. Bebek hareket ettiğinde kalp atışları hızlanır. Annenin karnına bir kemer takılır ve bu kemere ( transduser) algılayıcı bir alet yerleştirilir. Test genellikle 20-40 dakika sürer. Bu süre içinde bebeğin kalp hızı doppler ultrason ile ölçülür ve yazdırılır. Bebeğin her hareketinde anne bir düğmeye basarak bunun kaydedilmesini sağlar. Tüm bunların kaydı grafik kağıdı üzerine yapılır.

Bazen NST sırasında bebek hareket etmeyebilir. Bu mutlaka bir problem olduğunu göstermez. Büyük olasılıkla bebek uyuyor şveya dinleniyordur. Bu durumda doktorunuz veya hemşire size yiyecek veya içecek vererek bebeği uyarmaya çalışacaktır. Bu işlem sonunda bebek çoğunlukla oynamaya başlar.

Bazen NST sonuçları bir problem olduğuna işaret edebilir, ancak bebek yine de sağlıklı olabilir. Bebek hareket etmiş fakat kalp atışlarında değişiklik olmamış olabilir. Bu durumda doktorunuz ilave başka testlerle bebeğin sağlık durumunu araştıracak ve NST testinin doğruluğunu irdeleyecektir.

keşke videoyu size gönderebilsem de yorumlarınızı alabilsem, ama belki fotosunu gönderebilirim, o işe yarın bakayım, yoruldum iyice, kızlar yarın gönderirsem yorum yapın ne olur yaaa, cumartesi gününden beri huzursuzum

aybüke cumartesiyi bekleme bence kafana takılan birşeyi sor tel.et ya da git canım ya o güne kadar huzursuz olacaksın bebeğin etkilenecek

canım NST bizi bir makineye bağlıyorlar, göbeğimize tuhaf tuhaf şeyler takıyorlar bebeğin kalp atımını dinliyorlar, öööle bişey işte

ya gittiğim doktor benim sürekli gittiğim doktor değildi, o yüzden arayıp soramıyorum da, gerçi arasam ne diyeceğim onu da bilemiyorum, haftaya cuma kendi dokotrumla randevum var, o güne kadar Allah a emanet yaşayacağız artık ya az önve videoyu yine izledim aynı şeyi yine gördüm yaaa, Allahım korusun inşallaahhh, kızıma bişey olmasın da offff offfff

ben de çıktım yaa, yoruldum iyice, yarın görüşürüz arkadaşlar

Son düzenleme:

canım benimde aklımdan geçti bu ama doktorum ben çalışabilir raporu vermem dedi.başka bi doktordanda alabilirm fakat ben çalışabilir olarak görünüpte rapor alırsam eğer okula benim yerime geçici başka öğretmen vermiyorlar,izne çıkarsam veriyorlar.bu yüzden idarede beni sıkıştırıyor ne zaman ayrılcan izine diye.onlarıda zor durumda bırakmak istemiyorum.artık 2.dönemde birilerini bulabilirem heyet raporu falan alabilecek onu deniyeceğim.

Kızlar bu arada kordonla ilgili konuşmuşsunuz onu bende merak ediyordum sormuştum doktoruma ''o anlık görüntüye takılma,o kadar çok oynuyorlarki kordonlarıyla sürekli izlesen korkarsın''demişti.benimkinde de ne zaman baksak boynundan yüzünün önüne geliyor kordonfisfisfis

kordonuyla bebeğin oynaması el kaslarını geliştiriyor doğum sonrasında tutma reflexi için iyi diyor uzman tv de hamilelikte 7.ay videosunda onun dışında birşey bilmiyorum

Canım ben istirahattte olduğunu biliyordum da bu durumu bilmiyordum çok geçmiş olsun tekrar ha gayret biraz daha sabreder inşallah bebişin

uykusuz gebisler hadi iyi sohbetler size,bizim çok uykumuz geldi teyzoşları,öptük hepinizi ii geceler

Ben geldim fikrime sadece ssaslan yorum yapmış teşekkür ederim başka da kimsenin dikkatini çekmemiş sanırım en azından bir fikir sunmaktan dolayı mutluyum ben üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum . herkese iyi geceler .

Geçmiş olsun tatlım benim de rahim ağzını ölçmüştü normal demişti sen çıkıyosun ozaman doğum iznine 32. haftada başlıcak dimi normal iznin ben de kontrole cem cuma günü bakalım dr ne dicek tahliller ne göstercek inş. işe gidebilirim biraz işler kalmıştı yarıda bırakmak istemiyorum (eşim de kızıyo sen mi kurtarıcaksın şirketi diye) hayırlısı bakalım

iyi geceler kızlar.yaa aklıma tatoş takıldı.bayadır düşünüyorum ne yaptı acaba.duyan gören varmı?

ayyyyneeeeeeeeeennnnnnnn benimde sanki midem agzımda.bunu baska türlü tarif edemezdim.günlerdir midem yanıyor ve agzımdan cıkacakmıs gibi oluyor.yarın doktora gidecegim.dayanamıyorum artık.yemek yiyemiyorum bile.eşim kızıyo o zamanda.bakalım ne dicek yarın.hem kızımı görücem.cok özledim onu.taam 22 gün oldu görmeyeli:asigim:

Allah nazarlardan korusun, maşallah. canım bu aylarda 3d ultrason çektirmemiz m gerek. dr un mu yönlendirdi yoksa kendiniz mi istediniz?

canım benim bebek olduktan sonra değişir herhalde. o zaman hepimiz tam birer aile olacağız. şimdi de tam aileyiz de, onların gözünde de öyle olacak.
ya kızlar hakkaten erkek çocuklar ana-babasına daha düşkün oluyor. evlense de bu değişmiyor.

evet canım ben de sola doğru yan yatıp göbeğimin altına ve bazen bacaklarımın arasına yastıkla destek yapıyorum. çok rahat ediyorum.

birçok yere baktım emzirme atleti bulamadım. ben de almak istiyorum. internetten sipariş vermeyi düşünüyorum hatta.
cimcimecim çok geçmiş olsun. çocuklar böyle zorlukla büyüyor işte. umarım düzelme olmuştur oğlunda. çok üzme kendini canım sen elinden geleni yapıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…