2009 Şubat Anneleri

AYBÜKE Beyaz eşya şans işi bence en iyi marka diye bilinen çamaşır makinalarının banyoda gezdiğini duymuştum bence şans . Garanti ve servisine bak bence onlarıda değerlendir

kızlar sizdede aynıs ey olcakmı ama bu doğum olduğu zaman gelen gıden meselesı co dusunduruyo benı burda hemen gelıyolarmıs bebeği gormeğe bıde kış olcak benım sımdıden gozumde buyuyo o kalabalık az soyle kendımıze gelene kadar bekleseler sızlerdede varmı bole bıse acaba sadece benım etrafımdakılermı ole

kızlar bizim burda çok güzel bir adet var zaten doğum yapmışsın zor günler yaşıyorsun günde bazen oluyor 2 misafir bile gelebiliyor hazırlığı temizliği bulaşığı derken bitiyorsun burada doğumdan bir 20 gün falan sonra burada mevlüt okutup herkesi çağırıyorlar böylelikle bir seferde kurtuluyorsunuz

Ay kızlar aynı dertten bende de var . Şu gelen giden işini şimdiden kafama takıyorum hadi biz yatıcaz muhtemelen anneme ve kardeşime üzülüyorum valla . Birde eşimin arkadaşları var ameliyatımda gece gelmişlerdi içki sofrası kurmazlarmı gece 3 e kadar bizde oturmak zorunda kalmıştık boğcaktım o gece hepsini

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız:
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu: Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.

Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler. Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

HAFTANIN ÖNERİSİ
Bu haftayı sezaryan ile ilgili bilgilere ayırdık, zira sezaryan ihtimali her anne ve baba adayının gündemindedir.

Çeşitli nedenlerle (bebeğin ters veya yan durması, daha önce sezaryan ile doğum yapmış olmanız, plasentanın doğum kanalının girişini tıkaması, bebeğin iri olması ve diğer birçok nedenle) doktorunuz size "planlı sezaryan" önermiş olabilir. "Planlı sezaryan" belirlenen bir tarih ve saatte henüz doğum eylemi başlamadan uygulanan sezaryandır. Doktorların çoğu sezaryan ile doğumu 40. haftanız dolmadan önce ve bir çoğu 38+0 - 39+0 arasında yapılmasını önerir. Sizin bu durumda aklınıza ilk gelecek sorular "bebeğin henüz zamanı dolmadan önce doğması uygun mudur?", "biraz daha kilo alması beklense daha iyi olmaz mı?" şeklinde olacaktır. Doğrusu şudur: Bebeğiniz 38. haftadan itibaren artık doğmaya hazırdır. Daha fazla beklendiğinde daha "kilolu" doğacağı doğrudur ancak bebeğiniz rahim içinde günde 25-30 gram alırken doğduktan sonra, doğal olarak kaybedeceği tartıdan sonra günde 40 gram civarında alır. 40. haftaya yaklaştıkça sizin doğum sancılarınızın beklenmedik bir şekilde ortaya çıkma ihtimali artacak ve "planlanan sezaryan" "acil şartlarda gerçekleşen bir ameliyata" dönüşecektir. Bu nedenle sezaryan planlanmışsa doktorunuzun size 40. hafta dolmadan önereceği "planlı sezaryan" tarihini gönül rahatlığıyla

yok canım bu kadar olmaz.ben olsam vallahi cok ciddiyim.bu adama konusmam darılırım.ne yemeğini hazırlarım ne de konusurum.o da benimdarılmama dayanamaz tabi.sende dene.bu yaptıklarından sonra adamla konusmaya kalkmassın heralde -tatlicadiarzu-

aybuke cnm sinir olmakta cok haklisin esinle biran önce otur konus ,bu sekilde devam etmezki ...seni bukadar sinir etmeye hakki yok ,sana danisipta eve misafir getirmesi gerekirdi
yarin arkadaslarini davet ettiysede ben bugün kendimi hic iyi hissetmiyorum yemegi erteleyelim de bu kadar sinirle kalkip birde onlara yemek yapilmaz
benimkininde bir arkadasi var cok nadir geliyor bi geldimide gece 2 lere kadar duruyordu pc ye girip programlara bakiliyordu düsünsene pc bizim yatak odamizda
en sonunda artik istemiyorum dedim uykum geliyordu oturma odasinda yatmak zorunda kaliyordum beyefendiler pc`yle ilgilensinler diyeeee
bi gün cin makarnasi almis kendine yiyerek gelmis onu ,bize geldi bide oglumun karsisinda yedi
kiyamam oglumunda cani cekti aciydi onun aldigi makarnalar yoksa cikip alicaktim ogluma bende
benim iyice tepem atti zaten ogünden sonra artik geldiginde cayi birak su bile ikram etmiyorum walla
mutlaka konus cnm esinle ben bile sinir oldummm

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar 1 saattir ayaktayım uykum kactı.herifte horul horul uyuyooo sinirimden catlicam nerdese.gözlerimi acmakta zorlanıyorum ama uyuyamıyorum

Günadydınn.Demircim bi biz ayaktayız galiba,bende bütün gece yatakta döndüm durdum ay saçma saçma rüyalar görrüyorum.dün gece rüyamda köstebek,fare ve kedi yawrusu emzirdim-tatlicadiarzu- yaww ne oluyor bana böyle çok komik ve iğrençtikafamçokkarıştı
şimdide kocişi işe yolladım pc başına geçtim belki gözlerim yorulurda uyurum diye

günaydın işe gideceğim birazdan sizlere bakayım dedim ben artık çalışmaktan sıkıldım ya bütün gün sandalye tepesinde oyurmaktan sırtım belim kopuyor akşamlarıda mutfakta ayakta kalıyorum yemek için halim kalmıyor neyseki bugün son gün 2 gün evdeyim bu hafta yormıcam kendimi dinlenicem valla aybukecim özel hayatım kalmadı diye benim gibi isyanlardasın sende benim evde hiç boş kalmaz kayın validem 2 haftadır bende kalıyor hanım kalmasada her akşam bendedir kardreşim gelir arkadaşlar hafta iiçi toplanıp bu kız çalışıyor hamile yorgundur demezler gelirler yani bende sendenim arkadaşım eşim anyalışlı olan adam bazen tuhaflaşıyor beni üzüyor bilmiyorum bu durumda sinir stres olmamak elde değil bazen

beyaz eşya konusuna gelince ben arçelik kullanıyorum yaklaşık bir sene oldu alalı şimdilik bir sorun yaşamadım ama fiyatlar çok artımş ya ben bir sene önce 4 pro 800 almıştım

ay bende sacma sacma rüyalar görüyorum yaa kötükedihüso polislere yardım edip yaprak dökümündeki oguzu yakaladık beraber Çok üzgünüm çoook ne alakaysa artık.

günaydın bu arada.kimse kalkmadımı hala.ben alısık degilim ilk defa böyle erken ve gece uyuyamadım.adamı da uyutmadım.sabah kızıyodu heralde mıngır mıngır beni de uyutmadın diye

cimcimecim ebe olan arkadaşa sordum, sağ olsun cevap yazmış. Süt bezleri artık hazırlığa başladıkları için normalmiş, bir kaç hafta sonra da süt gelmeye başlarsa şaşırma dedi. sizde de böyle bir şey olursa korkmayın sakın gözeneklerin açılmasından mış çok öptüm hepinizia.s.

ay bende sacma sacma rüyalar görüyorum yaa kötükedihüso polislere yardım edip yaprak dökümündeki oguzu yakaladık beraber Çok üzgünüm çoook ne alakaysa artık.

ayy demircool beni güdürdün Allahda seni güldürsün:) herkesde uyku sorunu var galiba bende uyumakta zorlanıyorum uyudugumda abuk sabuk rüylar görüyorum. şöyle güzel güzel dalıp uyuyamıyorum.
bu arada canım bebişin baya büyümüş kız maşllh bir buçuk kiloyu geçmiş seninki tam tosun yanı kaydirigubbakcemile3allah nazarlardan korusun. bende geçen cumartesi gittim dra 28+6 günlüktü 1300gr demişti sen nasıl besleniyosunda tosun yaptın bebişini söylede bizde yapalım. :CüvCüv:

teşekkür ederizz teyzesi.yerimseniben sen 28.haftanda gitmişsin.ben 29+3 te gittim.e 1 hafta var arada bırakta olsun o kadar.şimdi seninkide 1500 olmustur şekerim.haftada 100 gr alıyorlarmıs cünkükaydirigubbakcemile

maşallah canım bebişine.
ben de bu hafta 30+lardayım. evet ya bizimki de coşuk durumda. 2 haftadır diyet yapıyorum şekerden dolayı. önce bebişim tatlıyı kesince hafifledi hareketlendi diye düşünüyordum. fakat haftası ve amniyos sıvı miktarı ile ilgiliymiş. sağ tarafa dönük yatınca, sağ karın boşluğumu sanırım tırmalıyor. eli oradan çıkacak gibi oluyor. resmen canımı yakıyor. birkaç kez de öyle sarstı ki tekmeleri deprem oluyor sandım.

bu tamamen karşındakilerin düşüncesizliği. ben 7 aylık hamile birine yemeğe gitmeyi düşünmem. bu çok saçma. evlerimizde yardımıcımız olmadığına göre besbelli hazırlık yaparken canımız çıkacak.

teşekkür ederizz teyzesi.yerimseniben sen 28.haftanda gitmişsin.ben 29+3 te gittim.e 1 hafta var arada bırakta olsun o kadar.şimdi seninkide 1500 olmustur şekerim.haftada 100 gr alıyorlarmıs cünkükaydirigubbakcemile

ama senin bebişle arada sadece 4 gün var o kadar fark edermi. dra gittikten birgün sonra 29 olmuştum. canım şimdi sen kaç haftalıksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…