2009 Şubat Anneleri

efeecem ben hamileliğimin başından beri idrar yolu iltihabı problemlerini çok yaşadım
ihmal etmeden dra git canım
en önemlisi bol bol su içmen bu süre içerisinde
bol su içmek iltihaba neden olan mikrobun idrar torbasında ve idrar yollarında tutunmasını ve tamamen yerleşmesini engelliyor
diğer bir nokta da ayaklarını sıcak tutmaya özen göster
çoraplarını hiç ayağından çıkartma canım ben bütün yaz fethiye gibi yerde çorapla dolaşmıştım

hamilelikte nane cayi icilmesi tavsiye edilmiyor cünki rahim kasilmalarina neden oluyor diye okumustum simdiye kadar icmissem 2 fincan nane cayi icmisimdir ama canimda cok cekiyor kac fincanla sinirlamak gerek günde bileniniz varmi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Vidicim saol ya sonunda benim yazıma bir cevap yazan oldu yani :))
Canım inan yok son kullanma tarihleri üzerinde ömür boyu değildir herhalde bu kremlerinde bir ömrü vardır üretim tarihi var fiyat etiketinde ama son kullanma tarihi hakkında hiç bişi yok.
Yaa kızlardan alan olmadı mı hiç yaa bebek bakım ürünleri bilgisi olan yazsın lütfen.

walla bitanem ben suana kadar ogluma hep bebek sampuani kremleri aldim haylada kullaniyor
sampuani mesela penaten kullanyior cok saci olmadigi icin 4-5 ayda bitiyor sampuani
kremine baktim simdi ( yag seklinde olanlardan aliyorum ) arkasinda son kullanma tarihi yaziyor ama 2010 un 12. ayina kadar
umarim sana birazda olsun yardimci olabilmisimdir a.s.

acele etme canım son aylarda alırsın öylesi daha sağlıklı

dersucum bebek için değil ama benim kendim için kullanmalık aldığım niveanın pişik önleyici ve onarıcı kremleri var ve onlarda da yok böyle bir tarih ama
aklıma gelen bişey oldu
bu tip ürünlerin üzerinde genelde ücretsiz danışma hattı telefonları oluyor belki onları arayıp sormak ve bilgi almak en doğrusu
eğer bu ürünlere ait etiketleme kanunlarında mecburi değilse yazmıyorlardır
zaten bu ürünler ilaçtan ziyade kozmetik grubuna giriyorlar sanırım

sezeryanla doğum yapacaklar da jinekolojik muayene olacak mı acaba?
vidi çok sevindim herşeyin yolunda olmasına. boşver raporun tadını çıkar sonrasını düşünme.

evet canım sezaryenda olacak olsak alttan muayene son dönemlerde kontrol amaçlı yapılıyor...açılma var mı? enfeksiyon var mı? çatının durumu vs. gibi konuların değerlendirilmesi için....

İstanbulda oturan arkadaşlar bugün bir arkadaşımla konuştum oda bebek bekliyor Yenibosnada spotçular çarşısı diye bir yer varmış 650 YTL ye bütün bir bebek odası takımı veriyorlarmış.Ya nasıldır spot sonuçta falan dedim ben evlenirken bütün mobilyalarımı ordan aldım taş gibi çizik bile yok dedi herşey kutulu geliyormuş.Bilginize

Canım alıp almamak değilde son kullanım tarihi yazmaması ilginç geldi bana.

Ya son kullanma tarihi üretim tarihinden şu kadar zaman sonradır diye bir ibare de mi yok enteresan valla Ama bildiğim kozmetiklerin veya o tarz şeylerin en fazla 1 sene kullanıldığı

bende sasirdim simdi dersucum sac sampuaninin ( burdaki en tanindik marka ) üstünde yazmiyor ama kremin üstünde son kullanma tarihi var
her firma yazmiyor sanirim kosmatige girseler bile yazmasi gerekirdi
uzmanlar mesela göz makyaj ürünlerinin 6 aydan sonra kullanilmamasini öneriyorlar
esimle fayans yaistiricisi almistik tutmamisti yapistirici arkasina baktigimizda son kullanma tarihi vardi
tarih gectigi icin yapistirdigimiz fayanslar tek tek yere düsmüslerdi :)))

Kızlarr bir şey soracam oğlumun adını Tuğra istiyordum ben ama Tuğra imza manasına geliyor diye vazgeçtim sonra.İmza olarak düşünmemiştik biz.Osmanlı aşığı bir aile olduğumuzdan Osmanlı Tuğrası falan gibisinden düşünmüştük.Sonra dedim ki imza diye isim mi olur.Aynı zamanda dini bütün biri olarak da İslam koysam oğlumun adını nasıl olur sizce İlk isim Mustafa olacak babasının adı.
Mustafa İslam Özel Nasıl Çok asil duruyor ama olur mu sizce

Bugün kendimi okadar kötü hissediyorum ki buraya yazmaya bile üşendim yatıyorum yattıkça bacağım daha da ağrıyor sanki anlamadım gitti. Zaten anneme yakın taşındığımdan beri ew kalabalık bugün kimse yok yalnızım acayip canım sıkılıyor bişi yemek için kalkmak bile istemiyo canım annem dün hastaneye gitmişti radyasyon vermişler ve 2 gün hamilelerden çocuklardan uzak dur demişler çok üzüldümmm çok anneciydim şimdi daha da anneci oldum çıktım ya çocuk gibi telde annemle konuşurken ağladım başka birini gönderim dedi yok dedim sen olmayınca istemem herkes çalışıyo kuzenler falan ay kızlar şimdi çok iyi anlıyorum ewde olan anneleri bide yakında kimse yoksa çok zor ya
canım dondurma istiyooo benim ama hastayım kimse almaz yedirmez bana kendim de gidemem kiii allahım ne kadar acizlik sinir oluyorum

Canım saol cevabın için.Bende internetten bir telefon buldum o numarayı aradım.Sebamed ürünleri acıldıktan sonra 1 sene içinde tüketmek,açılmadan ise ömrü 3 seneymiş.
Eski tarihli ürün almayın.Burdan tüm kızlarında bilgisi olsun.

kızlar mızıklama haftalarımıza girdik sanırım...hani herkes diyordu ya sona yaklaştıkça asıl bütün sorunlar diye valla öyleymiş...kızlar bende hiç uyku yok desem yeridir...yarım saatte bir tuvalete taşınıyorum geceleri...sanırsınızki sıkışmaktan ölücem gelen topu topu 2-3 damla...ya diyorum ben sıcak yatağımdan bunun için mi kalktım...sürekli bir kaburga ağrısı...kasvet duygusu....daralmalar..filan diyince sabahı ediyoruz anlayacağınız...sabah işte 2-3 saat uyursam onla duruyorum...bugün oğluşum için tekrar gittik 4D ultrasona...kızlar benim oğluşun baş aşağıda ve o pozisyonu hiç değiştirmiyor...doğum pozisyonu için erken değil mi daha? kafayı sürekli rahim çıkışına dayıyor...zaten bu yüzden güzel görüntüde elde edemedik...kadın garibim 45 dakika uğraştı ama nafile...bu arada parmakta ağızdan hiç çıkmıyor...koca yanaklı/nokta burunlu birşey işte...acaba bu çocuk doğuma kadar bu pozisyonda mı kalcak?? bana erken doğum sorunu yaratmasın bi de allah korusun...

Vidi sen de öğretmensin benim gibi galiba. Bu kullandığın izin doğum öncesi izin mi? Kaçıncı haftandasın? Doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrasına aktardın mı??? Ben de 32. haftamı bekliyorum doğum öncesi 5 haftamı doğum sonrasına aktarmak için. Ya benim eşimle anlamadığım 31+2 diye otomatik hesaplayıcaılrda yazdığı tarihte mi gidip aktarma yapılacağını ifade eden izni yazdırmam lazım yoksa 32+2 olan hafta mı gitmem lazım. Eşim 32+2 olan hafta 32. haftanı bitirmiş sayılır ve izin yazılmaz dedi doğru mu?

Canım spot ürünlerin herhangi bir garantisi olmaz.Ama eğer bunu göze alırsan olabilir tabi.Tercih meselesi.

Bence bakım ürünlerinin tümünün üstünde bir son kullanım tarihi olmalı.Heleki bebeğimiz için kullanacaksak bunu.Telefon acıp öğreniyorum ne sacma ürünün üstüne yazsana.Çokmu zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…