ciddi mi yaa
diyetime devam ediyorum arada ölçüm de yapıyorum
tokluklar 120-130 üzerine çıkmıyor genelde ama
korktum şimdi
bir araştırayım ben bunu
zaten perşembe bebişi görmeye gideceğiz 31+1 olacak o gün
meraktan çatlıyorum ve artık bir an önce kucağımda görmek istiyorum yavrumu
zaten sabah rüyamda gördüm ama komikti
zırt diye doğuyo çocuk ablamın kucağında bir göreyim yüzünü kime benziyor diyorum bir bakıyorum masmavi gözler
bu arada eşim de ben de kahverengiyiz ve ailede de yok maviş :))
kucağıma alıyorum e ama benim plasentam öndeydi o çıktı mı acaba dra gitmemiz lazım diyorum dru aramaya gidiyoruz bebiş kucağımda ay bir yandan emzirsem mi diyorum bir bakıyorum bizimkinin elinde bir abur cubur onu kemiriyor
komple absürd rüya
ama bebişim kucağımdayken duyduğum mutluluk süperdi
bu arada moral de bozuk annemle ablam sabah uçağıyla memlekete gittiler teyzem pankreas kanseri kemoterapi görüyordu ağrıları çok diye morfin vurdurdulardı
wcye kalkınca kan kusmuş apar topar hastaneye kaldırdılar kan - serum falan veriyorlar
zaten son tahlilinde sarılık çıkmıştı sanırım tümör safra kesesii yolunu tıkamış ve acil ona müdahale edilmesi gerekiyormuş
allah bana garip bir dayanma gücü verdi analık duygusu sanırım
kendimi biraz gaddar gibi hissediyorum ama bebeğim için umursamaz davranıyorum sanki
belki de uzakta olduğundan gözümle görmediğimden konduramıyorum
sizin de canınızı sıkmak istememiştim kızlar
şu an için herşeyden önemlisi yavrularımız
kızlar slm nasılsınız bugün ben çalışmaktan çok sıkıldım artık ağırllaştım gibi geliyor artık ya git gel git gel bıktım gerçi son 25 günün ayın 24 ünde izne ayrılıyorum allah izin verirse ben uzatmayı düşünmüyorum çünkü hiç bir hazırlık yapmadım ne kıyafet ne beşik hepsine izinden sonra bakıcam evide temizleticem oyüzden gün sayıyorummm offfffffffffffffff offfffffffffffffffffff
ağrım yok canım sadece çok acıyo göbek deliğim dışarı doğru çıkmaya başladı dokununca ani herakette acıyo etrafında böyle koyuluk var gibi sizin öyle değilmi hafif renk değişikliği var sanki az önce yazdıktan sonra bi tekme yedim çok şükür internette bakıyorum gerilmeden dolayı normal diyo sadece ben hareketlerinden biraz endişelendim yoksa öyle dayanılmıycak gibi bişeyim yok.biraz uzanıcam hareket etti etti etmedi hemen arıyorum
Nasıl mı dayanıyorum dayanmaya çalışıyorum aslında hayatımızın daha iyi olması için çektiğimiz bu sıkıntı öyle düşünüyorum ailemin yanında kalıyorum ama üzülmüyorum da değil tabii eşim bebeğimizin tekmelerini hissedemedi,benim göbeğimi sadece internette o da limanlarda internetten görebiliyor ve eğer beklediğimiz gibi olmazsa dönüşü belki doğumdan sonra gelecek,alışverişe dr.a yanlız gidiyorum 4 boyutluya gittiğimde yanlızdım mesela dr. yanlızmısınız diye sordu genelde kalabalık gelirler dedi.Bayramdan nefret ediyorum mesela yada yılbaşından oyyy daha neler neler kafanızı şişirdim ama sordun söyledim
günaydın bayanlar nasılsınız artık geceleri uyumak sabahlarıda yataktan kalkmak bana işkence oluyo hiç kalkmak istemiyorum şu 32 haftam dolsada artık rahat etsem neyse az kaldı şu günler son günlerim ama 32 haftam dolunca 1 haftada daha çalışıcam yerime gelen kişiye işin gidişatını öğretmek için bakalım hayırlısı artık son günlerim sayılır ha bu arada ayın 20 den sonra çok fazla giriş yapamıyacağım pc yok :1no2: evde sizden haberleri artık ara ara alırım eşim istiyo bir pc alsın ama engelliyorum bebek doğsun başka isteğim yok tek kalıcak zati maddi konuda zorlanmasın :a015:
öyle olucak sanirim cnm sırnaşık şey
simdi dokunmaz losaligin 40. gün bitisinde dibimde biter sırnaşık şey sırnaşık şey
ben ciktim kizlar isim var biraz onlari yapiyim
Günaydın canım
Sana bir şey sormak istiyorum yerime birini hazırlıcam dedin aklıma geldi. 32. haftan dolunca izne mi ayrılıcaksın? İşi tamamen mi bırakıcaksın? Neden dersen bende 32. haftama kadar çalışıcam ve işten ayrılıcam bu durumda sigortadan o 4 aylık izin parasını alabilecek miyim? Onu merak ediyorum herkes başka bir şey söylüyorda... :uhm:
Kızlar bu SSK nasıl bir uygulama yapmış böyle saçma sapan ya
Eczanelerden muayene ücreti almakta nasıl birşey en son vermiştik bir eczaneye ilaç alırken muayene ücreti bu her seferinde böyleymiş ben 1 ay içerisinde kaç kere kontrole gittim muayene olmadığım halde kontrollerimden bile ücret çıkarmışlar bi krem almaya gitti eşim bacağımın ağrısı için efendim 50 lira borç çıkarmışlar krem kaç lira dedim 7 liraymış al gel kremi SSK ya gerk yok karşılamasın gerek yok uygunmuş sakın başka para falan da verme dedim inşallah vermemiştir eşim sinir oldum yani
Hiçç ya sinir ediyorlar nezamandan beri ilaç almaya yeni gittik yani çıkan borç kontroller muayeneler ilaç almaya gidince çıkıveriyo yani ben hastaneye gidim ama hiç ilaç yazmasada dr bana bi sefer yazdığında eczaneye gittiğimde haydaa bisürü borç çıkacak desene.... eczacılarında yapıcak bişileri yok adamlar ssk nın parasını alıyorlar kendilerine kalmıyor bu paralar
Hıı bu arada sağlık ocakların da muayene olanlardan 4 ytl-- üniversite hastanelerinde muayene olanlardan 7 ytl-- özellerde de 10 ytl imiş şekerim ne kadar doğru bilemem
Günaydın canım
Sana bir şey sormak istiyorum yerime birini hazırlıcam dedin aklıma geldi. 32. haftan dolunca izne mi ayrılıcaksın? İşi tamamen mi bırakıcaksın? Neden dersen bende 32. haftama kadar çalışıcam ve işten ayrılıcam bu durumda sigortadan o 4 aylık izin parasını alabilecek miyim? Onu merak ediyorum herkes başka bir şey söylüyorda... :uhm:
kızlar birkaç gündür içimde bir daralma, sıkılma var...hamileliğimden sıkıldım...uykusuzluk iyice yıprattı beni...sanki hiç doğurmayacakmışım gibi...doğursam bakamayacakmışım gibi....aklıma habire ben el kadar bir çocukla napcam evin içinde soruları takılıyor...böyle bir mutsuzluk hali filan...ortada fol yok yumurta yok ama...dün akşam eşime bu hamilelere iptal şansı tanınsa iptal edicem şu anda dedim...adam bakakaldı...sen bu çocuğu yapmak için o kadar uğraştın şimdi bunları mı söylüyorsun diyo...ay ne bilim...var mı aranızda böyle gelgitler yaşayanlar....
canım bende aynı dertleyim ama sanırım alabilicez para.asgari ücretten bile yatsa ssk mız 2.000 ytl ye yakın para alıcaz bide süt parası var.o parayı alırsak ne rahatlarız valla
kızlar herkese günaydın. dün akşam doktorum,anestezi uzmanı ve bir de çocuk doktoru biz hastaları için doğuma yakın eğitici toplantı yaptı. oradan aklımda kalanları size de aktarayım istedim belki işinize yarar.
anestezi uzmanının anlattığına göre normal doğumda da sezeryanda da epidurali çok öneriyorlar. eğer uzman ellerde yapılırsa hiçbir yan etkisi yokmuş ve doğumun daha konforlu olmasını sağlıyormuş. baş ağrısı yada bel ağrısı şikayetine neden olmuyormuş ama bel ağrısı ile ilgili dediğine göre ne şekilde doğum yaparsak yapalım doğum yapan bir kadının belinin ağrıma olasılığı neredeyse % 40lardaymış. epidural normalde zaten ıkınman kolay olsun diye bebeğin basıncını hissedecek kadar veriliyormuş sezeryan yapacaklarda genel yerine eğer aksi bi durum yoksa bunu kullansın çünkü o keyifli anı kaçırmasın dedi. epidural ile spinal anestezi farklı şeylermiş bi de sağlıklı olanı epiduralmiş.
çocuk doktoru da ilk aylar için çok fazla kıyafet almamak gerektiğini, bebeği emzirirken huzurlu ortam en iyisiymiş, doğumdan sonra bebekte hafif morluklar olabilirmiş sanki bi yere vurup morarmış gibi genellikle ülkemizde çok rastlanıyormuş, bir de erkek çocukları için bi bilgi yenidoğanlar acıyı daha az hissedermiş o yüzden yenidoğan sünneti daha tavsiye edilir dedi.
göğüs uçları meselesinide doktorum anlattı. doğuma son hafta kala krem sürmeye başlamak lazımmış, zaten şimdi uyarılması erken doğuma neden olabilirmiş, bebeğin boynuna kordon suyu iyi olduğu sürece dolanmazmış dolansa bile su içinde olduğundan onu sıkmazmış (ki benim en korktuğum şey buydu) ve ısrarla mutlaka sağlıklı herkesin normal doğumu tercih etmesini zaten bi sorun olursa son ana kadar sezeryan yapılabileceğini söyledi. gerçi benim şu an seçim yapmam yok ama sezeryanimi epidural ile olmaya karar verdim. epidural anestezi ile doğum yapan bir hastasının videosunu seyrettirdi orada bize o kadar rahattıki kadın bana da cesaret geldi. zaten videoda bebek doğduktan sonra bi baktıkki bütün hamileler oturmuş ağlıyoruz. doğar doğmaz anneye verdiler göbek bağını da babası kesti. harikaydı gerçekten.
aklıma gelen şimdilik bunlar. sanırım artık mutlu sona yaklaşıyoruz. allah hepimize sağlıklı ve mutlu doğumlar verir inşallah ve hepimizde o güzel doğum hikayelerimizi anlatırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?