2009 Şubat Anneleri

evet canım şeker hastalarında ağız kuruluğu olur diye biliyorum. annem de şeker hastası. tabi biz tam şeker hastası sayılır mıyız bilmiyorm. ama bu şekerin yükseldiği anlamına gelmiyor. ya ben hiç tatlı bişey yemiyorum. çok mu gaddarlık ediyorum diye düşünüyorum bazen. sen yiyor musun arada?
teyzene çok geçmiş olsun. ama haklısın bebeklerden başka bişey düşünüp üzülmemeliyiz.

canım sen yine de dikkatli ol. alışveriş sırasında yorulup sancısı tutan çok oluyormuş. ben artık alışverişe gitmemeye karar verdim. 1 saat dolaşsam 3 gün kendime gelemiyorum.

sunseet benimde göbek deliğimin çevresi hafif morarmış gibi. doktoruma sordum merak edilecek birşey yokmuş. cilt yapımız ve karnımızın büyüyüp gerilmesiyle alakalıymış.

ah canım benim Allah sana daha da sabırlar vesin. bebeğinin olması yalnızlığını dağıtacak bence. babasının dönüş günü olur sizin de bayramınz.

Günaydın canım
Sana bir şey sormak istiyorum yerime birini hazırlıcam dedin aklıma geldi. 32. haftan dolunca izne mi ayrılıcaksın? İşi tamamen mi bırakıcaksın? Neden dersen bende 32. haftama kadar çalışıcam ve işten ayrılıcam bu durumda sigortadan o 4 aylık izin parasını alabilecek miyim? Onu merak ediyorum herkes başka bir şey söylüyorda.
.. :uhm:

nilocan bence turunculusu daha güzel. siyah kırmızılı olanı sert göstermiş. lacivert yumuşatmış.
göğüs uçlarına ben de şimdilik bişey sürmüyorum. ama doğumdan hemen sonra sürmeye başlamak için lansinoh diye bir krem aldım. kullananların tavsiyesi. sağlık güvenceleri karşılamıyor. fiyatı 40 civarı.

canım bende aynı dertleyim ama sanırım alabilicez para.asgari ücretten bile yatsa ssk mız 2.000 ytl ye yakın para alıcaz bide süt parası var.o parayı alırsak ne rahatlarız valla

sağlık ocağına yazdırırsanız ilacı kesinti yapmıyorlar canım aklında olsun.

kızlar herkese günaydın. dün akşam doktorum,anestezi uzmanı ve bir de çocuk doktoru biz hastaları için doğuma yakın eğitici toplantı yaptı. oradan aklımda kalanları size de aktarayım istedim belki işinize yarar.
anestezi uzmanının anlattığına göre normal doğumda da sezeryanda da epidurali çok öneriyorlar. eğer uzman ellerde yapılırsa hiçbir yan etkisi yokmuş ve doğumun daha konforlu olmasını sağlıyormuş. baş ağrısı yada bel ağrısı şikayetine neden olmuyormuş ama bel ağrısı ile ilgili dediğine göre ne şekilde doğum yaparsak yapalım doğum yapan bir kadının belinin ağrıma olasılığı neredeyse % 40lardaymış. epidural normalde zaten ıkınman kolay olsun diye bebeğin basıncını hissedecek kadar veriliyormuş sezeryan yapacaklarda genel yerine eğer aksi bi durum yoksa bunu kullansın çünkü o keyifli anı kaçırmasın dedi. epidural ile spinal anestezi farklı şeylermiş bi de sağlıklı olanı epiduralmiş.

çocuk doktoru da ilk aylar için çok fazla kıyafet almamak gerektiğini, bebeği emzirirken huzurlu ortam en iyisiymiş, doğumdan sonra bebekte hafif morluklar olabilirmiş sanki bi yere vurup morarmış gibi genellikle ülkemizde çok rastlanıyormuş, bir de erkek çocukları için bi bilgi yenidoğanlar acıyı daha az hissedermiş o yüzden yenidoğan sünneti daha tavsiye edilir dedi.

göğüs uçları meselesinide doktorum anlattı. doğuma son hafta kala krem sürmeye başlamak lazımmış, zaten şimdi uyarılması erken doğuma neden olabilirmiş, bebeğin boynuna kordon suyu iyi olduğu sürece dolanmazmış dolansa bile su içinde olduğundan onu sıkmazmış (ki benim en korktuğum şey buydu) ve ısrarla mutlaka sağlıklı herkesin normal doğumu tercih etmesini zaten bi sorun olursa son ana kadar sezeryan yapılabileceğini söyledi. gerçi benim şu an seçim yapmam yok ama sezeryanimi epidural ile olmaya karar verdim. epidural anestezi ile doğum yapan bir hastasının videosunu seyrettirdi orada bize o kadar rahattıki kadın bana da cesaret geldi. zaten videoda bebek doğduktan sonra bi baktıkki bütün hamileler oturmuş ağlıyoruz. doğar doğmaz anneye verdiler göbek bağını da babası kesti. harikaydı gerçekten.
aklıma gelen şimdilik bunlar. sanırım artık mutlu sona yaklaşıyoruz. allah hepimize sağlıklı ve mutlu doğumlar verir inşallah ve hepimizde o güzel doğum hikayelerimizi anlatırız.

yok canım sağlık ocağı ücretsiz, devlet hast. 4ytl üniv.hast. 8 ytl özelleri hiç bilmiyorum

en doğrusu ssk bölge müdürlüğünden öğren bu konuyu. ve eğer alamayacaksan paranı işe dönecekmiş gibi yap sonra gerekirse git 1 gün çalış istifa et. tabi işyerinin madur olmaması için onlara durumu önceden anlatabilirisin. bir de ssk kanununda istifanı çalıştığın yıla göre belli bir süre önceden bildirme yükümlülüğün var. detayları da atlamadan hareket et canım.

bende hamilelik veya bebekten dolayı bir sıkıntı yok ama çevremdekilere karşı acayip bir gıcıklığım var yani iyiliğime konuşsalar bile batıyor 3 gündür çok fena gerginim hormonlarıma bağlıyorum sağolsunlar kalplerini kırdıklarım da anlayışlılar pek yaklaşmıyorlar bu sefer de konuşmuyorlar die sinir oluyorum klava:

elifeturk sen işi tamamen mi bırakıyorsun?
sibellas bilgilerin için çok teşekkürler. özellikle göğüslere krem konusu kafamda netleşti sayende.

slm kızlar
artık dayanma gücüm kalmamış olacak ki dün gece saldım kendimi
teyzemi ambulans ile ist'A naklettiler direk yoğun bakıma
böbrekler safra kesesi falan çalışmıyormuş ve solunum desteği veriyorlarmış
dr sabah bakana kadar böyle
en son şubat sonunda görmüştüm sonra bebeiş olunca yasaklı hale geldiğimden gidemedim hç
akşamdan beri farketmeden yaşlar süzülüp duruyor
sonrasında hemen oğluşumdan özür dileyip hareketlerini kontrol ediyorum
çok zormuş
1 aydır yarınki kontrlün hayalini kurarken şimdi heves kalmadı daralıyorum

Saolun kızlar onlardan birini almıcam ya ni şu an için sadece model olarak hangisine yakın bişeyler bakım die sordum ebnimde 2 ciyi beğendim öle bişey sitiyorum bakalım piyasada daha ucuza bulursam öel bişey istiyorum

canım bende aynı dertleyim ama sanırım alabilicez para.asgari ücretten bile yatsa ssk mız 2.000 ytl ye yakın para alıcaz bide süt parası var.o parayı alırsak ne rahatlarız valla

canım günlük net maaşının Asgari Geçim İndirimi hariç 2/3 sini alıyorsun.Diyelimki net 500 ytl alıyorsan günlük maaşın 2/3 ü 11.11 YTL ye geliyor dört ay gelir kesintisi olduğundan 1333.2 YTL ayrıca kanun değişmediyse bir de 202 YTL süt parası alınıyor diye biliyorum keşke 2000 alsak beni de yaktılar brüt 700 gösterdiler maaşı SSK'da yarı yarıya gitti paracıklarım klava:

Canım ne kadar güzel bir toplantı olmuştur ya öyle birşey bulsam ben de gidicem ama bizim doktorlardan duymadım hiç :çok üzgünüm:

ssaslan çok geçmiş olsun canım yaaa çok üzüldüm inş.iyi olur ama bırakma kendini bebeğine yazık dualarım teyzenle Allah sabır versin hayatım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…